Şimdi Ara

Performans Sorunu FPS DROP :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar konu başlığında olduğu gibi FPS drop sorunu yaşıyorum nerden bu kanıya vardın derseniz örnek vereyim; gtx970 Ekran kartı olan ve i7 4790k işlemcisi olan bir arkadaşla FPS değerlerini karşılaştırdım Sonuç hüsran.50 60 fps arası bir fark görüyorum. Benım Donanımlarımı Alt kısma yazıyorum yardımcı olucaklara şimdiden teşekkürler.
    i7 4790k 4.6 GHZ
    MSI GeForce GTX1070 8GB -Z Series
    Gigabyte G1.sniper z97 3000MHz
    Hyperx SSD-240 GB 560/540
    Auro 600w power supply
    Kingston 8GB RAM
    windows 7

Not: Virüs taraması yaptım norton,kasperky,Nod32 virüs bulamadı extra olarak Malwarebytes,combofix Çalıştırdım birşeye rastlamadım ve son olarak işlemci normal hızı 4.00GHZ den 4.60 çıkardım.

• Power düşük olabilir. Bu yüzden kasar donanım kendisini ya da anakartta sıkıntı olabilir
  • geçen arkadaşın biri spotili bişeydi müzik prog durdurdu işi oldu. Benim gibi yap irus prog dahil herşeyi kapat oyun oynamadangerekirse startupı düzenle, çalışanları ve virus durumuna son bi bak...yani darboğaz zor bilemedin re 7 gibi bi oyunda 1080p herşey max ultra yani yapsa yapar çünkü grafik optimizasyonu fene o oyunun...
  • İşlemcinin o frekansta tam güçte çalıştığına emin misin? OC voltaj besleme sorunu var gibi geliyor bana sistem kendini korumaya alıp belli bir frekans üzerini kırpar. 4.6 derken 3ghz i zor görürsün. Karşılaştırmayı aynı oyun üzerinden yaptıysan problemin nerde olduğunu anlayabilmen için önce ekran kartının benchmark testlerini yapmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RElS

İşlemcinin o frekansta tam güçte çalıştığına emin misin? OC voltaj besleme sorunu var gibi geliyor bana sistem kendini korumaya alıp belli bir frekans üzerini kırpar. 4.6 derken 3ghz i zor görürsün. Karşılaştırmayı aynı oyun üzerinden yaptıysan problemin nerde olduğunu anlayabilmen için önce ekran kartının benchmark testlerini yapmalısın.

Gigabyte Anakartın Easytune programı yüklü ve 4.60Ghz 4.40GHZ 4.00GHZ 5.00 Seçenekleri otomatik olarak sunulmuş.Ben 4.60 olanı sectim sistem otomatik olarak voltajını felan ayarlıyor yanı Arkadasım öyle söylemişti. Zaten olmaz ise mavi ekran felan alırsın demişti bi sıkıntı çıkmadı açıkcası. Aklıma gelmişken İşlemci 4.00GHZ de defult olarak gelmesi gerekmıyormuydu ben programı actıgımda 4.40GHZ de çalıştıgını gördüm bunda bir anormallik olabılırmı ?

• Dostum Razer Cortex Game Booster Tarzı programlar Mevcut oyuna Veya işte neye Gireceksen Girmeden önce Bu programı çaılştır Kasmadan Ve fps ile ilgili sıkıntılar için Birebirdir.
  • Hyperx2011 H kullanıcısına yanıt
    Anakart ayarı yapar ama psu gereken gücü veriyormu o da önemli. Voltaj psu anakart ilişkisini kastettim. 4 ghz bir işlemci 4.6ghz değer nerdeyse %12.5 oc oranı var. Bunun stabilitesi önemli 4.6ghz de stres banchmark testlerini yapmadan kullanmak işlemcinizin ömrünü kısaltır. Performans beklerken daha da düşer. Çünkü uzun süre 4.6 besleme yapamayacağını düşünüyorum kartın o yüzden anında ya fps ratio oranını yada çarpan kilidini düşürerek downclock yapıp kırpar işlemci frekansı.
  • Power düşük senin

