< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Persona 3 Reload | PS4 - PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazılı (5. sayfa)
-
-
3 subatta baslayan maceram bugun itibariyle 17 subatta bitti. 86 saat de bitirmisim. Orjinal oyun zaten bas yapitti. Reload ise bunu ileriye goturmus. Tek tusla oradan oraya fast travel yapabilmek gibi modernize seyler eklemisler bu hosuma gitti.
Oyunda muzikler o kadar guzel ki her sahnede olan havaya gore siritmiyor ve uyum icinde o atmosferi daha da guzellestiriyor.
Karakterlerin her konusmasinda muzik giris ve cikislari oluyor sanki roman gibi.
Oyunun oynamasi da kolay. Yukarida anlattigim taktikler gibi, peaceful modda cok zorlanmadan deneyim edebiliyorsunuz.
Persona 5 te beneath the mask vardi. Oyunu bitirdikten gercek hayatta bir seyler yaparken hep kafamin icinde o muzik calardi
Artik buna bir rakip var diyebiliriz. Orjinal oyunda olmayan Colour your night parcasi eklenmis. Bir aksam Paulownia Mall a giderken bu parcayi duydum ve kumandayi biraktim ve parcayi tamamen dinledim. O gun bu gundur yine kafamda caliyor.
Reload da yine seri de olmayan bazi cutscene ler var. Var olan cutscene leri de detayli gelistirmisler. Evet benim icin hala bir persona 3 Fes degil ama sanirim bu oyunu yapma amaclarindan biri de gunumuz konsollarina getirip oyunun her yerde oynanmasini saglamak
Orjinal oyun PS2 oyunu 2006 da cikiyor, o donem yeni nesil konsollar cikmis ve ps3 pass gecilmis. Bir yil sonra Persona 3 fes 2007 de cikiyor ve icinde The answer DLC si var. Yine PS3 e cikmiyor.
Oyun o kadar cok seviliyor ki yine PS2 ye 2008 de Persona 4 cikiyor. Yeni nesil konsollar cikmis ve hala HD versiyonu cikmiyor. Persona 4 bir Persona3 olmadigindan populasyonu cok daha fazla ve buna karsilik olarak Atlus PSP icin Persona 3 portable i 2009 da cikariyor ama yeni nesil konsollar yine yok.
Yillar sonra Sadece PS3 icin ve benim de gecen hafta 44 TL ye satin aldigim Persona 3 Fes HD classic cikiyor. O donem hemen Hemen tum PS2 oyunlari HD classic adi altinda PS3 e cikarken ATLUS koskoca jenarasyonu pass gecip, konsol öldukten sonra sadece Dijital olarak Persona3 u PS3 icin cikartiyor. Persona4 ise hic cikmiyor. Sadece PSP vitaya golden olarak getirdiler.
Iste persona 3 u yaparken ya tahmin etmediler ya da cok saskin olsalar gerek yeni nesil konsollara zamaninda getirtmeyip 18 sene sonra remake ile getirdiler.
Persona 5 yuzunden bir cok seyi iptal ettiler, sirf persona 5 in adini kullanip bir cok spin off yaptilar. Maalesef Olan bu oyuna oldu
Yine yillar boyu replay yapacagim bir oyun. Ilk once fes ardindan reload. Herkese tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 17 Şubat 2024; 20:43:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dün ben de girdim yine 4-5 saat oynadım çıkamadım, kendine fena sürüklüyor oyun tatile çıktık bakalım daha yolum uzun.
-
Öncelikle herkese selamlar, ben Persona 3 Reloaded a kadar hiç j-rpg oynamadım ve bu oyunda hoşuma gidince türe bu oyunla başlayayım dedim ancak oyunda tam anlayamadığım kısımlar var şöyle ki; Oyun içindeki takvimde hangi günler önemli ? Sosyal aktivite ve zindan kısımlarını nasıl ayarlayarak oynamalıyım ? Yani benim temel sıkıntım oyun içerisindeki günü tam verimli kullanamamak Bir gün kafede çalışıyorum bir gün Tartarusdayım bir gün okuldan sonra sosyal bağ geliştiriyorum Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.
