Şimdi Ara

@@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@ (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.162
Cevap
58
Favori
1.364.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HB ya sipariş verdim yakında kısmetse Samsung GX-10 sahibi olacağım. Kel alaka gibi gelmesin sakın çünkü araştırdığıma göre bu makina Pentax K10D nin benzeriymiş.
    Ben fotorafçılık konusunda sadece kompakt makine ile deneyimi olmuş aceminin biriyim. Bu makine ile standar 18-55mm lens de gelecek. Ama ben doğa manzara fotoraflarından ziyade elektronik devre elemanlarının resimlerini çekeceğim. Çekeceği resimlerde özellikle lehim hatlarının belirgin ve pürüzsüz görünmesi lazım. Bu amaçla 18-55mm lik lens yeterli olur mu?

Yoksa zoom lenslerinden edinmem şart mı?
  • TuVNeRa ..şimdiden alacağın makinan hayırlı olsun..ışıgın bol olsun..
    Kit lens (18-55 mm) günlük çekimlerini bir dereceye kadar yaparsın..
    Ama bahsettiğin konu ile alakalı yakın çekimlerinde ve ilerde böcek,çiçek v.s makro çekimlerin için 60 mm ile 150 mm arası 1:1 makro lens alırsan bütün sorunların çözülür.Ben pentax için üretilen makro lensleri tam bilmiyorum..nette aratırsan bulabilirsin..
  • Nihayet Pentax'ımı görüntüleme fırsatı buldum, kardeşime Samsung S85 aldım fotolarını çektim hemen
    Süper ikili k100D & 70-300 Apo

@@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@

• bu gün Moto cross yarismasindaydi malesef yarismak icin degil ama o tozu yedikten sonra yarismis kadar oldum

• Papatyalar

• hkesci54 cross fotorafları çok güzel. Sanki profesyonel çekim.
    Benim gibi bir acemiye yardımcı olması açısından hangi merceklerle, hangi ayarda çektin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 12 Mayıs 2008; 23:14:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

hkesci54 cross fotorafları çok güzel. Sanki profesyonel çekim.
    Benim gibi bir acemiye yardımcı olması açısından hangi merceklerle, hangi ayarda çektin?

TuVNeRa Ne demek Profesyonel cekim GIBI ben Profesyonel degilmiyim yani cok ayip ne demek istiyorsun bana hmmmmmmmm

Saka saka
    dedigin gibi baya güzel oldu sanirim sadece biraz Contrast ayari yaptim o kadar
    50-200 200mm
    iso 1600
    1/1500
    A.F.

bunun gibi ayarlardi bunun gibi diyorum cünkü uc objektifide kullandim diyebilirim baya bi foto cektim bu gün moto cross ta ama hepsini koymadim buraya yarinda bir kac tane koyarim simdi gec oldu begendigine sevindim
  • neyse dayanamadim bunlarida gönderdim

walla son daha cross falan göndermiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkesci54 -- 13 Mayıs 2008; 0:51:03 >
  • Merhaba Canon 40D için niyetlenmişken fiyatın yüksekliği nedeniyle
    aynı ayar makina olarak Pentax 10D yi görüyorum, doğrumudur arkadaşlar bu görüşüm.
    Yeni başlıyorum bu işe, sizler sıralama yapsanız hangi makinayı uygun görürsünüz
    bu seviyedeki makinalardan, pentax resim ve performansı Canon u aratmayacak seviyede diye
    gözlüyorum. Bunlarla ilgili bana biraz tavsiyelerde bulunabilirmisiniz.
  • k10d 40d ayarında olmasa da ona yakın bir makine 40d özellikle magnezyum alaşım gövdesi ile ayrılıyor fotoğraf kalitesi olarak k10d özellikle raw çekimlerde 10 numaradır. onun dışında bende k100d super var ve k10d almanızı öneririm param olsa k10d alırdım.objektif sıkıntısı da çekmiyoruz. sizi aramızda görmek isteriz. kolay gelsin
  •  @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@
  • kemalb

Görevli olduğum yerdeki arkadaşımda Canon 40D var, uzun süredir onuda kullanıyorum detaya girersem çok uzun sürer, özellikle Raw format detay kalitesi ve renk doğruluğunda K10D kesinlikle üstün bir makine. Gövde özellikleri olarakta K10D ağır basıyor çünkü bu ayarda ve fiyatta dünyada tamamı su geçirmez bir makine daha yok. Profesyonel gövde dediğin böyle olur.

