< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Petlas yeni kış lastiği çıkarmış (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Doğrudur , ancak şöyle bir durum var Erzurumda yaşasam PT 565 i tercih ederdim ama Ankarada ve batıda yollar hep açık çünkü karlı gün sayısı toplasan 15 gün etmez , kaldı ki erciyes de bile kar görsün lastik diye erciyesdeki yan yollara girdim , incekte 10-15cm tuzlanmamış yerlerde gezdim sıkıntı olmadı
-
Snowmaster 2 nin ıslak yol performansını önceki yorumumda yapmıştım, geçen gün Bayburt Kop dağlarında kar buz testini da yapma imkanı buldum. Sonuç çok iyi, petles sonunda hem yağmurda hem de karda çok iiyi sonuçlar veren lastik üretebilmiş.
-
16 inc ve üstünde üretimi yokmuş. tam bir saçmalık değil mi?
-
Benim de dikkatimi çekti üst ebatlara yönelik snowmaster 2 sport modelini üretmişler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de ilginç şekilde 18" yazlık lastiklerinden çok memnundum. 4 yıllık lastik idi üstelik.
Kışlık olarak 2.sezondan sonra özelliğini yitirdiğini bir çok kullanıcıdan işittim. yeni lastikleri umarım böyle değildir.
-
michelin, bridgestone, continental gibi markalar varken neden petlas falan kullanılır çok mu fiyat farkı var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 17 Aralık 2023; 17:54:6 > -
4 lastikte aşağı yukarı 10k oynuyo
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
lastiğin durumu nasıl? memnun musunuz ıslakda performansı nasıl ? almayı düşünüyorum ama ıslak performansının b olması düşündürüyor. yağmurda otoyolda falan nasıl ?
-
Yaklaşık 2 yıl oldu sanırım. Arkalarda sürekli takılı. Önlerde geçen kış son kez kullanıp attığım kışlıklar vardı. Sonra yine takıldı ve aralıksız 1 yılı yine geçti. Yani arkalar 2 önler 1 yıldan fazladır kullanılıyor. Aşınma dengeli oldu. İlginçtir kışa girdikçe sanki daha da hoşuma gidiyor yol tutuşu. 52 derecede de kullandım 1 cm kaydığını hatırlamıyorum, doğrudan yoğun kara sokmadım ama orada da bir kayma hissetmedim. Şu anda sadece 2 tane çok hafif olmak kaydıyla acaba dediğim yer oldu ama beni korkutan şeyler değildi. Bunların birisi yazın fren performansı Michelin Pilot Sport 3 lastiğim vardı ona göre sanki 2 metre daha uzun gibi hissettirmesi. Yani o zaman lastiği değiştirdiğimde her zamanki gibi frene bastığımda 1 tık daha önce basmam gerektiğini öğrendim. Ani frenlerde yazın yazlıklar biraz daha güven veriyor ama bu da öyle yazın kışlık kullanmak gibi de asla değil. İkincisi de yeni ıslanmış yola bağlanan virajlarda viraj çıkışı sabit hızı korurken sıkıntı yok ama gaz verince esp devreye girdi 2-3 kez. Ancak bunların hiç birinde savurma olmadı sadece patinajı hissettim. Mesela yazlık Las** takılı ikame araçta aynı yerde araba spin atmıştı ve elim ayağım dolanmıştı. O araç Egea idi. Benim araç 308.
Kısacası bu iki durumdan ikincisi çoğu araçta olur ve bence büyük problem değil. İlki ise yazın dip dibe gidilmediği müddetçe bence alışılabilir bir durum. Ben bu lastiği bir daha alırım şu anki düşüncelerime göre. Yazlık desenli dört mevsim Eskişehir'de olmama rağmen gayet iyi sonuçlar verdi şu ana kadar. Geçen hafta kar da yağdı. Full karda gitmedim ama yağan miktar yazlıklar için tehlikeli idi. Bunda ani fren de denedim gayet iyiydi. Uzun oldu ama burada dursun yorumlarım. İleride de faydalanılır.
Edit ekleme: Geçen Kuzey Marmara otobanında deneme fırsatım oldu. Çok yüksek hızlarda seyrediliyor biliyorsunuz. 1 km bile soru işaretim olmadı. Yazlık nasılsa öyle hissettim. Ayrıca bugüne kadar hep A lastikler kullandım ikisi arasında da bir gr fark göremedim. Çok uç noktalarda fark oluşuyorsa da ben çocuklarla seyahat ediyorum, o kadar uç noktaya sokmuyorum. Ancak benim sürüş stilim de sportif. Yani çok uç noktaya girmiyorum desem de virajlarda çoğu aracın hız kestiği yerde limitlerini bildiğim yollarda Premiumlardan aşağı kalmam. Öyle düşünün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 28 Kasım 2024; 16:33:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
elinize sağlık. böyle düzgün yorumlar olsun sayfa sayfa okur insanlar . yalancı youtuber incelemelerinden bıktı insanlar çünkü.
-
kuzey marmarayı sık kullanıyormusunuz iş için silivriden bağlanıp arnavutköye gitmem gerekecek .kış,yaz günde 200 km kulanacağım. o yolun kış durumu nasıl özellikle yol hakkında bilginiz varsa paylaşır mısınız.
-
Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Kuzey Marmara benim için ilk oldu hocam. Eskişehir'de yaşıyorum. Bir işten dolayı gitmek durumunda kaldım. Açıkçası navigasyon kullandığım için de yolları ve ayrımları bilmiyorum. Buradaki yorumum görece soğuk 5-10 derece arası sıcaklıklarda ve çok yüksek süratlerde tam dolu araba ile hiç bir sorun olmaması olarak not düşülebilir. Ben şu ana kadar hedef olarak şunu istemiştim. Yazlık performansından ödün vermeden ya da çok az ödün vererek (çünkü artık 4 ay kış, 8 ay yaz oluyor Eskişehir'de bile) kışın yolda kalmamak. Yoğun karda (5-6 yıl Nokian Wr D4 gibi bir lastik kullandığım hâlde) o lastik için sorun olmasa bile ben toplu taşıma kullandım. Yani hedefime şu anda ulaştım diyebilirim. Yazın sorunsuz, kışın yolda kalmadan. Son olarak bu lastikten önceki lastiklerimin çıkış yıllarındaki en üst sınıf hatta test birincisi lastikleri olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Yazlık Michelin Pilot Sport 3, kışlık Nokian Wr D4. Ebatlar 225/45/17.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X