Şimdi Ara

### Pentax K5 II ve K5 IIs ve Yeni Pentax Lensler ### (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
3
Favori
15.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

beyler pentax ın af sistemi nasıl?

bıktım şu af tutarsızlığından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikoncubaba

nikondan pentax a mı geçsem acaba?

Yeni AF sistemi nasıl Pentax'ta bilinmiyor ama bir önceki sistem çok tutarlı değildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Yeni AF sistemi nasıl Pentax'ta bilinmiyor ama bir önceki sistem çok tutarlı değildi.

anladım teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

anladım teşekkürler.

Nikonda kullandığınız gövde nedir ?

D200 , D700 ile bayağı çekim yaptım ve AF konusunda çok başarılı buldum Nikon'u... Alt seviye gövdelerde durum nasıl bilmiyorum (D3100 , D5100 gibi )

• d3000 ve kit lens.
  • kullanıcı incelemesi yok mu bu makinanın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekno_user

kullanıcı incelemesi yok mu bu makinanın?

ayın 19 unda çıkıyor sanırım makina ama çok tepki topladı pentax bu makinayla.

millet saydırıyor pentax a. "2 sene sonra aynı makinayı 2. model diye iteledi" diye.

hayır pentax k5 i k5 olarak bırak, istiyorsan yeni model çıkar.

ha çıkarmıyorsanda k5 e dokunma da milleti acaba eski k5 lerin af sorunu mu vardı diye kıllandırma.

neyin dünyasını yaşıyor bu pentax?

adam gibi lens çıkarsana, makina adedinden çok çok aşağıda lens çıkar, millet lens lens diye kıvransın, sende lenslerinin fiyatının düşmesini engelle. lensleri pahalı sat, prestijini yerlere at.

olum pentax, yazıcıyı ucuza satıp kartuştan voleyi vurmaya çalışan firma gibisin,

handrakacaponluk yaptırma bana gündüz , gündüz.

akıllı ol.

kullanıcılarını tek tek kaybediyorsun,, gösterecekler niyaziyi, boylayacan maziyi ...

taksimin oratasında ...ler, anıtına diken dikecekler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 10 Ekim 2012; 14:17:27 >

• Valla kimse saydırmıyor aynı modeli iteledi diye. Çünkü K-5 zaten sınıfında lider bir makineydi üstüne koyulabilecek çok fazla bir şey yoktu.

Eksik yanlarını giderdiler şimdi tam dört dörtlük bir makine oldu bence.

Lens konusunda haklısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Valla kimse saydırmıyor aynı modeli iteledi diye. Çünkü K-5 zaten sınıfında lider bir makineydi üstüne koyulabilecek çok fazla bir şey yoktu.

Eksik yanlarını giderdiler şimdi tam dört dörtlük bir makine oldu bence.

Lens konusunda haklısın.

abi yapma,

adamlar değeri düşen body i tekrar yüksek fiyattan kakaladılar millete.

ilk çıktığında da yüksek fiyattan çıkmamış mıydı k5 sonra pata küte düştü fiyatı.

Millet pentax k5 alıyor, manuel takılıyor ...

Şİmdi isteyen yine manuel takılsın ama yıl olmuş 2012 arkadaş. Bu saatten sonra kimse mecbur edemez kimseyi buna. Ha dersen ki; kardeşim işini görür aralıklarda lensler var. bende derim ki; makina fiyatına o lensler. Ha sen dersen ki; canon da prime lenslerde o fiyat, bende derim ki; canonun her kitleye hitap eden lensleri var.

Adamların politikası müşteri bağlılığını, fanatikliğini bilerek bunu zorlayıp daha fazla para kazanmak isteğindeler. Müşteri odaklı bir firma değil kesinlikle veya müşterilerini dinleyen bir firma hiç değil.

Sadece ihtiyaç olan af yi değiştirdiler, daha ne yapsınlar fikrine katılmıyorum.

Diğer üreticilerin hangi biri mark 1 den mark 2 ye geçince bu kadar dar bir arlıkta update sunuyor. Cevap: hiç biri. Bu onların önceki seri makinalarının kusurlu olduğunu göstermez. 2,5 -3 senelik bir makinayı da kusura bakmayın ama sadece af sini değiştirerek mark2 ye yükseltmek milleti enayi yerine koymakla aynı şey. Ha onuda yaptın diyelim; bu işi mevcutun çok üstünde body fiyatını artırarak yapmak müştirelerini ahmak yerine koymak bence.

pentax müşteri sadakatının sınırlarını çok zorluyor. Bakın bakalım eski pentax k5 kullanacılarından kaç kişi hala k5 e devam ediyor, kaç kişi etmiyor bu forumda veya diğer pentax forumlarında ???

Bu sorunun cevabı her şeyin cevabı aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.m.y. -- 10 Ekim 2012; 17:14:40 >

• Ben ricoh eliyle yeni makinaların ve FF modelin geliştirildiğini düşünüyorum. Yeni K5'ler ise Photokina'da sessiz kalmamak için çıkarıldı diye düşünüyorum.

