Şimdi Ara

PETEKTE ÇAPRAZ BAĞLANTI NEDİR ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
186
Cevap
8
Favori
174.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murat23351

quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

havlupanlar sadece alttan bağlanmıyor.çapraz bağlantı yapılabiliyor

PETEKTE ÇAPRAZ BAĞLANTI NEDİR ?

doğrudur çeşitli şekilde de bağlanıyor olabilir ama tüm gördüklerim ve kiracı olarak kaldığım 2 dairedeki havlupan alt-alt tı havlupanın en altından en üst kısma kadar havlupanın ısınmama problemi görmedim....

alttan bağlantı olarak bağlanmış panel radyatörlerde de ısınma problemi olmaz,alttan bağlantı şeklinde bağlanmış bir radyatörde elinizi değdirdiğinizde çapraz bağlantı veya paralel bağlantı ile farkı fazla anlayamazsınız,ama alttan bağlantıda radyatöre giren tesisat suyunun bir kısmının daha radyatörde dağılıp ısı vermeden diğer vanadan çıktığını da göremezsiniz,çapraz bağlantıda tesisat suyu radyatörün üst noktasından girer ve en uzak köşede bulunan vanadan çıkar,tesisat suyu radyatörün tamamında homojen olarak dağılır özellikle 100cm'den büyük radyatörlerde verim maximum seviyeye çıkar

PETEKTE ÇAPRAZ BAĞLANTI NEDİR ? PETEKTE ÇAPRAZ BAĞLANTI NEDİR ?

• Valla bazı şeyler deneme - yanılma yoluyla da öğrenilir... aynı bina aynı petek aynı süpürgelik üstü çekimi bağlantı farklı en soğuk zamanlarda alt komşum 7 m3 yakarken ben 11-12 m3 yaktım oda sıcaklığımızda aynı. .. evde 2 küçük çocuk olmasaydı bu kış da yapacaktım.. ben bunu yapacam seneye aralık-ocak ayında en soğuk aylarda yaktığım günlük m3 de biliyorum ozaman bu konuyu burada detaylı olarak yazarım bu sanal aleme de olumlu veya olumsuz bir katkım olur :)
  • merhaba arkadaşlar;
    benım evımde mobıl sıstem yok fakat tesısatcım benı cok fena keklemıs tum peteklerın vanalarını alttan gırıs alltan cıkıs yapmıs.
    evıme en uzak petek yatak odamda 60*130 bırde salonda 30*300 ve 90*110 luk petek var onları bıle alttan gırıs cıkıs yapmıs.
    3 tane sorum olucak.
    1-)bırıncısı bu peteklerımı capraz baglantıya cevırmek ıstıyorum fakat borularım sıva altı ve duvardan paralel cıkıyor
    2-)tum vanaları klasık vana takmıs termostatık degıl bunlarıda degıstırmek ıstıyorum bu mumkunmudur.
    3-)mevcut halıyle peteklere reglaj ayarı dıye bır sey varmıs onu yapmak ıstıyorum fakat peteklerdekı vanaların hangısını kısıp kombıye yakınlıgına gore ceyrek tur yarım tur cevırcem bılemedım..kombım mutfakta balkonda kombının sag tarafında sırasıyla oturma odası sonra salon var.kombının sol tarafında ıse banyo,kucuk bır oda ve yatak odası var.reglajı yaparken sıcak su gırıs vanasınımı komple kapatıp bır turmu acıcam yoksa soguk su donus vanasını mı kapatıp yavasca acıcam bılemedım.ayrıca hangısı sıcak su gırısı vanası hangısı soguk su donus nasıl ogrencem.(Petegın alt Solundakı vanalar sıcak su gırısı alt sagındakıler soguk su donus olabılır mı? yada tam tersimidir)
    lutfen yardımlarınızı beklıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: akaco23

