Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KR için değil tüm SLR sistem için vezirde olabilirsin rezilde :D :D O zaman kadar kendini ne kadar geliştirirsen , makinene ve çekim mod'larına ne kadar hakim olursan :)
  • bir sorum olacak yine. kit lens ile güneşli ve bulutlu hava ayrı ayrı olacak şekilde cami, tarihi yapıları falan çekmek için hangi ayarlarda çekmem gerekli?

birde en önemli sorum şu: mesela karşımda cami ama caminin yan tarafından güçlü güneş vuruyor karşıdan bana. şimdi otomatik modda çektiğin zaman çok büyük ihtimal cami çok karanlık olacak. karşıdaki güneşten fazla etkilenmeden camiyi daha aydınlık ve net nasıl çekebilirim??

bilgisi olan varsa bu konuda yardımlarını bekliyorum??
  • Kit lens ile çekim yapacaksan o lens kendini 7-8f'de toparlıyor... Yani diyaframın minimum 7-8 maksimum 12-13 civarı olacak :)

AV modunda kullan... Dyaframa sen karar ver makine sana enstantene versin...

Yan taraftan güçlü güneş vuruyorsa no problem... Parasoleyini tak lense...
    Ama karşıdan güneş vuruyorsa ve güneşten kurtulacak bir kadrajın yoksa yapacak birşey yok :)
    Pozlamayla oyna diycem fakat bu seferde fotoğraf patlayacak...
    HDR yap diycem makinenin yaptığı HDR keyifli olmuyor...
    Kendin HDR yap diycem daha yenisin çamur edersin

Ya fazla kasmayacaksın... Yada bir kaç deneme yapacaksın...

Ama karşıdan güneş geliyorsa istediğin gibi bir çekim hiç bir makine ile yapamazsın :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Kit lens ile çekim yapacaksan o lens kendini 7-8f'de toparlıyor... Yani diyaframın minimum 7-8 maksimum 12-13 civarı olacak :)

Ama karşıdan güneş vuruyorsa ve güneşten kurtulacak bir kadrajın yoksa yapacak birşey yok :)

Ama karşıdan güneş geliyorsa istediğin gibi bir çekim hiç bir makine ile yapamazsın :(

Merhaba,
    Güneşin karşıdan yansıdığı ters ışık çekim şartlarında gerekirse flaştan da faydalanılabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 21 Ekim 2011; 16:42:44 >

• quote:

Kit lens ile çekim yapacaksan o lens kendini 7-8f'de toparlıyor... Yani diyaframın minimum 7-8 maksimum 12-13 civarı olacak :)

hımm ama diyafram değerini öğrendiğim iyi oldu en azından çapraz çekmeye çalışıp güneşin etkisini bertaraf etmeye çalışırım. diyaframını ayarlayıp çekmeye çalışırım. dynamic range özelliği varmış sanırım güneşli kısım ile gölgeli kısmı dengelemeye yarıyormuş. dynamic range modunda da denerim olmadı. kompakt makine ile hiç çekemiyordum dslr ile belki çekebilirim diye düşünmüştüm. demekki güneşe karşı hiçbir makine duramıyor :) diyafram değeri arttıkça içeriye giren ışık miktarı azalıyor değilmi yani deliği iyice küçülüyor değilmi?

• 18-55 kit lense uyumlu parasoley nerede bulabilirim acaba?
  • c.james kardeş flaşdan yararlanmayı bende düşündüm ancak üzerindeki flaşın güneşe karşı camiyi aydınlatmaya yeteceğini sanmıyorum. ek olarak çok güçlü flaş almak gerekli o zaman düzgün çekim yapılabilir belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİVOLKİX

c.james kardeş flaşdan yararlanmayı bende düşündüm ancak üzerindeki flaşın güneşe karşı camiyi aydınlatmaya yeteceğini sanmıyorum. ek olarak çok güçlü flaş almak gerekli o zaman düzgün çekim yapılabilir belki

Merhaba,
    Flaş kullanımı büyük yapıların çekiminde tabii ki yeterli değil ama az da olsa etkili olduğunu söyleyebilirim.Aslında ters ışık şartlarında yapılan çekimlerde mimari yapıların silüet şeklinde görünmesi fotoğrafa ayrı bir güzellik katıyor ama siz daha aydınlık görünmesini istiyorsanız flaştan da yararlanabilirsiniz.
    İyi günler hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 21 Ekim 2011; 16:49:50 >

• tamam senin için flaşlıda deneyeceğim. bakalım hangisiyle daha güzel çekebileceğim
  • quote:

tamam senin için flaşlıda deneyeceğim. bakalım hangisiyle daha güzel çekebileceğim

Yanlış anlamayın,ben kişisel olarak çok mecbur kalmadıkça flaş kullanmayı sevmiyorum.Siz ters ışık şartlarında yaptığınız çekimlerde mimari yapıların daha aydınlık görünmesini istediğiniz için flaştan faydalanabilirsiniz dedim.
    İyi günler hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 21 Ekim 2011; 16:46:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

tamam senin için flaşlıda deneyeceğim. bakalım hangisiyle daha güzel çekebileceğim

Yanlış anlamayın,ben kişisel olarak çok mecbur kalmadıkça flaş kullanmayı sevmiyorum.Siz ters ışık şartlarında yaptığınız çekimlerde mimari yapıların daha aydınlık görünmesini istediğiniz için flaşdan faydalanabilirsiniz dedim.
    İyi günler hoşçakalın..

yanlış anlayacak birşey yok estağfurullah. espri olsun diye dedim. ben çok acemiyim henüz. fotoğrafçılığı iyi öğrenmek istiyorum. o yüzden tüm tavsiyelere açığım. tüm tavsiyeleri uygulayarak en iyi nasıl çekebileceğimi öğrenmeye çalışacağım.

