Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fotoğrafçılık konusunda deneyimim yok.Biraz araştırmalar sonucunda bu işin sonunun olmadığınıda öğrenmiş bulundum :)
    2. el temiz bir makine almayı düşünüyorum.Pentax gerek özellikleri gerek fiyatları gerekse görsellik bakımından en çok dikkatimi çeken marka oldu.Fiyat faktörünün etkisi daha çok tabi ki...Şimdi siz deneyimli arkadaşlara sormak isterim ki , giriş seviyesi ve ileriye dönükte bir müddet idare edebilecek 2. el fiyatı lensi ve aksesuarları ile tavsiye edebileceğiniz , kısacası şu şu ve şu makina iyidir.sizin işinizi görür , fiyatı uygundur diyebileceğiniz makine/ler hangisidir?Ve izmirde elektronik mağazaları harici bu tarz makinalara bakabileceğimiz/alabileceğimiz yer veya yerler varmıdır?Aydınlatan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim , iyi akşamlar :)
  • Bir üstteki mesajda Erdem arkadaşımız KX gövdesini satıyor kendisi güvenilir bir arkadaşımızdır Kx sınıfının en iyi fotoğraf üreten gövdelerinden biridir. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: betrayed

Merhabalar...
    Fotoğrafçılık konusunda deneyimim yok.Biraz araştırmalar sonucunda bu işin sonunun olmadığınıda öğrenmiş bulundum :)
    2. el temiz bir makine almayı düşünüyorum.Pentax gerek özellikleri gerek fiyatları gerekse görsellik bakımından en çok dikkatimi çeken marka oldu.Fiyat faktörünün etkisi daha çok tabi ki...Şimdi siz deneyimli arkadaşlara sormak isterim ki , giriş seviyesi ve ileriye dönükte bir müddet idare edebilecek 2. el fiyatı lensi ve aksesuarları ile tavsiye edebileceğiniz , kısacası şu şu ve şu makina iyidir.sizin işinizi görür , fiyatı uygundur diyebileceğiniz makine/ler hangisidir?Ve izmirde elektronik mağazaları harici bu tarz makinalara bakabileceğimiz/alabileceğimiz yer veya yerler varmıdır?Aydınlatan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim , iyi akşamlar :)

kx ve kr fiyatına göre harika makineler.
    Kr yi özellikle tavsiye ederim. Sonra da ekenomik durumuma göre yanına iyi bir lensle çok keyif alırsın bu işten.

•  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @
  •  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @
  • iyi günler
    pentaxın fotoğraflarını çok beğendim kompact makinelerde fujifilm e benzer fotolar çekiyor yani renkler çok canlı ve canon ve nikon gibi ruhsuz değil (bana göre)
    ben daha çok pastel denen renkleri çok seviyorum şuan canon yarı prof makine kullanıyorum netlik falan süper ama iç mekanda renkler ölü
    tüm fotoları bana sisli havada çekilmiş gibi geliyor
    sizin martılar bana daha güzel geldi

fotoğrafları genelde iç mekanda makro ağırlıklı çekiyorum
    özellikle gece fotolarında siyahın tam siyah olmasını daha çok seviyorum (aşşağıdaki örnek gibi sanırım nikonla çekilmiş)
    VE EN ÖNEMLİSİ VİZÖRÜ HİÇ SEVMEM zaten yarı prof canon alma nedenimde buydu. Ama artık LİVEVİEW olduğu için sorun değil
    AYRICA kullanım zorluğu önemli değil çok kolay öğrenirim

bu şartlar altında kx kr k10d k20d hangisi daha uygun olur karar veremedim (fiyat olarakta 1100tlyi geçmesin ikinci el alacağım)
    not:200 sayfaya yakın geriye dönük fotoları inceledim yorumları okudum karar veremedim

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi körüklüotobüs -- 22 Ocak 2012; 17:27:15 >

• Her aceminin olmazsa olmazı :)

IMGP3200 by Koray Yenidoğan, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Bir üstteki mesajda Erdem arkadaşımız KX gövdesini satıyor kendisi güvenilir bir arkadaşımızdır Kx sınıfının en iyi fotoğraf üreten gövdelerinden biridir. Tavsiye ederim.

takibe aldım , bilgi için çok teşekkür ederim.fiyatının biraz daha düşmesini bekleyeceğim sanırım , bana full aksesuarlı direk fiyat lazım :P çünkü henüz deneyimim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

quote:

Merhabalar...

kx ve kr fiyatına göre harika makineler.
    Kr yi özellikle tavsiye ederim. Sonra da ekenomik durumuma göre yanına iyi bir lensle çok keyif alırsın bu işten.

