Şimdi Ara

PEUGEOT 3008 (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.078
Cevap
114
Favori
1.463.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ermanitouch spor modu var tabiki yazmayı unutmuşum.gece geç saatte yazmıştım ..
  • baytar 17 bilgi için teşekkürler
  • Herkese merhaba,

Ben de yeni bir araç alma arifesinde bu forumda yazılanları ilgiyle takip eden biriyim. Öncelikle herkese teşekkürler; deneyimleriniz ve fikirleriniz için...Hatta zaman zaman agresif, zaman zaman haklı çıkışlarınız için:)

Açıkçası bir araçta ilk etapta tasarıma dikkat ederim. Bu anlamda Lancia Delta ilk gözağrımdı ancak daha sonra Fiat Bravo'ya ilgi duymaya başladım ve son olarak da Peugeot 3008 (tuhaf ve alakasız tercihler gibi gelebilir size.. e öyle biraz haklısınız) ve şunu farkettim ki, eğer yeni bir araç alacaksanız, ne alırsanız alın o araçla ilgili pekçok olumsuz eleştiri duyabiliyorsunuz. Ferrari almaya karar verdiğinizi söyleseniz, biri gelip "O araç yaramaz abi. Bir kere 2. eli zayıf" diyebilir mesela...

3008 kullanıcıları genel olarak araçlarından memnunlar. Ben beyaz ve panoramik camlı bir 3008 almayı tasarlıyorum. Sanırım genelde tercih edilen köpekbalığı grisi (bu rengin ingilizcesi kesinlikle daha karizmatik) ve inci siyahı. Öncelikle bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim. "Harika bir tercih" derseniz daha fazla tatmin olabilirim:)
    Ve ayrıca...İstanbul'da yaşayan biri olarak, Ankara'daki bir bayiden daha iyi fiyat alınmışsa eğer, bunun yaratacağı masraflar göz önüne alındığında (geçici plaka gibi) ne kadar bir fark gerçekten böyle bir yolculuğa değer sizce? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Alternatiflerim birbirinden çok alakasız araçlar olabilir. Ancak hala aklımın biryerlerinde Fiat Bravo markası çınlıyor. Bundan kurtulamıyorum:)

Evet kısaca böyle...Fikirlerinizi bekliyorum...Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: TTunch

Herkese merhaba,

Ben de yeni bir araç alma arifesinde bu forumda yazılanları ilgiyle takip eden biriyim. Öncelikle herkese teşekkürler; deneyimleriniz ve fikirleriniz için...Hatta zaman zaman agresif, zaman zaman haklı çıkışlarınız için:)

Açıkçası bir araçta ilk etapta tasarıma dikkat ederim. Bu anlamda Lancia Delta ilk gözağrımdı ancak daha sonra Fiat Bravo'ya ilgi duymaya başladım ve son olarak da Peugeot 3008 (tuhaf ve alakasız tercihler gibi gelebilir size.. e öyle biraz haklısınız) ve şunu farkettim ki, eğer yeni bir araç alacaksanız, ne alırsanız alın o araçla ilgili pekçok olumsuz eleştiri duyabiliyorsunuz. Ferrari almaya karar verdiğinizi söyleseniz, biri gelip "O araç yaramaz abi. Bir kere 2. eli zayıf" diyebilir mesela...

3008 kullanıcıları genel olarak araçlarından memnunlar. Ben beyaz ve panoramik camlı bir 3008 almayı tasarlıyorum. Sanırım genelde tercih edilen köpekbalığı grisi (bu rengin ingilizcesi kesinlikle daha karizmatik) ve inci siyahı. Öncelikle bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim. "Harika bir tercih" derseniz daha fazla tatmin olabilirim:)
    Ve ayrıca...İstanbul'da yaşayan biri olarak, Ankara'daki bir bayiden daha iyi fiyat alınmışsa eğer, bunun yaratacağı masraflar göz önüne alındığında (geçici plaka gibi) ne kadar bir fark gerçekten böyle bir yolculuğa değer sizce? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Alternatiflerim birbirinden çok alakasız araçlar olabilir. Ancak hala aklımın biryerlerinde Fiat Bravo markası çınlıyor. Bundan kurtulamıyorum:)

Evet kısaca böyle...Fikirlerinizi bekliyorum...Şimdiden teşekkürler...

