Şimdi Ara

peugeot 206 (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
981
Cevap
10
Favori
378.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xt15

iyi akşamlar arkadaşlar
    206 xt 1.6 110 bg tüplü aracımda hala çözemediğim bi problem var
    aracı ilk calıstırdıgımda rolantisinde bi problem oluyor devir çok fazla olmasada düşüyor ve kalkıyor.araç ısındıktan sonra rolantide bi sorun olmuyor.kalkış yaptıktan sonra 1. viteste tekleme oluyor araç sarsıntı yapıyor.
    ikinci vitese geçtikten sonra 1800-2200 devirleri arasında gaz pedali sabit durduğu halde sanki gaza basıyor ve bırakıyormuş gibi araba kendini bi sıkıyor bi bırakıyor bu çok bariz bişekilde olmuyor ama içerdeki kişiler hafif hafif ileri geri gidip geliyor.
    bu problemi vites yükselincede yapıyor ama düşük viteste oldugu gibi hissedilmiyor.bunu hem lpg de hemde benzinde yapıyor.

servise gittim servis bu konu hakkında bana hiçbir yorum yapmadı kontrolden sonra sadece ısı sensöründe hata varmış onu düzelttik dediler.o an tamamen geçmişti sorun ama ertesi gün yeniden yapmaya başladı.
    bulundugum yerde bi ustaya götürdüm ateşlemede sorun var dedi ve bujileri kontrol etti temizledi ve sorun neredeyse yok denecek kadar azaldı.
    ama 3-4 gün sonra tekrar eski haline geri döndü.ustaya tekrar gittim bu kez ateşleme bobininde sorun oldugunu söyledi bana.ama kesin olarak arıza şu noktadadır diyen çıkmadı.

bu konu hakkında bi fikri ve tavsiyesi olan arkadaslar varsa mesajlarınızı bekliyorum.

Dostum ben de lpg taktırdıktan sonra seninkine benzer başta tekleme ve sarsma sorunlarıyla karşılaşıyorum bir süre. Yazın hiç bir sorun yoktu mesela lpg varken. Gazı taktırdığım yere gittiğimde, uğraştıktan sonra bir kaç gün düzeliyor sonra devam ediyor.

• iyi günler
    benim araba yazında aynı problemi yapıyor.
    ilk başta lpg den diye düşündük gerçekten işinin ehli bi atiker servisine gittik 1.5-2 saat ugraştılar hiç bir problem bulamadılar.daha sonra benzindede yaptıgının farkına vardık.
    farklı ustalara ve servise gittik ama bir iki gün sonra dediğin gibi tekrar başlıyor.
    peki ateşleme sisteminde problem var dediler ve ateşleme bobini üzerinde duruyorlar ama kesin bişey söylemiyorlar
    bu durum hakkında bi tavsiyen olur mu
  • bu gün aracımın kışlık bakımını yaptırdım malum erzurum burası aksatmamak lazım. antifiriz değişti, castrol 5-40 yağ tercih ettim, hava filitresi değişti, yağ filitresi değişti, camdayı buzu önleyici cam suyu konuldu, akü kontrol edildi, direksiyon ve firen hidrolikleri kontrol edildi, kışlık lastikler takıldı, rot balans ayarı yapıldı, amartisörler kontrol edildi, kışa hazır duruma getirildi. fiyat 180 tl tuttu sizce bu fiyata bu bakım iyimi.
  • 180 Tl normal geldi bana, tandığı çevresi olanlar daha ucuza kapatıyor tabi ama bence bu fiyatta normal, lastik değişimi rot balansda... var yani.
  • 206 sedan confort 1.4 hdi almayı düşünüyorum artı ve eksileri nelerdir 1.4 sedan kasaya küçük gelirmi birde yakıt durumu nasıldır yadımlarınızı bekliyorum

