ALATURKA keimesinin harflerinin yerlerinin değiştirilmesiyle oluşturulabilicek an. veya anlamsız sekiz harfli kelimelerin kaç tanesi sesli harfle başlayıp sessiz harfle biter ?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
kendim mantık yürüttüm fakat çıkamadım işin içinden şimdi ilk harf a veya u olacak son har LTRK olabiliceğinden dolayı ortaya sadece 2 harf kalıyor bu da 8harfli kelimeyi oluşturmamış oluyor bir yerde basit olarak düşünemediğim bişey var gibi ama çıkaramadım
Başa sesli gelirse bu sesli 4! olacak. Sona gelen sessizde 4! olcak. Bunlar cepte. Ortaya 6 harf kalıyor. Eğer başa gelen sesli u ise 6!/3! ama A ise 6!/2!. sonra bunları baştakilerle toplayacağız. Ama emin değilim. Kesin bir yeri atlamışımdır
quote:
Orijinalden alıntı: CastamereDH
Başa sesli gelirse bu sesli 4! olacak. Sona gelen sessizde 4! olcak. Bunlar cepte. Ortaya 6 harf kalıyor. Eğer başa gelen sesli u ise 6!/3! ama A ise 6!/2!. sonra bunları baştakilerle toplayacağız. Ama emin değilim. Kesin bir yeri atlamışımdır
Çözerim de bu soruyu gece gece kafa çalışmadı demekki bulamadım bu tip soru nette.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme