Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (233. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iceylanktu

herkese meraba, pentax almayı düşünüyorumda ortalama 4500 shutter da bir k-x ve k-r makina 2. el olarak sizce ne kadar eder?

Kx'ler durumuna göre 800-900 arası bulunabiliyor. Kr hakkında bilgim yok.
  • İzmir'li, Ankara'lı, Eskişehir'li ve Antalya'lı ayrıca "müsait" olan arkadaşlar PM atabilir mi?
    İyi Geceler.
  • SMC Pentax-A 35-80mm 1:4 - 5.6

SMC Pentax-F 35-80mm 1:4 - 5.6

merhaba arkadaşlar bende bu forumu takip ediyorum. bende pentax k-r aldım bir hafta içinde elime geçecektir. lens araştırırken yukarıdaki iki lens kafama takıldı.
    aralarında ne gibi fark var. birinde A diğerinde F yazıyor?? manzara ve portre çekimi için tavsiye edermisiniz? ve hangisini tavsiye edersiniz?

tecrübelerinize çok güvendiğim için buradan soruyorum.
  • Kesinlikle tavsiye etmem :)

Elinde kit lensin ile bu iki lensten daha kaliteli sonuçlar alırsın...

Bence biraz bekle sabırlı ol... Hemen lens alınmaz ! ! ! Alırsan şu sözü unutma
    "Zarar edersin" :D :D :D

Biraz fotoğraf çek makinene ısın derim... Daha sonra kendine uygun veya ihtiyacın neyse o kendiliğinden oluşacak ona göre lens tavsiyesi istersin :)
    Acele edersen zararla kalkarsın...

En güzeli bir iki ay lens almamak bol bol fotoğraf çekmek , fotoğraf çekim tekniklerini bu arada okumak denemek , kenara ince ince para atmak(Çünkü kit lensten sonra alacağın lens azcık masraf çıkarır sana yada bir kaç tane küçük manuel prime almayı düşünebilirsin yada çantaydı belki ihtiyaca göre Tripod'du falan bunları almayı düşünebilirsin...) :)
  • hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim.

100 tl ye buldumda ilerde mutlaka lazım olur diye uygun bulmuşken alıp kenara koyayım demiştim.

tabiki dediğiniz gibi kit lens ile 6 ay hatta 1 yıl çalışmayı planlıyorum. iyice ısındıktan sonra diğerine geçerim diye düşünmüştüm.

ben manzara ve portre çalışacağım sadece. bu nedenle bu lensi bu fiyata bulmuşken kaçırmak istemiyorum.

kalitesi için nasıllar acaba? ve hangisi daha iyidir bunları merak etmiştim?

1 sene sonra aynı lensi 300-400 tlye almak istemem. eğer kalite yönünden tavsiye ederseniz alacağım ama kenara koyacağım ileride fazla masraf olmaması için.

yok eğer kalite olarakda tatmin etmez derseniz almayacağım.
  • Diyorum ya kit lens o bahsettiğin lenslerden daha kaliteli :)

İsterse o lens 1.000 TL olsun (ki imkansız ebay'da 30-40 dolara bulabilirsin) yine de kullanmayı düşünmezsin :)

Bir kere manzarada 35mm dar gelecektir... Kit lens 18mm'den başlıyor bu da daha geniş bir açı :)

İkincisi optik kalitesi kalitesiz :) İşe yaramaz... Kit lensten iyi değil :)

Senin dediğin olay üst seviye lenslerde yaşanabiliyor... LTD , Stars serisi lenslerde hep bir kıpraşım söz konusu... Ama bu lenslerde zaten oldukça pahalı lensler :)

Sen benim dediğime uy inan kaybetmezsin 100 TL cebinde kalır... Daha kaliteli bir optik alman için yardım ve yataklık eder...

Diyorum ya şimdilik sakin ol... Paranı at kenara Kit lens kesinlikle 1 yıl yetecek bir lens değil.. Zaman geçip öğrenmeye başladığında seni kesmemeye başlayacak yada
    yeni arayışlar içine gireceksin... O zaman daha farklı optiklere bakacaksın... O zaman gelsin onu birlikte karar verelim diyorum :) Yardım edelim :)
    Ama şimdiki en güzel yardım hiç bir şey almaman yönünde....