• 206 LARIN SEDAN LARI PEK TUTULMUYOR...İŞ İÇİNSE OLUR AMA NORMAL BİNMEYE TAVSİYE ETMEM-SENİ DE YANILTMAK İSTEMEM TAMAMEN KENDİ GÖRÜŞÜM..
  • 2006 x desing arac aldım,aracda gostergesinde dısı ısı gostergesi yokmu,bu modellerde bulunmuyormu?
  • x designlarda o özellik malesef yok.
  • Merhaba arkadaşlar. Yakıt konusunda bir sıkıntım var. yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Sorum çok net: 2002 model 1.4 8V benzinli colorline 206 aracım var. 86000 km. de.
    Son ölçümüme göre 100 km de 10-11 lt yakıyorum. yani km 35-40 kuruş arası. filtreler ve yağ zamanında değişiyor.
    Kullanım koşulları: hemen hemen hepsi şehir içinde. iş için 3 km gidiş 3km dönüş sabah -akşam standart. dönüşte 800-900 mt yokuş çıkıyorum. geri kalan kullanımda istanbul içi ve genelde yoğun trafikte. 1) bu şartlarda km de 400 e yakın yakması normalmidir?
    2) bu şartlarda 1.4 dizel 207 ya da 2006-2007 model 1.4 tdi fiesta nın km de deki ortalama yakıtı ne olur;?
    3) bu araca tüp taktırsam yine aynı kullanım koşullarında ortalama yakıtı ne olur.
    şimdiden çok teşekkürler...
  • benim arac 1,4 benzinli,ilk harekette vites ne olursa olursa tekleme işini yapıyor,ilk basda soguklarda olur diyordum ama,20 derece sıcaklıkta bile yaptı,bazense hiç yapmıyor,duzelme oluyor sonra.anladıgım kadarıyla genel olarak bu sorun var
    quote:

Orijinalden alıntı: xt15

iyi günler
    benim araba yazında aynı problemi yapıyor.
    ilk başta lpg den diye düşündük gerçekten işinin ehli bi atiker servisine gittik 1.5-2 saat ugraştılar hiç bir problem bulamadılar.daha sonra benzindede yaptıgının farkına vardık.
    farklı ustalara ve servise gittik ama bir iki gün sonra dediğin gibi tekrar başlıyor.
    peki ateşleme sisteminde problem var dediler ve ateşleme bobini üzerinde duruyorlar ama kesin bişey söylemiyorlar
    bu durum hakkında bi tavsiyen olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kürek

206 sedan confort 1.4 hdi almayı düşünüyorum artı ve eksileri nelerdir 1.4 sedan kasaya küçük gelirmi birde yakıt durumu nasıldır yadımlarınızı bekliyorum

cevap beklıyoruz.
  • ben de cevap bekliyorum...
  • ilk defa aracımın performasından bu kadar memnun kaldım. ya ben ya araç ya bakımdan kaynaklanan bir performansa artışı bilmiyorum neden olduğunu ama 350 km yol yaptım çeyrek depodan biraz fazla yaktı daha önemlisi performansı mükemmeldi hız sorarsanız eski tempomu biraz düşürerek 110 ile 130 arası tuttum hızı sadece bir kez 70km kadar 150 ile gittim. nasıl sizce iyimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fitay34

Merhaba arkadaşlar. Yakıt konusunda bir sıkıntım var. yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Sorum çok net: 2002 model 1.4 8V benzinli colorline 206 aracım var. 86000 km. de.
    Son ölçümüme göre 100 km de 10-11 lt yakıyorum. yani km 35-40 kuruş arası. filtreler ve yağ zamanında değişiyor.
    Kullanım koşulları: hemen hemen hepsi şehir içinde. iş için 3 km gidiş 3km dönüş sabah -akşam standart. dönüşte 800-900 mt yokuş çıkıyorum. geri kalan kullanımda istanbul içi ve genelde yoğun trafikte. 1) bu şartlarda km de 400 e yakın yakması normalmidir?
    2) bu şartlarda 1.4 dizel 207 ya da 2006-2007 model 1.4 tdi fiesta nın km de deki ortalama yakıtı ne olur;?
    3) bu araca tüp taktırsam yine aynı kullanım koşullarında ortalama yakıtı ne olur.
    şimdiden çok teşekkürler...

