90 ile 110 km arası yaşamla ölüm arasındaki mesafedir.. sürat yapan arkadaşlara sesleniyorum.. zevklidir elbet hız katılıyorum.. ama sizi sevenlerden ve sizin canınızdan daha önemli değildir.. gitçeğiniz yere biraz geç gidin ama sağlam gidin.. hem kendi canınızı tehlikeye atmayın hem diğer sürücülerin..
herkese kazasız sorunsuz sürüşler dilerim..
Selamlar, 206 hakkında ben de birşeyler yazmak istedim. Ben 2000 yılında aldığım 206 mı dün sattım, 116 000 km yol yaptım. Genel olarak çok memnun kaldım. Buradaki mesnetsiz eleştiriler hakikaten can sıkıcı. "Oyuncak gibi" , "kalitesiz" vs ne demek. neye göre, neye dayanarak. Aynı sınıftaki bir çok arabayı kullanma şansı buldum. 206 nın onlardan eksiği yok, fazlası var. Hele çıktığı ilk çıktığı yıllarda dizayn olarak yanına yaklaşan bir araç hiç yoktu. Aracımı yıllarca problemsiz kullandım ve 116 bin km de gıcır gıcır sattım. Hiçbir markanın fanatiği değilim, ancak şehir efsaneleri, kulaktan dolma bilgiler yada işkembe i kübradan atış şeklindeki yorumlara cevap vermek istedim. Ayrıca japon arabası, alman arabası, fransız arabası vs genellemeler de hiç mi hiç bilimsel değil. Bazı arkadaşlar 206 nın dünyadaki satış rakamlarını da vermişler. Herhalde önemli bir ölçü sayılabilir. 206 dizel almayı düşünüyordum bir ara bayii ile konuşmamda bana altın 206 yı en az 2 yıl daha üretmeye devam edeceklerini söyledi. 207 nin de çok başarılı olacağına eminim. Diğer özelliklerini bilmem ama dizayn açısından rakipleri punto g. ve clio 3 ten çok daha üstün bence. 206 mın yerine C4 dizel aldım. C4 alırken de uyduruk yorum ve sözler yerine teknik, fiyat, dizayn özelliklerine bakarak karar verdim.
c4 hayırlı olsun ben 307 xt benzinli sahibiyim benimde gözüm c4 dizelde eniyisini yapmışsın birde 207 görmek lazım bakalım bu hafta sonu geliyo
pejo çok iyiydi o zaman niye c4 alıyorsunuz veya aklınız o arabada ? demek ki pejonuz varken aklınız başka arabalara gidiyor..
Yukarıda yazdıklarımda marka fanatiği olmadığımı, ancak 206'ımı beğenerek kullandığımı belirtmiştim. Aracım 116 bin km ye gelince yenileme ihtiyacı hissettim. Bir üst sınıf ve dizel araç ihtiyacımı c4 alarak karşıladım. Ömrümün sonuna kadar peugeot kullanmak gibi bir kararım ya da sözleşmem yoktu. Şu anki aracımı almadan önce 206 dizellere de baktım ve üst sınıftan falan vazgeçip alıyordum nerdeyse. Ayrıca 407 110 bg hdi almayı da istedim daha fazla finansman bulamadığım için vazgeçtim. 207 1 ay önce piyasaya çıksaydı belkide 207 im olacaktı. Param olursa c4 ü de satıp hemen bmw 1, ya da a3 alırım. Aklım başka arabalara gitmeye devam eder . İmkan ihtiyaç ve tercih meselesi... Teşekkürler Strong. Özellikle dizel modellerde bir çok marka ortak motor kullanmaya başladı, farklılık tasarım ve donanımda. 307 ve c4 dizellerin motorları da aynı gerisi zevke ve bütçeye kalmış.
