Şimdi Ara

pes2011 uygulama kapatılıyor sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internette araştırdığımda genel sorun oyun tam açılacakken böyle bir hata alınıyormuş. yani oyunu hiç oynayamıyorlar. crack veya başka bir hatadan dolayı. ancak ben oyunu açıyorum bazen 3 maç, bazen yarım maç yapıyorum ve bu hatayı alıyorum. bunun sebebi ne olabilir?

nvidia gt335 m driver'ım var, windows 7 64 bit kullanıyorum. nvidia'nın en güncel driver'ını yüklediğimde (266.58) pes2011'in settings'ten baktığımda:

gpu: nvidia geforce gt 335m
    vram: 64 mb

diyor ki böyle dememesi gerekir. böyle olunca pes2011'i açamıyorum. ancak nvidia'nın sitesinden bi alt sürüm olan (260.99) u yüklediğimde o sorunu hallettim

gpu: nvidia geforce gt 335m
    vram: 992 mb

oldu ancak bu sefer de dediğim oyundan atma sorunu çıktı. sizce sorun ekran kartında olabilir mi? ne yapmalıyım? yükleyebileceğim çalışan en güncel driver'ı yükledim.

bir de 266.58 sürümü yüklüyken, gpu'yu nvidia olarak görmesine rağmen vram'in 64 mb olarak kalmasının sebebi nedir? onu da anlamadım.

• dediklerini aynen bende yaşadım yeni sürüm 266.58 olunca oyun asıl ekran kartını tanımıyor düşük ayarda çalıştırabiliyor ancak kasıyor oyun,260 olan sürümü yükleyincede oyundan atıyor 3 maç veya yarım maç sonra nasıl çözücez anlamadım gitti bir Allahın kulu yokmu bu sorunu çözmeye yardım edecek koca forumda??
  • Merhaba,
    Sorundan önce teknolojiyi tanıyalım.

Nvidia optimus teknolojisi nedir?
    Aynı bilgisayarda biri intel tümleşik ve diğer Nvidia harici ekran kartı olduğunda bu iki ekran kartı arasında sorunsuz geçiş yapılmasını sağyalan teknolojiye Nvidia optimus deniyor. Her ne kadar arada sırada sorun yaşasakta bu teknoloji aslında iyi birşey.

Bu teknoloji ile birlikte kelime haznemize yeni kelimeler ekledik, hybrid bilgisayar, hybrid netbook, hybrid notebook vs…. NVIDIA Optimus teknolojinin gelişmesi ile bu sözleri daha çok duyacağımızdan şüphem yok.

Biri size Call of Duty’nin hatta Cyrisis’in en son sürümünü en yüksek ayarlarda takılmadan oynatan canavar bir ekran kartı, diğeri ise PES 2008′i en düşük çözünürlükte ancak oynayabildiğiniz bir ekran kartı. Bu iki ekran kartını aynı bilgisayarın içine koyuyorsunuz. Daha sonra bunları bilgisayarın diğer kısımları ve kendi aralarındaki bağlantılarını Optimus teknolojisi ile kuruyorsunuz. Sonra ne oluyor?

Çok iyi bir ekran kartı gerektiren bu oyunları oynarken kullandığınız ekran kartını bilgisayarda pdf dosyası okurken kullanmanın anlamı nedir ki? PDF dosyası okumak için bana 2 GB DDR5 ekran kartı lazım değil ki, sıradan tümleşik ve paylaşımlı hafıza kullanan bir ekran kartı haydi haydi yetecektir. Mantıklısı da böyle olmasıdır, bu sayede en azından PDF dosyası okurken arka planda bir canavar boş yere çalışmaz, pil ömrü uzun olur, bilgisayar daha az ısınır vs… gibi pek çok artısı olacaktır.

Optimus teknolojisi kullanıcıya hiçbir sıkıntı vermeden bu ekran kartları arasında geçişi otomatik yapmanızı sağlıyor, şöyle ki, eğer bilgisayarda pdf dosyası okuyorsanız düşük özellikli ekran kartı devreye giriyor, o an youtube’a girip HD bir video izlemek istediniz o zamanda anında yüksek özellikli ekran kartı devreye giriyor, düşük özellikli devreden çıkıyor, yani bilgisayarın o an grafik açısından neye ihtiyacı varsa kendisi karar veriyor ve ekran kartları arasında otomatik geçiş yapıyor, işte bunu sağlayan teknoloji Optimus, peki optimus bunu nasıl sağlıyor? Mesela o an DirectX kullanılıyor mu bakıyor ya da diğer özellikleri kontrol ediyor CUDA vs gibi..

Sizi teknolojik ayrıntılarla sıkmak istemiyorum, yazıdaki amacım, yakın gelecekte duyacağınız bu kavram hakkında sizi bilinçlendirmekti. Biri optimus diyorsa en azından iki adet ekran kartından bahsedildiğini bilin lütfen.
    Kaynak

Nvidia optimus teknolojisi, ekran kartları arasında geçiş sorunu çözümü
    Asus'un K52JC, N61JV gibi notebook modellerinde nvidia optimus teknolojisi var. Ancak bazı eski oyunlarda bu teknolojis pek sağlıklı çalışmayabiliyor ve notebook harici nvidia ekran kartına geçmek yerine tümleşik intel kartından çalışmaya devam ediyor. Bu durumda ya oyun hiç açılmıyor ya da takılarak oynatıyor.

Sorunu ufak bir ayar iye çözebiliyorsunuz.

Öncelikle en son sürüm ekran kartı sürücüsünü yükleyin. Bu notebooklar windows 7 64bit işletim sistemi için geldiğinden 64bit sürücüsünü kurun.
    Asus notebooklar için Nvidia ekran kartı sürücüsü, windows 7 64bit ve 2010/09/20 tarihli
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/N61 ... 125942.zip

Eğer orjinal işletim sistemini kaldırıp windows 7 32bit kurduysanız aşağıdaki sürücüyü kurun.
    Asus notebooklar için Nvidia ekran kartı sürücüsü, windows 7 32bit ve 2010/09/20 tarihli
    http://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/nb/Drive ... 125942.zip
    Ekran kartını kurduktan sonra, Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve NVIDIA Control Panelini seçin.
    nvidia_optimus_ekran_kartlari_gecis_sorunu_cozum_1 .jpg (11.06 KiB) 14221 defa görüntülendi
    3D settings'in altında Manage 3D settings'e tıklayın ve General Settings'e girin. Preferred graphic processorden Nvidia ekran kartını seçin.
    Aynı sayfada program settings'den istediğiniz program ya da oyunun exe dosyasını seçip o oyunda mutlaka nvidia ekran kartının kullanılmasını sağlayabilirsiniz.
    Denetim masasından güç seçeneklerinden ya da power4gear programından Yüksek Performans ayarlarını açın. Tüm bunların ardından cihazı yeniden başlatın.

not: alıntıdır arkaşlar anlamayanlar ulassın .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android Başlatılıyor Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.