yaktıgınız yakıt gayet normal. fakat cogu ınsan aracını ve kendını ovmek adına cok yakıyorsun dıyebılır, normaldır. sureklı 2. ve 3. viteste gıdılen bır sehırıcı trafıgınden bahsedıyosanız 10-11 litre degıl de 9-10 litre yakabılır, bu da pek bı sey degıstırmeyecektır. eskısehırde ben de o civarlarda yakıyorum.

dizel aracın yakacagı da en fazla 7-8 litredır ki kullanan arkadaslarım var bu civarda yakıyorlar.

lpg taktırdıgınız zaman da fiyat bazında %30 gibi bir tasarrufunuz olacaktır.

• teşekkür ederim gorky_13. bnm istanbulda bu kadar yakmam normal o halde. o zaman bnm için mantıklı olan bayramdan sonra 2006-2008 makyajlı kasa temiz bi fiesta bakmak olucak.. km de şimdiye oranla 15 kuruşa yakın fark yapar. bu da yılda 10.000 km yapsan 1,500 tl yılda yakıttan tasarruf demek...
  • Merhabalar;
    206'mın arka torsiyon problemi var serviste 900 tl civarı masraf çıkarttılar,sizlerin başına böyle bir durum geldi ise nerede ne kadar yaptırmıştınız?
    Teşekkürler.
  • quote:

teşekkür ederim gorky_13. bnm istanbulda bu kadar yakmam normal o halde. o zaman bnm için mantıklı olan bayramdan sonra 2006-2008 makyajlı kasa temiz bi fiesta bakmak olucak.. km de şimdiye oranla 15 kuruşa yakın fark yapar. bu da yılda 10.000 km yapsan 1,500 tl yılda yakıttan tasarruf demek...

fakat ıstanbulda cevreyolu kullanılan yerlerde ortalamalar cok dusuk cıkıyor. yanı sehırıcı demek akıl karı degıl. fakat benım bahsettıgım sehırıcı trafıgı 2. 3. vites kullanılıyor ve ortalama hız ise 25-30 km/h.
  • anladım gorky kardeşde, bazen normal trafikde 10 dk olan mesafeyi 1 saatte gittiğim zamanlar oluyor. her gün 6 kmyi(3 gidiş 3 geliş) 1 ile 3 . vites aerasında gidiyorum. öyle çevre yolu falan çok kullanmıyorum. zaten kanıma dokunan az gidip çok yakmak. bilmiyorum bu şartlarda 35-40 krş yakması normal diyerek belkide kendimi kandırıyorum ama öyle yada böyle ayda 5 bin km de yapsan 500 km de yapsan benzinliye binilcek gibi değil istanbulda...
  • Arkadaşlar bizim 206 var. Ben aldığımdan beri kış bakımı falan yaptırmadım. Lastikler de aynı değiştirmiyorum hiç.
    Zaten genelde Çanakkale çevresinde kullanıyorum. O yüzden yaptırmıyorum.

Ama Balıkesir'e gitme durumu var. Sizce gitmişken servise gidip kış bakımına soksam mı? Aküyü kontrol ettirdim. Bitmek üzere bunun işi dediler.
    Aküyü falan değiştirseler. Bir de kış bakımı yapsalar kaça patlar sizce?

Ve yaptırmasak kış bakımı n'olur? Çok sakıncası var mı? İlk aracım olduğundan olaya çok hakim değilim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feyy -- 15 Kasım 2010; 12:02:06 >
  • quote:

anladım gorky kardeşde, bazen normal trafikde 10 dk olan mesafeyi 1 saatte gittiğim zamanlar oluyor. her gün 6 kmyi(3 gidiş 3 geliş) 1 ile 3 . vites aerasında gidiyorum. öyle çevre yolu falan çok kullanmıyorum. zaten kanıma dokunan az gidip çok yakmak. bilmiyorum bu şartlarda 35-40 krş yakması normal diyerek belkide kendimi kandırıyorum ama öyle yada böyle ayda 5 bin km de yapsan 500 km de yapsan benzinliye binilcek gibi değil istanbulda...

dediklerinize aynen katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.