Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kağıt üzerinde cihaz baya başarılı cidden. Çekimleri görmek lazım. DP el atır inşallah.

http://www.ephotozine.com/article/Pentax-Kx-hands-on-preview-12172

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 18 Eylül 2009; 17:35:42 >
  • Lacivert yakışmış.

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

quote:

Kağıt üzerinde cihaz baya başarılı cidden. Çekimleri görmek lazım. DP el atır inşallah.

Yakında incelemeler gelmeye başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

K-X İlk fotoğraf kareleri

Çocuk portresi kafamı karıştırdı benim biraz ki sen de koymamışsın...
  • Neden K20D'deki ölçüm sistemnini kullanmışlarki Keşke K7 den alsalardı bu haliyle bana çok uzak ama çikolata şeker gibi satılır. DSLR'den korkan insanları DSLR ye yanaştıracaktır. Ben en çok beyaz kırmızı ve laciverti beğendim.
  • Durduk yerde insana "ödemeleri yeni bitmiş satılık pentax k200d" naraları attıracak denli süper olmuş cihaz. Minik, videoperver!!!

Hele bir mavisini görelim, ele alanların yorumlarını dinleyelim.
  • umarım bunda da underexposure olayı yoktur
  • Dikkat ederseniz birkaç kişi dışında kimse bu konudan şikayetçi değil. Bu işin profesyoneli Japonlar bunu bilmiyormu sizce ?

Daha öncede defalarca anlattım ancak okumadınız sanırım tekrar yazıyorum;

Pentax profesyonel pozometre üreticisidir araştırın bunu göreceksiniz mutlaka, ve ışık ölçüm sistemlerinde normal insan gözünün algıladığı pozlamalarda dahi aynı ışıkta beyaza baktığınızda denge değişir ve göz bebeği tepki vererek pozlamasını düşürür. Eğer bir ortamda UV ışını varsa ortamdaki beyaz nesnelerin detaylarını kaybetmemesi için pozlama normalin altında dengelenir çünkü istendiğinde bu otomatik EV kilitleme sistemi ile tek harekette +0.3 - + 0.7 yada + 1.0 olarak değiştirilebilir ve siz bunu yapsaydınız sizinde istediğiniz olurdu ama çoğu pozda diğer makinelerin çekimleri gibi beyazlardaki detaylar azalırdı buda genel çekim kalitesine ve uv ışınının vurduğu her bölgedeki detayların kaybına yol açardı. (Pentaxın detay kalitesinde iyi olmasının sebeplerinden biride budur aslında, ışık dengesini iyi kurması) Bunun yanında K20D üzerinde poz telafisini yükselttiğinizdede d-range özelliğini açarak düşük pozlanan yerlerdeki detayları dengelersiniz. Bu kullanıcının elinde.. Aşırı bir ışık patlaması azda olsa oluşsa bunu kısarak detayları asla geri getiremezsiniz isterseniz deneyin ama az pozlamayı öncelikli yapabilen bir gövdenin ürettiği imajda poz telafisini sonradan yükselttiğinizdede raw işlemedede yükselttiğinizde detayların korunduğunu ve belirginleştiğini görürsünüz. O yüzden auto modda kullanacaksanız bazı şeyleri ayarlayıp (poz telafisini +0.3) kilitleyip heran böylede kullanabilirsiniz. Ben hiçbir sorun yaşamadım ne k100d ne k200d ne k10d ne k20d hiçbirinde çünkü slr kullanmaya başladığım (1992den bu yana) tam 18 yıldır bu mantığın farkındayım. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltebilir..

Manuel ağırlıklı SLR mantığını tam kavramadan lütfen yeni SLR sistemi eleştirmeyelim.

Dünyanın eniyi analog pozometreside Pentax markadır.

Bu konuda uzmandır, lütfen bilinçsiz yorum yapıp kendimizi küçük düşürmeyelim arkadaşlar..

Makine daha çıkmadan insanların aklına çomak sokmayalım isterseniz..

Herkes neyin ne olduğunu biliyor ve herkes kendi bildiğini kullansın, en iyisi bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 19 Eylül 2009; 11:11:57 >

• : )) dumani burnunda pentax savascilari
  • Sn yıldız a bende katılıyorum.

Arkadaslar ne kadar gereksiz ve bos seylere takılmısınız. Bunlarla ugrasacagınıza fotografcılıgınızı gelistirin.
    Bu tur detaylara takılanların muhtemelen fotografcılık hakkında hic fikirleri yok, otm moda almıs yalan yanlıs ezbere deklansore basıp duruyorlar demekki.
    Amacları daha cok boyunlarında hava atmak fotogracılık degil. Canon, nikon, pentax, sony vs bunlar aptal bir arac, makina. Olay daha cok fotografcıda biter.

