Şimdi Ara

peugeot 206 (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
981
Cevap
10
Favori
377.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 Ocaktan bugüne kadar aldığım tüm yakıtların fişlerini biriktiriyordum.Bu süre zarfı içerisinde toplamda 520 liralık yakıt almışım ve 3800 km yol yapmış durumdayım.Mazotu 2.50liradan hesaplayarak toplamda 208 litre yakıt almışım.Şehir dışı olarak bu süre zarfı içerisinde bir kere Ankara'ya bir kez de Seydişehir'e gidip geldim geri onların dışında hep şehir içinde kullandım aracı.Yaktığım yakıt 5.4 7litre arkadaşlar.Aslında 3800km'den fazla gidebilir bu araç ama kış mevsiminde olduğumuzdan dolayı aracımız maalesef biraz fazla yakmış.Ha bu değerler benim için oldukça çok iyi.Aracımı çok seviyorum

Aracımız:Peugeot 206 1.4 Dizel
  • 5,1 den 5,4 lere çıkmışın..basma basma,ne bu böle
  • Arkadaşlar bizde de 2004 model X-Line 206 var. 37,000 KM'de. Yeni Civic aldığımız için satıyoruz, araçta sorun yok, ilgilenen varsa PM atsın numara verebilirim.
  • arkadaslar ben umranıye sanayıde yerının tam adresını de verıyım ustanın ıstersnız
    1 tırıger degısımı
    2 v kayısı degısımı
    3 arka torsıyon degısımı
    4 sol teker bılyası degısımıne sadece ama sedece 285 ytl verdım ole serfı serfıs dolasıp ta kazık yemeyın bu anlattıklarımı serfıse gıtsenız ınanın 1100 ytl fıyat cıkarıyolar buyrun burdan yakın aracımda maasallah herseyı tas gıbıde oldu tık yok aracımda bana sorarsanız sızın yazdıklarınız fıyatları gorunce valla korkuyorum dıyorum bu nee ısteyene ıs yerını adresını verıyım ozel fort serfısı yaptı ısımı ıs yerınde fort tan baska her turlu arac var arı kovanı gıbı calısıyolar ısteyen buradan yaksınnn[:'
    (]
    bundan oncede sal ve sol olmak uzere rot kolları ve rot basları olmak uzere ıkısınıde parcaları da beraber aldık orıjınal toplam bana 100 ytl para cıkmıs oldu ustalıkta ıcınde eeeee ısınızı markaya degıl ustaya yaptırınn

• benim arabam 2003 x-line,70000de şu anda,sonbaharda değiştirmeyi düşünüyorum,ilk kullanım için güzel aslında ama ikinci elde satışı kolay olurmu,bide ne kadar eder fikriniz varmı?bu arada otomatik vites,ayrıca egzozu modifiyeli:)
  • http://www.sahibinden.com/kacmaz_2003_otomatik_vites_yeni_kasa_klimali_masrafsiz_orjinal-06WQQaXQQ14002472WQQpXQQdisplayitem

yanlız amcan burda sallamış esp falan var demiş..bişey demek istemiyorum.14-15 eder seninki sanırım
  • ben 10-12 diyodum 14se çok sevinirim..
  • umarım 14 eder..hayırlısı olsun senın için
  • quote:

Orjinalden alıntı: pelinozgen

benim arabam 2003 x-line,70000de şu anda,sonbaharda değiştirmeyi düşünüyorum,ilk kullanım için güzel aslında ama ikinci elde satışı kolay olurmu,bide ne kadar eder fikriniz varmı?bu arada otomatik vites,ayrıca egzozu modifiyeli:)

bende 2004 model 206 x-line kullanıyordum. ocak ayında 308 almaya karar verdim 10 gün içerisinde sattım. 14.500 tl ye gitti. 56.000 km.deydi. düz vites benzinli.
  • arkadaşlar kuzenim için araba araştırıyoruz kendisi üniveristeye gidiyor öğrenci adam yani o yüzden dizel bakıyoruz ve genç işi tek kapı arabalara bakıyoruz biraz modifiyeye de merakı var ben kendisine 206 van önerdim sıcak karşıları bütçe aşağı yukarı 13000 araba hdi olduğu için düşük km li arıyoruz ama bu bütçeye çok ta düşük km li bulamıyoruz acaba 80-100 bin civarındaki bir hdi ilerde bize sorun çıkartır mı? tabi bu biraz kullanıma da bağlı ama diyelim motor yaptırılması gerekti bize ne kadara mal olur bu soruları cvplarsanız memnun olurum teşekkürler
  • arkadaşlar şuan elimde yeni aldık 206 xs var 2000 model sanrooflu 1.6--90 hp. şehir içinde tam bi hesap yapamadım ilk 206'yla uzun yolum olucak 1 depo benzinle 90'a sabitlesek kaç km yol yaparız ??? gidilcek yol izmit - marmaris arası??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgt -- 21 Mayıs 2009; 10:46:21 >
  • Arkadaslar merhaba
    Araniza yeni katildim 87 binde 1,4 16v 2004 xt sahibiyim.

