Şimdi Ara

petek hesaplaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar eskişehirde 3 katlı tripleks evim bulunmakta ben evin 1 ve 2 katına petek koymayı düşünüyorum evin ön cepesi batı arka cephesi doguya bakmaktadır ısı yalıtımı bulunmakatadır
    geçen sene kombi+ocak olarak kombi tesisatımı yaptırdım ama kalorifertesisatı +petekler yok site içindeve int. araştırmalarım sonucu petek olarak

kombim Vaillant
    Model: turboTEC pro VUW 242/3-3 20000 kcalh 24kw

petek olarakta
    DemirDöküm Plus Panel Radyatör 600lik düşünüyorum

1 kat 4.3 mtül
    2kat 4.3 mtül petek çıkyor

[simage][/simage]
    arkadaşlar yapmış olduğum petek hesabı doğrumu bu peteklerle ısına bilirmiyim
    sizlerin fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

[[simage]
     petek hesaplaması
    [/simage]

• Merhabalar,
    Hazırladığınız tablonun titiz bir çalışma ürünü olduğu belli. Isı kaybı-petek hesaplamalarında kullanılan temel değişkenlerin hemen hepsi yer almış. Öncelikle sizi kutlarım, uzun süresir forumdayım, ilk defa böylesi teknik bir hazırlıkla sunum yapıldığını görüyorum.
    Kullandığınız 50 kcal/h.m3 katsayısı uygun. Yalnız PKKP DD plus 22/600 panel radyatör için 90/70 işletmede kullanılan 2000 kcal/h.m ısı değeri yerine 75/65 işletme için kullanılan yaklaşık 1500 kcal/h.m değerine göre hesap yapmanız, biraz petek miktarını ve maliyetini arttırmakla birlikte, size daha düşük kombi sıcaklıklarında ısınma ve tasarruf sağlar. Yaklaşık olarak petek boyu % 25-30 artar. Yani 90cm yerine 120-130 cm gibi. Ama maliyet artışını daha ilk yıl amorti edersiniz. (Ocak olduğu için mutfakların petek boylarını değiştirmenize gerek yok, zira 50 yerine 35-40 kcal/h.m3 ve 1500 kcal/h.m ile hesaplandığında 90-100 cm eder)
    Kolaylıklar dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

Merhabalar,
    Hazırladığınız tablonun titiz bir çalışma ürünü olduğu belli. Isı kaybı-petek hesaplamalarında kullanılan temel değişkenlerin hemen hepsi yer almış. Öncelikle sizi kutlarım, uzun süresir forumdayım, ilk defa böylesi teknik bir hazırlıkla sunum yapıldığını görüyorum.
    Kullandığınız 50 kcal/h.m3 katsayısı uygun. Yalnız PKKP DD plus 22/600 panel radyatör için 90/70 işletmede kullanılan 2000 kcal/h.m ısı değeri yerine 75/65 işletme için kullanılan yaklaşık 1500 kcal/h.m değerine göre hesap yapmanız, biraz petek miktarını ve maliyetini arttırmakla birlikte, size daha düşük kombi sıcaklıklarında ısınma ve tasarruf sağlar. Yaklaşık olarak petek boyu % 25-30 artar. Yani 90cm yerine 120-130 cm gibi. Ama maliyet artışını daha ilk yıl amorti edersiniz. (Ocak olduğu için mutfakların petek boylarını değiştirmenize gerek yok, zira 50 yerine 35-40 kcal/h.m3 ve 1500 kcal/h.m ile hesaplandığında 90-100 cm eder)
    Kolaylıklar dilerim...

arkadaşım yardımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. inanın beni çok sevindirdiniz çıktığım yolun bana doğru olduğunu gösterdiniz sizin verdiğiniz degerlere göre yapınca 10,5mtül çıkıyor.ilk hesaba göre 1.5mtül bir fark oluyor oda yaklasık 200tl 250tl arası yapıyor bunuda ısıdan telafi ederiz.birde sizlerden boru ve borunun döşenmesi hakkında bilgi almak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dadashiko

quote:

