Şimdi Ara

peugeot 206 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
981
Cevap
10
Favori
377.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

GÜNEŞ TUTULUYORRRR.
    İstanbul'da MR filmi arkasından bakarsanız çok net görünüyor...
  • Öncelikle hayırlı olsun.
    Euro dizellerde katkıya gerek yok.
    Ankara'da en iyi mazot Konya yolunda 100.yıl köprüsünü geçtikten hemen sonraki petrol ofisi ve bitişiğindeki opet. Eğer normal mazot alacaksan o da en iyi İstanbul yolunda Istanbul istikametine doğru giderken Anadolu bulvarını (bir ucunda odtü, bir ucunda gimatın olduğu bulvar)geçtikten birkaç kilometre sonraki shell.

quote:

Orjinalden alıntı: helin06

cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. araçtan çok memnun kaldım paliodan sonra bayaa güzel geldi ve yakıt tasarrufu inanılmaz ama araç daha yeni olduğu için servis giderleri konusunda birşey söyleyemiyeceğim.Ffakat bir soru sormuştum ama cevaplar arasında kayboldu sanırım. oda yakıt konusunda aldığım bayii aracı teslim ederken bir katkı maddesi verdi ve bu katkı maddesinin devamlı kullanmam gerektiğini söylediler. kafam karıştı ben euro dizel alıyorum ve bu katkı maddesini kullanmam gerekiyormu . geçen akşam totalden depoyu doldurdum ve pompacı gerek yok dedi. bu konuda yardım edermisiniz. ayrıca ankarada temiz dizel satan bayii öneriniz varmı ben istanbul yolunda bulunan total den aldım ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler kazasız günler

• arkadaşlar 308 ne zaman gelir
  • Peugeot güvensiz bir araç falan değildir. Yazılanlara bakıyorum da sanki Şahin-Doğan'dan bahsediliyor. Kaza sırasında sizi o çok ince dediğiniz kaput falan korumaz, aksine taş gibi sağlam olursa ortaya çıkan enerji aynen sizin üstünüze biner ve iç organlarınız zarar görür. Eski Amerikan arabalarına bakın, hepsi kaya gibi sağlamdır ama bir kaza anında içindekileri yeni nesil arabalardan hele hele 206'dan daha fazla kesinlikle koruyamaz.
  • ARKADAŞLAR ŞU ANDA ARABA 1400 KM OLDU İZLENİMLERİMİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM
    1. İLK KALKIŞLARDA BİRAZ AĞIR KALIYOR AMA 2000 DEVİRİN ÜSTÜNDE MÜTHİŞ HIZLANIYOR
    2.KAPORTANIN ZAYIFLIĞI DOĞRU BURADA Kİ YORUMLARDAN SONRA KAPORTAYI DETAYLI OLARAK İNCELEDİM GERÇEKTEN İNCE AMA GÜVENLİK AÇISINDAN PROBLEM OLACAĞINI SANMIYORUM(ALLAH KAZA BELA VERMESİN)
    2.YAKIT SARFİYATI İNANILMAZ ERYAMANDA OTURUYORUM VE HER GÜN 70 KM YOL YAPIYORUM. 70 YTL LİK MAZOTLA 720 KM YOL YAPTIM
    3. MÜZİK SİSTEMİ BAŞARILI ÖZELLİKLE BİLGİSAYARDA YAPTIĞIM TÜM MÜZİK CD LERİNİ ÇALABİLİYORUM
    4. YOL TUTUŞU İYİ BİR PROBLEM YAŞAMADIM(DAHA ÖNCE KULLANDIĞIM PALİO İLE KIYASLIYORUM)
    5.207 NİN ÇIKACAĞINI VE MODELİN ESKİDİĞİNİ BİLİYORUM AMA 23000 YTL YE DİZEL 0 ARAÇ SANIRIM YOK(DACİA VB BENZERLERİ HARİÇ)
    6.SERVİSİ KONUSUNDA BİR YORUM YAPAMIYACAĞIM İNŞALLAH PROBLEM YAŞAMAM
    7.1200 KM DE İSTANBUL YOLUNDA DENEMEK İÇİN 130 A ÇIKTIM İÇERİYE SES ÇOK FAZLA GİRMİYOR AMA YİNEDE DAHA SESSİZ OLMASINI BEKLERDİM
    8. FARLAR YETERSİZ GİBİ GELDİ ÖZELLİKLE HAFİF YAĞIŞLI BİR HAVADA DAHADA YETERSİZ KALIYOR. SİS FARININ OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK
    9. MERKEZİ KİLİT ÇOK BAŞARILI( 10 KM GEÇİNCE OTOMATİK KİLİTLİYOR VE ARKA KAPILAR İÇERDEN AÇILMIYOR. SİZ ÖN DEN BİR TUŞLA AÇIYORSUNUZ.(ÇOCUĞU OLANLAR İÇİN İDEAL).
    10. UZUN YOLA ÇIKMADIM HENÜZ ÇIKINCA GÖRÜŞLERİMİ SİZLERLE TEKRAR PAYLAŞIRIM.
    TÜM ARKADAŞLARA KAZASIZ VE MUTLU GÜNLER DİLERİM . TÜM ARKADAŞLAR İNŞALLAH GÖNLÜNDEN GEÇEN ARACA SAHİB OLURLAR

