Şimdi Ara

Pentax K-30 ve NX300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle yeni bir makine karsilastirmasi konusu acmak zorunda kaldigim icin hepinizden ozur diliyorum.

Kullanmakta oldugum Nx300 + 18-55mm ve 45mm f1.8 var elimde. Bu ekipmanlari Pentax K-30 ile takas etme sansim var, k-30un yaninda tamron 70-300, pentax 18-55, ve de manuel 50mm f2.0 var.

Siz olsaniz ne yapardiniz, iki makineyi de arti eksi bakimindan biliyorum ama bin bilsen de bir bilene sor.

Agirligi hesaba katmayalim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• k30 güzel cihaz ama bu takas size ne gibi avantaj getirecek? vizör,tutuş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

k30 güzel cihaz ama bu takas size ne gibi avantaj getirecek? vizör,tutuş ?

Benim amacim vizor ve adaptorsuz manuel lens kullanimi. Kalite kaybim olmayacaksa cok mantikli geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

quote:

Orijinalden alıntı: forumu

k30 güzel cihaz ama bu takas size ne gibi avantaj getirecek? vizör,tutuş ?

Benim amacim vizor ve adaptorsuz manuel lens kullanimi. Kalite kaybim olmayacaksa cok mantikli geliyor bana.

Keskinlik olarak biraz kayıp yaşarsınız onun dışında, renk, detay olarak kayıp yaşayacağınızı sanmıyorum.

Adaptörsüz manuel lens kullanmak hele de A modlu lensleri kullanmak çok keyifli gerçekten. Özellikle 50mm f1.7, 135mm f3.5 ve 200mm f4.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Iso konusu cok sorun olur mu sizce ?

• quote:

Iso konusu cok sorun olur mu sizce ?

iso derken?

K30 da, gerek duydukça iso 1600,3200 rahat kullanılabilir. nx300 ü bilmiyorum.
    Tesekkurler iso 3200 kullanilabilir sonuc verse yeterli oldukca :) Degostireyim mi yani siz ne dersiniz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fotografin goruntu kalotesi tarafina bakacak olursak kayip var ile yok arasindadir cunku crop makinelerin genel anlamda goruntu kaliteleri birbirine yakindir. Pentax K30 alirsaniz bir cok lens seceneginiz olacaktir. Bende vakti zamaninda Samsung kullandim ve secenek sinirli.

• thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Ebatlar,dokunmatik ve hareketli ekran, wifi, video da daha basarili odaklama gibi artilari pek de onemsemiyorsaniz pisman olmazsiniz.

Yonlendirme yapmak zor. Ustune ben hem pentax kullandigim icin hem de halen daha aynasizlara mesafeli oldugum icin objektif olamayabilirim.

Ama pentax ruhu icinize girmis,sizi birakmaz bence:) Ates sizi cagiriyor:)

Saka bir yana karari siz verin. Nex30p de isinizi goruyordur ama degisiklik istiyorsaniz birakin gitsin.

Ates cagiriyor cidden, pentax sardi icimi :)

• CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    O zaman fotografta pek kaybim olmayacaktir yani daha da mantikli gelmeye basladi

• Düşük çözünürlüğe rağmen detayda da daha iyi . Tabi Direkt K30'la karşılaştırmak daha sağlıklı ama sensörler ya birbirinin aynısı ya da çok yakını . Malum ikisi de 16mp K50 ve K30'un . WR gövde , çift teker, tutuşu vs çok güzel bir gövde K30 .
    Evet bence de video harici iyi bir makine k30 siz de olumlu bakiyorsunuz anladigim kadariyla.

• quote:

Evet bence de video harici iyi bir makine k30 siz de olumlu bakiyorsunuz anladigim kadariyla.

Yeni pentaxların çoğu iyi aslında , özellikle fiyat/performans düşünülünce slt serisi makinelerden bile daha tercih edilesi görünüyor . Dediğiniz gibi ben de videosunu çok beğenmedim , bir kaç test videosu izledim youtubedan
    Takas edeyim gitsin o zaman

• Pentax makinelerde ki en büyük artı bence gövde de titreşim önleyici.
  • Birde NX300 + 45 mm f1,8 in tadını Pentax K30 o lensler ile vermez bence. O nedenle bir lens masrafına hazır ol. 3 lenste çok kötü lens.
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Ben de vazgecmistim zaten ama govdeden titresim
    engelleme mukemmel, olympustan biliyorum.

• quote:

Ben de vazgecmistim zaten ama govdeden titresim
    engelleme mukemmel, olympustan biliyorum.

Düşünürseniz elimde beyaz renk gövdeli Pentax KR var. 8000 çekimde. Detayları konuşabiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.