Surekli anlatmaya calısmak ve yazmakta pek bir ise yaramıyor ama ben yine anlatayım belki sabit fikirli olmayanlara faydası olur.

Mesela gecen aksam elimde canon 350 d ve pentaxk10d var. Evdeyim ve 2 makinayıda spot olcume aldım auto modda belirledigim noktadan netleyerek pozladım ve cektim. 2 makinada fabrikanın belirledigi algoritmaları kullandı ve kendince pozladılar. Farklı pozlama yaptılar. Baktım canon pentax a gore biraz daha fazla pozladı. Fotografa baktıgımda canonun cektiginde tül perdede patlama vardı desenler belirsizdi. Pentaxta ise tül perdede patlama yok desenler gayet belirgindi. Bu gayet olagan bir durum. Canonun yada pentaxın kötu oldugunu gostermezki. Makina orda perde oldugunu desenlerin gorunmeyecegini bilmezki. Sen fotografcılıgını konusturur. Duruma gore hemen poz telafisi ile dogru pozu alırsın olur biter.

Baska ornek vereyim. Onyargılı arkadaslar muhtemelen beyaz ayarınıda hep otomatikte tutuyor rastgele cekiyordur. Renklerde hep yanlıstır ama bunun farkında bile degildirler ayrı konu. Neyse odada sarı ısık vardı ve ben otm beyaz ayarıyla yine cekim yaptım baktım ikiside tam beyazı vermedi. Buda olagan durum. Yoksa hazır beyaz ayarı, kelvin degerleri, beyaz filtreler olmazdı degilmi. Simdi yok bu makina berbat beyazı vermmedi, işe yaramazmı diyeyim. Bu benim isbilmezligimi gosterir sadece. Bu durumda yapacagım sey cok basit hazır modlardan tungsetini secmem baktım oda tam beyazı vermedi objektif onune beyaz kagıt tutup ortam beyazını kalibre etmem. Ben en kestirme yol olarak kendi yaptıgım beyaz ayarı filtresi kullanıyorum, cok daha basarılı kelvin degeri veriyor. Bunu yapmak zorundasınız yoksa en ufak hata tum renkleri bozacaktır. Diyelim ortamda hem sarı, hem beyaz, birde camdan giren gun ısıgı var. Makinanın otm beyaz ayarının yanılması cok normal. Hazır modlar bile yanlıs olacaktır. Cozum kalibre. Bunları yapmak fotografcılıktır.

Daha baska ornek formula pistindesiniz. Gun ısıgı fazlasıyla yeterli. Otm moda aldınız makina kendince pozladı cektiniz. Baktınız F1 aracları pistte donmuslar sanki parketmisler.
    Yanlıs bir pozlama ve yanlıs foto oldu. Cunku makina orda F1 araclarının gittigini ve ne yapmak istediginizi bilmezki. Simdi bu makina berbat mı diyecegiz. Hayır fotografcılıgımızı konusturucaz enstantene oncelikli moda alıp hareketi vurgulayan bir deger secip cekicez. Boylece F1 araclarında hafif flulukla hareketi vurgulayacagız. Yada selale fotosu cekicez aldık otm moda cektik. Makina selale cektigini bilmez rastgele pozlar. Ama biz selale cektigimizi bilir makinaya anlatırız. Nasıl anlatırız selaleye tül etkisi vermek icin oldukca dusuk enstantene secer makinayı sabitler cekeriz. Baktık ısık cok fazla diyafram kıstık olmadı iso dusurduk yine olmadı enstantene hala yuksek yine fotografcılık bilgimizi konusturur nd yada polarize filtre takar ısıgı azaltırız.

Yada aksam uskudar sahildeyiz arkada kız kulesi hava berrak karsıda camiler cok belirgin. Onde bir arkadısımızn oldugu arka planında belirgin oldugu bir kare almak istiyoruz. Makina bunu bilirmi hayır. Gider ısık az diye flash ı acmaya calısır, kapalıysa diyaframı sonuna kadar acar olmadı iso yu yukseltir vs cekeriz ama alakası olmayan bir foto cıkar.
    Bu makina kötumu hayır ona biz anlatıcaz. Ne yapıcaz alan derinligi istedigimizden diyafram onceligi moda alıcaz ve mumkun oldugunca kısıcaz. Temiz foto icin isoyuda asagıda tutcaz. Enstantene haliyle dusecek bizde tripot kullanıcaz. Self timer ile Deklansore basıcaz ve arka planın ve arkadasın cam gibi cıktıgı bir kare olacak.

