Şimdi Ara

### Pentax K5 II ve K5 IIs ve Yeni Pentax Lensler ### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
277
Cevap
3
Favori
15.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CCD ler ne kadar keskin görüntüler verselerde , iso başarımı , hızlı çekim modları , perde ömrü vs gibi konularda ne yazikki başarılı değiller . Bu sebepten CMOS sensörler daha alınabilir . Dha ucuz maliyetli daha iyi iso başarımı daha fazla sıralı çekim vs gibi bir çok özelliği var meretlerin .

K10 ile gece çekim yapan görmedim ben kolay kolay . Yada öğlen saatlerinde şipşaklayan . Pentaxcı olmama karşın K20D yi tercih ederim tabiki .

Bu arada siteden kesinleşmiş url ler var ;http://www.pentaximaging.com/dslr/K-5_II ve http://www.pentaximaging.com/dslr/K-5_IIs . Yazılımsal olarak sanırım biraz eklentiler yapılmış . Birde şu WR özelliği konusunda el atmışlar merede . Focus daha iyi diyor Pentax forumdaki dedikoduda . Biraz makyajlı firmware gibi geldi bana . Lakin FF bekliyoruz artık lanet Pentaxdan . Fuji xpro1 e yöneldik 5000 lira fiyatı var . Perde ömrü kısa . Bir FF çıkarsada alsak . En azından APSC gövdelerdeki başarısını FF pro bir body de gösterebilse

• fiyat hakkında bilgi yok değil mi hala?
  • Bana fake gibi geldi ama olabilir de...
  • Aşağıdaki sitede de bu konuyla ilgili benzer bilgiler yayınlanmış...

http://www.whatdigitalcamera.com/news/534703/pentax-launches-four-new-lenses-for-three-camera-formats.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+whatdigitalcameracom%2Ffeed%2Frss%2Fnewsxml+%28What+Digital+Camera+News%29

Edit; Dpreview sitesinde Pentax K5 II ve IIs modellerinin duyurusu yapılmış !

http://www.dpreview.com/news/2012/09/10/Pentax-Ricoh-announces-Pentax-K-5-II-DSLR-and-K-5-IIs-with-no-low-pass-filter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 11 Eylül 2012; 7:54:41 >

• Şu 15-45 f:2,8 lensi, aynı fiyata, K mount olarak çıkarsalarmış ya.
  • K-5 ile K-5 II arasindaki farklar neler? Sanki K-5'in fiyati dustugu icin fiyati artsin diye K-5 II'yi cikarmislar gibime geldi. En azindan "focus peaking" gibi birsey koysalarmis ya da videoyu H.264 yapsalarmis.
    Pentax isteyenler piyasadan cekilmeden kosup K-5 alsinlar bence.
    K5 IIs ilginc gorunuyor. Eger renk bozulmasi sorunlarini cozerlerde 20-24MP algilayicilar kadar detay verebilir. Bekleyip gormek lazim.
  •  ### Pentax K5 II ve K5 IIs  ve Yeni Pentax Lensler ###

Makine Resmi Olarak Pentax Tarafından Duyuruldu ;

-16.3 MP CMOS Sensor
    -11 Point SAFOX X Autofocus System
    -3.0" Air-Gap-Free LCD w/ 921k Dots
    -1080p HD Video w/ External Mic Jack
    -High Sensitivity 80-51200 ISO Range
    -Body-based Shake Reduction (SR) System
    -Fully Weather Sealed and Coldproof
    -7 FPS and 1/8000 Maximum Shutter Speed
    -HDMI Output for Stills, Video and Sound
    -Pentax K-5 IIs (without the anti-aliasing filter) will start shipping in October for $1,299.95 (body only).