Merhabalar,
    Kolaylıklar dilerim...

arkadaşım yardımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. inanın beni çok sevindirdiniz çıktığım yolun bana doğru olduğunu gösterdiniz sizin verdiğiniz degerlere göre yapınca 10,5mtül çıkıyor.ilk hesaba göre 1.5mtül bir fark oluyor oda yaklasık 200tl 250tl arası yapıyor bunuda ısıdan telafi ederiz.birde sizlerden boru ve borunun döşenmesi hakkında bilgi almak istiyorum.

Tesisatınızı her peteğe ayrı borunun zemin altından gidip döndüğü mobil sistem yaptırmanızı; boruların oksijen bariyerli olmasını (Dizayn, Kalde vb) öneririm.
    Sormayı unutmuşum, tripleksin kuzey yanı açıksa, kuzeye bakan alanların peteklerini % 15-20 kadar daha arttırın.
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

• bende eskişehirdeyim hayırlı olsun kış resmen bugün başladı (kar yağdı)

size bir damdan düşen lazımmış ben geldim :)

sizinkine benzer bir eve sahibim ancak radyatörlerimle, kombim kooparatif tarafından alınmış (viessmann vitopend 100 30 kw -- vita compakt ventilli 50 lik radyatörler ) ilk kışım daha ancak balık baştan kokar misali ısınma sorunu yaşayacağım belli oluyor, ev çankaya mah. bilirsiniz şehirden yaklaşık bir derece daha soğuk, 14 metre karelik odada 90 cm lik radyatör var (tıpkı sizin hesabınızda olduğu gibi) ancak ısınamıyorum bu yüzden 200x60 dd panel plus aldım hafta sonu taktıracağım

size tavsiyem bu işler birkez yapılıyor mümkün olduğunca radyatör boylarını uzun tutmanız olacaktır

kolay gelsin
  • İyi çalışmışsınız. Tebrik ederim. Ancak 3. kata neden petek koydurmadığınızı anlayamadım. Sanırım mantıklı bir açıklaması vardır. Çünkü bu koşulda ısınmanız mümkün değil.
    Size birkaç öneride bulunmak isterim:
    1- Mutlaka ve mutlaka en üst katı da değerlendirmeye alın. Buraya da petek hesaplayın ve koydurun. Kombinin bunu besleyemeyeceğini düşünürlerse (ki 12 m petek çıkarsa olabilir) o zaman Ariston Genus Premium 30 kW düşünebilirsiniz. kombitoptancisi.com da 2.000 TL. civarı. Riske etmeye değmez.
    2- Öncelikle bina tripleks olduğundan, üst-zemin katın hesaplamaları, orta kata göre (aynı büyüklükteki oda için) % 15 arttırılmalıdır.
    3- Tek tarafı dış cepheye açık odaya göre 2 tarafı dışa açık (örneğin salon gibi) odaların hesaplaması % 50 fazla olmalıdır.
    Hesaplamalarınızı buna göre yeniden gözden geçirmenizde yarar var.
    Tekrar uyarayım; üst kata tesisat çekmemenizi hiçbir bilinçli arkadaşımız burada önermez.Sanırım @memint arkadaşımız da size gereken uyarıyı yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 9 Aralık 2011; 11:49:34 >