-
Tartarusa geceleri gideceksin. Sürekli girip çıkma. Kaybın olmasın. 1 kere gir ve gideceğin son noktaya kadar ilerle. Oyun zaten seni ilerleyiş sebebi ile son noktaya geldin olarak uyarıyor. Sonra kalan vaktin hepsini sosyal zaman için geçir. Önceliklerini nereye kullanacağın senin tercihine kalmış.quote:
Orijinalden alıntı: darkside_Öncelikle herkese selamlar, ben Persona 3 Reloaded a kadar hiç j-rpg oynamadım ve bu oyunda hoşuma gidince türe bu oyunla başlayayım dedim ancak oyunda tam anlayamadığım kısımlar var şöyle ki; Oyun içindeki takvimde hangi günler önemli ? Sosyal aktivite ve zindan kısımlarını nasıl ayarlayarak oynamalıyım ? Yani benim temel sıkıntım oyun içerisindeki günü tam verimli kullanamamak Bir gün kafede çalışıyorum bir gün Tartarusdayım bir gün okuldan sonra sosyal bağ geliştiriyorum Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Anladım hocam teşekkür ederim. Bir de ana hikaye kısmı aynı bu şekilde gittiğimde devam ediyor değil mi ? Yani demek istediğim dediğiniz gibi ilerledikçe asıl hikayede devam eder? Spesifik başka bir şey yapmama gerek yok gibi. Sanki zindan hariç hep side quest yapıyormuşum gibi hissettiriyor ve ana hikayeyi gerçekten merak ediyorum.
-
Oyun hikayesi ile tartarus beraber ilerler. Sen tartarusa 1 kere gireyim ve sonuna kadar gideyim yapamazsın. Chapter ilerledikçe yeni katlar açılır. İstesen bile fazla gidemezsin.quote:
Orijinalden alıntı: darkside_Anladım hocam teşekkür ederim. Bir de ana hikaye kısmı aynı bu şekilde gittiğimde devam ediyor değil mi ? Yani demek istediğim dediğiniz gibi ilerledikçe asıl hikayede devam eder? Spesifik başka bir şey yapmama gerek yok gibi. Sanki zindan hariç hep side quest yapıyormuşum gibi hissettiriyor ve ana hikayeyi gerçekten merak ediyorum.
Sadece önerim tartarusa 1 kere gidince, gideceğin son noktaya kadar ilerle her seferinde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim, dediğiniz şekilde devam edeceğim.
-
Su ara tekrar 3. Kere Persona 3 Fes oynuyorum. 15 saat kadar oldu. Sunu anladim ki,
Persona 3 - Persona 3 Fes
Persona 3 portable - Persona 3 reload
Seklinde gruplandirabiliriz
Persona 3, Persona 3 Fes e gore daha zor bir oyun
Persona 3 Fes, Persona 3 e gore tam bir oyun, complete edition gibi dusunun. İcinde hem The Answer DLC si var.
Persona 3 portable ve persona reload ayni grupta. Persona 3 portable in olayi kadin karakter olmasi ki bir seyi degistirmiyor ve Atlus un diger bir kac oyununa gonderme yapiyor.
Simdi Persona 3 reload tan sonra persona 3 Fes i tekrar oynayinca bir kac yerde hayal kırıklığına ugradim. Cunku Persona 3 reload, Persona 3 portable dan oldugu gibi kopyala yapistir durumunu yapmis bir de ustune kadın olarak oynama gibi contentleri de Reload da yapmamislar. Content eksikligi de var.
Persona 3 fes in iyi yanlarina gelirsek
-Orjinal diyaloglara sahip
- kombattaki muzik secimi de orjinal
- Oyun da yorulma olayi var ama buna karsilik save yaptiginizda ucretsiz HP ve SP niz yenileniyor
- Sinifta sorulan sorular yine orjinal
- compadium ve persona lar orjinal
-Orjinal seslendirme ve ses aktorlerine sahip
- Atlusun 35 dolardan satacagi The Answer DLC si bu oyunun icin de var
Persona 3 Fes in kotu yanlarina gelirsek
-Bu oyunu oynamak icin sadece PS2, PS3 ya da PC den emulator yoluyla oynayabilirsiniz bunun dışında baska hicbir platformda bildigim kadariyla yok
-Persona 3 portable ve persona 3 reload da ki gibi istedigin kadar ölüp yeniden spawn olma gibi bir olay yok. 10 kere öldükten sonra oyunun ana menüsüne dönüyorsunuz( orjinal persona 3 te öldükten sonra direk ana menü)
-Tartatus ta takim arkadaslariniz yorulduktan sonra, tartarusun girisine geldiginiz de " cok yoruldum ve yatagima geri dönüyorum" diye soylenip direk sizi yalniz birakiyorlar
- Tartatusa girdikten sonra ki gun eger yorgunlarsa sizinle tartarusa gelmiyorlar
-Savaslarda protagonist i kontrol ederken, takim arkadaslarini kontrol edemiyoruz. Takim arkadaslarini sadece taktikler kismindan ne yapabilecegini seciyoruz. Onun disinda takim arkadaslarini kontrol etme olayi yok. Zaten bu ozellikte Persona 4 golden ile geldi diye hatırlıyorum.
- Persona 3 fes de Reload daki gibi bir tusla gidecegin yeri secme gibi bir olay yok yuruyerek gidiyorsunuz.