Eğer Battlefield 1 falan oynuyorsan 8 GB ram yetmiyor

16 gerekli (starwars-nfs 2016-bf1) gibi

PC de virüs programı gereksiz fazla ram islemci yer

Ramin yetersiz oldugu durumda hdd ssd kullanır bu bariz drop yapar o işlemci frekansi baya iyi sivi soğutucu yaz için fna olmaz gnel özet bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: RElS

Anakart ayarı yapar ama psu gereken gücü veriyormu o da önemli. Voltaj psu anakart ilişkisini kastettim. 4 ghz bir işlemci 4.6ghz değer nerdeyse %12.5 oc oranı var. Bunun stabilitesi önemli 4.6ghz de stres banchmark testlerini yapmadan kullanmak işlemcinizin ömrünü kısaltır. Performans beklerken daha da düşer. Çünkü uzun süre 4.6 besleme yapamayacağını düşünüyorum kartın o yüzden anında ya fps ratio oranını yada çarpan kilidini düşürerek downclock yapıp kırpar işlemci frekansı.

stres testi yapmadım yanı düşük voltajdan dolayı kasma yaşanıyor olabilir diyosun ben değerleri felan versem anlayabılırmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamerror

Power düşük senin

Ramin yetersiz oldugu durumda hdd ssd kullanır bu bariz drop yapar o işlemci frekansi baya iyi sivi soğutucu yaz için fna olmaz gnel özet bu

Ekran kartının da 8gb Ramı var Ama :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamerror

Power düşük senin

CSGO,KİNG OF THE KILL,H1Z1,PUBG,MİSCREATED Tarzı oyunlar ve yayın acıyorum bu oyunları yayınlıyorum gercekten anormal bı durum var :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperx2011 -- 27 Temmuz 2017; 20:54:3 >
    Ekran kartının RAM'i GPU'dan gelen verileri tutar/siler. Her oyunda bu drop oluyorsa RAM olmayabilir. Oyun içi sistem bileşenleri kullanımına bak.
  • Evet her oyunda var oyunda oluyor milletin işlemcisine bakıyorum ekran kartına vs vs benden çok aşşagıda ama benim ile aynı fps değerlerini aliyorum ve benım çözünürlüklerim düşük oldugu halde bunalıma soktu resmen :(
  • Dawn of war 3 kullandigi ram 13,5 gb gerisini sen dusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyazZenci01

Ekran kartının RAM'i GPU'dan gelen verileri tutar/siler. Her oyunda bu drop oluyorsa RAM olmayabilir. Oyun içi sistem bileşenleri kullanımına bak.

Ram kullanımı oyundayken 6.60GB, 6.40GB Kullanımında CPU kullanımı ise %/40 Kullanılıyor 8GB RAM Var bu yeterli değilmi
  • MSI afterburner ile test yaptım değerleri buraya atıyorum bir bakabilirmisiniz? Performans Sorunu FPS DROP :(
    GPU kullanımı gerekli. Sadece CPU kullanımına bakarsak darboğaz yok.

Ram kullanımı 8 e yanaşmamış görünse de sistemi yavaşlatabilir ? Aynı donanım youtube videolarına bak isterse. 16 ramli sistem afterburner değerleri belki vardır nette
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zobaa16

Dawn of war 3 kullandigi ram 13,5 gb gerisini sen dusun

Evet Fazla Ram Kullanıyor Dawn of war 3 yalnız ben o oyunu oynamıyorum. Oynadığım oyunlar Fazla Ram istemiyor. sistem gereksinimlerine bakarak oyun alıyorum ve şuan ramdan kaynaklanıp kaynaklandıgını bilmiyorum.Ağustos'un 2.gününde 8 gb daha ram Alacağım yalnız Bu sorun devam ederse ne yapmam gerekiyor? :S
  • quote:

Ram kullanımı 8 e yanaşmamış görünse de sistemi yavaşlatabilir ? Aynı donanım youtube videolarına bak isterse. 16 ramli sistem afterburner değerleri belki vardır nette

GPU kullanımınıda Ekleyebılırım problem olmaz 3 dakikamı almaz yani
  • quote:

Resimleri Atıyorum buraya bakabilirmisiniz? GPU KLM olarak yazdım sığmadıgı için bir sıkıntı varmı[simage][/simage]Performans Sorunu FPS DROP :(Performans Sorunu FPS DROP :(Performans Sorunu FPS DROP :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperx2011 -- 28 Temmuz 2017; 11:22:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.