Şimdi Ara

### Pentax K5 II ve K5 IIs ve Yeni Pentax Lensler ### (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
3
Favori
15.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Crosshair

smart sharpen daha iyi değil mi bu arada?

Aslinda hepsinin kullanim yerleri var. USM'i kolay oldugu icin kullaniyorum. Bazen HighPass yontemi daha iyi geliyor bana mesela.
  • Bu alet APSC kralı olacak diyorum başka da bir şey demiyorum

Lakabı K10D II olur hatta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 19 Ekim 2012; 21:23:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Bu alet APSC kralı olacak diyorum başka da bir şey demiyorum

Lakabı K10D II olur hatta

Desene gene ortalik bir suru fanatik dolacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Bir pentax tanıtımında da makineyi sulamasınlar artık

Valla fotoğraflar arasında çok bariz fark var. D800 ile D800E arasında bu kadar bariz fark yoktu. O yüzden ben pek inanamadım açıkçası. Forum kullanıcılarının aynı şartlar altında iki makinayı karşılaştırdıklarını (ki birçok karşılaştırma olacaktır diye düşünüyorum) ve objektif inceleme sitelerinin incelemelerini görmeden pek inanasım yok. Verilen karelerde exif bile yok.

Fotoğraflarda K5 ile çekildiği söylenenler köşe crop'u, K5lls ile çekilenler normal crop gibi görünüyor. Komik geldi değil mi.. ama ilk bakışta o izlenimi aldım. Diğer ihtimal de K5 ile çekilenlerin bilerek çok hafif off-focus çekilmiş olabileceği; çünkü sokak lambası örneğinde K5 örneğinde daha fazla CA var. Odak kaçınca CA artıyor bilindiği üzere. Çivi fotoğrafında ise K5 örneğinin pozlaması fazla, yani aynı şartlar yok. Onu da bilerek odaklamamışlar gibi.

Ayrıca bu cropların ikisi de köşeden alındıysa aynı lenste bu kadar fark olacağına pek inanamadım. Merkezden alındıysa da, K5 örneklerine bakarak konuştuğumuzda düzgün test koşulları altında hiçbir lens merkezde o kadar yumuşak olmaz diye düşünüyorum. K5'le açık diyaframda, K5lls'le optimum diyaframda çekilmiş gibi diyerek iddialarımı bir adım ileriye de götürebilirim.

Kusura bakmayın, bu karşılaştırmayı pek inanılır bulmadım ben

O fark K5 ve öncesinin doğru dürüst af yapamaması ile ilgili filtreyle alakalı değil... Yıllardır pentaxcılar niye back fokus front fokus uğraşıp duruyor sanıyorsun... Şimdi birazcık şeytanın bacağını kırmış gibi görünüyor pentax...

peki o zaman ben k10d için sigma 30mm f1.4'ü back focus sorunu var diye şüphelenip ( emin olmayarak ) servise gönderdim. kaibre ettirdim.. boşa mı yolladım? sorun olmayabilecek bir lensi boşa mı oynattım ? yani sorunsuz bir lensi bozdurmuş olma ihtimalim var mı ? bunu öğrenmek istedim :)

• Olabilir de olmayabilir de... Hiçbişeye dokunmayıp ayarladık deyip aynen geri göndermiş de olabilirler... Tabii makinaya değil de sadece lense ayar çektilerse başka bir makinada gene sorun çıkabilir o ayrı...

