< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 3 Aralık 2011; 1:32:09 >
Öncelikle foruma katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum, gerçekten çok faydalı bilgiler var. Sorum şu; 2. el K-x makine aldım kargodan bu sabah geldi. Ancak pil süresi kafamı kurcaladı. Yeni taktığım kullan at Duracell Alkaline MN 1500 pillerle yaklaşık 110-120 foto çekebildim bir kısmı önizlemeli olarak. Ve bunu 2 yeni grup pilde denedim fotoğraf sayısı aynı yani makinenin çekim sayısı kesin olarak bu. Bu rakam normal mi yoksa makinede sorun mu var? Forumda konuyu arattım fakat genelde şarj edilebilen pillerle ilgili yazılar var. Makinenin versiyonu 1.00 yani güncel değil. Çekim sayısı versiyon yükselterek ve kaliteli şarjlı pille kaça kadar yükselebiliyor? Dediğim gibi aldığım makinede problem mi var? Acil yanıt yazarsanız sevinirim, zira ödemeyi onaylamam gerekiyor. Saygılar...
Pentax K-r 55-300mm
Pentax K10D
@ gypsy_king bende k-x kullanıyorum,makinayı alalı 3 ay alıyor. şarjlı pil olarak panasonic infinium 2100 mah kullanıyorum ve bu pillerle 300 poz çektim+ön izlemelerde var. 3 hafta önce de gp 2700 serisi aldım ama tam olarak test etme şansım henüz olmadı. k-x de pil göstergesinde pil bitik gibi göstermesine ramen baya çekim yapabiliyosun.sanırım pil göstergesindeki bu sorun pentax larda genelde oluyo ama çokta önemli değil bence. makinan tekrardan hayırlı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: gypsy_king
Öncelikle foruma katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum, gerçekten çok faydalı bilgiler var. Sorum şu; 2. el K-x makine aldım kargodan bu sabah geldi. Ancak pil süresi kafamı kurcaladı. Yeni taktığım kullan at Duracell Alkaline MN 1500 pillerle yaklaşık 110-120 foto çekebildim bir kısmı önizlemeli olarak. Ve bunu 2 yeni grup pilde denedim fotoğraf sayısı aynı yani makinenin çekim sayısı kesin olarak bu. Bu rakam normal mi yoksa makinede sorun mu var? Forumda konuyu arattım fakat genelde şarj edilebilen pillerle ilgili yazılar var. Makinenin versiyonu 1.00 yani güncel değil. Çekim sayısı versiyon yükselterek ve kaliteli şarjlı pille kaça kadar yükselebiliyor? Dediğim gibi aldığım makinede problem mi var? Acil yanıt yazarsanız sevinirim, zira ödemeyi onaylamam gerekiyor. Saygılar...
pentax güzel kareler.. Emeğine sağlık. Devamını bekliyoruz.
Ben 1 hafta önce panasonic infinium piller ile flaşsız 800 kare çektim. Pil konusunda önerim; piyasada bulunabilirliği ve fiyatı açısından Panasonic infinium, sonrasında Sanyo Eneloop
İnfinium ve Eneloop en iyi şarjlı piller denilebilir. Aslında ikiside aynı pil sayılır çünkü Sanyo'nun sahibide Panasonic
pentax k-x 35-80mm
Infinium'un adi degisti. Artik Evolta diye satiyorlar.
AA kalem Pil kullanırken özellikle Kx'te seçimi gövdeye bırakmayın,
mümkünse ayarlardan pilin cinsini (ni-mh yada alkaline) kendiniz tayin edin.
quote:
Orijinalden alıntı: yildiz
pentax güzel kareler.. Emeğine sağlık. Devamını bekliyoruz.
Teşekkürler Ahmet Bey...
Fotoğraf eklemeye gerek yok....Sıfır gibi...
Shutter sayısı bu kadar düşük olan başka bir K10D yoktur galiba....
Fotoğrafları çok kalitelidir...
Pentax K10D Body ve sıfır gibi 18-55mm lensi ile 1100 TL....
Lensin ön ve arka kapakları vardır....Şarz aleti...Türkçe kullanma klavuzu...PC bağlantı kablosu...tamdır...
İstanbul'da elden kontrol edebilirsiniz....
Sahibinden.com veya Sanalpazar.com üzerinden satın alabilirsiniz...
Tel: 0 506 533 41 22
exakta lenler hakkında bilgisi olan var mı? 75-200mm yada 75-300mm
Photoshop ile Raw açarken renk uyuşmazlığı sorunu var. Bu fotoğraf makinadan çıkan Raw. Hiç bir işlem yapılmadı.
Photoshop ile açarken..
Raw fotoğrafı hiç bir işlem yapmadan Photoshop'a aktardıktan sonra renkler değişiyor ve detay azalıyor.
Sonuç..
İlk fotoğraf orjinal Raw'ın ekran görüntüsü. İkinci fotoğraf orjinal raw'ı photoshopta açtıktan sonraki ekran görüntüsü. Hiç bir işlem yapmadığım halde renkler ve detaylar gözle görülür derecede azaldı.
Bunun böyle olmaması gerekiyor. Nasıl düzeltilebilir?
Kx - Tamron 70-200mm f/2.8
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 12 Aralık 2011; 23:41:19 >
Diğer Pentax konusuna da koymuştumda burada k-x kullanıcılarının yorum yapması daha iyi olur. Bir de benim anlayamadığım bir durum var. Manual modda kullanmama rağmen bazen makinayı 100 iso ya düşüremiyorum. 200 de kalıyor. bazen 100 e düşüyor. Bunu makine kendisi mi ayarlıyor ışık şiddetine göre? yoksa ben bir yerde bir değişiklik yaptımda mı öyle kaldı anlayamadım. Fotoğraflar hakkında da "şöyle yapsaydın iyi olurdu" "şunlara şunlara dikkat et" gibi yorumlarda yaparsanız sevinirim. Pentax ile çektiğim ilk fotoğraflar. hepsi 18-55 ile çekildi.
Sevgili Pentax dostları, Pentax K-r ile aranıza katılmış bulubnmaktayım. 18--55 lensim var. ilk olarak SMC Pentax-A 50mm 1:1.7 lens almak istiyorum.İkinci el de olabilir. Portre çekimleri çok seviyyorum. İnternette bir türlü SMC Pentax-A 50mm 1:1.7 lens tabi Türkiye'de satılan bulamadım. İstanbul Beylikdüzü'nde ikamet etmektyeyim. Tavsiye edeceğiniz yerler veya adresleri bekliyorum.