• dediklerinin hepsi doğru ama tekrar uyarıyorum fazla hız yapma... konyada ışıkta beklerken arkadan kamyon çarptığında 7gün komada yattım ve 1ay hastaneden taburcu olamadım onun dışında gayet güzel bi araba hayırlı olsun...
    quote:

Orjinalden alıntı: helin06

ARKADAŞLAR ŞU ANDA ARABA 1400 KM OLDU İZLENİMLERİMİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM
    1. İLK KALKIŞLARDA BİRAZ AĞIR KALIYOR AMA 2000 DEVİRİN ÜSTÜNDE MÜTHİŞ HIZLANIYOR
    2.KAPORTANIN ZAYIFLIĞI DOĞRU BURADA Kİ YORUMLARDAN SONRA KAPORTAYI DETAYLI OLARAK İNCELEDİM GERÇEKTEN İNCE AMA GÜVENLİK AÇISINDAN PROBLEM OLACAĞINI SANMIYORUM(ALLAH KAZA BELA VERMESİN)
    2.YAKIT SARFİYATI İNANILMAZ ERYAMANDA OTURUYORUM VE HER GÜN 70 KM YOL YAPIYORUM. 70 YTL LİK MAZOTLA 720 KM YOL YAPTIM
    3. MÜZİK SİSTEMİ BAŞARILI ÖZELLİKLE BİLGİSAYARDA YAPTIĞIM TÜM MÜZİK CD LERİNİ ÇALABİLİYORUM
    4. YOL TUTUŞU İYİ BİR PROBLEM YAŞAMADIM(DAHA ÖNCE KULLANDIĞIM PALİO İLE KIYASLIYORUM)
    5.207 NİN ÇIKACAĞINI VE MODELİN ESKİDİĞİNİ BİLİYORUM AMA 23000 YTL YE DİZEL 0 ARAÇ SANIRIM YOK(DACİA VB BENZERLERİ HARİÇ)
    6.SERVİSİ KONUSUNDA BİR YORUM YAPAMIYACAĞIM İNŞALLAH PROBLEM YAŞAMAM
    7.1200 KM DE İSTANBUL YOLUNDA DENEMEK İÇİN 130 A ÇIKTIM İÇERİYE SES ÇOK FAZLA GİRMİYOR AMA YİNEDE DAHA SESSİZ OLMASINI BEKLERDİM
    8. FARLAR YETERSİZ GİBİ GELDİ ÖZELLİKLE HAFİF YAĞIŞLI BİR HAVADA DAHADA YETERSİZ KALIYOR. SİS FARININ OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK
    9. MERKEZİ KİLİT ÇOK BAŞARILI( 10 KM GEÇİNCE OTOMATİK KİLİTLİYOR VE ARKA KAPILAR İÇERDEN AÇILMIYOR. SİZ ÖN DEN BİR TUŞLA AÇIYORSUNUZ.(ÇOCUĞU OLANLAR İÇİN İDEAL).
    10. UZUN YOLA ÇIKMADIM HENÜZ ÇIKINCA GÖRÜŞLERİMİ SİZLERLE TEKRAR PAYLAŞIRIM.
    TÜM ARKADAŞLARA KAZASIZ VE MUTLU GÜNLER DİLERİM . TÜM ARKADAŞLAR İNŞALLAH GÖNLÜNDEN GEÇEN ARACA SAHİB OLURLAR

• 206 hdi nin yakıt deposunnun bölüm leri yokmuş (dalgakıranları) ve depo içindeki mazot kasislerden geçerken çalkalanıyoo
    bu konuda bilgisi olan arkadaş varmı?
  • [
    quote:

206 hdi nin yakıt deposunnun bölüm leri yokmuş (dalgakıranları) ve depo içindeki mazot kasislerden geçerken çalkalanıyoo
    bu konuda bilgisi olan arkadaş varmı?