önerileriniz benim için çok kıymetli.

sizede iyi günler dilerim.

• quote:

quote:

quote:

Yanlış anlamayın,ben kişisel olarak çok mecbur kalmadıkça flaş kullanmayı sevmiyorum.Siz ters ışık şartlarında yaptığınız çekimlerde mimari yapıların daha aydınlık görünmesini istediğiniz için flaşdan faydalanabilirsiniz dedim.
    İyi günler hoşçakalın..

yanlış anlayacak birşey yok estağfurullah. espri olsun diye dedim. ben çok acemiyim henüz. fotoğrafçılığı iyi öğrenmek istiyorum. o yüzden tüm tavsiyelere açığım. tüm tavsiyeleri uygulayarak en iyi nasıl çekebileceğimi öğrenmeye çalışacağım.

önerileriniz benim için çok kıymetli.

sizede iyi günler dilerim.

Espri yaptığınızın farkındayım,ben sadece flaş konusundaki kişisel düşüncemi belirtmek istedim.
    Bu arada çekim teknikleri ile ilgili aşağıdaki konuları da inceleyebilirsiniz.
    İyi günler hoşçakalın..

http://www.bascek.com/kategori/cekim-teknikleri/

• pdx-bxw marka slr taşıma çantası buldum 30tl. tavsiye edermisiniz? link aşağıda

http://www.sanalpazar.com/D-slr-Fotograf-Makinasi-Cantasi-Pdx__isp1340225
  • Güneşe karşı çekilmiş ve flash ın verimli kullanılabileceğini gösteren bir foto...
    Dahili flasha bu kadar olabiliyor. Harici flash larla daha kaliteli sonuçlar elde edilebilir...
    Ya da benden bu kadar diyeyim de flash a çamur atmış olmayayım...

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @
  • ardicli kardeş en azından güneşe karşı dahili flaşla portre çekilebiliyormuş. foto oldukça aydınlık ve güzel olmuş.

paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

iyi günler dilerim
  • ne demek birşey değil..

Bu arada bu fotoğrafım FK da günün fotosu seçildi
    Şaşırdım açıkçası .

• quote:

quote:

Merhaba,
    Güneşin karşıdan yansıdığı ters ışık çekim şartlarında gerekirse flaştan da faydalanılabilir..

Evet dolgu flaşiş yapar ama hani kedide köpekte insansanda... Çok büyük olmayan nesnelerde kısacası :)

Koskoca cami , Ters ışık ve dolgu flaşı... Bana aşırı yetersiz gelirmiş gibi geliyor... Gerçi hiç denemedim ama etsiki ya aşırı düşük olur (Varlığı yoklu belli olmaz) yada hiç bir işe yaramaz :)

Ama denemek lazım :) Belki İSO'yu artırıp flaş patlaksak... Bu seferde enstantene yetmez az gelir :D :D :D

Yok hocam bana çözüm yolu en temizi HDR gelir o durumda

• @jimi1984

Ben konuyla ilgili diğer arkadaşa yazdığım cevapta,büyük mimari yapıların çekiminde flaşın yetersiz kalacağını ama az da olsa etkisi olabileceğini zaten belirtmiştim.Yani %100 yeterli olur demedim.Ayrıca istisna şartlar dışında ters ışıkta flaş kullanmayı pek tavsiye etmiyorum.Çünkü ters ışık şartlarında çekilmiş fotoğrafların da ayrı bir güzelliği var.
    İyi geceler hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 23 Ekim 2011; 15:20:52 >
  • merhaba arkadaşlar kısa bir süre pentax kullanimindan sonra canona gecmistim ve nihayet k-r mi alarak pentaxa geri dönüş yaptım. k-ryi yaklaşık 3 gün önce aldım ve bu gün kullanırken focusing screeni kirlettiğimi farkettim(nasi bu kadar kirlettim bilmiyorum). vizorden bakınca leke görünüyor ama fotoğraflara yansımıyor. önce kir aynadadir diye düşünmüştüm ama uzun bi inceleme sonucu aynada olmadığını anladim. sonra focusing screeni incelemeye başladım ve vizorden gördüğüm lekelenmenin aynısını focusing screende de gördüm. nihayet soruma gelicek olursak nasıl temizlenir bu focusing screen :D ? leke toz şeklinde değil dolayısıyla hava pompası ile temizlencegini sanmıyorum. ama çizik gibi de değil siyah bi lekelenme, yani temizlenir diye düşünüyorum. acil yardım bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim...

unutmadan, k-r ile siftahımı yaptım bu gece;k-r+18-55, buyrun:

Not:Light painting tekniği ile çekilmiştir.

• Merhaba arkadaşlar,
    Ben de eski bir Canon (SLR Like) kullanıcısı olarak Ahmet abinin kafama takmasıyla Pentax k-r a geçmiş bulunmaktayım :) Yola 500 liralık "şimdilik beni idare etsin" düşüncesiyle cıktım yurtdışında olduğum için; ancak bir baktım k-x almaya kalkıyorum. Ahmet abim sağolsun "k-r var Serdinç ona da bi bak." dedi. Deyiş o deyiş k-r a takıldım ve bugün itibariyle artık kargomu beklemekteyim :) Elinizde dijital olarak Türkçe manueli varsa yollarsanız çok sevinirim :) Bir de önerileriniz varsa her türlü ve her zaman açığım.

Saygılarla.

Not:
    Body: Pentax K-R
    Lens1: 18-55mm pentax kit (DA L)
    Lens2: 55-300mm pentax (DA L)
  • 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.