Şimdi Ara

Pergel ve Cetvelle Şekil Çizimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sadece pergel ve cetvel yardımıyla bir kenar uzunluğu verilen düzgün çokgenlerden hangisi çizilemez?
    a)düzgün beşgen
    b)düzgün altıgen
    c)düzgün dokuzgen
    d)düzgün ongen
    e)düzgün onikigen

cevap c

nedenini anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan.112233 -- 9 Haziran 2014; 21:09:45 >

• hakan.112233 kullanıcısına yanıt
    yüzeysel olarak şöyle söyleyim:sayısal olarak sinüs,tanjant gibi fonksiyonlarda değerini yazabildiğin açıları pergel ve cetvelle çiziyorsun.mesela 36 derece.cosinüsü (kök5+1)/4 dir.bunu yanyana 36 derecelik açı çizersin olur 108 o yüzden düzgün beşgen çizilebiliyor.ama çizmesi gerçekten başlı başına problem ve zor.
    altıgen zaten 120 derece.ongenin açısı 144 yani 36 nın 4 katı.onikigenin 30 derece.bir de kenar sayısı fermat asalı olanları çizebiliyorsun ki gereksiz bilgi bence.insan dışı varlık gauss 17 geni çizmiştir mesela
    dokuzgenin bir açısı 140 derece.bunu hiçbir şekilde cebirsel ifade edemiyoruz
  • iç açının öIçüsü 3 ün katı oIması Iazım!!!
  • bende hiç bişey anlamadım o sorudan
  • biraz önce o denemeyi çözdüm, iç açıları 15 ve 18 ìn katı olan şekiller cetvel ve pergel yardımıyla çizilebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalyuvasi

yüzeysel olarak şöyle söyleyim:sayısal olarak sinüs,tanjant gibi fonksiyonlarda değerini yazabildiğin açıları pergel ve cetvelle çiziyorsun.mesela 36 derece.cosinüsü (kök5+1)/4 dir.bunu yanyana 36 derecelik açı çizersin olur 108 o yüzden düzgün beşgen çizilebiliyor.ama çizmesi gerçekten başlı başına problem ve zor.
    altıgen zaten 120 derece.ongenin açısı 144 yani 36 nın 4 katı.onikigenin 30 derece.bir de kenar sayısı fermat asalı olanları çizebiliyorsun ki gereksiz bilgi bence.insan dışı varlık gauss 17 geni çizmiştir mesela
    dokuzgenin bir açısı 140 derece.bunu hiçbir şekilde cebirsel ifade edemiyoruz

fetmat's room'u izledin mi hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.