Araci servise soktugumda akslarin rulmanlarin debriyaj setinin degismesinin ve kavraminin revizyon gerektirdigini soylediler. Sizce bu kilometrede bir arac icin bu masraflar fazla degilmi? ki 75 bine e kadar bakimlari yetkili servisde yapilmis bir arac icin.

Debriyaj testini yaptim 2. vitesde el freni ile sorun yok stop ediyor motor. Ayrica kavrama ortanin biraz altinda. Bir sikayetim de yok.( benim bildigim kadari ile biten debriyaj yukarida kavrar).

Bu soyledgim aks, rulman vs sorunlu olup olmadigini nasil anlarim. Beni rahatsiz eden bir ses yok aracta..

Tek sıkıntım triger degisimi yapilmamis. Tavsiyesi olan var mi ?

Tamamen meraktan araci servise sokmamla bunlari soylediler sikayet uzerine degil.

Sizce ne yapmam gerekir..
  • triger dahil hiç bir şey yaptırma,servis biraz zor durumda sanırm,günde 5 kişiye aynı şeyi söyleseler 3 ü kabul etse günü kurtarırlar,o kilometrede dediklerinin hiç biri değişmez..
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkgt

arkadaşlar şuan elimde yeni aldık 206 xs var 2000 model sanrooflu 1.6--90 hp. şehir içinde tam bi hesap yapamadım ilk 206'yla uzun yolum olucak 1 depo benzinle 90'a sabitlesek kaç km yol yaparız ??? gidilcek yol izmit - marmaris arası??

Bende de aynı araç var, ş.arası 3000 deviri geçmeden bir depoyla yaklaşık 800 km. gidiyor. (araçta iki kişi ve küçük bir valiz ile.) fakat ş.içi özellikle istanbul trafiğinde biraz fazla yakıyor bir depoyla 450-500 km. zor gidiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gauss27

Arkadaslar merhaba
    Araniza yeni katildim 87 binde 1,4 16v 2004 xt sahibiyim.

Araci servise soktugumda akslarin rulmanlarin debriyaj setinin degismesinin ve kavraminin revizyon gerektirdigini soylediler. Sizce bu kilometrede bir arac icin bu masraflar fazla degilmi? ki 75 bine e kadar bakimlari yetkili servisde yapilmis bir arac icin.

Debriyaj testini yaptim 2. vitesde el freni ile sorun yok stop ediyor motor. Ayrica kavrama ortanin biraz altinda. Bir sikayetim de yok.( benim bildigim kadari ile biten debriyaj yukarida kavrar).

Bu soyledgim aks, rulman vs sorunlu olup olmadigini nasil anlarim. Beni rahatsiz eden bir ses yok aracta..

Tek sıkıntım triger degisimi yapilmamis. Tavsiyesi olan var mi ?

Tamamen meraktan araci servise sokmamla bunlari soylediler sikayet uzerine degil.

Sizce ne yapmam gerekir..

Bence trigeri vakit kaybetmeden değiştir. Benzinli 206.larda triger değişim süresi 80.000 km yada 5 yıl olması lazım sende ikiside dolmuş, trigerin hareket halinde kopması durumunda başına ciddi masraf açar.

Şuan peugeot servisleri yedek parçada %20 indirim uyguluyor. orj. parçalarını servisten alarak tanıdığın güvendiğin bir ustaya taktırıp daha makul bir fiyata halledebilirsin.

• arkadaşlar merhaba.
    acaba elinizde ve ya bildiğiniz yerde 206 1.4 benzinlinin hava filtresinin motora bağlantı kısmı var mı?
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar aracın içi nasıl geniş midir?
    diğer hb otomobillerle kıyaslarsanız makbule geçer..
  • 2 yıldır kullanıyorum. arkaya 3 kısı bındıgınız zaman kenardakı ıkı kısının kesınlıkle kafası tavana carpıyor.
    kafasını carpmamak ıcın ıcerı dogru yatırıyor bunun sonucunda da karın ve boyun kasları kasılıyor.
    ön koltukta oldugum için benden yana sorun yok.
    aynı sorun clıoda, 106da, c3te de var. fakat megan II ve yenı astrada gibi yenı tasarım araçlarda durum nasıldır bilmiyorum.
  • @gorky13

Konuyu hortlattığımın farkındayım ama megane 2 ve astra c sınıfı araçlar olduğundan baş ve diz mesafesi bizim araçlarımıza göre daha fazla.

Arkadaşlar aracımızın 75bin bakımı yaklaşmış durumda.Malum yağ da değişecek.Bugüne kadar aracımıza hep 10w 40 özellikli yağ kondu.Şimdi ise Castrol'ün tam sentetik 5w 30 veya 5w40 özellikli yağını koyarsam aracın motorunda bir sorun oluşur mu?Malum motor hep yarı sentetik yağla çalıştı bugüne kadar.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.