Şimdi Ara

Permutasyon sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ALATURKA keimesinin harflerinin yerlerinin değiştirilmesiyle oluşturulabilicek an. veya anlamsız sekiz harfli kelimelerin kaç tanesi sesli harfle başlayıp sessiz harfle biter ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• kendim mantık yürüttüm fakat çıkamadım işin içinden şimdi ilk harf a veya u olacak son har LTRK olabiliceğinden dolayı ortaya sadece 2 harf kalıyor bu da 8harfli kelimeyi oluşturmamış oluyor bir yerde basit olarak düşünemediğim bişey var gibi ama çıkaramadım
  • Başa sesli gelirse bu sesli 4! olacak. Sona gelen sessizde 4! olcak. Bunlar cepte. Ortaya 6 harf kalıyor. Eğer başa gelen sesli u ise 6!/3! ama A ise 6!/2!. sonra bunları baştakilerle toplayacağız. Ama emin değilim. Kesin bir yeri atlamışımdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: CastamereDH

Başa sesli gelirse bu sesli 4! olacak. Sona gelen sessizde 4! olcak. Bunlar cepte. Ortaya 6 harf kalıyor. Eğer başa gelen sesli u ise 6!/3! ama A ise 6!/2!. sonra bunları baştakilerle toplayacağız. Ama emin değilim. Kesin bir yeri atlamışımdır

Çözerim de bu soruyu gece gece kafa çalışmadı demekki bulamadım bu tip soru nette.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.