Şimdi Ara

Performans Sorunu FPS DROP :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    2 Biraz yabancı sitelere baktım 1080 ciler bile sıkıntılı
    3 grafik opt iyi değil ve multi olduğundan kullanıcı sayısı map optimizasyonu falan görülen sıkıntılar

En basiti
    son vdia ve nvidianın önerdiği ayarlamalar
    çok evham yaparsan 16 ram ve windows 10 bence uğraşma

ama bilg işi kafayı taktıkça olmaz. Droplar çok rahatsız etmiyorsa 720p low 30 fps oynayanların halini düşün morallen :)
    tabi hiç oynayamayanlar da var
  • Zobaa16 kullanıcısına yanıt
    GPU KULLANIMI %70 Durumunda daha yukarı cıkmıyor
  • Islemciden oturu bisey degil. Bence power da degil. Yuzde doksan alttan calisan programlar vs oturu ram yetersizligi ayrica multi oyun yapar bence. Soyle ornek vereyim youtube a uoload yaparken 20 fps dustugu olmustu mecbur aga baglisin serverlardan olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zobaa16

Islemciden oturu bisey degil. Bence power da degil. Yuzde doksan alttan calisan programlar vs oturu ram yetersizligi ayrica multi oyun yapar bence. Soyle ornek vereyim youtube a uoload yaparken 20 fps dustugu olmustu mecbur aga baglisin serverlardan olur

İşlemciden değil power ilede alakası yok ekran kartında'da problem yok galıba ? tek sorun ram yetersizliği dademin 8gb Ram vaken oyuna girdiğimde 7gb Ram kullandığını gördüm burda Ram biraz eksik kalıyor. Bunu Anladım birde Oyunun optimize sorunu var bunun farkındayım ama CSGO gibi oyunlarda bile FPS düşüyor yani Stabil 300 FPS den aşşagı düşmemesi gerekirken 230 FPS'leri bile görüyorum başka bi sıkıntı olmalı bunda :S Bu arada 95 tane çalışan işlem var arkaplanda
  • Merhabalar,

Yayın açıkken FPS değerlerinin belirttiğin seviyede olması gayet normaldir. Yayın kalitene göre donanım kaynaklarını zorlayacaktır.

1) 8 GB ram yayın için oldukça düşüktür. Yayın açmadan belirttiğin oyunları 8GB ram ile rahat oynaman gerek.
    2) İşlemci yapısıyla oynamamanı tavsiye ederim. OC gibi ayarlar çok hassas bilgiler gerektirir. Onun varsayılan haline getirmen şiddetle tavsiye edilmektedir.
    3) Ekran kartına gelecek olursak oldukça göz doldurucu ve yayın dahi açsan belirttiğin oyunları yüksek kalitede oynayabilirsin. Sadece ekran kartı için belirtmekteyim.
    4) Anakartın oldukça kullanışlı tavsiyem Windows10 pro 64 Bit kurmandır. Performans açısından gözle görülür değerde artış görülecektir.

NOT; Belirttiğin PSU 600 Watt değerinde ise kesinlikle rahat,rahat istenilen Watt ihtiyacını karşılayacaktır. PSU ile ilgili tuhaf bilimsel teoriler gördüm :D Çok güldüm. Bilgisayarındaki tüm cihazların Watt değer akışlarına baksan en fazla 300 bile etmiyorken bu tür varsayımlarla çözüme çok uzak oluyoruz. :D

Şimdiden Kolaylıklar Dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: OyunSeverlerKulubu

Merhabalar,

Yayın açıkken FPS değerlerinin belirttiğin seviyede olması gayet normaldir. Yayın kalitene göre donanım kaynaklarını zorlayacaktır.

1) 8 GB ram yayın için oldukça düşüktür. Yayın açmadan belirttiğin oyunları 8GB ram ile rahat oynaman gerek.
    2) İşlemci yapısıyla oynamamanı tavsiye ederim. OC gibi ayarlar çok hassas bilgiler gerektirir. Onun varsayılan haline getirmen şiddetle tavsiye edilmektedir.
    3) Ekran kartına gelecek olursak oldukça göz doldurucu ve yayın dahi açsan belirttiğin oyunları yüksek kalitede oynayabilirsin. Sadece ekran kartı için belirtmekteyim.
    4) Anakartın oldukça kullanışlı tavsiyem Windows10 pro 64 Bit kurmandır. Performans açısından gözle görülür değerde artış görülecektir.

NOT; Belirttiğin PSU 600 Watt değerinde ise kesinlikle rahat,rahat istenilen Watt ihtiyacını karşılayacaktır. PSU ile ilgili tuhaf bilimsel teoriler gördüm :D Çok güldüm. Bilgisayarındaki tüm cihazların Watt değer akışlarına baksan en fazla 300 bile etmiyorken bu tür varsayımlarla çözüme çok uzak oluyoruz. :D

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Yalnız yayın açık olmadğıgı halde bu değerleri alıyorum, ve birçok kişiye sordum işletim sistemini windows10 yapsam faydasını görürmüyüm diye olumsuz yorumlar aldım birçok oyunu desteklemediğini hala beta sürümünde iyi performans vermiyor gibi cevaplar geldi bu yuzden windows7 ultimate sürümünü kullanıyorum. Güç Kaynağı İle alakası olmadığı aşikar Normal bir şekilde FPS drop yemem anormal değilmi yoksa sadece ram yüzünden mi kaynaklaniyor onu anlamış değilim bu sistemle sorun yaşamadan oyun ve yayın yapmak istiyorum yaklaşık 10 12 milyar para harcadım fazla birşeyde istemiyorum verdğim paranın sistemde değerini görememek üzüntüye sebep oluyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperx2011 -- 28 Temmuz 2017; 11:59:8 >

• quote:

Merhabalar,

Birde Aklıma takılan birşey var işlemcinin normal default hızı 4.00GHZ iken Gigabyte'in kendi programını actığımda 4.40GHZ hızında olduğunu gördüm Bu normalmi ? Yanı 4.00 GHZ'e geri çekemiyorum çünkü en Düşük GHZ 4.40 değerleri gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperx2011 -- 28 Temmuz 2017; 12:3:31 >

• Hyperx2011 H kullanıcısına yanıt
    Elbette normaldir. Program kendi sekronuna göre sana opsiyon sunduğu için asıl değerin üstünde göstermedi doğaldır. Senden ricam programda mutlaka default yani varsayılan ayarlara dön gibi bir seçenek sunulmuştur.Kendi ayarlarına döndür. Daha detaylı anlatmak mümkün lakin sadece seni yormuş olurum. Bilmen gereken 4.40 GHZ göstermesinin başlıca sebebi, örneğin bu GHZ kadar kullanman gereken bir durum olursa sen müdahale etmen bu opsiyonu kullanabileceğini göstermektedir.

Kolaylıklar Dilerim.
  • Performans Sorunu FPS DROP :(Performans Sorunu FPS DROP :(Böyle gözüküyor bakarmısın

• quote:

Elbette normaldir. Program kendi sekronuna göre sana opsiyon sunduğu için asıl değerin üstünde göstermedi doğaldır. Senden ricam programda mutlaka default yani varsayılan ayarlara dön gibi bir seçenek sunulmuştur.Kendi ayarlarına döndür. Daha detaylı anlatmak mümkün lakin sadece seni yormuş olurum. Bilmen gereken 4.40 GHZ göstermesinin başlıca sebebi, örneğin bu GHZ kadar kullanman gereken bir durum olursa sen müdahale etmen bu opsiyonu kullanabileceğini göstermektedir.

Kolaylıklar Dilerim.

4.60GHZ den 4.40GHZ'e geri çektim ayarları Default hali böyleydi
  • Bildiğinizi yapin ben yaşadım çozdum bende güldüm şu an

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BigKahunaChef

Bildiğinizi yapin ben yaşadım çozdum bende güldüm şu an

Hocam ben sorunun nerde olduğunu anlamaya çalısıyorum Donanımlarımın sergilediği performansları felan resim olarak yükledim benim derdim bu gülünücek ne var anlamadım
  • Optimizasyon sıkıntısı olabilir. En son sürücüleri düzgün bir şekilde yüklersen belki sıkıntı çözülebilir. Eğer bir sıkıntı olsa o da RAM yetersizliği olabilir.

• BeyazZenci01 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının driverini yeni yükledim yaklaşık 2 gün oldu başka güncelleme yok Anakartın Bios Güncellemesi var diğer donanımlar güncel Anakartin biosunu güncellemem gerekiyormu oyunda optimizasyon sorunu var yalnız tek oynadıgım oyunla alakalı degıl oyanadıgım farklı oyunlardada fps drop yiyorum Ram yetersiz 8gb şuanda 16gb yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperx2011 -- 28 Temmuz 2017; 15:1:3 >
  • Hyperx2011 H kullanıcısına yanıt
    BIOS'u da güncellesen iyi olur. RAM takviyesi zaten elzem.

• hocam size demedim bende bugün ram aldım bakalım
  • Ben de ayni sorunu yasiyoeum. Cozum uretebilirsek paylasalim

• Yarın ram alacağım değerlere bakacağım sorun devam ederse konuya devam cözemedik :P
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.