-Persona 3 Fes in yanlis bilmiyorsam 3 tane farkli versiyonlari var ntsc EU ve JP gibi. Oynadigim platform PS3 ve TR store da Ntsc surumu satiliyor ve onu aldim . Bu versiyonda da Japonca ses destegi yok.
Japonca ses ile oynamak icin konsolu jailbreak yapip oyle oynamak gerekiyor ama oyle oynamakta ise yaramiyor cunku yazilar da japonca olacak.
Bu gibi değişik surumlerin olmasi normal cunku PS2 doneminde bir oyunun bir kac sürümu olurdu mesela god of war 2 nin de 3 den fazla değişik surumu var ve kore de satilan versiyonunun cover i beni benden almisti :)
Genel olarak gozlemlerim bunlar. Persona 3 reload tabi ki daha modern ve guncel bir oyun olmus ama Fes deki gibi ne orjinal ses aktorlere sahip ne de orjinal diyaloglara. Bazi diyaloglar cok farkli hatta reload da hic yok ve olmayan diyaloglar.
Mesela persona 3 reload da tartarus ta dolanirken kutu aciyoruz , junpei " ta ta da i am the man " tarzi laflar soyluyor
Bu lafi orjinal persona 3 te kombattan sonra level atladigi zaman soyluyor.
Ayni sekilde Tartarus ta buldugumuz kiyafetler ve ozellikle seksi olan kiyafetleri Persona 3 reload da giydigimizde karakter hicbir sey demiyorken, Persona 3 Fes de , " ah bunu ben mi giyecegim, tamam sorun degil umarim kiz arkadaslarim bunu benim uzerimde gormezler " tarzi diyaloglar iceriyor.
Persona 3 reloaded ta bazi kutulari maalesef acamadim. Neden? Cunku oyun benden fragment istiyor. E benim onlari toplamak icin vaktim yok. Halbuki Persona3 Fes de tum kutulari acabildim. Kutulardan da oyle basit seyler cikmiyor. Normal store da satilam Kiyafetler silahlar dan cok daha guclu ve yan etkileri var.
Persona 3 portable i cikarirken bazi seyleri el konsolunun donanimdan dolayi kisip o donem o sekilde yapmis olabilirsin de
2024 te PS4 ve PS5 icin cikardigin bir oyunun 2006 de ps2 de olan has diyaloglari, level sistemi ve anlattigim tum bu karsilastirmalarla bu konsola ve ona gore yapmak yerine neden gidip donanimi düşük ve yeni daha iyi olmayan fikirlerle el konsoluna cikardigin persona 3 portable a gore yaparsin?
Anlamadigim olay da bu. Persona 3 reload oynarken, sanki PSP versiyonunu oynuyormus gibi hissettim. Acikcasi tam bir persona 3 deneyimi icin
İlk once persona 3 fes in oynanilmasi
Ardindan persona 3 reload ve The answer dlc si oynanmasi gerekir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 8 Mart 2024; 3:2:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Persona 3 Reload - Expansion Pass | PS5 & PS4 Games
PlayStationyoutubeShe once made a choice to live. Now, she’ll need to find the answer. The final chapter of Persona 3 Reload, Episode Aigis -The Answer-, arrives in September 2024! Purchase the Expansion Pass on March 12th to unlock BGM, with costumes and over 30 hours of new gameplay to come. #ps5 #ps5games #ps4 #ps4games #persona3reloadhttps://www.youtube.com/watch?v=a8RQt_Q5sBM -
78 saatin sonunda Persona 3 Reload'ı bitirdim. Ölüm, yaşam ve arkadaşlık konularını bu kadar iyi anlatan başka bir oyun daha yoktur sanırım.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Oyunun gerçek sonunun bu kadar hüzünlü biteceğini düşünmemiştim şahsen. Konsepte ne kadar uygun olsa da içime bir şey oturdu valla. :/ Memento mori - Ölümlü olduğunu unutma
Windermedyoutubewelp this is it!! I am so ready to cry when this game is out lol But yeah this will be the FINAL upload I'll do and for that occasion, I decided to upload this track as a send off to these videos!! who knows? maybe I'll return to these if ATLUS decides to do another release interesting enough for me to do these videos on (or if they do a re-release/DLC of P3R containing The Answer or FeMC lol) but overall I really am glad to see that many of you have liked them and chose to stick around because of the videos I made so in a way, Thank you! What do you think? is this track good enough that it made you cry even more? or is the original still more impactful in your opinion? FEEL FREE TO LET ME KNOW IN THE COMMENTS BELOW!! ALSO if you wish to see more content like this as well as other new Persona videos in the future then feel free to SUBSCRIBE!! I'll definitely be uploading more of these often and once the game comes out, I plan to make videos covering the gameplay, possible persona builds and also guides to any of Elizabeth’s quests, Social Links and more! (and also some Megaten/SMT content as well!) so if your a fan of the