Ha bu arada kit lensten kaliteli optik arayacağın zaman 300-400 TL'nin de üstüne çıkmak zorunda kalacaksın :)

Ama bu arada belki zevkin öyle farklı bir yöne çekilecek ki belki gerek dahi duymayacaksın....

Neyse sonuç itibariyle şimdilik sakin ol... Ucuza lens mens bakma derim :)
    Eğer çok kaşıntı varsa (Genelde bende öyle olur ) tavsiyem bir tane Pentax 50mm A 1.7f lens al... Bu senin portre ihtiyacını fazlası ile karşılayacak...
    Optik kalite olarak da Pentax 50mm 1.7f e verdiğin para , 5-6 katı pahalı lenslerin verdiği kaliteye yakın hatta kimi zaman aynı performansı alacaksın... Portrede on numerodur :)
    Lens komple manuel dir... Netleme elle yapılır... Ama sana fotoğraf çekmeyi öğretir(hmm diyafram yaprakları demek ki bunlar ? Hmmm ışık burdaki delikten geçiyor.. Hımm demek diyafram yüksek olunca yapraklar böyle oluyor ışık o yüzden az giriyor ve buna bağlı olarak enstantene yavaşlıyor... Hmm bu arada fotoğraf daha da keskin oluyor... Bokeh azalıyor net alan artıyor... İlgiiiiiinçç dediğim zamanları hatırlıyorum ) ve bundan keyif aldıracak bir lens... Bu lensi de Ebay'dan yada buralardan bir yerden alabilirsin :)

Saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 20 Ekim 2011; 14:08:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Diyorum ya kit lens o bahsettiğin lenslerden daha kaliteli :)

İsterse o lens 1.000 TL olsun (ki imkansız ebay'da 30-40 dolara bulabilirsin) yine de kullanmayı düşünmezsin :)

Bir kere manzarada 35mm dar gelecektir... Kit lens 18mm'den başlıyor bu da daha geniş bir açı :)

İkincisi optik kalitesi kalitesiz :) İşe yaramaz... Kit lensten iyi değil :)

Senin dediğin olay üst seviye lenslerde yaşanabiliyor... LTD , Stars serisi lenslerde hep bir kıpraşım söz konusu... Ama bu lenslerde zaten oldukça pahalı lensler :)

Sen benim dediğime uy inan kaybetmezsin 100 TL cebinde kalır... Daha kaliteli bir optik alman için yardım ve yataklık eder...

Diyorum ya şimdilik sakin ol... Paranı at kenara Kit lens kesinlikle 1 yıl yetecek bir lens değil.. Zaman geçip öğrenmeye başladığında seni kesmemeye başlayacak yada
    yeni arayışlar içine gireceksin... O zaman daha farklı optiklere bakacaksın... O zaman gelsin onu birlikte karar verelim diyorum :) Yardım edelim :)
    Ama şimdiki en güzel yardım hiç bir şey almaman yönünde....

Ha bu arada kit lensten kaliteli optik arayacağın zaman 300-400 TL'nin de üstüne çıkmak zorunda kalacaksın :)

Ama bu arada belki zevkin öyle farklı bir yöne çekilecek ki belki gerek dahi duymayacaksın....

Neyse sonuç itibariyle şimdilik sakin ol... Ucuza lens mens bakma derim :)
    Eğer çok kaşıntı varsa (Genelde bende öyle olur ) tavsiyem bir tane Pentax 50mm A 1.7f lens al... Bu senin portre ihtiyacını fazlası ile karşılayacak...
    Optik kalite olarak da Pentax 50mm 1.7f e verdiğin para , 5-6 katı pahalı lenslerin verdiği kaliteye yakın hatta kimi zaman aynı performansı alacaksın... Portrede on numerodur :)
    Lens komple manuel dir... Netleme elle yapılır... Ama sana fotoğraf çekmeyi öğretir(hmm diyafram yaprakları demek ki bunlar ? Hmmm ışık burdaki delikten geçiyor.. Hımm demek diyafram yüksek olunca yapraklar böyle oluyor ışık o yüzden az giriyor ve buna bağlı olarak enstantene yavaşlıyor... Hmm bu arada fotoğraf daha da keskin oluyor... Bokeh azalıyor net alan artıyor... İlgiiiiiinçç dediğim zamanları hatırlıyorum ) ve bundan keyif aldıracak bir lens... Bu lensi de Ebay'dan yada buralardan bir yerden alabilirsin :)

Saygılar....

:)

haklısın o zaman almayayım. olmadı bir 6 ay geliştiririm kendimi. ondan sonra dediğiniz gibi birlikte karar veririz yeni lense.

son bir sorum olacak :)

pentax k-x kit lens ile k-r kit lens aynı mı kalite olarak?

tanıştığımıza memnun oldum. başınıza bela almak üzeresiniz çünkü çok soru sorarım ben öğrenene kadar

• Valla tam olarak bilmiyorum ama ikisi de sonuçta DA L serisi olduğu için aynıdır diye düşünüyorum...
    Yani %99,4 aynıdır :)

DSLR sisteme girdiğin zaman ilk düşünce "parayı verdik makineyi aldık bitti artık " ile olmuyor :)
    Asıl para harcama bundan sonra başlıyor

Kit lensinde amacı "kişi kendini bulsun idare etsin"dir zaten :)

Amma velakin kit lens ile çok başarılı çekimler de yapanlar var... O zaman da şuna gidiyor olay optik bir yere kadar çeken adam en önemli faktör :)
    Tabi birde çeken adamın photoshop , Lightroom , Photomatix bilgisi ve deneyimi dir :)

Neyse sen sorun olunca veya takıldığın bir nokta olduğu zaman buraya yaz illaki cevap veren çıkacaktır :)

Hayırlı olsun küçük canavar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 20 Ekim 2011; 14:34:05 >

• bir anımı anlatayım. panasonic lumıx serisi modelini unuttum kompakt boyutlu fotoğraf makinesiyle suriye gezisinde çekim yaptım. yanımdaki başka arkadaşın canon 450d vardı. ben asla full otomatik ayarlarda kullanmadım. bütün ayarlarını ortama göre baştan sona değiştirdim bile diyebilirim. arkadaşta canonu full otomatikte kullanıyordu. yani sadece deklanşöre basıyordu sadece. mesela cami fotosu çekerken en az 2-3 dakika ayarlarıyla oynardım güzel çekebilmek için. arkadaş dalga geçerdi bak benim makine tüm ayarları kendi yapıyor şak diye çekiyorum senin gibi uğraşmıyorum DSLR farkı bu işte diye neyse suriye dönüşünde fotoları karşılaştırdık. benim fotolar arkadaşınkinden çok daha güzel çıktı arkadaş dumur oldu bende arkadaşa eee fotoğrafçı farkı dedim ben panasonicle canon dslr ye fark attıysam. benim dslr olsa neler yaparım dedim o gün bir dslr almaya karar verdim çünkü dslrler sonsuz ayar imkanına sahip ve ben ortama göre ayarlarını değiştirerek çekim yapmayı çok severim. bu yüzden alacağım lenslerin bir kısmı mutlaka mf olacak

• O zaman kesinlikle bir tane

Pentax 50mm 1.7f A - alman gerekiyor :) Çok büyük bir keyif :)
  • quote:

O zaman kesinlikle bir tane

evet portre çekimi için kesinlikle alacağım lenslerden biri bunu kenara yazdım. birde ileride pentax 55-300 mm düşünüyorum fiyatı 400 tl civarıymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİVOLKİX

quote:

O zaman kesinlikle bir tane

evet portre çekimi için kesinlikle alacağım lenslerden biri bunu kenara yazdım. birde ileride pentax 55-300 mm düşünüyorum fiyatı 400 tl civarıymış

Yanlış düşünce :) Kit lens + 50mm ile uzun bir süre devam et :) Sonra tele lenslere bakarsın... Ama senin için pekte mühim değil şimdilik :)
    DSLR işine giren yeni herkes ilk başta Tele lens alır... Sonra büyük çoğunluğu satar :)

• Valla hocam 55-300ü hiç bir lense değişmem:) 50-135'e bile :p, şaka bir yana ben müptelasıyım aylarca makineden çıkartmadığmı biliyorum. Bence oldukça keyifli bir lens
  • Satmayı düşünmediğim tek lens 50-200mm; satarsam da Pentax 50-135mm veya Tamron/Sigma 70-200mm 2.8 alırım.
  • arkadaşlar Pentax 50mm 1.7f A lensi ile aralık olmadığı için zoom yapılmıyor değilmi? öyle mantık yürüttüm kendin yaklaşıp uzaklaşman lazım dimi bu arada bu forumdaki sayfaların yarısından fazlasını okudum. fizik yada kimya dersindeki formülleri ezberlemeye çalışan çocuklar gibi hissettim kendimi
  • Kullanıcıdan kullanıcıya değişir :) Demek istediğimi yanlış anlamışsınız :)