Kaynak:http://photorumors.com/2012/09/10/pentax-k-5-ii-and-k-5-iis-officially-announced/#ixzz269TmqyFf

• @ozturert katılıyorum, yukarıda dediğim gibi biraz makyajlayıp yeniden koymuşlar. tamam yeni AF modülü var ama 2 senelik bi süre için daha fazla yenilik olabilirdi. videoda 60fps gelebilirdi. işlemci gördüğüm kadarıyla aynı. ama belki böyle daha iyi firma için, zaten çok iyi olan makinayı piyasa ömrünün sonundan alıp başına koydular :) güzel yani ise k5 fiyatının şu anki seviyesinden daha da aşağı inmesi olacak. yeni gövdenin fiyatı da baya düşük geldi bana.

pentax gene bi pazarlama stratejisi yapıyor ama dur bakalım :D belki bu Ricoh'un elidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni makinalarla ilgili Pentaxforums'da bir kullanıcıdan yorumlar.

http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-dslr-discussion/198513-now-official-where-should-your-money-go-2.html#post2093138

Alıntı yaptığı yerlerde ilkinde Pentax'ı komple bırakıp ilk D800E'sinin yanına ikincisini alacak biri var. 24mp K-3 bekliyormuş ama gelmemiş. D800'de 1.5x crop modunda bile 15mp alıyorum, o sebeple aps-c'de kalmaya gerek görmüyorum diyor.

Mesajın sahibi ise Ricoh'un Pentax ile ilgili fiyat politikasını eleştirmiş. Henüz Ricoh eliyle yeni bir Pentax modelinin çıkmasını beklemiyor (Bence belki de yeni model Ricon hamlesinden sonraki 1 senede geliştirilemeyeceği için K-5 makyajlanıp yeniden tanıtılıyor). Ama satınalmadan sonraki 1 sene içerisinde iki kez zam yaparak Ricoh'un bundan sonra Pentax ile ne yapacağı konusunda sinyaler verdiğini, ve bu şekilde müşteri sadakatine yönelik hareket etmediklerini söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 11 Eylül 2012; 18:08:40 >

• Kısaca Pentax kendi sadık müşterisinide kaybederek kendini yavaş yavaş iflasa sürüklüyor bence
  • çıkara çıkara bunu mu çıkardın pentax.

Yaptığı stratejiye bakar mısınız:

Yaptığı bu hamle ile; mevcut k5 i sorunlu bir makina gibi değersizleştirdi. Yeni k5 2 yede yeni özellikler eklemediği için hangi kullanıcı kitlesine hitap ettiği belli olmayan bir sınıfa soktu makinayı.

Zaten 2. el piyasası kötü olan k5 ler şimdi iyice belirsizliğe itildi.
  • Bende biraz kararsız kalmıştım, bu Pentax K30D çıkardı, acab bir FF ile kışa doğru sürpriz yaparlar mı diye, ama anlaşılan boşunaymış üzüntüm. Crossun K5'i aldım karlı çıktım galiba:) bize Türkiye'de bu K5 II'leri 500-4000 tl arasında geçirecekler..

Bu Pentax FF gövde çıkarana kadar gövde değiştirilmez, değiştirirsem de Nikona geçer, bende nikoncan olurum:D
  • Arkadaşlar pentax forumda biraz dolandığımda gördüğüm şu oldu ; "Makina sadece firmware ve bir kaç iyileştirme ile geliyor . " K5 zaten bu ürün sadece iyileştirme var . Body güncelledi . WR özelliği arttırılmış . "

Yanlış bir strateji olsada aynı fiyat değeriyle çıkarsa piyasaya bence hiç bir sorun olmaz . Ki zaten pentaxın FF makinası ve güncel bir orta üst seviye kamerası duyurabileceği 2013 de dedikodular arasında

Ki bunu mecburen yapmalı . Nedeni ise gayet basit aslında ; eğer K5 yerini dolduramayacak bir body yapmazsa ve bir FF çıkarmayıp firmware ile uğraşırsa sürekli o zaman batar .