Helin06 merhaba arkadaşım bende senin gibi 206 HDi almayı düşünüyorum şuan palio 1.4 kullanıyorum sanırım bana en gerçekçi ve kıyaslama açısından en uygun bilgileri sen verebilirsin diye düşündüm. Umarım yardımcı olursun . 206 HDi almak sence nekadar doğru bir karar olacak bilgilerini ve deneyimlerini benimle paylaşırsan çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim saygılar
bende 98 model 306 griffe vardı, mart ayında da 2006 model 206 hdi aldım (feline), gerçekten 306 dan sonra 206 bana çok güzel geldi, arabanın şekli şemali ve özellikle yakıt tasarrufu çok güzel, ankarada oturuyorum evimle okulum arası yakın olmasına rağmen hergün ortalama 50 km yol yapıyorum, 1 depo mazot la 950 km gördüm ki arabayı da yüksek devirde kullandım,(110 ytl ye 950 km sadece şehir içi) . ilk başlarda aldığıma pişman olur gibi olsamda her geçen gün arabama biraz daha bağlandım, sonunda da çok iyi bir karar verdiğimi anladım. araba şu anda 5500 km de, 4000. km de 6 ölçekli yağ göstergesi 4 e inmişiti servise gittim, ve bunun normal olduğunu söylediler ve 1 lt kadar yağ eklediler. özetlemek gerekirse 206 almayı düşünürseniz tavsiye ederim. daha fazla bilgi isteyen msj atabilir. herkese kazasız günler
Helin06 merhaba arkadaşım bende senin gibi 206 HDi almayı düşünüyorum şuan palio 1.4 kullanıyorum sanırım bana en gerçekçi ve kıyaslama açısından en uygun bilgileri sen verebilirsin diye düşündüm. Umarım yardımcı olursun . 206 HDi almak sence nekadar doğru bir karar olacak bilgilerini ve deneyimlerini benimle paylaşırsan çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim saygılar
arkadaşım merhaba biraz geç oldu ama kusura bakma 206 ya karar vermen çok yerinde bir karar palio dan sonra arabanın kalitesini daha iyi anlarsın artıları 1. yakıt sarfiyatı gerçekten çok düşük 2.yol tutuş ve sürüş çok keyif verici 3. müzik sistemi çok başarılı 4. fiyatı diyecektim ama bugün baktım fiyatı bayağı artmış 5. iç dizayn ve ön konsul çok başarılı 6. otomatik kilitlenen kapılar çok başarılı
eksileri 1. frenler biraz zayıf gibi servise göstereceğim ama şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım 2. bilerek aldık ama bagaj biraz yetersiz kalıyor
kısacası sana tavsiye ederim en iyi araba alabileceğin arabadır bana göre eğer bütçen imkan veriyorsa bir 206 kullanıcısı olarak almanı tavsiye ederim
selamlar kazasız günler
Palio dan sonra 206 dizel, İzmir in 40 derece sıcağından Çeşme nin buz gibi denizine atlamaktır.
güzel benzetme teşekkürler
merhaba arkadaşlar. bende 2004 corsa 1.3 cdti var. bugün pazara çıkardım. satıyorum aracımı. 206 almayı düşünüyorum. corsa dan sonra 206 ya binersem artıları eksileri neler olabilir? yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: mertturkozu
bende 98 model 306 griffe vardı, mart ayında da 2006 model 206 hdi aldım (feline), gerçekten 306 dan sonra 206 bana çok güzel geldi, arabanın şekli şemali ve özellikle yakıt tasarrufu çok güzel, ankarada oturuyorum evimle okulum arası yakın olmasına rağmen hergün ortalama 50 km yol yapıyorum, 1 depo mazot la 950 km gördüm ki arabayı da yüksek devirde kullandım,(110 ytl ye 950 km sadece şehir içi) . ilk başlarda aldığıma pişman olur gibi olsamda her geçen gün arabama biraz daha bağlandım, sonunda da çok iyi bir karar verdiğimi anladım. araba şu anda 5500 km de, 4000. km de 6 ölçekli yağ göstergesi 4 e inmişiti servise gittim, ve bunun normal olduğunu söylediler ve 1 lt kadar yağ eklediler. özetlemek gerekirse 206 almayı düşünürseniz tavsiye ederim. daha fazla bilgi isteyen msj atabilir. herkese kazasız günler
bende aynından geçen sene ağustosta aldım.11000 kmde çok memnunum.özellikle donanımı çok başarılı.tek eksik çelik jant.o da şart kesinlikle
quote:
Orjinalden alıntı: aposentr
merhaba arkadaşlar. bende 2004 corsa 1.3 cdti var. bugün pazara çıkardım. satıyorum aracımı. 206 almayı düşünüyorum. corsa dan sonra 206 ya binersem artıları eksileri neler olabilir? yardımcı olursanız sevinirim.
daha geniş , ferah ve yakışıklı bir arabaya binmiş olursun.
206 kullanan arkadaşlar bir sorum olacak
206 lar da torpido gözünde ışık yokmu akşam karanlığında çok zor oluyor yahuuuu
quote:
Orjinalden alıntı: helin06
206 kullanan arkadaşlar bir sorum olacak
206 lar da torpido gözünde ışık yokmu akşam karanlığında çok zor oluyor yahuuuu
inan hatırlamıyorum ya.war mı böle bişey harbiden warmıydı..unuttum ya war mı böle bişey.finaller kafayı tedirtti sonunda.
valla benim 206 ımda torpidoda ışık var...
arkadaşlar merakımdan birşey soracağım lütfen yanlış anlamayın bir arkadaşım birkaç ay önce 2004 model 206 aldı sis lambalı vs. hangi modeli tam hatırlamıyorum, 9 airbag var dedi.. 9 airbagli versionu varmı 206 nın yoksa en son 6 mıydı?
quote:
Orjinalden alıntı: royartar
arkadaşlar merakımdan birşey soracağım lütfen yanlış anlamayın bir arkadaşım birkaç ay önce 2004 model 206 aldı sis lambalı vs. hangi modeli tam hatırlamıyorum, 9 airbag var dedi.. 9 airbagli versionu varmı 206 nın yoksa en son 6 mıydı?
en son 6 tane.ön,yan ve perde hava yastıkları
arkadaşlar sattım corsayı en sonunda. 206 arıyorum. multijet ve cdti dan uzak durmakta fayda var... YAŞASIN HDI!!!!!!!!!
206 İYİ ARABA FAKAT KASA ÇOK HAFİF VİRAJLARDA PROBLEMLİ DİKKAT ETMEK GEREKİYOR