• Sn @dadashiko,
    Petek koymayacağınız katın, bodrum kat vb olması gerekçesiyle ısıtmaya ihtiyaç duymadığınızı düşünerek üstünde durmadım. Ama petek koymayacağınız alan en üst katsa, kullanmayacak olsanız bile petek konmalı. @sserin arkadaş bu konuda haklı...
  • arkadaşlar hepinize vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim . evim eski odunpazarı evlerinden ahşap ön taraf takoz tuğla diger duvarlar kerpiçtir
    evin sagı ve solunda ev bulunmaktadır.1ve2 kat ısı yalıtımı yoktur 3katın içten yalıtımlıdır.çatıda yalıtım vardır.
    şimdi sizlere başımdan geçen olayı anlatayım .geçen sene 3 kat da tadilat aşamasındaydı.sunuda belirteyim kışı 1ci katda 1 soba 2ci katda 1 soba yakayarak 1,5ton kömürle çıkıyorum.buluındugum odaların kapılarını acarakta diger odalarda ilık oluyor.bunun içinde ozaman kaloriferi düşünmemiştim
    vailant bayisi çagırdım. 1 kat mutfak+banyo sıcak su ve aygaz 2 katada mutfak+banyo sıcak su aygaz yaptırmak istediğimi söyledim .bayide eger ilerde kalorifer düşünüyorsanız kombi koyalım dedi . ve Vaillant Model: turboTEC pro VUW 242/3-3 20000 kcalh 24kw taktırdık ama burda bana denilen bu işler için tek kat aboneliği ile olur denildi bende esgaza giderek 1 kat aboneligi oldum .ve tesisat döşendikten sonra bayiden gelen mühendis tek giriş oldu ve 1-2-3 katın m2 200 geçtiği için 2 kat abone olacagımı söyledi .bende onlara baştan neden söylenmediğini eger baştan söylense kombimi 3 katta yetecek sekilde alır 3 kata ocak tesisat çektiririm dedim ama tabi iş işten geçti hEsap ödendiği için hiç oralık olmadılar.aboneliğimi kombi +ocak için oldugumdan şimdi bende kalorifer tesisatı kendim yapmayı düşünüyorum . yani anlayacagınız şu an için kombimi değistirmek bana çok pahalıya gelecek.şu an için zaten 3 kat kulanılmıyor.
    mobil sistemi inceledim belki 1 kat tabanı için olur ama 2 kat tabanı agaç oldugu için nasıl olur bilmiyorum .birde 1 katın tesisatı ayrı 2katın tesisatını ayrı çekmek istiyorum ilerde kullanmadıgım katın tesisatını kapatmak için
    şimdi petek konusunda sizlerin sayesinde bayağı bir bilgi sahibi oldum
    birde kombi çıkışında her petege ayrı çekersek kombi altında çok karışık bir boru olacak .burada nasıl bır yol izlemeliyim.
    petek vanalarının normalmi yoksaTermostatik vanamı kullanayım.

• Değerli @dadashiko,
    Evinizin 3. katının girişi ayrıysa ve/veya bu katı ne şimdi ne sonra kullanmayacaksanız, ancak bu durumda 3. kata tesisat ve petek koydurmamanız makul olabilir.
    Tesisat tipi olarak 1. kat mobil sistem olsa bile (1. kat zemini kazılıp boru yerleştirmeye uygun mu bilmiyorum, belki 1. kata da zorunlu olarak sıva üstü tesisat konacak)2. kata, zeminin ahşap olmasından kaynaklı, sıva üstü tesisat yaptırmanız zorunlu görünüyor. Sıva üstü açıktan gidecek boruları ise deliksiz alüminyum folyolu boru veya bakır boru olarak tercih edebilirsiniz.
    1. veya 2. kat fark etmez, bir süreliğine kullanmayacak olsanız bile, peteklerini tamamen kapatma veya kombi çıkışına vana koyarak ” işi kökünden halletme “ tarzında uygulamaları önermem. Yerine, petek giriş vanalarından kısarak gelen ısıyı sınırlamanız, ısı dengesi ve tasarrufu birlikte sağlama açısından daha mantıklı olsa gerek…
    Mobil sistemde ana dağıtıcı borudan her peteğe ayrı boru gider ve yine her petekten ayrı gelen borular ana toplayıcı boruda toplanır. Karışıklık yoktur, her peteği ayrı besleme ve kontrol etme şansı vardır.
    Evinizin yapımında kullanılan kerpiç usulüne göre üretilip hele bir de içine alçı katıldıysa, ısı yalıtımı açısından iyi bir malzeme olmanın yanı sıra, neme dayanıklı hale geldiğini biliyorum. Dolayısıyla, eviniz kaliteli kerpiçten inşa edildiyse ayrıca dış veya iç mantolamaya gerek yok diye düşünüyorum.
    3. katın ısıtılmamasının diğer katların ısı ihtiyacını biraz arttırması beklenir. Mevcut hesapladığınız peteklere %20-30 yerine %40-50 ekleme yapmanız uygun olur.
    Vaillant turbotec pro 242/3 (24Kw) 3 katın birden ısı ihtiyacını karşılayacak ısıl kapasitede olsa bile, eğer 1. kata konursa 3. kata tesisat suyunu sirküle etmede zorlanır. Dediğiniz gibi, firmanın sizi yanlış yönlendirmesi gerçekten talihsizlik. Adı Vaillant olan bir firmanın daha etik ve müşteri memnuniyetini esas alan bir anlayışta olması beklenir.
    Kolay gelsin...