Aramıza hoşgeldiniz,

Öncelikle bu forumda edineceğiniz bilgi ve izlenimlerin daha sonra mutlaka yapacağınız test sürüşü ile birlikte sizi doğru tercihe götürmesini umarım.
    Kuşkusuz biz otomobil severler için otomobil büyük bir tutkudur; öyle ki şahsen orta vadeden önce arabamı değiştirme şansım olmamasına rağmen her gün bu forumlarda gezmeden internette otomobil haberlerini incelemeden duramıyorum. Bu sebepten de Her akşam başka bir otomobil rüyasıyla yatıp; sabah başka bir otomobil kararıyla uyanıyorum.Ya da en azından 1 ay öncesine kadar, zira artık 2-3 sene zarfında kararımı değiştirecek başka bir araba çıkmazsa 3008 tam istediğim gibi.. Golf 1.4 TSI 160 hp, Scirocco 1.4 TSI 160 hp, VW touran, Skoda Superb, Kaşkay, C4 picasso arasında kafamda gidip gidip geldim.. Ama önce otomobilde ne beklentim olduğuna karar vermem gerekdi; Beklentilerimin Otomatik vites, Konfor, Sessizlik, Yüksek yapı, Yakıt ekonomisi olduğunu fark ettim, Bunun yanında otomobil olarak da duygusal anlamda 3008 beni bağladığından bu şartların hepsini yerine getirdi. Tabi 60-62.000 TL çok ciddi rakamlar. Ancak dizel,otomatik, yüksek ve büyük kasa, konfor, yalıtım, uzun yol rahatlığı ve bu "sınırsız yenilik ve donanım" bu fiyattan aşağı TR vergi şartlarında olmaz. Sonuc olarak önce tam olarak ne istediğinize kara vermeniz gerekiyor. Ve büyük ihtimalle en yakın araç bile beklentilerinizin tamamını karşılayamayabilir. ( Keşke 3008 1.6 HDI 110 değil de 120-130 hp olsa mesela benim için). 3008 ile ilgili sorun olarak nitelendirilebilecek tek sorun bence Şanzuman arızasının kullanıcı hatası olarak değerlendirilip garanti kapsamı dışında değerlendirilmesi. Belki başka markalar için de geçerli bir durumdur bilmiyorum. Ve bu şanzumanın arıza yapacağı anlamına da gelmez, Ancak peugeot bayisi şehir içinde manuel kullanım tavsiye ettiklerini söyledi; bu da arıza durumunun olma ihtimalinin standartın üstünde olduğunu gösterir. ( çekindikleri bir şey olduğu kesin )
    Sizde beklentinizin ne olduğuna karar verirseniz, bunları azami olarak karşılayan bir araçta karar kılabilirsiniz, Fiat bravo ve 3008 arasında durmanız; sizin de henüz ne beklenti içinde olduğunuz tam farkında olmadığınızı gösterir, zamanla beklentiler oturunca kararınız da şekillenir. Son olarak incelemek istediğim bir araç da TR ye gelince Skoda Yeti 1.2 TSI DSG olacak, beklentilerime 3008 dışında en çok yaklaşan araç. Ama Tr ye gelmesi, fiyatının berlirlenmesi ve test etmem lazım.

• Teşekkürler ermanitouch...

Söylediklerin gerçekten mantıklı. Peugeot bayisinin şehir içinde manuel modu tavsiye etmiş olması ve şanzuman arızasının garanti kapsamı haricinde değerlendirilmesi dikkat çekici. Öyle görünüyor ki yakında ben de bir beyaz 3008 sahibi olacağım. Tabi son anda fikrim değişmezse. İlgilendiğiniz Skoda Yeti de gayet hoşmuş. Umarım yakın zamanda gelir ve test etme şansı bulursunuz...
  • Bu arada sizlere bir sorum var.

Şu önermeler mantıken doğrumudur? ( Genel olarak ya da 3008 için özellikle)

1. 16" Jant 17" Janttan yol tutuş olarak daha iyidir.
    2. 16" Jant 17" Janttan konfor ve ses yalıtımı olarak daha iyidir

Teşekkürler.
  • 1.17 daha iyidir
    2.sesi bilmem ama 16''daha konforludur çünkü yanagı büyükdür
    geçde olsa düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILIÇ -- 25 Aralık 2009; 18:17:31 >
  • Bu arada ermanitouch...

Dün bir Peugeot bayisiyle görüştüm ve otomatik şanzumanda oluşabilecek arızaların da yürüyen aksama dahil olması nedeniyle garanti kapsamında olduğunu öğrendim. Bu konuda bilginiz olsun...
  • TTUNCH

Ben yanlış mı hatırlıyorum acaba.. Olabilir belki de ben de bir ara bayiye gideceğim tekrar sorarım, belki de ben yanlış anlamışımdır. Umarım bayinin size verdiği bilgi doğrudur, bu çok iyi bir haber. Bu arada siz beyaz düşünüyorum demiştiniz. Bu araca benim zevkime göre en çok Köpek balığı grisi yakışıyor,
    o olmazsa beyaz güzel durur diye düşünüyorum. 3008 in beyazı sanırım opak değil sedefli beyaz bu sebepten metalik renk farkını ödemek durumunda kalıyor kullanıcı. Ttunch yanlışsam lütfen düzeltin.