Yukarıda bahsettiğim olay, odak önde yada arkada olduğu için değil doğru odaklamış olsanız bile fotoları yüzde yüz açtığınız zaman çektiğiniz model, cisim herneyse onu az biraz flu görüyor olmanızdı... Çoğu kullanıcı da bunu back-front fokusa yorup yüzlerce test falan yapıp habire lens değiştirip duruyordu...
  • arif abi sen gel d200 un keyfini cikar bosver 14 unde memleketteyim yanina ugrayacagim d800e yi dene ellerinle test yap kahvaltimizi yapariz cayimizi iceriz
  • Arif abi bende 70 limited ile k10d kullanıyorum dediğin olay açık diyaframda başıma geliyor. 2.4 te portre çekiyorum normal bakınca net fakat yaklaşınca görüntü bozuluyor.

ya titrettim diyorum yada f 2.4 te bu kadar oluyor diyorum

şu aletlere nasıl ayar çekebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Arif abi bende 70 limited ile k10d kullanıyorum dediğin olay açık diyaframda başıma geliyor. 2.4 te portre çekiyorum normal bakınca net fakat yaklaşınca görüntü bozuluyor.

ya titrettim diyorum yada f 2.4 te bu kadar oluyor diyorum

şu aletlere nasıl ayar çekebilirim?

Manuel fokus yapcan mecbur... Boşver ayarı falan...

@ercan69

Beklerim ercan... Gelirken bi takım da d200 kauçuklarından bul getir bare, makina çıplak yahu elbiseleri bollaştı eyice...

• o kadar para verdik manuel mi netlicez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

o kadar para verdik manuel mi netlicez

Manuel kullanmayan pentaxian olur mu heç canıımmm...
  • @Gary çaren yok, zevk almaya bakıcan
  • Sunay abiye gitsek bir ayar çeker mi Şener
  • Bilmiyorum, o tarafa gittiğinde baktırırsın :)
  • Zamanında Bu K5 in Canon 7D ve Nikon D7000 den Çok Çok Üstün Olduğu Söyleniyordu Ama Resimlere Bakınca Anlaşılıyor ki Canon un ve Nikon un Çok Çok Altındaymış. Sağlamlık Olarakta Pentaxtan Aşağı Kalır Yanları Yoktur Heralde.
  • imaging resource e bakarsak k5 d7000 den daha iyi? siz hangi resimlere baktınız? bizde bakalım
  • bu arada imaging resource testleri manuel mi yapıyor oto focus da mı?

k5 ile k5 ii arasında fark yok. sadece ii s de fark var. buda demek oluyor ki af sorunlu değil. tabii netleme af ise.
  • Yok o değilde, eğer Yeni k5 2 ler af konusundaki sorunları çözdüyse zaten ikinci eli satılmayan pentax k5 lerin hali iyice içler acısı olacak.

Bence elinde k5 leri olanlar yeni k5 2 ler gelmeden satabiliyorken satsınlar.

Yoksa ellerinde patlayacak, görünen o.

veya işi bilmeyen birine iteleyiverecekler.
  • satacakları da insan değil mi? bu nasıl bir yorum anlamadım ben adam k5 ini yine bir insana satacak sonuçta.

bir sorun olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMMacit

Zamanında Bu K5 in Canon 7D ve Nikon D7000 den Çok Çok Üstün Olduğu Söyleniyordu Ama Resimlere Bakınca Anlaşılıyor ki Canon un ve Nikon un Çok Çok Altındaymış. Sağlamlık Olarakta Pentaxtan Aşağı Kalır Yanları Yoktur Heralde.

Onlar her yeni Pentax modelinde soyleniyor, ki K5'in iyi oldugu taraflar da var aslinda. Yalniz su anki fiyatlarina bakarsan sana bir fikir verebilir. K5 neredeyse yari fiyatina dustu (ki Amerika'dan alan biri icin mukemmel bir fiyat), buna karsilik 7D "neredeyse" milim kipirdamadi ve hala cok satiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyla biraz alakasız olucak ama pentax başlığı pek aktif değil.Giriş seviyesi bir dslr alıcam.Canon 550d ile pentax kr arasında kaldım.Canon un daha bilindik olması lenslerinin daha yaygın olması gibi etkenlerden dolayı öne çıkıyor gözümde fakat araştırdığıma göre pentax kalite olarak daha önde.

Yeni başlayan birine hangisini önerirsiniz ve neden?

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.