Bu sınıfta parasının hakkını veren eniyi makine her yönüyle kesinlikle Pentax K10D.. Kuşkunuz olmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 13 Mayıs 2008; 20:21:38 >
  •  @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@

arkadaslar ikinci resmi daha önce koymustum ama olsun simdi bu ücünü birden koyuyorum buraya cünkü bi fotograf yarismasi var burda ve oraya katilmayi düsünüyorum bu fotolarla bana göre en favori foto sonuncusu cünkü yarismanin konusunu cok iyi anlatiyor bence yarismanin konusu yasadigimiz yerle ilgili ve son fotodaki pramite benzer yapi Liechtensteinin Parlamento binasi ve isin ilginc olan kismi bu kadar kücük bir bina parlamento binasi ve dahada ilginci sadece bu binanin maliyeti 35 000 000 frank yani 35 milyon ytl avrupanin en ünlü mimariymis yapan adam ucuk kacik seyler yapiyor buda böyle birsey ve yukarda agacligin icinde gözüken binada Kralin satosu Kral orda yasiyor yani bu ülkenin eski simgesi ve yeni simgesi bir karede ve degisik birsey diye düsünüyorum sizce bu fotoyla birseyler yapabilirmiyim rakiplerimi görmek isterseniz linki vereyimhttp://www.radio.li/hoererservice/hinweise/fotowettbewerb.html
  • Son kare gayet güzel. Hatta sağ taraf renkli kalsa , sol taraf kara bulutlar vs. siyah beyaz gibi olsa dahada güzel olur gibi fikir açısından..
    Bu saatte 2dk da karalama ile tam anlatamadım ama idare et :) müsadenle örnek veriyorum.
    Bu iki farklı görüntüyü (Aydınlık ve karanlığı) ayıran bir duvar gibi güzel dururdu sanırım..

Fotoğrafın açısı ve netliği güzel. Ellerine sağlık , başarılar diliyorum. (Kadrajdaki nesnede hafif sağa eğiklik var)

• Yildiz dedigin gibi duvar biraz egik olmus benimde kafama takildi gidip birtane dahami ceksem diye dusunuyordum bende en iyisi bu fotoyu tekrar cekeyim ve uyguladigin gibi sol tarafi karartmak güzel fikir gayette güzel olur ama bilmiyorum bu kadar ps müdahelesine ne derler bi arastirmam lazim tavsiyen icin sagol zaman daralmadan bu fotoyu tekrar cekip göndereyim iki tanede sonradan gönderirim ayirdigin zaman icin tesekürler
  • Makinenin su geçirmez özelliği yağmur gibi meteorolojik koşullar için sanırım.
    Yoksa K10D ile dalış yapabilir miyiz?
  • hkesci54 chevrolet' e bittim bende harika olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Makinenin su geçirmez özelliği yağmur gibi meteorolojik koşullar için sanırım.
    Yoksa K10D ile dalış yapabilir miyiz?

yok sanırım su basıncına dayanamaz da yağmur toz durumlarında çok etkili bir de su geçirmez gripi var yildizda 10 numara yani
  • Forumu okudukça daha da sabırsızlanıyorum.
    HB 1 hafta oldu hala Samsung GX-10 unumu distribütörden temin edemedi.
  • hb tahminimce stoksuz ya da çok az stokla çalışıyor ürün sattığında direk aracıdan istiyor tahminimce, ben de çok rahatsız oluyorum ama çeşit fazla aman hocam geç olsun güç olmasın sağsalim gelir inşallah
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.