• quote:

Değerli @dadashiko,
    Evinizin 3. katının girişi ayrıysa ve/veya bu katı ne şimdi ne sonra kullanmayacaksanız, ancak bu durumda 3. kata tesisat ve petek koydurmamanız makul olabilir.
    Tesisat tipi olarak 1. kat mobil sistem olsa bile (1. kat zemini kazılıp boru yerleştirmeye uygun mu bilmiyorum, belki 1. kata da zorunlu olarak sıva üstü tesisat konacak)2. kata, zeminin ahşap olmasından kaynaklı, sıva üstü tesisat yaptırmanız zorunlu görünüyor. Sıva üstü açıktan gidecek boruları ise deliksiz alüminyum folyolu boru veya bakır boru olarak tercih edebilirsiniz.
    1. veya 2. kat fark etmez, bir süreliğine kullanmayacak olsanız bile, peteklerini tamamen kapatma veya kombi çıkışına vana koyarak ” işi kökünden halletme “ tarzında uygulamaları önermem. Yerine, petek giriş vanalarından kısarak gelen ısıyı sınırlamanız, ısı dengesi ve tasarrufu birlikte sağlama açısından daha mantıklı olsa gerek…
    Mobil sistemde ana dağıtıcı borudan her peteğe ayrı boru gider ve yine her petekten ayrı gelen borular ana toplayıcı boruda toplanır. Karışıklık yoktur, her peteği ayrı besleme ve kontrol etme şansı vardır.
    Evinizin yapımında kullanılan kerpiç usulüne göre üretilip hele bir de içine alçı katıldıysa, ısı yalıtımı açısından iyi bir malzeme olmanın yanı sıra, neme dayanıklı hale geldiğini biliyorum. Dolayısıyla, eviniz kaliteli kerpiçten inşa edildiyse ayrıca dış veya iç mantolamaya gerek yok diye düşünüyorum.
    3. katın ısıtılmamasının diğer katların ısı ihtiyacını biraz arttırması beklenir. Mevcut hesapladığınız peteklere %20-30 yerine %40-50 ekleme yapmanız uygun olur.
    Vaillant turbotec pro 242/3 (24Kw) 3 katın birden ısı ihtiyacını karşılayacak ısıl kapasitede olsa bile, eğer 1. kata konursa 3. kata tesisat suyunu sirküle etmede zorlanır. Dediğiniz gibi, firmanın sizi yanlış yönlendirmesi gerçekten talihsizlik. Adı Vaillant olan bir firmanın daha etik ve müşteri memnuniyetini esas alan bir anlayışta olması beklenir.
    Kolay gelsin...