merhaba arkadaşlar;
    benım evımde mobıl sıstem yok fakat tesısatcım benı cok fena keklemıs tum peteklerın vanalarını alttan gırıs alltan cıkıs yapmıs.
    evıme en uzak petek yatak odamda 60*130 bırde salonda 30*300 ve 90*110 luk petek var onları bıle alttan gırıs cıkıs yapmıs.
    3 tane sorum olucak.
    1-)bırıncısı bu peteklerımı capraz baglantıya cevırmek ıstıyorum fakat borularım sıva altı ve duvardan paralel cıkıyor
    2-)tum vanaları klasık vana takmıs termostatık degıl bunlarıda degıstırmek ıstıyorum bu mumkunmudur.
    3-)mevcut halıyle peteklere reglaj ayarı dıye bır sey varmıs onu yapmak ıstıyorum fakat peteklerdekı vanaların hangısını kısıp kombıye yakınlıgına gore ceyrek tur yarım tur cevırcem bılemedım..kombım mutfakta balkonda kombının sag tarafında sırasıyla oturma odası sonra salon var.kombının sol tarafında ıse banyo,kucuk bır oda ve yatak odası var.reglajı yaparken sıcak su gırıs vanasınımı komple kapatıp bır turmu acıcam yoksa soguk su donus vanasını mı kapatıp yavasca acıcam bılemedım.ayrıca hangısı sıcak su gırısı vanası hangısı soguk su donus nasıl ogrencem.(Petegın alt Solundakı vanalar sıcak su gırısı alt sagındakıler soguk su donus olabılır mı? yada tam tersimidir)

1-) 90 derecelik dirsek ve krom uzatma çubuğu ile üste alabilirsiniz.
    2-) Mümkündür. Sadece giriş vanalarını değiştirin.
    3-) Kombiye en yakın petekten başlayarak reglaj şekli:
    Birinci Petek - 1/4 tur (çeyrek tur)
    İkinci Petek - 2/4 tur (yarım tur)
    Üçüncü Petek - 3/4 tur
    Dördüncü Petek - 1 tur
    Beşinci Petek - 1 tam + 1/4 tur v.s.

Reglaj yaparken her bir sonraki peteği çeyrek tur ilave ederek açacaksınız. Reglajı dönüş vanalara uygulayınız. Sıcak su girişi tespit etmek için her iki vanayı kapatın, peteğin soğumasın bekleyin, ardından her iki vanayı aynı anda açın, ilk önce ısınan taraf giriştir.

• quote:

merhaba arkadaşlar;
    3 tane sorum olucak.

eviniz ısınmıyor mu ? alt - alt bağlantı ile kaç aydır bu şekilde bağlı evinizin ısısı ne kadar ısınmama gibi durum mu mevcut ve günlük kaç m3 harcamanız var... ve eviniz kaç m2 ve evdeki toplam petek boyu ne kadardır...?

zamanında bağlantı çeşidi olan bir yerdi yeni buldum oradaki bir usta da alt- alt yaptığını sorun olmadığını dile getiriyor.... ama genel kanım alt-alt da sorun çıkmaması için kombinin pompa seviyesinin yüksek olmasıymış...

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar;
    3 tane sorum olucak.

eviniz ısınmıyor mu ? alt - alt bağlantı ile kaç aydır bu şekilde bağlı evinizin ısısı ne kadar ısınmama gibi durum mu mevcut ve günlük kaç m3 harcamanız var... ve eviniz kaç m2 ve evdeki toplam petek boyu ne kadardır...?

zamanında bağlantı çeşidi olan bir yerdi yeni buldum oradaki bir usta da alt- alt yaptığını sorun olmadığını dile getiriyor.... ama genel kanım alt-alt da sorun çıkmaması için kombinin pompa seviyesinin yüksek olmasıymış...

mobilim su anda siteleri acamadim ama linklerini verdiginiz site guncel degil ve cogu yanlis bilgi. pek itibar etmemenizi oneririm :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar;
    3 tane sorum olucak.

mobilim su anda siteleri acamadim ama linklerini verdiginiz site guncel degil ve cogu yanlis bilgi. pek itibar etmemenizi oneririm :)

olay 2008 de tartışılmış :) demek halen devam ediyor.... orada bir usta ben yapıyorum aranızda yapan var mı diyor ve bir sıkıntı ile karşılaşmadığını dile getirmiş....