KILIÇ,

cevap için teşekkürler. 2. kısım için hemfikiriz, çevreden edindiğim cevaplar da hep aynı yönde. Ancak birinci durum için bazı değişkenler olabilir.

Aslında sormak istediğim genel bir soru değildi. 3008 in grip kontrollü 16" jantlı lastik seçeneği ile grip control olmadan 17" lastik seçeneği arasında yol tutuş arasında nasıl bir fark oluşur onu merak ettim. Değerlendirme açısından kritik soru 16" model ile 17 " model arasında lastiğin çapı açısından fark var mı.. eğer fark yok aynı çaplı ve enli lastikler sadece yanak boyu farklı ise bu durumda sanırım yol tutuş açısından bir fark olmaz. Merak ettiğim daha doğrusu bilmediğim Eğer 3008 in 17" jantı çap ve en olarak 16" janttan büyükse bu durumda yol tutuş nasıl olur? Aslında biraz basit fizik ile lastiğin çapının büyümesi aracın ağırlık merkezini yukarı kaldıracağından yol tutuşu negatif etkilemez mi? Aynı şekilde basit fizik ile lastik eninin büyümesi ile özellikle kuru zeminde aracın zemine temas edecek yüzey alanı artacağından uygulanan basınç düşer ve bu da yol tutuşu negatif etkilemez mi? Sanki düzeltme yapmadan önceki cevabınız daha doğru gibi geldi bana ama kafam karıştı..Bu arada bu forumda 30 senelik mühendis olan ve 3008 almayı düşünen bir abimiz vardı, Bize bu işin uzmanı olarak yardım eder misiniz?

Teşekkürler.

• ermanitouch:

Bugün 1.6 HDi 110 hp AUTO6R Premium Pack beyaz bir 3008 satın aldık. Panoramik cam tavanın beyazda hoş durduğunu düşünüyorum ancak köpekbalığı grisi de hoş bir renk tabi. Bu tamamen tercihle alakalı. Benim en başından beri beyaz renk takıntım vardı. Aracı yeniyılda teslim alacağım.(Böylece bandrol ücretini ödemek durumunda kalmıyorum) Bu arada 3008lerdeki tüm renk alternatifleri metalik olduğundan metalik boya farkı otomatik olarak verilmekte. Umarım yanlışım yoktur bu konuda ama ben öyle biliyorum. Hayırlı olsun diyelim:)
  • Seçiminize Çok sevindim. Allah kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasip etsin. Darısı başıma ne diyim:) Beyaz ben hiç görmedim çok merak ediyorum.Hangi opsiyonları aldınız bir de sorması ayıp nasıl finansa ettiniz? ne kadara mal oldu?. Bence 3008 alarak çok doğru bir tercih yaptınız.

tekrar hayırlı olsun. Aracınızı teslim alınca fotolarınızı bekliyoruz.
  • Teşekkür ederim. Umarım siz de çok yakında istediğiniz 3008'i alırsınız. Aldığım araç Deri Paketi ve Alarm Paketi dışında full. Bir kısmı için kredi kullandık. Gerisi nakit. Araç toplamda 58.000'e geldi. Aracı teslim aldıktan sonra fotoları da paylaşmaya çalışırım. İyi dilekleriniz için tekrar saolun.
  • ttunch öncelikle hayırlı olsun..58.000 tl fiyat iyi bence biz ötv indirimi varken bile 58500 e almıştık .
  • quote:

Teşekkür ederim. Umarım siz de çok yakında istediğiniz 3008'i alırsınız. Aldığım araç Deri Paketi ve Alarm Paketi dışında full. Bir kısmı için kredi kullandık. Gerisi nakit. Araç toplamda 58.000'e geldi. Aracı teslim aldıktan sonra fotoları da paylaşmaya çalışırım. İyi dilekleriniz için tekrar saolun.

TTunch aracınız belirttiğiniz konfig de site verilerine göre 62.550,- TL ediyor .( Aralık kampanyalı fiyatı üzerinden hesapladım). 4.550 TL de test sürüşü kampanyası dahilinde indirim uygulamışlar sanırım, yanılıyor muyum?

