Diğer Pentax konusuna da koymuştumda burada k-x kullanıcılarının yorum yapması daha iyi olur. Bir de benim anlayamadığım bir durum var. Manual modda kullanmama rağmen bazen makinayı 100 iso ya düşüremiyorum. 200 de kalıyor. bazen 100 e düşüyor. Bunu makine kendisi mi ayarlıyor ışık şiddetine göre? yoksa ben bir yerde bir değişiklik yaptımda mı öyle kaldı anlayamadım. Fotoğraflar hakkında da "şöyle yapsaydın iyi olurdu" "şunlara şunlara dikkat et" gibi yorumlarda yaparsanız sevinirim. Pentax ile çektiğim ilk fotoğraflar. hepsi 18-55 ile çekildi.
akşam çekimlerinde süreyi biraz daha uzun tutsan daha mı iyi olurdu? çok karanlık gibi geldi fotolar bana...başka denemeler vardır elinde...daha uzun pozlanmış...varsa onlar nasıl?
quote:
Orijinalden alıntı: ugk1974
Sevgili Pentax dostları, Pentax K-r ile aranıza katılmış bulubnmaktayım. 18--55 lensim var. ilk olarak SMC Pentax-A 50mm 1:1.7 lens almak istiyorum.İkinci el de olabilir. Portre çekimleri çok seviyyorum. İnternette bir türlü SMC Pentax-A 50mm 1:1.7 lens tabi Türkiye'de satılan bulamadım. İstanbul Beylikdüzü'nde ikamet etmektyeyim. Tavsiye edeceğiniz yerler veya adresleri bekliyorum.
tekrar hoş geldin....paylaşımlarını bekliyoruz....
pentax
15 saniye de pozladım hepsini. Daha uzun pozladığımda "camın arkasından" pozladığım için yansıma yapıyordu. Saphire in foto katını tadilata almışlar. bizi daha alt kata çıkardılar. Camın arkasından pozlamak zorunda kaldım. Yoksa gönül isterdi ki fotoğraf katına çıkıp 30 saniye pozlayayım
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Diğer Pentax konusuna da koymuştumda burada k-x kullanıcılarının yorum yapması daha iyi olur. Bir de benim anlayamadığım bir durum var. Manual modda kullanmama rağmen bazen makinayı 100 iso ya düşüremiyorum. 200 de kalıyor. bazen 100 e düşüyor. Bunu makine kendisi mi ayarlıyor ışık şiddetine göre? yoksa ben bir yerde bir değişiklik yaptımda mı öyle kaldı anlayamadım. Fotoğraflar hakkında da "şöyle yapsaydın iyi olurdu" "şunlara şunlara dikkat et" gibi yorumlarda yaparsanız sevinirim. Pentax ile çektiğim ilk fotoğraflar. hepsi 18-55 ile çekildi.
Selamlar;
INFO ya basip "Vurgu Telafisi" ni kapatirsaniz ISO degerini 100 yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuvvet_Mira -- 14 Aralık 2011; 10:47:18 >
İngilizce kullanıyorum ama akşam gidince bir bakayım. canon dan sonra çok şeyiyle uğraşıcam gibi. birde tekerleği çok kötü yere koymuşlar. bir gün gözüm çıkacak diye korkuyorum enstanteneyle uğraşırken
Pentax K-R18-55 kit lens ile ilk denemeler.
ugk1974 18-55 için gayet güzeş fotolar.
Teşekkürler. Lensin performansı tahminimin üzerinde. Siz bir de 50 mm aldığımda görün fotoları
K-r 18-55
hatalarımı söylerseniz sevinirim çünkü nerede neyi yanlış yaptığımı bilirsem kendimi daha çabuk geliştirebilirim diye düşünüyorum
Orjinalleri, hdrden daha güzel geldi bana. hdr işini bırak bence :) şaka bir yana da, her resme hdr gitmiyor. yukarıdaki resimlerde ona örnek gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: AKINLASINN
Orjinalleri, hdrden daha güzel geldi bana. hdr işini bırak bence :) şaka bir yana da, her resme hdr gitmiyor. yukarıdaki resimlerde ona örnek gibi.
+1
exakta 75-200mm
arkadaşlar bende k-x makina ve pentax A 1:2 50mm + pentax 35-80mm + exakta 75-200mm lensler var.geniş açı bir lens almayı düşünüyorumda sizce 18-55 kit lens işimi görür mü? yada önerebileceğiniz geniş açı bir lens var mı?
quote:
Aslında her fotoya hdr gider. ama tek fotodan hdr yapmak çok uğraştırıcı bir iş. ışığı çok iyi ayarlamanız gerekli tonlamaları çok iyi oturtmanız gerekir. işi programa bırakınca malesef kötü sonuçlar doğabiliyor.
Fotoların hdr olanları bana da çok kötü geldi. orjinallerinde biraz daha contrast ve renklendirme ile iyi kareler çıkabilir.
not: büyük hallerini şuan göremediğim için detaylı yorum yapamıyorum.
Ayrıca sizden ricam yeni kurmaya başladığım ( 2-3 gün oldu ) sitem hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Hali hazırda bulunan resimler rastgele koyulmuştur. düzenlemesini yapıcam. siz gözünüze takılan ve "şunu yapsaydın iyi olurdu " diyebileceğiniz şeyleri belirtirseniz sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
quote:
Aslında her fotoya hdr gider. ama tek fotodan hdr yapmak çok uğraştırıcı bir iş. ışığı çok iyi ayarlamanız gerekli tonlamaları çok iyi oturtmanız gerekir. işi programa bırakınca malesef kötü sonuçlar doğabiliyor.
Fotoların hdr olanları bana da çok kötü geldi. orjinallerinde biraz daha contrast ve renklendirme ile iyi kareler çıkabilir.
Ayrıca sizden ricam yeni kurmaya başladığım ( 2-3 gün oldu ) sitem hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Hali hazırda bulunan resimler rastgele koyulmuştur. düzenlemesini yapıcam. siz gözünüze takılan ve "şunu yapsaydın iyi olurdu " diyebileceğiniz şeyleri belirtirseniz sevinirim.