Şimdi Ara

PENTIUM D İŞLEMCİNİN PERFORMANSI NASIL? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tekrar dediğimdeyim yani tamam elinde varsa yeterli ama alacaksan kötü. Ben şu anda Pentium D işlemci kullanarak bu yorumu yapıyorum. Oyunlarda fark yaratmama işine gelince yanıldığınızı söylemek isterim. Ekran kartı kısıtından dolayı yeni oyunlarda fark yaratmayacağı doğrudur(Tabi 100 doların altında ki ekran kartlarıyla). Ama eski oyunlarda ekran kartı kısıtı görülmediğinden Pentium D çok geriye düşecektir. Özellikle Oblivion gibi yapay zeka ve hareket eden objelerin çoğaldığı oyunlarda işlemci kısıtı daha aşağılarda kalıyor olabilir. Bu tip oyunlarda da Pentium D sorun yaratacaktır.

Şu testleri inceleyelim
    (http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=438&model2=470&chart=169 )

Buradan gördüğümüz kadarıyla Pentium D Photoshop ve Pinnacle gibi bir kaç program hariç multimedia uygulamalarında Pentium D yi geçememiş (Pentium D 940 ve x2 4000 i kıyasladım). Multimedia için en önemli uygulama sayılacak ve işlemci başarımının en önemli olduğu uygulama olan 3D max'da AMD önde zaten. MP3 ve müzikle alakalı uygulamalarda da AMD önde görünüyor.Multimedia kısmında Pentium D nin sizin bahsettiğiniz performans üstünlüğü testlerde görünmüyor.Tamam AMD multimedia alanında çok çok daha iyi diyemeyiz ama Pentium D nin önde olduğu sözü tamamen yanlıştır.

Multimedia haricindeki testlere baktığımızda ise uygulamalarda önde olan taraf X2. Oyunlara baktığımızda ise fark iyice açılıyor ve gerçekten Pentium D alınmaması gereken bir işlemci olduğunu gösteriyor.

Tabi yine söylüyorum elinde olanların değiştirmesine gerek yok performansı yine de iyi ama yeni alacak birinin kesinlikle ve kesinlikle uzak durması lazım diyebilirim.

Biraz laf kalabalığı oldu gibi ama kusura bakmayın söylemlerimi bir siteden kaynaklada destekledim. Umarım yararı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 25 Mayıs 2007; 9:30:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Tekrar dediğimdeyim yani tamam elinde varsa yeterli ama alacaksan kötü. Ben şu anda Pentium D işlemci kullanarak bu yorumu yapıyorum. Oyunlarda fark yaratmama işine gelince yanıldığınızı söylemek isterim. Ekran kartı kısıtından dolayı yeni oyunlarda fark yaratmayacağı doğrudur(Tabi 100 doların altında ki ekran kartlarıyla). Ama eski oyunlarda ekran kartı kısıtı görülmediğinden Pentium D çok geriye düşecektir. Özellikle Oblivion gibi yapay zeka ve hareket eden objelerin çoğaldığı oyunlarda işlemci kısıtı daha aşağılarda kalıyor olabilir. Bu tip oyunlarda da Pentium D sorun yaratacaktır.

Şu testleri inceleyelim
    (http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=438&model2=470&chart=169 )

Buradan gördüğümüz kadarıyla Pentium D Photoshop ve Pinnacle gibi bir kaç program hariç multimedia uygulamalarında Pentium D yi geçememiş (Pentium D 940 ve x2 4000 i kıyasladım). Multimedia için en önemli uygulama sayılacak ve işlemci başarımının en önemli olduğu uygulama olan 3D max'da AMD önde zaten. MP3 ve müzikle alakalı uygulamalarda da AMD önde görünüyor.Multimedia kısmında Pentium D nin sizin bahsettiğiniz performans üstünlüğü testlerde görünmüyor.Tamam AMD multimedia alanında çok çok daha iyi diyemeyiz ama Pentium D nin önde olduğu sözü tamamen yanlıştır.

Multimedia haricindeki testlere baktığımızda ise uygulamalarda önde olan taraf X2. Oyunlara baktığımızda ise fark iyice açılıyor ve gerçekten Pentium D alınmaması gereken bir işlemci olduğunu gösteriyor.

Tabi yine söylüyorum elinde olanların değiştirmesine gerek yok performansı yine de iyi ama yeni alacak birinin kesinlikle ve kesinlikle uzak durması lazım diyebilirim.

Biraz laf kalabalığı oldu gibi ama kusura bakmayın söylemlerimi bir siteden kaynaklada destekledim. Umarım yararı olur.

• ısınma, yüksek devirde çalışan fan, yüksek enerji tüketimi, bir çok uygulamada rakibine göre performans düşüklüğü = pentiumd serisi

pentium d 3.0: 105 dolar + kdv
    965 çipset en ucuz anakart : 110 dolar + kdv
    toplam maliyet : 242,9 usd kdv dahil

amd x2 3800: 88 dolar + kdv
    nforce 5 çipsetli anakart: 77 dolar+ kdv
    toplam maliyet : 195 dolar kdv dahil

karar işlemci alacak arkadaşların.
  • ucuz maliyetli ama çift çekirdekli olucaksa x2i ama alınabiliyorsa core2duo serisi alınmalı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.