Pentax 50-200mm , Pentax kullanıcıları için çıkarılmış en büyük kıyaktır... Sigma , tamron 70-300'lerinden çok ama çok daha kaliteli ve onlardan çok ucuz :)
    Keza 55-300'de kalite biraz daha arttı mm değeriyle birlikte...Gerçi fiyatta arttı ama olsun yine de canavar...

Demek istediğim şuydu...

İlk defa DSLR sisteme geçen birisi elinde tüm aralıkların olmasını ister... Çünkü hepsini kullanacağını düşünür... Yani 18-55'den başlasın sonra 50-200 olsun yani eksik mm olmasın arada diye :)
    Fakat kullanmaya başlayınca makinesini ve belirli bir tarza yoğunlaşınca (ister istemez ) kullanmaya biliyor lensini...

Hani ilk başta aldın 18-55 kit ile birlikte makineyi... Daha kullanmadan ihtiyacın var mı yoksa yok mu bilmeden bir de 70-300 tamron yada 55-300 pentax aldın... 300-400 TL gitti :)
    Sonra fotoğraf çekmeye başladın bir baktın " aaa ben manzara seviyormuşum " çektiğin çoğu fotoğraf 18mm ile 24mm arası... Bu durumda tele lens yatıyor kenarda :)

400 TL gitti :) Eğer ilk başta harcamasaydı geniş açı bir lense yatırım yapabilirdi...

Yani acele etmesin demek istiyorum arkadaş :)

@ASİVOLKİX

50mm yazıyorsa bir lenste 50mm'dir :) tek mm yani sabit... Prime lens yada Sabit odaklı lens diyorlar...
    Yakınlaşıp uzaklaşma dediğin gibi :) Eğer çok kullanırsan lensin açısına alışıyor gözün ve çekmek istediğin yerin daha vizörden bakmadan "kullandığın açıda görmeye başlıyor" ona göre yaklaşıp uzaklaşıyorsun :) ...
    Sabit odaklı objektiflerin fotoğraf kaliteleri her zaman daha yüksek olmuştur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 21 Ekim 2011; 11:30:52 >

• SMC Pentax-M f1.7 1:1.7 50mm diğer 50mm f1.7 den ne farkı var. farkındayım kaşıntım fena artmış durumda
  • SMC pentax- M f1.7 = M işareti Manuel diyafram demek... Diyafram makineden değil yine lens üzerinden diyafram halkasını kullanarak değiştirirsin... Daha sonra makinende "yeşil tuş var" ona basar pozlama alırsın (Makine sana seçtiğin diyaframa göre enstantene değeri verir yani ) ... Makinende sadece MAnuel mod'da kullanırsın tam performans olarak....

SMC pentax- A f1.7= A işareti Auto yani otomatik diyafram demek... Hem lens üzerinden değiştirilebildiği gibi diyaframın hemde makine üzerinden değiştirebilirsin... Manuel mod dışında AV modunda da rahatça kullanabilirsin bu lensi...

Aralarındaki tek fark diyafram kontrolü ile alakalı...

Bence A olanı daha makbul çünkü daha hızlı kullanabiliyorsun... İstediğin zaman tam manuel de kullanabiliyorsun... Hızlı olman gerektiği zamanlarda çok olmuyor değil :)
  • jimi kardeş çok çok hızlı cevabın için teşekkür ederim

aralık ayında 3 günlük gaziantep, urfa ve kilis gezisi var. bakalım yeni k-r ile vezir mi yoksa rezil mi olacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİVOLKİX

jimi kardeş çok çok hızlı cevabın için teşekkür ederim

aralık ayında 3 günlük gaziantep, urfa ve kilis gezisi var. bakalım yeni k-r ile vezir mi yoksa rezil mi olacağım

yanlış anlaşılmasın makineye laf yok vezir rezil olayını kendim için söyledim
  • 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.