"
    merhaba ben yaklaşık 1 yıldır karabükte bahsedilen alttan bağlantıyı yapıyorum bir şikayet almadım hiçbir müşterimden teknik avantajına gelince müşterilerin geneli şikayet olarak peteklerin altı soğuk der bunu teknisyen arkadaşlar yaşamışdır su ısındığında soğuk suyun üstüne çıkar buda ısınmanın alttan başlayıp petegin üstüne cıkmasına,ve tekrar ısıyı ortama yaydıktan sonra soguyarak petegin cıkışından ısıtma cihazına dönmesini saglar . üstten giriş yapıldığı taktirde sıcak su üstte dolaşacagından petegin alt ve üst bölgelerinde ciddi ısı farkı oluşur çünkü sıcak su üstte kalmak isteyecektir pratikte bu yöntem cok işe yarıyor ama ısıtma konusunda diger bağlantıdan farkı neredeyse yok nedeni ise verilen enerji aynı ortama yaydığı sıcaklık aynı tek fark petegin homojen ısınması

"

internette uzun süre araştırdım. Bir kaç firma radyatörlerinin alttan giriş alttan çıkış yapılabileceğini yazmışlar (özellikle alüminyum radyatör üreticileri) ama teknik konuda bir bilgi yok.

cevaplar arasında en güzeli buydu :)

"

LINCOLN Usta

Kuyuya bir tas attin cikar cikarabilirsen Very Happy

Selamlar
    "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 14 Ocak 2014; 11:23:13 >

• bu baglantı seklını 6 aydır kullanıyorum.

aslında kombıye yakın olan peteklerde sorun yok gıbı sadece salonda 30*300 luk uzun bır petegım var onun ortaları ısınmıyor bırde kombıye en uzak ve son petek olan yatak odasında 60*130 luk petekte alt taraf uste gore cok az ısınıyor.

evım yalıtımsız ve yukarda bahsettıgım peteklerım 1.katta oturdugum ıcın altında cıkma var dırek alttan sogugu yıyor yanı.
    borular sıva altında.
    yatak odasında ısı kaybım son petek olmasından dolayı daha da fazla.yatak odası 19 derece salonda 20 dereceyı zorluyor maksımum
    oturma odasında cıkma olmadıgı ve kucuk oldugu ıcın 24 dereceye kadar cıkabılıyor kombım 55 derecede yanınca.

yakıt konusuna gelınce eca confeo plus kullanıyorum evımde toplam 8.3 metre petek (havlupan dahıl)var 100m2 3 oda 1 salon ev
    tum petekler acıkken 40 derecede yakınca kombıyı (dısarısı - derecelerde )gunde 13.5 m3 yakıodum salondakı petegı kapadım sımdı 9 ile 10 m3 yakıor
    havalar ısınınca 8 m3 oluyor degısıyor.

40 da ısınamıyorum 50 de yakıncada 16-17 m3 arası yakıor.

• quote:

bu baglantı seklını 6 aydır kullanıyorum.

aslında kombıye yakın olan peteklerde sorun yok gıbı sadece salonda 30*300 luk uzun bır petegım var onun ortaları ısınmıyor bırde kombıye en uzak ve son petek olan yatak odasında 60*130 luk petekte alt taraf uste gore cok az ısınıyor.

evım yalıtımsız ve yukarda bahsettıgım peteklerım 1.katta oturdugum ıcın altında cıkma var dırek alttan sogugu yıyor yanı.
    borular sıva altında.
    yatak odasında ısı kaybım son petek olmasından dolayı daha da fazla.yatak odası 19 derece salonda 20 dereceyı zorluyor maksımum
    oturma odasında cıkma olmadıgı ve kucuk oldugu ıcın 24 dereceye kadar cıkabılıyor kombım 55 derecede yanınca.

