Şimdi Ara

@@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@ (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.162
Cevap
58
Favori
1.364.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hkesci54

quote:

Orjinalden alıntı: chilbir

naçizane yorumum daha farklı bir açıdan alıp çok daha ilginç hale getirilebilirtam tepeden olabilir mesela
    scott kelby nin kitabında objeleri hep herkesin çekmeyeceği kadrajlarla çekmeyi öneriyordu, bu şekilde sıradan objeler çok daha ilgi çekici olabiliyormuş özellikle makro çalışmalarda faydasını görüyorum.

herhalde cesmeylye ilgili söyledin tam olarak anlamadim banami dedin ama dedigin gibi daha ilgi cekici bi hale getirilebilirdi bu foto hic dikkat etmemisim öyle rasgele cektim denilebilir herhalde yarinda buna benzer fotolar cekme imkanim olacak tavsiyene uyarim degisik biseler cikartmaya calisalim bakalim

@@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@

evet sana demiştimyeni fotolarını bekliyoruz
  • birazdan yola cikiyorum Bern´de Isvicre 2. Türk günü senlikleri var herhalde ordada iyi manzaralar bulurum yene dünden bi foto daha göndereyim sidilik
  •  @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@

buda ucarken yakalayabildigim ilk kus
  • yeni pek çekmedim bugünlerde eskilerden devam edelim

• Bugün yayla gezintisinden

devam edecek
  • Arkadaşlar teker teker ellerinize sağlık. Yavaş yavaş dahada güzel kareler gelmeye başladı. Paylaşımın devamını sağlayalım.

Dün yoğun yağmur altında ve yağmurdan sonra yaptığım çekimlerden birer örnek..
    Sigma 70-300mm Apo Macro lens haricinde tedirginliğim olmadı ancak yağmur sonrası onuda havluyla kuruladım, farklı bir deneyim oldu.

K10D + Pentax SMC DA 18-55mm f/3.5-5.6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 5 Mayıs 2008; 11:57:28 >
  • İstanbul hatırası

• Arkadaşlar makine temizliği konusunda bilgisi olan var mı?
    Makinenizi nasıl temizliyorsunuz?
    Pompa mı kullanıyorsunuz, kalem mi veya temizleme kağıtları mı ya da hepsini birden mi?
    beyaz bir duvar ve kağıt çektim, gördüğünüz gibi.

• valla eren benim sensör de seninki kadar pis toz önleme falan yalan çıktı, ben de merak ediyorum sıkı bir temizlikten geçirmem lazım makineyi
  • Bence en iyi yol yetkili serviste temizletmektir..hem garantili hem makinayı tanıyorlar..
    biz nikonları öyle yapıyoruz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür

Bence en iyi yol yetkili serviste temizletmektir..hem garantili hem makinayı tanıyorlar..

Haklısın müdür ama Tokattayım ben güvenipte gönderemem makinemi istanbul ankara olsa bi şekilde buluruz temizleyen
    burda bir fotoğrafçıya sordum, abi atlette temizliyoruz dedi hemen uzaklaştım oradan.
  • Eren makine açıkken lensi çıkar , aç menüyü , ayarlardan sensör temizleme için aynayı yukarı kaldır bölümüne gel. Ayna Kalktıktan sonra eline bir hava pompası vb. türü bir üfleyici al içine doğru hava gönder. Eğer bu yoksa kulak temizleyici pamuk uçlu bir çöple sensöre bastırmadan üzerinde gezdir. Türk işi ama çok iyi iş görüyor. Ben bir kez ihtiyaç duydum bu şekilde yaptım pırıl pırıl oldu ama çok dikkatli ol.. Kolay gelsin sonucu paylaşmayıda unutma.. Sorumluluk kabul etmem yalnız ona göre :)

K10D + 70-300 apo
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenelhan

quote:

Orjinalden alıntı: müdür

Bence en iyi yol yetkili serviste temizletmektir..hem garantili hem makinayı tanıyorlar..

Haklısın müdür ama Tokattayım ben güvenipte gönderemem makinemi istanbul ankara olsa bi şekilde buluruz temizleyen
    burda bir fotoğrafçıya sordum, abi atlette temizliyoruz dedi hemen uzaklaştım oradan.

yok artık ya bu ne öyle atletle...
    @yildiz fotoğraflar çok güzel olmuş.
  • Teşekkürler. Eren naptın denedinmi ?

K10D + 70-300 mm
  • Yildiz gercekten ellerine saglik fotolar muhtesem ama sen bole yaparsan benim kendime güvenim gidiyo senin cektiklerin benimkilerin bir kac basamak üstü degil kaat kaat üstü simdi ben nasi foto yollayayimda güzel oldugunu idda edeyim veya yorum beklim yada baska bi forum mu arasam ne acemilerin takildigi falan varmi bileniniz
  • hkesci forumda sanırım kimse sen fotoğraf çekmeye yeni başladın öğrenme aşamasındasın diye seni aşağılamaz. acemilerin takıldığı bir yerde kendini ne kadar geliştirebilirsin ki?burada herkes birbirinden birşeyler öğreniyor ve gerçekten güzel sonuçlar çıkıyor aramızdan ayrılma derim ben
  • Yok ya O ISIN Esprisi birakirmiyim burayi sayenizde biseler orenmeye basladim zaten daha düne kadar limdeki makinanin neler yapabilecegini bilmiyordum sayenizde isi kapacam herhald
  • hkesci54 Dostum olurmu öyle şey senin çektiklerini ben gayet güzel buluyorum arkadaşlarda öyleki dahada güzel olmasını diliyoruz.
    Sadece önemli olan doğru yerde doğru ışığı görebilmek hepsi bu. Zamanla dahada güzelleşeceğine eminim.
    Senden hergün fotoğraf bekliyoruz ona göre. (Bulunduğum yerin konumu nedeniyle sol yaprağı kadraja tam alamadım, bilgi :)

Pentax K10D + Sigma 70-300 Apo Macro DG

1/320sn - F/8 - iso 250

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 5 Mayıs 2008; 19:25:40 >
  • yildiz dostum deneyemedim makinenin pili yetmedi şimdi şarj oluyor, en kısa zamanda deneyeceğim. teşekkürler..
  • Madem öyle diyorsunuz saka bi yana da cok iyi fotolar cekiyorsunuz bende yavas yavas basladim biseler yapmaya dün gittigim yerden ilk kare bu beyaz güvercin
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.