Şimdi Ara

Pentium D 925 4830'a darboğaz yaşatır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işlemci: Pentium D 925 3,0 Ghz
    Ekran Kartı: ati radeon 4830
    power : FSP 500 watt bluestorm 2
    ram : 2 gb (1gb ddr2 800mhz+1gb ddr2 667mhz)

yukarıdaki sistemde işlemcim ekran kartıma darboğaz yaşatır mı? işlemci değiştirmem gerekli midir? bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sistemi şu anda kullanıyosan kullanmaya devam et.

Ama denkgelirde E6500 filan alırsın süper olur
  • Chris Brown

teşekkür ederim, ben 6750 almayı düşünüyorum sizce nasıl olur?
  • Düşünelim, 2 adet X1900XT bana manyak gibi darboğaz yapmıştı AMD X2 3600 işlemcide.

2 tane x1900xt aşağı yukarı 1 adet 8800GTX eder ki bu da 4830'dan pek farklı değildir

X2 3600, Pentium D'lerden çok üstün bir işlemci olduğuna göre.......... evet, darboğaz yapar
  • @lifes

E5300 alıp 3,5-4,00 Ghz kullanabilirsiniz.E6750 2. el olarak bulabilirsiniz ama E5300 130 tl gibi çok uygun bir fiyatı var.Kesinlikle işlemcinizi değiştirin.Dual corelar öyle bir kartı kesinlikle darboğaz yapar.Tecrübe ile denenmiştir.Artık dual core bile kullanılmaz durumda şuanki ekran kartları ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

@lifes

E5300 alıp 3,5-4,00 Ghz kullanabilirsiniz.E6750 2. el olarak bulabilirsiniz ama E5300 130 tl gibi çok uygun bir fiyatı var.Kesinlikle işlemcinizi değiştirin.Dual corelar öyle bir kartı kesinlikle darboğaz yapar.Tecrübe ile denenmiştir.Artık dual core bile kullanılmaz durumda şuanki ekran kartları ile.

• Anakartın 45nm destekliyor bu yüzden 140TL ye E6500 alıp 3.5Ghz civarına ilk oc yapışında çıkmak oldukça mantıklı olacaktır.
  • İllahaki darboğaz yapar. Ne kadar yaptığını kendin deneyebilirsin. İşlemcinin çalışma hızını (frekansını) önce düşürüp sonra arttırarak ve default hızlarında iken 3DMark testine tabi tut. GPU puanlarındaki değişimi gözlemle.
  • herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim, tavsiyelerinizi en kısa zamanda uygulayacağım, aldığım sonuçları da burda paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamelemre

bende de var bi pentium d, ekran kartım x1600 serisi yine de darboğaz yapabiliyor sen düşün yani

İyiymis...
  • selam, 6850 işlemci ve 4gb ram le ekran kartı da pc de rahatladı, artık uçmak serbest:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.