Şimdi Ara

PET ŞİŞEDEKİ SULAR NEDEN BOZULMUŞ GİBİ KOKUYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır kafamı kurcalıyor bu konu marketlerde plastik şişede satılan 50 kruşluk sular var

hepimiz okula işe vs yerlere giderken bu sulardan tüketiyoruz

ve nedense bu pet şişedeki suların acayip bir kokusu var dikkatli kokladığım zaman garip çürük bir koku geliyor bozulmuş gibi sanki

bu kokuyu nerdeyse içtiğim her sudan alıyorum acaba banamı öyle geliyor diye düşünüyordum başta yanımda arkadaşım ailem kim varsa onlarada koklatıyorum onlarda aynı şeyi söylüyor

içtiğim su kalitesiz falanda değil erikli ve sırmadan başka su içmiyorum mecbur kalmadıkça ama tüm sularda aynı koku var şuan sırma içiyorum yine aynı koku

anlamadığım şey damacanadaki sular hiç böyle kokmuyor bir tanıdığıma sormuştum pet şişede satılan suların güneşte bekletildiğini ve bundan dolayı bazılarının bozulduğunu söylemişti damacana suları güneşte beklemediği için bozulmuyormuş öyle demişti

sizde alıyor musunuz o garip kokuyu

sebebi ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E14855D87 -- 20 Mart 2016; 22:13:07 >

• nestle, pınar gibi markalarda yok fakat sırma, abant gibi markalarda bende alıyorum
  • Bilmem, hiçbirinde farketmedim.

Su nasıl bozulabilir ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum ancak tat olarak damacana suları çok güzel evden şişeye doldur ic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen özellikle Erikli suları çok fena kokuyor. Nedenini aynı şekilde bende çok merak ediyorum
  • eğer sıcakta beklerse plastiğin koktuğunu farkedersiniz.
  • Tamamen suyun pet şişe içinde bekleme süresi ile alakalı. Göldeki su bozulmaz fakat su paketlendiği anda bozulmaya başlıyor. İnsanlar su bozulmaz zannediyorlar fakat pet şişedeki suyun bir ömrü var. Hele ki su sıcak bir ortamda bekletiliyorsa kokması daha kolay olur.

Su alırken her zaman dolaptan alın ve mümkün oldukça cam şişe tercih edin. Sırmanın cam şişeleri vardı bir aralar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ithelien

Bilmem, hiçbirinde farketmedim.

Su nasıl bozulabilir ki?

Bir yerde suların üzerindeki son kullanma tarihinin aslında şişenin son kullanma tarihi olduğunu okumuştum.

• Güneşe maruz kalmis olabilir bu da pet şişedeki çözülen bileşenleri aktif eder ve suya siner böylece suda pis kokar

• pastik kendini suya bırakıyor.
  • Pis ağzının kokusudur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.