persona series and ATLUS in general then feel free to stick around!! I promise that I will not disappoint you! Thank you for Watching (or listening lol) and I do hope I get to see you in my next video, thank you! My Social Media; Twitter: https://twitter.com/Windermed_ If you need to contact me my discord is: Windermed#2452 Tags (ignore): persona persona 3 persona 3 opening persona 3 op persona 3 fes persona 3 fes opening persona 3 op persona 3 reload persona 3 reload op persona 3 reload new opening persona 3 reload opening persona 3 reload burn my dread persona 3 reload full moon full life persona 3 reload full opening persona 3 reload color your night persona 3 reload night theme persona 3 reload outside theme persona 3 reload changing seasons persona 3 reload changing seasons reload persona 3 reload 2nd semester theme persona 3 reload school theme persona 3 reload after school theme persona 3 reload ending persona 3 reload ending theme persona 3 reload credits persona 3 reload credits theme persona 3 reload memories of you persona 3 reload memories of you reload persona 3 reload kimi no kioku persona 3 reload kimi no kioku reload persona 3 reload tracks persona 3 reload gameplay persona 3 reload trailers persona 3 reload new op p3r new op p3r new opening p3r color your night p3r night theme p3r ost persona 3 portable its going down now mass destruction mass destruction reload changing seasons changing seasons reload the meaning of life color your night color your night reload deep breath deep breath deep breath deep breath reload full moon theme full moon armband armbands megaten megami tensei shin megami tensei full moon full life smt p3f p3p p3re p3r fes ost jrpg jrpg ost video game music video games video game ost edgy video game edgy video games vgm reload reloaded remake remastered hd remaster unreal engine 4 unreal engine 5 ue4 ue5 the game awards game awards tga orpheus thanatos messiah caesar hermes io isis portable festival atlus ATLUS atlus west ATLUS Sega SEGA makoto makoto yuki minato minato arisato kotone kotone shiomi minako minako arisato yukari yukari takeba junpei junpei iori mitsuru mitsuru kirijo akihiko akihiko sanada fuuka fuuka yamagishi ken ken amada koromaru shinjiro shinji shinjiro aragaki strega takaya jin chidori evokerhttps://www.youtube.com/watch?v=07Ll4UH_PgM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 25 Mart 2024; 14:17:17 >
-
türkçe varmıymış telefondaki storedan bakinca turkce yok gorunuyodu söyler misin ps4 ü olup persona alan biri arıyordum sormak icin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun resmi olarak Türkçe.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ya evet onu biliyorum da konsoldan ps storea girince turkce altyazı görünüyo telefondan girince ps4 ekran dilinde türkçe görünmüyo ps5 kisminda görünüyo sadece işgillendim ona göre alacağım oyunu çünkü emin olmam lazım o yüzden sormuştum ps4 ü olanlara
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Persona 3 Reload - Expansion Pass: Episode Aigis Date Reveal | PS5 & PS4 Games
PlayStationyoutubehttps://www.playstation.com/en-us/games/persona-3-reload/ Her wish will become her strength. 🌠 Go beyond the journey in Episode Aigis -The Answer- on September 10th, 2024! Buy the Persona 3 Reload: Expansion Pass now ➡️ https://store.playstation.com/en-us/product/UP0177-PPSA10872_00-ADDCONTENT200099/ #ps5 #ps5games #ps4games #ps4 #persona3reloadhttps://www.youtube.com/watch?v=49M5n_pMIzs -
Baya bir ara vermiştim devam ediyorum şimdi, gerçekten muazzam bir oyun oynadıkca kapatamıyorsun dün saat gece 2 olmuş farkında bile değildim.
-
Dördüncü ve beşinci oyunda yenilenmiş ve Türkçe gelirse acımam bu sefer alırım bu kadar uzun bir oyuna Türkçe çıkarmaları takdir edilesi.
Dördü zamanında vitada oynamıştım hâlâ damağımda tadı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Turkce olmasi mukemmel tabi, ingilizce olsa da oynanir ama ana dilinde oynamak baska bir guzel.
4-5 de umarim Turkce gelir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bana da P5 den sonra çok yavan geldi bu oyun. Devam edemeyip bıraktım oyunu, Bu oyundaki tek bir bölümü(Tartarus) sürekli tırmanma mantığı bana bir sevimsiz geldi. P5 deki kişiye özel palace sistemi harikaydı
-
Evet ben p4 ve 5i oynamadim, onlar yeni oldugu icin persona 3 bayabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X