Şimdi Ara

Petek Reglaj yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen sene inşaatı biten evimin doğalgaz tesisatını çizmeye çalıştım. (biraz kötü oldu ama)
    balkondaki kombiden dikine giden gidiş ve dönüş boruları 3/4 diğer hepsi 1/2.
    kafama yatmayan bir şeyler var.
    yatak odasındaki yani en uzaktaki peteğime ana hattan ek çıkarak ve o çıkandan da wc deki havlupana ve koridordaki peteğe gittikten sonra gidiyor ben bunun verimli olacağını düşünmüyorum ve de gerçekten az ısınıyor petek.

bu şekil ana borudan budaklanarak ayrılan tesisat ne kadar doğru ve yararlıdır ki?
    şapın altında kaldığı için de bu saatden sonra bir işlem yaptırmam zor.
    sizden yorum ve reglaj fikri istiyorum.
    yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
    (termostatlı vanaları söktüm + cosa kullanıyorum)

• afoR1zma kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki gibi bir reglaj çalışması yapın, reglajını yaptığınız ve soğuk kalan petek varsa vanasını bir çeyrek tur daha açın.

• Zebza kullanıcısına yanıt
    hocam mesela 1/4 tur dediğiniz vanayı şöyle mi yapmam gerekiyor.

tamamen 8 turda açılıyor vanalarım varsayarsak,
    tamamen kapatım 2 tur açıcam di mi?

ayrıca bu dediklerinizi çıkış vanalarına uygulıcam dimi?

bu arada çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp ilgilendiğiniz için.
    inşallah faydasını görürüm.
    Vanalar kaç turda tamamen açıldığı önemli değil, tamamen kapatıp çeyrek tur farklarla açıcaksınız. Uygulamayı çıkış vanalardan yapmanız gerekiyor.

Daha evvel dediğim gibi reglajı yapılan ve ardından ısınmayan petek olursa ekstradan bir çeyrek tur daha açın.
    tam açmak için 6 tur falan döndürdüğümü varsaydığımda çeyrek tur gözümde canlandırdığımda çok az gibi geldi hocam.
    alttaki vanalar mevcut radyatör çıkışlarımda.
    tamamen kapalı pozisyonda varsayıyorum resimdeki kırmızı nokta mavi noktaya getirdiğimde 1/4 tur olmuş olacak di mi?

yanlış anlayıp yanlış birşey yapmıyım birde hocam.

Doğru anlamışsınız. Alt kattaki komşuma reglajı çeyrek tur ile yaptım gayet güzel oldu. Daha evvel dediğim gibi yetersiz kalırsa bir çeyrek tur daha açarsınız.
    çok teşekkür ederim. hafta sonu gerekli işlemleri yapıp geri bildirimde bulunacağım. eyvallah.
    Rica ederim, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 24 Aralık 2015; 17:18:46 >
  • hocam bu çizimi nasıl yaptınız.. hakkaten kötü olmuş
  • seko11 S kullanıcısına yanıt
    iş yerindeyken acil bi konuya eklemem gerekiyodu eski bi çizim hocam aceleye gelmişti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.