ARKADAŞIM BEN 3 DEPO MAZOT BİTİRDİM BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIM

YAKIT SARFİYATINI SORAN ARKADAŞLARA CEVABIM SABAH ANKARA TRAFİĞİNDE(YOĞUN TRAFİKTE) 110
    YTL YAKIYOR

SELAMLAR
  • Merhaba Arkadaşlar,
    ben de 5 gün önce 206 Feline Met.Gri (Benzinli) aldım. (23,200Ytl)
    Aslında aklımda pek peugeot yoktu ama özelliklerine bakınca oldukça başarılı ve uygun fiyatlı olduğundan bunda karar kıldım.

Dizel kadar olmasa da benzinli rakiplerine göre oldukça cimri yakıt tüketimi konusunda.
    220km. yolu 35ytl benzinle yaptım. (şehir içi..)

Aracı aldığım bayi (Göral Oto /Ankara) araca Opet ya da Total 'in 95 oktan benzininden önerdi.
    Aslında 97 oktan Total'den oldukça memnundum. (Opel vectra'da kullanmıştım.) Ama 95 öneriyoruz dediler.

Sizin görüşünüz nedir bu hususta?

herkese iyi günler.
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar,
    ben de 5 gün önce 206 Feline Met.Gri (Benzinli) aldım. (23,200Ytl)
    Aslında aklımda pek peugeot yoktu ama özelliklerine bakınca oldukça başarılı ve uygun fiyatlı olduğundan bunda karar kıldım.

Dizel kadar olmasa da benzinli rakiplerine göre oldukça cimri yakıt tüketimi konusunda.
    220km. yolu 35ytl benzinle yaptım. (şehir içi..)

Aracı aldığım bayi (Göral Oto /Ankara) araca Opet ya da Total 'in 95 oktan benzininden önerdi.
    Aslında 97 oktan Total'den oldukça memnundum. (Opel vectra'da kullanmıştım.) Ama 95 öneriyoruz dediler.

Sizin görüşünüz nedir bu hususta?

herkese iyi günler.

hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin iyi bir tercih yapmışsın benimde dizelinde aklım kaldı ama bütçe meselesi 2000 ytl daha çıkamadım

benzin konusunda da şahsi fikrim shell vpover kullan daha önceki arabamda ben kullandım kesinlikle başlarılı bir ürün serviste yakıtı nereden alıyorsanız devam edin demişlerdi

• en önemlisi yawaş we dikkat li kullanmak
  • 2005 model hdi aldım bende siyah.Fazla hız yapınca savruluyor biraz.Direksiyon hakimiyeti önemli.Tek sevmediğim şanzımanı vites değiştirirken takur tukur ses çıkarıyor sizdede bu oluyormu?
  • arkadaşlar tekrar merhaba bizim 206 ilk arızasını verdi bagaj kapağı açılmadı

bizde kullanma kılavuzundan yararlanarak içerden manuel açtık ama bagaj kapağının büyük kısmı plastikten yapıldığı için tüm 206 kullanıcılarına tavsiyem aman yavaş kapatın
  • peugeot yaramaz çünkü:
    parçası pahallı
    kaitesi vasat
    performans zayıf
    fren 45 mt
    kaporto dandik
    daha ne olsun
    genede hayırkı olsun
  • keşke biraz daha bekleyip 207 alsaydın ama olsun.
    206 nın bakımları o kadar pahalı degildir. fix menü uygular bakımlarda , 900 ytl ye 100,000 km nin tüm bakımlarını yaptırırsın ( diger zamanla asınabilen parcalar haric ) .
    kaposta gercekten pek ii degildir . buna karsılık son derece az yakar ilk 5000 km den sonra ( ilk 5000 ısınma devresidir.)
    son olarak hayırlı olsun kasasız bellasız kullan . ( kaportadan dolayı :) ]
  • ARKADAŞLAR ARACIMDA STANDART OLARAK OLMAYAN ARKA KOLTUK KAFALIKLARINI TAKTIRMAK İSTEDİM VE FİYATLARINI YETKİLİ SERVİSİNDEN SORDUM AMANINNN TANESİNE 300 YTL FİYAT VERDİLER