İste fotografcılık bu tur ayarları bilmek, yapabilmek makinaya istedigini anlatabilmektir. Yok makina boyle, yok soyle az pozladı vs cok acemice bir yaklasımdır. Eminim bir cok isi bilende bu yazıları gorup guluyor yorum yapma geregi bile duymuyordur. Fotografın kelime anlamını bile bilinmeden D-SLR almak buna benzer bir suru yanlıs kullanım ve yorumuda beraber getiriyor malesef. O yuzden Like alın, giris seviyesi alın once ogrenin denir. Yoksa sudan sebeplerle yuzlerce bahane bulursunuz makinalara. Makina aptal bir kutudur. Obscura dır. Bunları asın artık. Forumda ciddi olcude bilgi ve deneyim var onları kullanın. Fotografcılıgı ogrenin makinayı istediginiz gibi kullanın makina sizi kullanmasın.

• Fiyatı da uygun olursa güzel bir model, ama DSLR Siyah olur bence başka bir renk gitmez..
  • Renk konusunda bende biraz tutucuyum. Bu kadar renk cumbusunu yadırgadım acıkcası. Oyuncak gibi duruyor ve ciddiyeti bozuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Renk konusunda bende biraz tutucuyum. Bu kadar renk cumbusunu yadırgadım acıkcası. Oyuncak gibi duruyor ve ciddiyeti bozuyor.

Maliyeti düşük tutma açısından gövde plastik kalitesini düşürüp renk cümbüşü ile bunu örtbas ediyor da olabilirler. Cep telefonlarında örneklerini görmüştük bol bol ama bugün kimin elindeki makinaya baksam hepsi de siyah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

Renk konusunda bende biraz tutucuyum. Bu kadar renk cumbusunu yadırgadım acıkcası. Oyuncak gibi duruyor ve ciddiyeti bozuyor.

Maliyeti düşük tutma açısından gövde plastik kalitesini düşürüp renk cümbüşü ile bunu örtbas ediyor da olabilirler. Cep telefonlarında örneklerini görmüştük bol bol ama bugün kimin elindeki makinaya baksam hepsi de siyah...

Olayın baska boyutu daha var. Eger plastik uzeri boyama ise asınmadan dolayı cok cirgin goruntuler olusacak. Bende siyah cep var, esimde ise pempe renkli telefon.
    Tahmin edildigi gibi esimin telefonunda koselerde cok temas edilen yerlerde boya asınması oldu ve altındaki beyaz plastik rengi cıktı. Benim tel siyah oldugundan boyle bir durum yok. Plastik kalitesini dusurduklerini sanmam altyapıdan calarlardı ama altyapı dahada iyi para edende altyapı zaten. Eger renk plastigin hamurunda varsa sorun olmaz ama yuzey boyama ise ilerde problem demektir. Bu biraz gorselde farklılık yakalama cabası olmus. Begenilebilir ama satısları arttıracagını pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Eylül 2009; 17:12:36 >

• K-x Pentax'in eski filmli SLR'lerinden birisi degil miydi yav ama gerci o K-x degil KX idi

resimlerini bulursam koyarim.
  • quote:

Sn yıldız a bende katılıyorum.

Arkadaslar ne kadar gereksiz ve bos seylere takılmısınız. Bunlarla ugrasacagınıza fotografcılıgınızı gelistirin.
    Bu tur detaylara takılanların muhtemelen fotografcılık hakkında hic fikirleri yok, otm moda almıs yalan yanlıs ezbere deklansore basıp duruyorlar demekki.
    Amacları daha cok boyunlarında hava atmak fotogracılık degil. Canon, nikon, pentax, sony vs bunlar aptal bir arac, makina. Olay daha cok fotografcıda biter.

Surekli anlatmaya calısmak ve yazmakta pek bir ise yaramıyor ama ben yine anlatayım belki sabit fikirli olmayanlara faydası olur.