yakıt konusuna gelınce eca confeo plus kullanıyorum evımde toplam 8.3 metre petek (havlupan dahıl)var 100m2 3 oda 1 salon ev
    tum petekler acıkken 40 derecede yakınca kombıyı (dısarısı - derecelerde )gunde 13.5 m3 yakıodum salondakı petegı kapadım sımdı 9 ile 10 m3 yakıor
    havalar ısınınca 8 m3 oluyor degısıyor.

40 da ısınamıyorum 50 de yakıncada 16-17 m3 arası yakıor.

akaco23 çapraz mı kullanıyorsunuz ? dün alt komşumun evini yapan alt-alt bağlayan tesisatçıyla karşılaştık yine sordum oda şimdiye kadar bir sıkıntı görmediğimi 2 hafta önce 5 katlı tüm katı alt-alt yaptıkları bir dairedeki zemin kat ev sahibi alt-alt bağlanan peteklerini çapraz bağlattığını ve alt-alt göre 3 m3 fark ettiğini bir üst kat oturanda abiside çapraz bağlatmak istediğini çapraz bağlantıyla birlikte onunki de fazla yaktığını söyleyip tekrardan alt-alt istemiş :S :S ben bu bağlantı şeklini anlamadım valla... diyorum en güzeli paralel artık ona laf diyeni görmedim :)

• murat23351 M kullanıcısına yanıt
    tüketim farkediyorsa şu yüzden farkediyordur.

sol alttan giren su, sağ alttan çıktığında sıcaklığını ortama veremeden kombiye geri dönüyor. böylece kombi odayı ısıtığını düşünerek beklemeye geçiyor. sebebi budur.

ki ben yine paralel bağlantı taraftarıyım, petek 130 cm den büyükse çarpraz bağlantı.
  • quote:

tüketim farkediyorsa şu yüzden farkediyordur.

sol alttan giren su, sağ alttan çıktığında sıcaklığını ortama veremeden kombiye geri dönüyor. böylece kombi odayı ısıtığını düşünerek beklemeye geçiyor. sebebi budur.

ki ben yine paralel bağlantı taraftarıyım, petek 130 cm den büyükse çarpraz bağlantı.

yok kişi alt-alt ken çapraz bağlattmış 3m3 fark ettiğini söylemiş... abiside kardeşinin bunu söylemesi üzerine abiside üst kat , oda çapraz yapıyor onun ki de artış oluyor...
    tamam işte alt alt bağlantının daha az yakmasının sebebi yukarıdaki söylediğim durum olabilir demek istiyorum :)
  • quote:

tamam işte alt alt bağlantının daha az yakmasının sebebi yukarıdaki söylediğim durum olabilir demek istiyorum :)

hardcrss adamın ilk birinci bağlantısı alt alt daha sonra çapraza döndermiş ve daha az yakmış çapraz da yani 3m3 az yakmış onu anlatmaya çalışıyorum.... üst kattaki abisinin alt-alt ken oda kardeşinin az yaktığını öğrenince o da çapraz yaptırmış ama onun ki çaprazda artış olduğunu söyledi yapan tesisatçı.... aynı çapraz bağlantı birinde az m3 harcarken ötekinde artış yaptırmış :S
  • quote:

quote:

hardcrss adamın ilk birinci bağlantısı alt alt daha sonra çapraza döndermiş ve daha az yakmış çapraz da yani 3m3 az yakmış onu anlatmaya çalışıyorum.... üst kattaki abisinin alt-alt ken oda kardeşinin az yaktığını öğrenince o da çapraz yaptırmış ama onun ki çaprazda artış olduğunu söyledi yapan tesisatçı.... aynı çapraz bağlantı birinde az m3 harcarken ötekinde artış yaptırmış :S

ben yanlis anlamisim.