• Canon'a zırt pırt gövde çıkarıyor diye tonla laf söyleyenler Pentax için de aynısını söyleyecek
  • Nikon da Canon da bu işin büyük ticari aktörleri, servis ve dağıtım ağları, ciddi anlamda yerleşik müşteri memnuniyeti ve teknik servis anlayışını oturtmuş devler. Hem profesyonel kitleyi, hem amatör, hem de hobicileri çekiyorlar. Bunu da ancak bol çeşit ve geniş fiyat yelpazesi ile yapabiliyorlar.
    Pentax bu oyunda geri kalmış, ama yine de pazardan daha büyük bir kar marjı almanın yönetmi var. Rakiplerinin eksik/zayıf kaldığı yönlere yönelmek. Bence bu yüzden DX'e yöneliyorlar ve bence k5 bu konuda gerçekten inanılmaz bir gövde, k10d'nin de zamanında olduğu gibi.
    Dürüst olmak gerekir ise pentax FF yaptığında Nikon ve ya Canon FF kullanıcılarından % kaçını kendine çekebilir? Eğer çok sıra dışı bir şey sunmaz ise bence DX gövdelerden FF'ye geçmek isteyen, benim gibi Pentax'çılar dışında Nikon ve Canon'dan geçiş yapanların oranı çok düşük kalır. Hatta profesyonellerden nerede ise kimse geçmez, çünkü mevcut komfor alanını ve alışkanlıklarını kimse kolay kolay terk etmek istemez.
    Bence Pentax bu yüzden FF göövde konusunda rekabeti göze alamadı, daha doğrusu piyasa koşullarının kendisi için uygun olan zamanı henüz sunmadı.
    Genel düşüncem bu yönde, ümidim de Pentax'ın ciddi anlamda bir takım yenilikler getiren bir FF gövde ile karşımıza çıkıp bizleri ve fotoğraf severleri mutlu etmesi yönünde. Rekabet kızışır ise, daha kaliteli ürünleri daha makul fiyatlara elde edebileceğimize göre, bu hepimiz için iyi olur. Birinin piyasayı kızıştırması lazım

• Bence FF makinaların küçülme trendine girdiği bi dönemde Pentax küçük bi FF dslr yaparak rekabet avantajı elde edebilir :) Küçük gövdeler hep Pentax'ın karakteri olmuş zaten :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlandırma şu şekilde arkadaşlar ;

http://www.bhphotovideo.com/c/product/834202-REG/Pentax_K_5_Digital_SLR_Camera.html

http://www.bhphotovideo.com/c/product/891517-REG/Pentax_12016_K_5_II_Digital_SLR.html

Arada sadece 100Dolarlık bir oynama mevcut . Bu firmware güncellemesi ile gelen ve bir kaç yeni şey eklenen K5 II yi alınabilir kılabilir . Tabi kişisel zevk artık . Ama makinalar hakkında daha detaylı sonuçları bilmiyoruz . Sensör üzerinde belki oynamalar yapılmıştır , yada iso konusunda daha başarılıdır . İnceleme olmadan konuşmak çok erken . Sadece fiyat ve isim değişikliği üzerinden konuşabiliyoruz şu anda . D800 ve D800E de olduğu gibi ; "d800e ye gereksiz diyenler bile çıkmıştı . Ki o makina neredeyse aynısıydı d800 ün . Firmware gibi oda . Ama sonuçlara incelemelere bakıldığında farklılıkları çokdu resim kalitesinde"

• Attığın linkleri kontrol et istersen..

with Deluxe Accessory Kit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Attığın linkleri kontrol et istersen..

with Deluxe Accessory Kit

Uyarı için teşekkürler . http://www.bhphotovideo.com/c/product/735971-REG/Pentax_14748_K_5_Digital_SLR_Camera.html Orjinal linki bu K5 body .

Fiyat farkı bayağı görünüyor sanırım . Bu ürünleri (eğer aynı image kalitesi , body ve donanım kalitesinde değilse durum farklı tabi . ) alınır kılmıyor . Dediğim gibi ; inceleme olmadan neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmeden ne yazikki çok yorum yapmak gereksiz . İnceleme sonuçlarına göre artık alınabilir yada saçma bir firmware ve beraberinde gelen 400 dolarlık fark diyebiliriz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.