K5 Gary'nin dediği gibi, APS-C makinalar arasında en iyi 1-2 makinadan biriydi. Ama AF ve işlemci gücü konularında geride kalıyordu, bu makina güncellencekse bunlara el atmak mantıklı olurdu. Yarım yaptılar.

lls 'in olayını ben pek anlamadım açıkçası. Ne zaman anlamadım; fiyatına baktıktan sonra.

İkisi de normal K5'çinin upgrade etmesine değecek makinalar değil. lls de fiyatı itibarıyla sıfırdan alınacak makina değil.
  • Zaten AF ve islemci gucunde geri oldugu icin en iyi APSC makinelerden biri degil K5. Begenilmeyen 50D'nin bile AF performansi daha iyi. "en yukariya oynuyorum" dedigin anda odaklama sistemi muthis onem kazaniyor.
    Ayrica "ciddi" dedigin govdede RAWlara bile ISO1600 ve uzerinde gurultu giderme uyguluyorsun (imaging-resource k5 incelemesinde bahsetmis). Yeni K30'da da var aynisi.
    K5'le ilgili degil ama Pentax'in genel objektif stratejisi de garip. Performans govdesi yaptim diyorsun, bana adam gibi performans zoom objektifi gosterin? 16-50'yi Pentaxcilar bile begenmiyor az isikta odaklama sorunlari ve fiyatini haketmeyen imaj kalitesi), 50-135 cok iyi olmasina ragmen odaklama hizi ve imaj kalitesinde Canikon'un gerisinde (ki Canikon 70-200leri yenilerken DX 50-135 objektif cikarmamakta direniyor, orasi da ayri dandiklik). Peki F2.8 ultra genis aci var mi? Onun icin de Tokina'ya bakacaksin. Bu 3'lu set olmadan sadece govdeyi milletin burnuna dayarsan amatorlukten kurtulamazsin.
    Ben hala Ricoh'tan objektif atilimi bekliyorum, insallah tam kare ile beraber 3'lu cok kaliteli f2.8 zoom set de cikarirlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fotoğraf kalitesine bakarsak son çıkan modeller içinde en iyisi K-5. Af işlem gücü vs bunlar da önemli fakat fotoğraf makinesi alıyoruz ve fotoğraf kalitesine bakarım ben doğal olarak.

16-50 yi beğensem de fiyatına değecek bir lens olmadığına bende katılıyorum.

Birde tokina pentaxa objektif üretmiyor.

Pentaxta pentax 14mm f/2.8 da ed, 15mm limited, 10-17 fish eye, 12-24 gibi geniş açılar mevcut fakat ultradan kasıt 8-16 gibi bir aralıksa maalesef yok.
  • Tokina 11-16 Pentax icin yok muydu yahu? Onu kacirmisim bak.
    Sirf fotograf kalitesine bakiyorsan K5 kadar iyi ceken bircok govde var. Nex-5N mesela O kadar para vermeye cok da gerek yok. DxOMark puanlarina bakma, gercek hayatta Sony'nin 16MP'lik algilayicisini kullanan butun govdeler ayni fotografi cekiyor.
    O bahsettigin ultra genis acilar profesyonellerin istedigi tarzda degil. Canon 16-35mmL f2.8 ya da Nikon 14-24mm f2.8 eslenigi birsey demek istedigim. Olympus'ta bile var (4/3 sistemde, m4/3 degil).
  • İyide pentaxta ff yok o lensler olsa ne olacak ki?

Nex5n falan kullanmadım yalan olmasın ama hem k-5 hem nex5n kullanan tanıdıklarımdan duyduğum nex5 çamur gibi lafıydı
  • gerçekten baydınız
  • quote:

İyide pentaxta ff yok o lensler olsa ne olacak ki?

Nex5n falan kullanmadım yalan olmasın ama hem k-5 hem nex5n kullanan tanıdıklarımdan duyduğum nex5 çamur gibi lafıydı

Eslenik dedim, 16-35 olsun demedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

gerçekten baydınız

kim baydı?

Şu sıra forumlarda kel alaka cümlelere rastlıyorum.
  • Arkadaşın mesajı silinmiş o yüzden benim mesaj kel alaka ortada kaldı.

size bir şey söylenmedi.
  • Ben diyorum ki APSC içinde adamlar kral olmaya oynuyorlar :)

K5 IIs kendini AF de nokta atışı yaparak netleme yapar hale geldiyse tek başına oturur koltuğa :)
    K5 çok iyi gövde fotoğraf kalitesi de on numero APSC standartlarında ama işte onu tek bozan o kalitede bir gövdenin öyle bir af sistemi olması...
    Kullanıcının her daim dikkatli olması lazım AF'de iken... Onun dışında dört dörtlüktü. K5 IIs ile bu açığı kapattılar gibi duruyor ama kullanıcıları diynemek lazım... 2-3 ay sonra foyası çıkar aleti :) Ya kral olacak yada soytarı :)
    Ama kral gibi duruyor bakalım :)
  • yok abi bu sefer işlemci tırt diyecekler

sonra onu düzeltecekler bu sefer bu makine çok küçük ya falan derler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.