valla bu islerde bu ev soyle oteki niye boyle dememek lazim. cunku her evin tesisati ayni gibi olsada farklilik gosteriyor :)

• valla bende alt alt kullanıyorum ama hardcrss arkadasımızın dedıgı gıbı soldan gıren sıcak su hızla sagdan cıkıyor sanırım bu yuzden belkıde oda capraza oranla az ısınıyor olabılır.capraz baglantıya donmek ıstıyorum ama resimde görüldüğü gibi borular sıva altı duvardan yatay cıkıyor mumkunmudur.yanı cok kırdı dokme olmadan duvara zarar vermeden yaptırabılırmıyım..sansımı denemek ıstıyorum 130 cmden buyuk olan peteklerımı capraza cevırerek belkı bende 3metreküp az yakarım:)) ama cok yakarsam ıste ozaman yanarım :))bırde 90*110 luk petegım var onuda cevırmek gerekırmı acaba gercı cok uzak degıl kombıye.
    https://store.donanimhaber.com/1e/6f/8f/1e6f8ff6e78f3fa7f408d16a09779a32.jpg
     PETEKTE ÇAPRAZ BAĞLANTI NEDİR ?

• akaco23 kullanıcısına yanıt
    girisin vanasini sokup ust girise kadar ek yapilip carpraz baglantiya cevirilebilir. kirip dokmeye gerek yok.

• pekı 90*110 'luk petek ıcın capraz baglatmaya gerek varmıdır sızce
  • quote:

pekı 90*110 'luk petek ıcın capraz baglatmaya gerek varmıdır sızce

verdiğim örnek aynı bina da alt lı üstlü 2 kardeş dairelerini bağlantı alt-alt iken çapraza döndermiş birisinde 3m3 az harcarken ötekinde artış olmuş bide akaco23 alt-alt bağlantıda bir sıkıntı mı bağlantıyı değiştirmeyi düşünüyorsunuz ? ve sizin ev kaç m2 ve kaç metre petek boyu ve kaçta yakıyorsunuz genel itibariyle günlük kaç m3 aralık ve ocak ayı ortalamasınde ne kadar yaktınız... eğer az ise bence gerek yok çünkü alt-alt olanlar memnunlar en basitinden benim alt komşum tüm akla gelebilecek ne varsa aynı kombiden tut tesisat çekimine kadar ben çok araştırdığımdan çapraz bağlattı o da ustaya bıraktı sizinki gibi alt-alt bağlantı alt komşum benden 4-5 m3 az yakıyor... yani kendi durumun ve aynı dairede olan komşularını ve oda sıcaklığını baz alarak bağlantı düşün eğer aynı veya az ise oda sıcaklığında iyise ne gerek var derim.... benim petekler yakınlar paralel diğer tüm petekler çapraz yazın çaprazları alt-alt yapacam....

bide ısıfan kullanıyorsun bir kaçgün onsuz kullan öyle evin durumuna bak o sıcaklığın yukarı çıkmasını engeller...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 19 Ocak 2014; 21:49:54 >

tüm petekleri zaten çarpraz bağlamanız yanlış. sadece büyük olan ve kombiye uzak olan petekler çarpraz bağlanmalıdır. her petek çarpraz bağlanırsa pompa zorlanır.

fazla tüketiyor ise sebebide budur.
  • quote:

tüm petekleri zaten çarpraz bağlamanız yanlış. sadece büyük olan ve kombiye uzak olan petekler çarpraz bağlanmalıdır. her petek çarpraz bağlanırsa pompa zorlanır.

fazla tüketiyor ise sebebide budur.

valla benim ki mutfak ve antre dışındaki tüm petekler çapraz..... en iyisi yakın çaprazları paralel yaptırmak.... akaco23 alt-alt ta nasıl bir sıkıntı var ki ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.