Mesela gecen aksam elimde canon 350 d ve pentaxk10d var. Evdeyim ve 2 makinayıda spot olcume aldım auto modda belirledigim noktadan netleyerek pozladım ve cektim. 2 makinada fabrikanın belirledigi algoritmaları kullandı ve kendince pozladılar. Farklı pozlama yaptılar. Baktım canon pentax a gore biraz daha fazla pozladı. Fotografa baktıgımda canonun cektiginde tül perdede patlama vardı desenler belirsizdi. Pentaxta ise tül perdede patlama yok desenler gayet belirgindi. Bu gayet olagan bir durum. Canonun yada pentaxın kötu oldugunu gostermezki. Makina orda perde oldugunu desenlerin gorunmeyecegini bilmezki. Sen fotografcılıgını konusturur. Duruma gore hemen poz telafisi ile dogru pozu alırsın olur biter.

Baska ornek vereyim. Onyargılı arkadaslar muhtemelen beyaz ayarınıda hep otomatikte tutuyor rastgele cekiyordur. Renklerde hep yanlıstır ama bunun farkında bile degildirler ayrı konu. Neyse odada sarı ısık vardı ve ben otm beyaz ayarıyla yine cekim yaptım baktım ikiside tam beyazı vermedi. Buda olagan durum. Yoksa hazır beyaz ayarı, kelvin degerleri, beyaz filtreler olmazdı degilmi. Simdi yok bu makina berbat beyazı vermmedi, işe yaramazmı diyeyim. Bu benim isbilmezligimi gosterir sadece. Bu durumda yapacagım sey cok basit hazır modlardan tungsetini secmem baktım oda tam beyazı vermedi objektif onune beyaz kagıt tutup ortam beyazını kalibre etmem. Ben en kestirme yol olarak kendi yaptıgım beyaz ayarı filtresi kullanıyorum, cok daha basarılı kelvin degeri veriyor. Bunu yapmak zorundasınız yoksa en ufak hata tum renkleri bozacaktır. Diyelim ortamda hem sarı, hem beyaz, birde camdan giren gun ısıgı var. Makinanın otm beyaz ayarının yanılması cok normal. Hazır modlar bile yanlıs olacaktır. Cozum kalibre. Bunları yapmak fotografcılıktır.

Daha baska ornek formula pistindesiniz. Gun ısıgı fazlasıyla yeterli. Otm moda aldınız makina kendince pozladı cektiniz. Baktınız F1 aracları pistte donmuslar sanki parketmisler.
    Yanlıs bir pozlama ve yanlıs foto oldu. Cunku makina orda F1 araclarının gittigini ve ne yapmak istediginizi bilmezki. Simdi bu makina berbat mı diyecegiz. Hayır fotografcılıgımızı konusturucaz enstantene oncelikli moda alıp hareketi vurgulayan bir deger secip cekicez. Boylece F1 araclarında hafif flulukla hareketi vurgulayacagız. Yada selale fotosu cekicez aldık otm moda cektik. Makina selale cektigini bilmez rastgele pozlar. Ama biz selale cektigimizi bilir makinaya anlatırız. Nasıl anlatırız selaleye tül etkisi vermek icin oldukca dusuk enstantene secer makinayı sabitler cekeriz. Baktık ısık cok fazla diyafram kıstık olmadı iso dusurduk yine olmadı enstantene hala yuksek yine fotografcılık bilgimizi konusturur nd yada polarize filtre takar ısıgı azaltırız.

Yada aksam uskudar sahildeyiz arkada kız kulesi hava berrak karsıda camiler cok belirgin. Onde bir arkadısımızn oldugu arka planında belirgin oldugu bir kare almak istiyoruz. Makina bunu bilirmi hayır. Gider ısık az diye flash ı acmaya calısır, kapalıysa diyaframı sonuna kadar acar olmadı iso yu yukseltir vs cekeriz ama alakası olmayan bir foto cıkar.
    Bu makina kötumu hayır ona biz anlatıcaz. Ne yapıcaz alan derinligi istedigimizden diyafram onceligi moda alıcaz ve mumkun oldugunca kısıcaz. Temiz foto icin isoyuda asagıda tutcaz. Enstantene haliyle dusecek bizde tripot kullanıcaz. Self timer ile Deklansore basıcaz ve arka planın ve arkadasın cam gibi cıktıgı bir kare olacak.

İste fotografcılık bu tur ayarları bilmek, yapabilmek makinaya istedigini anlatabilmektir. Yok makina boyle, yok soyle az pozladı vs cok acemice bir yaklasımdır. Eminim bir cok isi bilende bu yazıları gorup guluyor yorum yapma geregi bile duymuyordur. Fotografın kelime anlamını bile bilinmeden D-SLR almak buna benzer bir suru yanlıs kullanım ve yorumuda beraber getiriyor malesef. O yuzden Like alın, giris seviyesi alın once ogrenin denir. Yoksa sudan sebeplerle yuzlerce bahane bulursunuz makinalara. Makina aptal bir kutudur. Obscura dır. Bunları asın artık. Forumda ciddi olcude bilgi ve deneyim var onları kullanın. Fotografcılıgı ogrenin makinayı istediginiz gibi kullanın makina sizi kullanmasın.

