Şimdi Ara

perikardit hastalığı nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün doktor iltihaplanmayı önlemek için ibuprofen verdi.Çok ağrım var kaç güne geçer bu acaba? Kalıcı olarak geçer umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Perikardit kalbi saran zarın iltihabıdır. Çeşitli sebeplerden ötürü oluşabilir.iltihap geçince kalıcı olarak düzelecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalbin etrafını saran zarın iltihabı
  • Durup dururken niye perikardit olasın yakın zamanda bir enfeksiyon geçirdin mi? Streptokok tanıdık geliyor mu duydun mu hiç bi yerden doktor falan dedi mi?
  • Benimki bayağı sıkıntılıydi, su toplamış ve baskıdan nefes bile alamiyordum. 1.5lt civarı su çıkardılar. Ibuprofen ismine benzer bi ilaç ve ismini hatırlayamadığım kırmızı küçük hap kullandım. 2 Yıl oldu tekrarlamadi. Ameliyattan önce bikac senedir ritim bozukluğu vardı ameliyattan sonra hiç teklemedi, sebebi buymuş sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhdh -- 25 Mart 2020; 18:45:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KlasikNick

Perikardit kalbi saran zarın iltihabıdır. Çeşitli sebeplerden ötürü oluşabilir.iltihap geçince kalıcı olarak düzelecektir
    İlaç geçirir umarım 1 haftaya.Virüsten dolayı hastaneye kontrole gitmek istemiyorum çokcfazla

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Durup dururken niye perikardit olasın yakın zamanda bir enfeksiyon geçirdin mi? Streptokok tanıdık geliyor mu duydun mu hiç bi yerden doktor falan dedi mi?
    Doktor da sordu da bunları enfeksiyon geçirmedim.Zaten perikarditsin de demedi tam olarak.Yaşadığın şeyler onu belirtiyor dedi ultrasonla falan baktı kalbime ve kan tahlilime bir anormallik yok yine de iltihap önlemesi için ibuprofen yazdı sadece.Çünkü batma şeklinde ağrı yaşıyorum tüm göğüs bölgemde ve doğrulunca azalıyor sadece yatar pozisyonda çok fena

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2472D2B0E -- 25 Mart 2020; 18:53:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhdh

Benimki bayağı sıkıntılıydi, su toplamış ve baskıdan nefes bile alamiyordum. 1.5lt civarı su çıkardılar. Ibuprofen ismine benzer bi ilaç ve ismini hatırlayamadığım kırmızı küçük hap kullandım. 2 Yıl oldu tekrarlamadi. Ameliyattan önce bikac senedir ritim bozukluğu vardı ameliyattan sonra hiç teklemedi, sebebi buymuş sanırım.
    Sizinki kronik herhalde ben ilk defa gittim kardiyolojiye

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2472D2B0E

Sizinki kronik herhalde ben ilk defa gittim kardiyolojiye

Alıntıları Göster
    Valla hocam birkac gün içinde ağrı nefes darlığı falan vurdu sanırım. Doktora göre hemen olmuyormuş bi zaman sonra hissettiriyormus. İhmal etme derim o yatar pozisyondaki ağrı çok fenaydı bende. 1 2 ayda iyileştim senede bir kontrole gidiyorum bisey yok şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: dhdh

Valla hocam birkac gün içinde ağrı nefes darlığı falan vurdu sanırım. Doktora göre hemen olmuyormuş bi zaman sonra hissettiriyormus. İhmal etme derim o yatar pozisyondaki ağrı çok fenaydı bende. 1 2 ayda iyileştim senede bir kontrole gidiyorum bisey yok şuan

Alıntıları Göster
    Benim 4.gün zaten bu ağrılar.Bugün aşırı şiddetlendiği için gittim.Şimdilik bir semptom yok göğüs ağrısı dışında

• iltihaplı dişimi cekildiğinde geçirmiştim, ertesi akşam yoğun bakıma yatmıştım. 2 gün yoğun bakım 2gün serviste yattıktan sonra geçti . ama yinede uykusuzluk vs de agrisini belli ediyor.
  • Ağrı bıçak batar gibi ve eğilince azalan vasıfta mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Ağrı bıçak batar gibi ve eğilince azalan vasıfta mı?
    Evet.Uzanınca çok şiddetleniyor ondan dolayı 2 gündür neredeyse hiç uyumadım

• Çok geçmiş olsun. Ağrıyı sormamın sebebi, acaba fakültede doğru mu öğrenmişim diye merak etmemdi, düşündüğüm gibi de çıktı.

Perikarditin sebebi çoğu zaman virüslerdir. Bu sebeple doktor antibiyotik vermemiştir diye tahmin ediyorum.

Ama ibuprofenin ağrıyı azaltması lazımdı. İlaç fayda etmedi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Çok geçmiş olsun. Ağrıyı sormamın sebebi, acaba fakültede doğru mu öğrenmişim diye merak etmemdi, düşündüğüm gibi de çıktı.

Perikarditin sebebi çoğu zaman virüslerdir. Bu sebeple doktor antibiyotik vermemiştir diye tahmin ediyorum.

Ama ibuprofenin ağrıyı azaltması lazımdı. İlaç fayda etmedi mi?
    2 tane içtim bugün ama fayda etmedi.Bu ilaç işe yarar mı acaba?Bir tek bunu yazdi çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2472D2B0E -- 25 Mart 2020; 21:22:50 >
  • corona virüsü de olabilir
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    yok hocam ateş öksürük nefes darlığı vs hicbiri yok.Zaten 2 haftadır 2 kere market dışında ilk defa çıktım

• 3 gündür falan nerdeyse hiç yatmadım bu gece iyice şiddetlendi her yerimde iltihap ağrısı var

• dhdh kullanıcısına yanıt

Kardes merhaba, bu aksam üstü yemekten sonra icime bir sıkıntı çöktü, nefes darlığı, migde bulantısı tarzı şeyler pek önemsemedim biraz geçti gibi, simdide yatarken göğsümün sol tarafına bıcak batar gibi hafif bir ağrı var derin nefes alınca biraz şiddetleniyor, arastırmalarıma göre perikardi ağrısı cok siddetli oluyormuş, ama benimki pek şiddetli değil, acaba bu başlangıç mı, sendede ilk böyle mi basladı, saat gece 4 uyuyamıyorum görür görmez cevaplar mısın?

• Hakan1818 H kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun. Uzun zamandır foruma girmediğim için görmedim önemli bir durum yoktur umarım. Evet iltihap durumu olursa bayağı ağrı oluyor. Su toplama durumundan sıkışma oluyordu bende. Her durum perikardit olduğunu göstermez başka bir enfeksiyonda olabilir. Kötüye yormadan kontrole gitmek lazım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.