|
PES 2013 Windows 10 Açılmıyor: Sorun Giderme Kılavuzu
Windows 10 işletim sistemi ile PES 2013 uyumluluk sorunları yaşamak yaygın bir durumdur. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
1. Uyumluluk Modu: * PES 2013'ün kurulu olduğu dizine git. * PES2013.exe dosyasına sağ tıkla ve "Özellikler"i seç. * "Uyumluluk" sekmesine tıkla ve "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır" kutusunu işaretle. * "Windows 7" veya "Windows Vista" gibi daha eski bir işletim sistemini seç. * "Yönetici olarak çalıştır" kutusunu işaretle. * Değişiklikleri kaydetmek için "Tamam"ı tıkla.
2. Yönetici Olarak Çalıştır: * PES2013.exe dosyasına sağ tıkla. * "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seç.
3. Oyunun Bütünlüğünü Doğrula: * Steam istemcisini aç. * "Kütüphane" sekmesine git. * PES 2013'ü sağ tıkla ve "Özellikler"i seç. * "Yerel Dosyalar" sekmesine git. * "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula" düğmesine tıkla.
4. Yeniden Yükleme: * PES 2013'ü bilgisayarından kaldır. * Resmi PES web sitesinden veya Steam'den yeniden yükle.
Bu adımlar sorunu çözmezse, aşağıdaki ek ipuçlarını deneyebilirsin:
- Grafik kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
- Antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırak.
- DirectX son sürümünü yükle.
- Bilgisayarını yeniden başlat.
Yukarıdaki adımları izleyerek PES 2013'ün Windows 10'da açılmamasını sağlayabilirsin. Sorun devam ederse, PES topluluk forumlarında daha fazla yardım istemen önerilir.