kr biraz daha pahalı sanırım.henüz ilk deneyimim olacağı için pek fazla yatırım yapmak istemiyorum açıkçası.sonradan zevke dönüşürse o zaman işin sonu gelmeyecek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

iyi günler
    pentaxın fotoğraflarını çok beğendim kompact makinelerde fujifilm e benzer fotolar çekiyor yani renkler çok canlı ve canon ve nikon gibi ruhsuz değil (bana göre)
    ben daha çok pastel denen renkleri çok seviyorum şuan canon yarı prof makine kullanıyorum netlik falan süper ama iç mekanda renkler ölü
    tüm fotoları bana sisli havada çekilmiş gibi geliyor
    sizin martılar bana daha güzel geldi

fotoğrafları genelde iç mekanda makro ağırlıklı çekiyorum
    özellikle gece fotolarında siyahın tam siyah olmasını daha çok seviyorum (aşşağıdaki örnek gibi sanırım nikonla çekilmiş)
    VE EN ÖNEMLİSİ VİZÖRÜ HİÇ SEVMEM zaten yarı prof canon alma nedenimde buydu. Ama artık LİVEVİEW olduğu için sorun değil
    AYRICA kullanım zorluğu önemli değil çok kolay öğrenirim

bu şartlar altında kx kr k10d k20d hangisi daha uygun olur karar veremedim (fiyat olarakta 1100tlyi geçmesin ikinci el alacağım)
    not:200 sayfaya yakın geriye dönük fotoları inceledim yorumları okudum karar veremedim

DSLR lerde liveview kullanırsanız sıkıntı çekebilirsiniz. Zira k-x kullanan birisi olarak hem çok pil yediğini hem de daha geç odakladığını söyleyebilirim. o makineler arasında da kx ve k10 u eleyin. k20 ile kr arasında cevap arayın. bulabilirseniz kr olmadı k20D derim ben.

• merhabalar, arkadaşlar tripod almayı düşünüyorumda, marka-yükseklik konusunda tavsiye edebileceğiniz modeller var mı? kullandığım makina k-x
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceylanktu

merhabalar, arkadaşlar tripod almayı düşünüyorumda, marka-yükseklik konusunda tavsiye edebileceğiniz modeller var mı? kullandığım makina k-x

Objetifiniz nedir bilmiyorum ama Petrix - Slik gibi markalar k-x i taşıyor. Ben de k-x kullanıyorum. Ama eğer objektifiniz de ağırsa daha ağır bir tripod alın, daha güçlü bacakları olan bir tripod seçin. yoksa rüzgarda sallanıyor titriyor makine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orijinalden alıntı: iceylanktu

merhabalar, arkadaşlar tripod almayı düşünüyorumda, marka-yükseklik konusunda tavsiye edebileceğiniz modeller var mı? kullandığım makina k-x

Objetifiniz nedir bilmiyorum ama Petrix - Slik gibi markalar k-x i taşıyor. Ben de k-x kullanıyorum. Ama eğer objektifiniz de ağırsa daha ağır bir tripod alın, daha güçlü bacakları olan bir tripod seçin. yoksa rüzgarda sallanıyor titriyor makine.

Alıntıları Göster
    @Piêr Dé Sans

peki hocam bu samsungla pentax aynı fabrikada mı üretiliyor bu konuda bilginiz var mı ?

• Samsung GX10 ve GX20 (K10D ve K20D klonu) modellerinin tüm parçaları Pentax bantlarında Japonya fabrikasında üretildikten sonra

tüm Pentax gövdeler gibi Filipinler montaj fabrikasına gönderiliyor ve burada kutulanarak piyasaya sunuluyor.

(Bu nedenle Samsung GX10 ve GX20 gövdelerde Pentax gövdelerde olduğu gibi "Assembled in Filipinnes" yazılıdır.)

(Japonya sürekli deprem bölgesi olduğu için Pentax'ın hassas montaj fabrikaları Filipinler'de bulunuyor.)

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 23 Ocak 2012; 11:21:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Samsung GX10 ve GX20 (K10D ve K20D klonu) modellerinin tüm parçaları Pentax bantlarında Japonya fabrikasında üretildikten sonra

tüm Pentax gövdeler gibi Filipinler montaj fabrikasına gönderiliyor ve burada kutulanarak piyasaya sunuluyor.

(Bu nedenle Samsung GX10 ve GX20 gövdelerde Pentax gövdelerde olduğu gibi "Assembled in Filipinnes" yazılıdır.)

(Japonya sürekli deprem bölgesi olduğu için Pentax'ın hassas montaj fabrikaları Filipinler'de bulunuyor.)

.

sormak isteğim aslında çektiği fotoğraflar aynı kalitede mi olacaktı? sensör falan aynımı yoksa sadece dış kap mı benziyor
  • İçeriği aynı. k10D ile G10 aynı makine k20D ile de G20
  • Evet içeriği ve çektiği fotoğrafları herşeyi ile aynı makine.

(Sadece Samsung logolu GX serisinde Samsung a özel bir arayüz yazılımı var)

Zaten K20D ve GX20 nin sensörüde Samsung marka.

Sadece K10D ve GX10 da kullanılan CCD sensör Sony üretimi.
  • @ Pier De Sans elimdeki lensler 50mm pentax - 35-80mm pentax - 75-200mm exakta( bu lens biraz ağır). peki uzunluk olarak 106 cm iş görür mü yoksa 160cm civarı mı daha iyi olur?
  • quote:

Merhabalar...

Satılık Sıfır kutusunda Pentax K-r body 1.250 TL.

• Fotoğrafçılığa başlayalı 1.5 yıl falan oldu sanırım ve 550d ile başladım hevesimi gidermeye, Canon u almadan öncede aklımda hep K-x vardı , şimdi düşünüyorum 550d den K-R ye geçmek mantıklımıdır? Pentax bana hep daha sıcak geliyor nedense
  • 
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.