@ikarahal (ibrahim) bunları bende yıllardır anlatmaya çalışıyorum hatta o arkadaşlara msnde anlattım. Açıklama için teşekkürler.

Renk konusu göreceli benimde beyaz ve şu Navy mavisi olan hoşuma gitti mesela. Dış yüzey boya yada kaplama değil komple renk döküm kalıptan üretilen polikarbon dış yüzeye sahip olduğunu okudum yabancı bir sitede. Yani saf plastik değil polikarbon alaşımlı dış yüzey. Esnek çok sağlam ve çelik kafesi çevreleyen bir yapı, K-m seriside aynı.

Önemli olan sensörün yapısı ve yeni Prime II işlemcinin neler getirdiği. HD video sisteminin sinematik standartlara uygun (24fps) uygulanması ve bunun gibi güzel yenilikleri bu sınıfta ve bu fiyata sunması gerçekten kayda değer..

• Liveview performansı nasıl olacak acaba, o konuda bir bilgi var mı? Sony yi yakalayabilir mi acaba?
  • yildiz kasa dedigin gibiyse sorun olmaz tabi.
    Birde ben bu canlı onizleme isine takılmıs durumdayım. Canlı onizlemenin sebebi malum daha rahat kadrajlamak. Goz hiza ustu yada altındaki kadrajlamalarda sekilden sekile girmemek. Daha once like sınıf s9500 de hareketli lcd vardı ve bu konuda cok rahattım mesela macro cekerken yada konserlerde kafaları asmak icin makinayı yukarı kaldırıp lcd yide asagı cevirip kadrajlamak superdi ama d-slr ye gecince dert oldu biraz. Canlı onizleme guzel ama bu sabit lcd ile degisik acılarda rahat calısmak mumkun degil. Sony gibi hareketli lcd sart. Yoksa canlı onizlemenin cok artısı olmuyor. Bence artık canlı onizleme varsa hareketli lcd standart olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Knight..

Lacivert yakışmış.

quote:

Kağıt üzerinde cihaz baya başarılı cidden. Çekimleri görmek lazım. DP el atır inşallah.

Yakında incelemeler gelmeye başlar.

renk gerçekten çok güzel ya hep siyah hep siyah olmuyordu bizde kendi makinlarımızı modlasak mı acaba

• underexposure olayını biz değil detaylı incelemelerde bile yazılmış... neden kabul etmek istemiyorsunuz anlamıyorum... ya da sizin için bu böyle değilse bizim gördüğümüz ya da detaylı incelemelerdeki yorumlara karşı çıkmanızın bir anlamı yok... bir çok pentax kullancısı exp. değerini +1 de kullanmaktadır... fotoğraf bilgimi elbette geliştirmek için her zaman hazırım fakat elimden olympus, nikon, canonun bir çok dslr modeli geçmiş olmasına rağmen nedense tek pentax modellerinde bu durumla karşılaştım... herhalde diğer makineleri kullanırken tecrübeli buna gelince tecrübesiz olmadım... neyse hayırlı bayramlar ve umarım dediğim eksiklik bunda olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: barocka

Mavi renk gerçekten çok güzel ya hep siyah hep siyah olmuyordu bizde kendi makinlarımızı modlasak mı acaba

Hepimizin içinde farklı bir renk isteği saklı ama genelde siyaha asilliğinden dolayı alışmışız, her elektronik üründe güzel ve sade durması alışılmış bir durum artık. Ancak farklı renklerin ilgi çekici ve rahatlatıcı özelliği olduğu kesin. Mutlaka hepimizin siyah dışında beğendiği ve kullanmayı istediği renk seçimi vardır buna cevap vermek ve seri üretimin dışına çıkmak aslında hiç kolay değil. Bu nedenle üretilen seriler ana renkler dışında ''Limited'' yani sınırlı üretim olacağı aşikar. Bu fiyata bir giriş seviyesinde olması gerekenden fazlası mevcut cihazda. Fotoğraf kalitesiyle orta segmenti zorlayacağa benziyor. Akıllıca seçilen CMOS ve MP orantısı başarıyı katlayacağını gösteriyor. Eksi yönleri var elbet, mesela diğerleri gibi sağlam reklam yapamaması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 20 Eylül 2009; 11:37:43 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.