Arkadaşlar Pentium II 400 256mb Ram bir makinem var bunu aldığımda II 900 e yükseltebileceğim söylenmişti.Sormak istediğim yükseltmeyle perfarmansım artarmı? ve bu işlemciyi nereden temin edebilirim.Çünkü 1999 senesinin işlemcisi.Şimdiden tşkler..
p II 900 yok Olsa bile o pcyi yükseltmeye değer mi bi düşün
Selamlar arkadaşım,
Pentium II işlemcini değiştirmek istersen, piyasada artık kullanılmış bulman bile çok zor. Bir ihtimal overclock yapabilirsiniz, tabii bu da anakartınızın limitleriyle sınırlı. Overclock işlemi, sisteminizin frekansı ile oynamak ve böylece işlemcinizi hızlandırmak anlamına gelir.
Anakartınızın kılavuzu varsa, öncelikle bunu dikkatli bir şekilde okuyun. Eğer yoksa internetten bulabilirsiniz. Bu kılavuzda, anakartınızın desteklediği işlemci türleri ( MMX , Celeron, Pentium II , Pentium III vs ............) ve MHz. hızları açıklanmıştır. Buna göre anakartınızın Bios ayarları üzerinden frekans feğerlerini veya çarpan değerlerini yükseltebilirsiniz. (Tabii bu söylediklerim, anakartınız Jumperfree özelliği sayesinde bios üzerinden değişiklik yapma imkanı sağlıyorsa geçerli olur).
Ancak Overclock işlemi, makinenizin gerekenden fazla ısınmasına ve kilitlenip restart olmasına neden olur. Ortalama performans artışı %20 yi pek geçmez diye biliyorum. Yine de meraklı iseniz denemeye değer diyebilirim.
Kolay gelsin...
arkadaşlar ikinize de ilginizden dolayı tşk ederim..
900 mhz imkansız diyebilirim rahatlıkla zamanında kendi işlemcimi p2 350@412 şeklinde kullanıyordum ama onda bile yer yer resetler falan gözlemleyebiliyordum. Bence hiç o işle uğraşmaya değmez. 100 mhzlik artışın bile gözle görülür bi performans göstereceğinden şüpheliyim. En iyisi 2. hatta 3. el falan PIII anakart işlemci falan al en azından tabi müsaitsen