Şimdi Ara

Çevrenizde Kalp Hastalıkları Yaygın mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 senesinde annemi kalp krizi yüzünden kaybettim kalbinde büyüme vardi hastalik ortaya çıktıktan 4 sene kadar sonra vefat etti. Vefat ettiğinde daha 44 yaşındaydı. 44 inanılmaz bir rakam değil mi?

Şimdi de aynı hastalık babama geçti daha 54 yaşında ama 20 temmuzda kalp krizi geçirdi günlerce yogun bakimda kaldi 2 ayda 3 stent takilarak normal hayatinin bir kismina dönebildi

Ya ben anlamıyorum cevremde yasitim olan herkesin anasi babası sağ salim hicbir sorunu saglik problemi yok olan hep benim aileme oluyor bunun nedeni ne aga? Genetik desen ulan ananem ve dedem 70lerin sonunda 80 yaslarinin basinda öldü babanem daha gecen subat öldü babamin babasi hala yasiyo 80 yasinda hic kalp krizi falan geçirmedi olan niye hep bize oluyor

Çevremde 2. Bir örnek görsem abi bu duruma tamam diyecem de ulan bi insanin hem annesi hem babasi kalp hastasi olur mu? Bu nasil bi rastlanti nasil bi olasilik omg?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Annem yarın ablasyona girecek 55 yaşında. Damarların birini yakacaklar.

Geçen hafta da yengemin abisi girmiş 50'li yaşlarda.

• Baban alzheimer olmadığı için Allahü tealaya dua et, mevcut olan bu hastalığı öp başına koy ve usulca çeneni kapa derim...

• OptikForm kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun kardeşim Allah annene şifa ve uzun ömür versin insallah en az 80 yaşına kadar yaşasın

• Kalp hastası yok ama ruh hastası çok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yaygın. enişte kriz geçirdi. hadi o yaşlı da, daha birkaç sene önce birlikte bisiklet kullandığımız 44 yaşındaki bi arkadaşı kalp krizinden kaybettik.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Allah rahmet eylesin neden kriz gecirmisti hocam biliyor musunuz

Enistenize gecmis olsun insallah sorunsuzca 80 yasina kadar yasar en az

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Bir bize kötü hayat

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    eniştenin neden geçirdiğini tam bilmiyorum ama benim enişte %100 sağlıksız yaşayan biridir, uyanık olduğu her an parmaklarının arasında sigara olur.

kişiyi yıllar içinde kamp krizine götüren nedenleri bilmesem de, krizin gerçekleştiğ (tetiklendiği) anda şöyle bi şablon keşfettim: özellikle yaşı geçkin olanlar genellikle yemekten sonra efor sarfederlerse kriz geçiriyolar.

mesela bisiklet turlarında birkaç kez kriz geçirip ölen oldu. hepsi emekli kişilerdiler ve hepsi de öğle yemeğinden sonra sürüş yapmaya başlayıp yokuş tırmanırken kriz geçirdiler.

yıllar önce birlikte yol-yarış bisikleti aldığımız genç bi arkadaş (yukarıda bahsettiğim bisikletli olan kişi değil bu) iş dönüşü akşam yemeği yeyip, enerji içeceği içip, Maltepe'deki velodrom'da hız yapmaya gitti ve orda aralıksız yüksek tempolu sürüş yaparken pist üzerinde kriz geçirip vefat etti.

şehirde yaşamakta olan emekli bir köylümüz evini taşıyacaktı. taşıma kamyonu gelmeden önce eşyaları toplayıp en son bi yemek yemişler. yemekten sonra kamyon gelmeden son işleri halledeyim diye alel acele koşturuşmuş kadın evin içinde (yüksek tempo, özellikle eğildikten sonra tekrar dikelirken yüksek kalp ritmi olur) sonra kadın çöpü de atayım da tüm iş bitsin diye aşağı iniyo ve kamyon geldi diye merdivenlerden alel acele yukarı çıkarken orda kriz geçirip vefat ediyo.

yemek yedikten sonra vücut o yemeği sindirebilmek için mideye sürekli yüksek basınçlı kan pompalıyomuş. özellikle yemekten sonraki ilk 30-40 dakikada sanırım vücut sadece sindirimi yapabilmek için bile çok ciddi efor sarfediyomuş. son o esnada bide koşturuşup yüksek tempolu hareketler yaparsan, eğilip-kakıp durursan, ya da bisikletle pedala abanıp nefes nefese kalırsan, kalbe maksimum eforun 2 katını bindiriyosun. ve zaten kriz geçirecek duruma gelmiş bi ihtiyar isen, tetikleniyo kriz. kaldı ki 20'li yaşlardaki arkadaşım bile yaşadı aynısını.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aboooo

Zaten bu bisiklet olayi en fazla 20 yaşında birakilmasi gereken bir sey

Cocukken bayir yukari cikmaktan bacaklarimiz kopuyordu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    hocam sorun bisiklette değil insanımızın cahilliğinde. bak son katıldığım etkinlikte şöyle bi saçmalık oldu; adamlar kahvaltı ve öğle yemeğini erken değil biraz geç saatte veriyolar. yemeği dağıtmaya başladıktan itibaren yarım saat içinde kesin çıkış saati koyuyolar. daha yemeği yer yemez hemen yola çıkmak zorundasın bide görevli uyarıyo yoksa gelip.

saçmalık yani 200 tane sözde bisikletli gelmiş, resmi organizasyon bu, devletin polisi jandarması eskortluk ediyo yolları kapatıyo falan yani. organizatörler en az 20 senelik bisikletli. ama bakıyosun hayatları boyunca hiçbi şey öğrenmemişler.

olması gereken: yemeği vaktiyle verecen ve sonrasında çıkışı serbest bırakacan, isteyen bir-bir buçuk saat oturup yemeği sindirip öyle yola çıkacak.

şimdi bu organizasyon milleti yemek yer yemez yola çıkmaya zorluyo ama katılımcılara bakıyosun onlar da dünden razı. adam açık büfe yemeği mideye indirip hemen kendi isteğiyle bayır çıkmaya başlıyo. intihar girişimi.

daha önceki bi organizasyonda kriz geçirip ölen adamı otopsi eden doktor isyan etmiş adamın midesi eşşek gibi yemek dolu bu halde bisiklet mi kullanılır diye.

ben son iki senedir bu organizasyondaki çoğu öğle yemeğini hiç yemedim ve yemek alanında durmayıp direk boş mide ile yola devam edip tek başıma akşam kalınacak kamp alanına erkenden ulaşıp orda sürüşü bitirince kendim cebimden yemek yedim. daha sağlıklı sürüş olsun diye.

• Güncel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.