3 TANE LAZIM YANİ 900 YTL FİYAT ÇIKARDILAR BU RAKAMLAR DOĞRUMUDUR DAHA UCUZ ALABİLECEĞİM YERLER VARMIDIR. (TABİKİ ANKARADA )

HERKESE SELAMLAR
  • bende 2005 model x-design kum grisi bir 206 var. 10.000 km'yi henüz devirdim.

daha önce uno kullanıyordum, 8 sene kullandım, en büyük rahatsızlığım arabanın herhangi bir çukura girdiğinde kendini salıverecek kadar gevşek olmasıydı.

206'da ilk aldığımda sessiz bir görüntü vermesine rağmen, istanbul yolları malum, 5-6. ayda kendini salıverdi. kapı içlerinden, koltuk altlarından ve özellikle ön konsoldan gacır gucur sesler gelmeye başladı, serviste toparlattım biraz geçer gibi oldu ama şimdi 1. senesindeyim ve yine başlıyor gibi...

yani fiyat=kalite doğrusu burada da var. aldığımız türkiye'de peugeot'un en düşük fiyatı modeli sonuçta. mercedes konforu da beklememek lazım.

benim de sorunum içeride sanki plaja gitmişim de arabaya kum kaçmış gibi bir koku oluyor şu sıralarda, bilmem anlatabildim mi? sanki toz yiyormuşum gibi, acaba havalandırma hortumu problemi olabilir mi?

ayrıca sac inceliği konusunda haklısınız korkumdan ön kaputa oturamıyorum, çökecek yoksa...

• Arkadaşlar forumda nedenini bilmedeğim bir peugeot düşmanlığı var. belki ömründe pug sürmemiş bir sürü kullanıcı peugeot u kötülüyor. anlamıyorum bu insanların amacı ne?
    babam 2004 yılında 0km peugeot 307 aldı. 1.6 benzinli. 2 yıldır sorunsuz kullunıyoruz.ve nihayet dün bana 2003 model 206 aldı. yani kendisi memnun olmasa oğlunada peugeot almaz. yeni arabam 1.6 benzinli. abs, yol bilgisayarı, airbag, park sensoru,sunroof, otomatik farlar ve silecekler vs. yani full. 48000 km de. 17milyara aldık.
    Peugeot un tüm modellerinde öncelikle konfor ve estetik ön plana çıkıyor. sağlamlık konusuna gelince kim ne derse desin. kaza yapınca sizi kaporta korumayacaktır.
    206 kullanan arkadaşlar, arabanın yakıtı nasıl? ayrıca kullanımla ilgili tavsiye edeceğiniz birşey varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: microchild

2004 yılında sıfır almıştım.. şeytan kırmızısı renginde 206 hdi.. arkadan kamyon çarpmıştı(girdi dersek daha iyi olur) o arabadan nasıl sağ çıktım anlamadım... tek sevmedim yanı belirli bir deviri geçmeden motor sanki bayılıyormuş gibi.. onun dışında pek bişeyi yok... yanlız dikkat et araba çok zayıf kaza falan yapma

abi bu peugeot'lar çok mu dayanıksız hava yastığı abs filan var mı bunlarda
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadirgurece

quote:

Orjinalden alıntı: microchild

2004 yılında sıfır almıştım.. şeytan kırmızısı renginde 206 hdi.. arkadan kamyon çarpmıştı(girdi dersek daha iyi olur) o arabadan nasıl sağ çıktım anlamadım... tek sevmedim yanı belirli bir deviri geçmeden motor sanki bayılıyormuş gibi.. onun dışında pek bişeyi yok... yanlız dikkat et araba çok zayıf kaza falan yapma

abi bu peugeot'lar çok mu dayanıksız hava yastığı abs filan var mı bunlarda

hayır havayastığı, abs mevcut. bence bu kadar kötüleyenler bir kere bile peugeot kullanmamıştır. zaten forumda kendi arabasını göklere çıkarıp diğerlerini yerin dibine sokmak moda..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.