Şimdi Ara

Pentium D 925 ile Quad Serisi Fark ve Tavsiye.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaşımda eski Pentium D işlemcili bir bilgisayar var. Genellikle autocad (sadece 2 boyut) kullanıyor ve Dota oynuyor. Pentium D işlemci ile bilgisayar haliyle kasıyor.ç Dota 2 de 30 FPS falan alıyor. Acaba Q8300 yada Q9300 yada Q9500 tarzı yani Core 2 Quad işlemciler ile ne kadar performans artışı alabiliriz. İşin aslı anakart desteği maksimum Core 2 Quad olduğu için öyle bir şey düşündük ama fikirlerinizi üğrenmek isterim.

Cevabınız için şimdidien teşekkürler :)

• Selamlar anakart destekliyorsa eğer 150tl'den fazla vermemek kaydıyla q9550/q9650 alırsanız, yanına da 1030gt ekran kartı ya da gtx 750 olabilir. AMD tarafından da RX 550 olabilir. Güç kaynağınızın yeterli olduğundan emin olun. 6 gb ram olsun max 8gb. Bu durumda e-sports oyunlar lol-dota vs gayet rahat ultra detay 768p/1080p oynanır.

Overclock biliyorsa arkadaşınız 3.6-3.7 ghz olursa işlemci i3 3220 ayarına gelir oyun anlamında, single core açığı da büyük ölçüde kapanır ve fps droplar minimuma iner. Ama stok halde bile bu söz konusu oyunlarda sorun olacağını sanmam.

Not: Eski q9550 kullanıcısıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 16 Nisan 2018; 12:54:47 >
  • Ben e6400 den q6600 e geçmiştim fark olmuştu yıllardır kullanıyorum sanki biraz daha kullanacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • desteklemez bence
  • O işlemci yerine core serisi çift çekirdek bile alsanız fark eder ,yalnız 925 kullandığına göre muhtemelen anakart baya eski bir modeldir,destek olarak core 2 quad yazsada 45 nm 8000/9000 serilerini destekliyormu diye destek listesine bakmak lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 16 Nisan 2018; 16:49:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o işlemciden hangi işlemciye geçsen baya farkı olur.tabi uygun işlemci bulabilmek önemli.
  • Hocam yıllar önce Penitum D'den Core 2 Duo E7500'e geçtiğimde sınıf atlamış gibi olmuşutum. Şimdi siz Q9550'ye falan geçerseniz uzay çağını yaşarsınız . Yalnız öncesinde bios güncellemesi yapın ki yeni işlemcileri desteklesin anakart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.