memint arkadaşım
    2-3 katların merdiven çıkışlarında kapıları mevcuttur. evin kerpiçine gelince ev yaklaşık 100 senelik bir ev kerpiçler saman ve toprakla yapılmış şekilde
    petek boylarını ise ise sizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda yeniden yaptım.

petek hesaplaması

• İki değişiklik yapılabilir:
    1. Mutfak ocak kullanımına bağlı ısı kazancı olan bir alandır. Dolayısıyla daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi ocağını kullandığınız mutfakta m3 hacim başına en fazla 35-40kcal/h ısı değeri üzerinden hesap yapmanızı öneririm.
    2. Salona 300cm tek petek yerine 150cmx2 (iki pencere olmasa bile) petek koymak, peteklerdeki sirkülasyon ve dengeli ısı dağılımı açısından daha uygun olur.
    Diğer değişiklikler yerinde, kolay gelsin...
  • merhaba arkadaşlar bugün bir vailant bayisini kesif için çağırdım
    kombimin 3kata su basma ihtimailinin %50oldugunu eger olmazsada ek pompa ve kaıstırıcı ekipmanlarla beslenecegini bunun da yaklaşık 1000tl tutar dedi
    ve bende 3 katı iptal ederek 1ve 2 kat için hesaplamasını söyledim
    petek 10,5mtül 1100tl
    kolon hattı 250tl
    boru ve vanalar 850tl
    dogalgaz bağlantısı 250tl
    işöilik 800tl olmak şartı ile 3240tl
    fiyat verdi pazarlıkla 3000tl indi kredi kartina 12*250tl=3000tl olur dedi.eger üst kata Termostatik vana kullanmanın faydası olur dedi 5adet 100
    yani3000+100 3100tl olur dedi
    borular cam elyaf katkılı kompozit boru
    peteklerde 60 cm VaiRAD Panel Radyatörler kullanılacak
    vailant sitesinde petekği inceledim 2.688 Watt/m
    VaiRAD Panel Radyatör 22 – 600 – 100 cm; Δt=60 °C ( 90 / 70 °C ); Oda sıcaklığı 20 °C; Isıl güç testleri TS4310’a göre yapılmış ve raporlanmıştır.
    arkadaşlar fiyat uygunmu başta kendim yapmayı düşünüyordum ama bana fiyat uygun geldi kendimde yapsam bu rakamlara yaklaşacak yapılan işçilikte çabası olacak ne dersiniz yaptırayımmı

petek hesaplaması

• Teklifte yer alan malzeme-işçilik fiyatları ilden ile değişebilir, en iyisi başka firmalardan da teklif alarak aynı bölgedeki fiyatları sizin karşılaştırmanız.
    Kafanıza hangisi yatıyorsa işi ona verin.
    Vaillant'ın verdiği teklifte 2. kata termostatik vana önerisi var. Kombiyi 2. kata bile koysanız, termostatik vanaları 1. kata koydurun. Zira 1. kat daha çabuk ve fazla ısınacağı için bu kattaki peteklere termostatik vana uygulaması ile hem fazla ısınmayı engellersiniz hem de 2. kata sirkülasyonu hızlandırıp yeterince ısınmasını sağlarsınız. 2. kata termostatik vana koyma gerekçesi bu katı gerekirse hiç kullanmama ise, bunun çözümü 2. kata çıkan tesisat borusunun ana borudan ayrıldığı noktaya vana koymaktır.
    Ayrıca sorunuzu emektar başlıkta da (Doğalgaz Kombisi Önerisi) yöneltirseniz eminim daha fazla arkadaş düşüncelerini belirtir.
    Kolay gelsin!
  • quote:

