Şimdi Ara

Peppermint 10 yayımlandı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lubuntu tabanlı, hızlı ve sistem kaynaklarını zahmetsizce kullanabilmeyi hedefleyen hafif bir GNU/Linux masaüstü dağıtımı olan Peppermint OS‘un Xfce ve LXDE masaüstü ortamlarının bileşenlerini birleştiren 10 sürümü, Mark Greaves tarafından duyuruldu. Ubuntu 18.04 LTS paketlerinden üretilen sistem; geliştirilmiş donanım desteği sunuyor. 4.18 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem, HWE güncelleştirildiğinde otomatik olarak 5.xx çekirdeğine yükseltilecek. “Üçüncü taraf sürücülerini/yazılımını yükle” seçeneği seçiliyse, artık özel NVIDIA grafik sürücülerinin otomatik olarak kurulduğu bildirilirken, buna Optimus kurulumlarının otomatik olarak yapılandırılmasının da dahil olduğu ifade ediliyor. Ice’in artık Chromium için izole edilmiş profilleri desteklediği söyleniyor.
    kaynak:
    www.getgnu.org
    Peppermint OS 10 duyuruldu | get GNU
    http://www.getgnu.org/gnulinux/peppermint-os-10-duyuruldu.html

Projenin anasayfası:https://peppermintos.com/release-notes/

Sayfanın Türkçe çevirisi için >>>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 21 Mayıs 2019; 16:3:34 >

• lxde vs xfce karışımı bir masaüstü hazırlamışlar. Çok tuhaf geldi
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Pek tuhaf bir durum değil aslında. Openbox'un nimetleri bunlar. Openbox olağanüstü esnek bir yapıya sahip ve geliştiriciler bunu kullanıyorlar. Çok fazla kullandıkları bile söylenemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manjaro Xfce kullanıcısıyım. Xfce masaüstü ortamını çok sevdim, diğerlerini de denedim ve Xfce'de karar kıldım. Peppermint'i görünce Xfce'yi değil de, xfce'nin panelini ve whisker menüsünü sevdiğimi fark ettim. Açıkçası Xfce'nin dosya yöneticisi thunar pek iyi değil. (Çöp kutusunu dosya silinme tarihine göre sıralayamıyorsunuz. Bu da çöp kutusunu oldukça kullanılmaz hale getiriyor. Ayrıca thunar'da dosya arama özelliği yok.) Peppermint'in dosya yönetici olarak nemo'yu tercih etmiş olması çok yerinde. (Ben nautilus kullanıyorum.) Peppermint, Lxde'nin session manager'ını (lxsession) kullanıyormuş. Bu konuda pek bilgim yok, fakat xfce'ninkinden daha hafif olduğu söyleniyor. Paket tabanı olarak Ubuntu'yu kullanmaları iyi, oldukça stabil ve debian stabil reposu kadar eski paketler yok. Bunun üzerine faydalı Linux Mint uygulamalarını eklemişler.

Peppermint'e geçmeyi düşünmüyorum fakat açıkçası çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Masaüstü ortamı ayırt etmeksizin, en iyi uygulamaları seçmeye çalışmışlar. (Konuyla alakalı olarak Şurada güzel bir İngilizce açıklama mevcut.) Ben de şimdiki sistemimde benzer bir yöntem izliyorum. Temel olarak Xfce DE'sini seçmemin yanına, Gnome ve KDE ortamlarının bazı uygulamalarını kullanıyorum.

Ayrıca, tam ebeveyn bilgisayarına kurmalık bir dağıtım olmuş. Ubuntu LTS tabanlı olması yüzünden. Bunun yanında, ice web uygulamaları da tam ebeveyn pc'sine kurmalık. Mesela ice sayesinde, banka web sitesini uygulama haline getirebiliyorsun. Ya da web tabanlı mail'i ve whatsapp'ı uygulama haline getirmek mümkün. Ben bu tarz sayfalara web tarayıcımdan girmeyi tercih ederim, fakat ebeveyne basit olarak ayarlamak için oldukça faydalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenseymen -- 18 Haziran 2019; 0:56:36 >

• erenseymen E kullanıcısına yanıt
    Verdiği şeyleri aslında kendi kafana göre manjaro da da toplayabiliriz. Thunar silip caja veya nemo kurmak, xfwm kullanmak yerine openbox kullanmak basit ama etkili girişimler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.