Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilok -- 28 Nisan 2011; 20:24:31 >
  • K-X A 50mm 1,7 (ISO 800 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilok -- 28 Nisan 2011; 20:29:40 >
  • Arkadaşlar yokmu yardımcı olcak olan? Makinem geldi ayarlar konusunda ve yazığım lensler hakkında yardımcı olabilirmisiniz acaba?
  • smc PENTAX-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II bu lens ve Makinon 28mm çalışmıyor arkadaşlar neden acaba?Takıyorum f yanıp yanıp sönüyor hiç bir şekilde çekim yapamıorum :S
  • yildiz sayesinde şu anda biri siyah, biri beyaz iki tane k-r beklemekteyim.

heyecan had safhada :)
  • Arkadaşlar lütfen bitanede bana temiz kx bulunn :D
  • k-x 50mm f1,7

• Lens kullanimi hallettim :) menuden oluyomus ama simdi bi sikintim fotograflar cok net cikmiyor af de ve mf de denedim ama olmuyor bulanik kullandiginiz kisisel ayarlar nelerdir? Paylasirsaniz svinirim
  •  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @
  • quote:

Orijinalden alıntı: makusla06

Lens kullanimi hallettim :) menuden oluyomus ama simdi bi sikintim fotograflar cok net cikmiyor af de ve mf de denedim ama olmuyor bulanik kullandiginiz kisisel ayarlar nelerdir? Paylasirsaniz svinirim

netleme halkasını bir kurcala
  • Pentax k-x + 55-200mm + Raynox DCR-250

Hava gunesli olmasina ragmen ruzgarli ve soguk oldugu icin bazi odaklama problemleri yasadim. Yaklasik 80 fotograftan eli ayagi en duzgun olanlar da bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: wickersan

quote:

Orijinalden alıntı: makusla06

Lens kullanimi hallettim :) menuden oluyomus ama simdi bi sikintim fotograflar cok net cikmiyor af de ve mf de denedim ama olmuyor bulanik kullandiginiz kisisel ayarlar nelerdir? Paylasirsaniz svinirim

netleme halkasını bir kurcala

kurcalamaya kurcalıyorum ama ne yapıpo etsemde resimler bulanık çıkıyor anlamıyorum :(
  • adnan süper macrolar 1-2 sini çok beğendim
    bu Raynox DCR-250 baya iyiymiş
  • Herkese merhabalar,

Ben de biraz çekim yaptım. Eli yüzü düzgün olanlardan bazılarını bugün yarın yükleyeceğim umarım.

Yalnız bir sorunumdan bahsedeyim. Makineyi sıralı çekim moduna aldığımda arka arkaya yalnızca 3 fotoğraf çekebiliyorum ve sanki HDR için çekiyormuşum gibi her birini örneğin f/4.0 - 4.5 - 5.0 gibi sıralı diyafram değerlerinde çekiyor. Ben istiyorum ki tamamı kendi belirlediğim ayarlarda arka arkaya çekilsin. Neresini kurcalamalıyım menünün? Baya bir uğraştım ama malesef... Karttan olduğunu düşündüm meselenin ama o da değil, ne dersiniz üstadlar?
  • http://www.scribd.com/doc/23723765/Pentax-Kx-Pentax-K-x-AF-adjustment-through-undocumented-debug-mode

arkadaşlar burda yazılan AF ADJUSTMEN ti deneyen ve tam anlamıyla ne işe yaradığını bilen varmı?

Pentax K-r + 55-300

Bu da ilk fotoğrafım olarak kayda geçsin

IMGP8934 by serhat_arslan, on Flickr

IMGP8676 by serhat_arslan, on Flickr

50 mm 1.7 ile çektim bakalım zamanla daha güzel olur inşallah

• ^^
    Sizin 50mm manuel lens midir? Eğer AF ise netleme noktasını doğru seçemediğinizden istediğiniz bölge net çıkmıyordur.

Eğer manuel ise netleme halkasını öyle çevirip ayarlamalısnız ki, elde ettiğiniz kare bıçak gibi keskin olsun. Yok eğer diyorsanız ki ben zaten netliyorum, öyleyse enstantane hızını iyi ayarlamalısınız, zira son fotoğrafınız net değil. Bunun için gün ışığında 1/100 - 1/80 - hatta 1/60 gibi bir rakam yeterli gelir. Gece ise iso'yu mecburen arttırmak zorundasınız, ama o bile fotoğrafınızın yeterli ışık alarak doğru pozlanmasını sağlamayabilir. Böyle bir durumda ya diyaframı açacaksanız (lensin izin verdiği müddetçe daha düşük bir f değerine getireceksiniz) ya da enstantane hızını düşüreceksiniz (1/20 - 1/10 gibi). Yalnız bu sefer yine bir sorun çıkıyor ortaya: titreme. Böylesi düşük bir hızda, eldeki titreme rahatlıkla fotoğrafa yansır, aynen son fotoğrafınızda olduğu gibi...

• Hikmet (freedom36) ekipman hayırlı olsun kardeşim.

İlk portren gayet güzel, başarılar diliyorum..

*

Pentax 645 etkisi (Orta Format)

''Netten Alıntıdır''
  • Hem tebriğin hem de temennilerin için teşekkür ederim Ahmet abi, çok sevindirdin beni

Son fotoğraftaki sensör lekeleri kıl etti beni, monitörü mıncıklamaktan bir hal oldum.
  • 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.