Teklifte yer alan malzeme-işçilik fiyatları ilden ile değişebilir, en iyisi başka firmalardan da teklif alarak aynı bölgedeki fiyatları sizin karşılaştırmanız.
    Kafanıza hangisi yatıyorsa işi ona verin.
    Vaillant'ın verdiği teklifte 2. kata termostatik vana önerisi var. Kombiyi 2. kata bile koysanız, termostatik vanaları 1. kata koydurun. Zira 1. kat daha çabuk ve fazla ısınacağı için bu kattaki peteklere termostatik vana uygulaması ile hem fazla ısınmayı engellersiniz hem de 2. kata sirkülasyonu hızlandırıp yeterince ısınmasını sağlarsınız. 2. kata termostatik vana koyma gerekçesi bu katı gerekirse hiç kullanmama ise, bunun çözümü 2. kata çıkan tesisat borusunun ana borudan ayrıldığı noktaya vana koymaktır.
    Ayrıca sorunuzu emektar başlıkta da (Doğalgaz Kombisi Önerisi) yöneltirseniz eminim daha fazla arkadaş düşüncelerini belirtir.
    Kolay gelsin!

kombi 1 katta zaten 2 kat için gerekli dedi
    kombi sayfasındada paylaştım.
    sagolasın

• quote:

merhaba arkadaşlar bugün bir vailant bayisini kesif için çağırdım
    kombimin 3kata su basma ihtimailinin %50oldugunu eger olmazsada ek pompa ve kaıstırıcı ekipmanlarla beslenecegini bunun da yaklaşık 1000tl tutar dedi
    petek 10,5mtül 1100tl
    kolon hattı 250tl
    boru ve vanalar 850tl
    fiyat verdi pazarlıkla 3000tl indi kredi kartina 12*250tl=3000tl olur dedi.eger üst kata Termostatik vana kullanmanın faydası olur dedi 5adet 100
    VaiRAD Panel Radyatör 22 – 600 – 100 cm; Δt=60 °C ( 90 / 70 °C ); Oda sıcaklığı 20 °C; Isıl güç testleri TS4310’a göre yapılmış ve raporlanmıştır.
    arkadaşlar fiyat uygunmu başta kendim yapmayı düşünüyordum ama bana fiyat uygun geldi kendimde yapsam bu rakamlara yaklaşacak yapılan işçilikte çabası olacak ne dersiniz yaptırayımmı

Vaillant 242-3-3 modelinde neden ısrar ediyorsunuz? Bayinin size "üst kata sıcak su bassa dahi bu modelin 160 m2 den fazla alanı ısıtamayacağını" söylemesi gerekirdi. Bir de Ariston'dan teklif alınız. Bu koşullarda size önerim; Ariston Genus Premium 30 kW dır. İnternette 2.000 TL fiyata satılır. Premix yoğuşmalı, verimli, problemsiz kombidir. Vaillant alıp ek 1.000 TL pompa tesisatı kuracağınıza bu kombi ile işinizi görün. Hatta ECA Confeo Premix 30 kW da düşünebilirsiniz. Bunlar tripleks dairelere daha etkili çözümlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

merhaba arkadaşlar bugün bir vailant bayisini kesif için çağırdım
    petek 10,5mtül 1100tl
    kolon hattı 250tl
    boru ve vanalar 850tl

Vaillant 242-3-3 modelinde neden ısrar ediyorsunuz? Bayinin size "üst kata sıcak su bassa dahi bu modelin 160 m2 den fazla alanı ısıtamayacağını" söylemesi gerekirdi. Bir de Ariston'dan teklif alınız. Bu koşullarda size önerim; Ariston Genus Premium 30 kW dır. İnternette 2.000 TL fiyata satılır. Premix yoğuşmalı, verimli, problemsiz kombidir. Vaillant alıp ek 1.000 TL pompa tesisatı kuracağınıza bu kombi ile işinizi görün. Hatta ECA Confeo Premix 30 kW da düşünebilirsiniz. Bunlar tripleks dairelere daha etkili çözümlerdir.

merhaba arkadaşım kombim bağlı su sıcak su için kullanıyorum.verilen teklif 1ve 2 katın kalorifer tesisatı içindir .

• quote:

merhaba arkadaşım kombim bağlı su sıcak su için kullanıyorum.verilen teklif 1ve 2 katın kalorifer tesisatı içindir .

O zaman yapacak şey yok! Verilen fiyat makul sayılır. Bence üst katı nasıl ısıtacağınızı düşünmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

O zaman yapacak şey yok! Verilen fiyat makul sayılır. Bence üst katı nasıl ısıtacağınızı düşünmelisiniz.

teşekkür ederim. sobaya devam....
  • Kışın sıcak, Yazın serin bir yaşamınız olsun.
    Yaşam Kalitesini (Konforu) görün.

Kışın yakıt, yazın Klima giderleriniz ciddi oranda düşsün.

Supertherm harika bir ısı yalıtım malzemesidir.

Supertherm multiseramik Nano Teknoloji (Yüksek Teknoloji) bir üründür %20 ile %70 arasında bir yalıtım özelliği vardır.

Örneğin; 220m2 kullanım alanı olan bir villanın çatısının 65m2'lik bölümünde ve 40m2'lik duvarda kullanıldı.

Villa sahibi ifadesinde göre 2010 yılının Kasım ayında günde 15-20m3'lük bir kullanım sözkonusu iken,
    2011 yılının Kasım ayında (aynı dönemde) 9m3'e düştüğünü belirtmiştir.

2011 Mart ayında İnşaat şantiyesindeki Konteynır'da uzun süre Elektrikli ısıtıcı kullandılar,
    Yazın serinlemek maksadıyla konteynır'ı Supertherm ile kaplattılar ve yaz dönemini serin olarak geçirdiler,

2011 Kasım ayında ziyaret maksadıyla aynı şantiyeye tekrar uğradım, dışarısı oldukça soğuktu, içeriye girdim içerideki kişiler sohbet sırasında, ısıtıcının çok seyrek devreye girdiğini, çok iyi ısındıkları gibi elektrik sarfiyatlarının'da çok az olduğunu, buna kendilerinin'de şaşırdıklarını beyan ettiler.

Soğutma konusunda'da bir örnek vereyim;

Yazın Alanya'da günde, 9 saat çalışan Klima bu ürünün uygulanmasından sonra günde 3 saat çalışmaya başladı.

Buna benzer bir çok örnekler vardır.

Nano Teknoloji harikası olan bu ürünün 0,5mm'lik kalınlıkta kaplanmasıyla meydana gelen yalıtım, 15cm kalınlıkta Strafor'a eşdeğer bir kaplama ile ancak sağlanabilir.

Ürün aynı zamanda su yalıtımı ve ses yalıtımı özelliğine sahiptir.
    Nefes alma kabiliyeti vardır.

Yüzeyde Soğuk ve sıcak karşılaşmadığı için, Nemlenme olmadığı gibi, rutubet kokusu'da oluşmamaktadır.

Petrol türevi ürün olmaması nedeniyle sağlığa hiçbir zararı yoktur.
    Güneş'in zararlı ışınlarını ve radyasyonu engelleyen özelliğe sahiptir.

Uygulamadan sonra metrekare'ye binen yük 0,5Kg'ın altındadır, buda deprem güvenliği için büyük önem arzetmektedir.

Amerika'da bu ürünün kullanım oranı çok yüksektir, Avrupada'da hızla yayılmaktadır.

Ürünün ne denli süper bir ürün olduğunu görmek için,
    Google'a "supertherm" diye girin yabancı siteleri tercüme edin bilgi ve yorumları lütfen okuyun,

Mutlaka hak vereceksiniz.

Herkese selam ve saygılar!!!

• Merhaba,

Burada petek boyutu hesaplarken sanırım bir formül kullanıyorsunuz. Bu konuda bilgi verebilir misiniz nasıl veya neye göre hesapladığınız hakkında?

Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.