Tekrar hayırlı olsun.
  • Arkadaşlar, bu soruyu kime sordumsa inandırıcı bir cevap alamadım. Sizler ne düşünüyorsunuz?
    Auto 6R bildiğimiz gibi tork converter şeklinde bir otomatik şanzıman değil. Aslında bildiğimiz düz şanzımanın robotize edilmiş hali. Normal otomatik şanzımanda, uzun süre hareketsiz kalacaksanız, vitesi D Drive da tutmaz, boşa alırsınız. Çünkü hidrolik tork converter boşu boşuna görev yapmaya devam eder ve az da olsa enerji harcar. Bu arabada durum nedir? Diyelim uzun bir kırmızı ışıkta veya sıkışık trafikte birkaç dakikalık bir bekleyişte boşa almak gerekirmi? Yoksa robotize fonksiyon onu zaten boşa çıkarıyormu?

İkinci soru:

Bazen sıkışık trafikte ve yokuş aşağı iken, arabayı Auto da tutup habire vitese girip çıkması yerine, boşa alıp sadece frenden çektiğinizde kısa mesafeleri kaydırarak almak kolayıma geliyor. İstanbulda sabah Barbaros Bulvarı trafiğini bilenler anlarlar. Bunun bu şanzımana zararı varmıdır? Araba hareket halindeyken Auto ya almak zarar verirmi?

• omeron,

henüz bir 3008 sahibi değilim ancak dudullu can otomotiv de aracı görmeye gittiğimde Müşteri temsilcisi şanzumandan bahsederken şehir içi kullanımda manuel kullanmanızı tavsiye ediyoruz demişti. Sanırım bu manuel araçlarda da ışıklarda ve trafikte aracı boşa almak anlamına geliyor, zira debriyaj balatası çabuk aşınır.

Anı şekilde eski şirketimin araçları da benzer robotize şanzımanı kullanan toyota corolla idi. Yaklaşık 3-4 araç şanzuman arzısıyla servise gitmişti.

Servis de trafikte durma anlarında aracın boşa alınması gerektiğini söylemişti. Zaten iş çıkışı e-5 trafiğinde 1 saat kadar boşa almadan gittiğinizde yanık kokusu gelmeye başlıyordu. 3008 farklı olabilir belki ama robotize şanzumanalr için 2 örnek vermek istedim.

Kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi vereceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanitouch -- 30 Aralık 2009; 14:43:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanitouch

quote:

Teşekkür ederim. Umarım siz de çok yakında istediğiniz 3008'i alırsınız. Aldığım araç Deri Paketi ve Alarm Paketi dışında full. Bir kısmı için kredi kullandık. Gerisi nakit. Araç toplamda 58.000'e geldi. Aracı teslim aldıktan sonra fotoları da paylaşmaya çalışırım. İyi dilekleriniz için tekrar saolun.

TTunch aracınız belirttiğiniz konfig de site verilerine göre 62.550,- TL ediyor .( Aralık kampanyalı fiyatı üzerinden hesapladım). 4.550 TL de test sürüşü kampanyası dahilinde indirim uygulamışlar sanırım, yanılıyor muyum?

Tekrar hayırlı olsun.

Bu sorunun cevabını bende bekliyorum:)
    Çünkü benimde aklımdaki model PREMIUM AUTO6R - 1.6 HDi 110 hp - AUTO6R (55.950TL) Fakat inatla bu model internet üzerinde yazılan fiyatlarda 1000TL bir indirim var dolaysıla almak için düşünmüyordum.Fakat internette yazan fiyattan test sürüsü yapıldığında daha düşük fiyatlara alınabilirse ciddi olarak yarın bu aracı incelemeye gidip alabilirim.

• Baytar17: Teşekkür ederim. Umarım ben de aracımdan sizin kadar memnun olurum ilerde.

ermanitouch & @uiKSilveR: Bildiğim kadarıyla bu indirim benzinli versiyonlar için geçerli olabiliyor ancak 3008'in kampanyası 17.000 TL krediye 12 ay için %0,00 faiz imkanı. Ayrıca, internetten çıkan fiyatlar sadece bir fikir veriyor. Her bayi farklı oranlarda indirim yapabiliyor bu fiyat üzerinden ve tabi sene sonu olmasının da bunda etkisi büyük. Tek tek bayileri aramak ve görüşmek gerekiyor. Ankara'yı bile aramalısınız sanırım. Tabi eğer başka bir şehirdeyseniz:)
  • Arkadaşlar, 5008 ile ilgili bir topik bulamadım bu araç hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atlas46

Arkadaşlar, 5008 ile ilgili bir topik bulamadım bu araç hakkında bilgisi olan var mı?

Güvenilmeyen(güvenilmeyen diyorum çünkü peugeot'a güvenilmiyor) kaynaklardan alınan bilgilere göre Ocak ayında Türkiyede olacak.

Citroen C4 Grand Picasso ile aynı platformu paylaşan araç ön konsolu kardeşi 3008'den alıyor. 7 kişilik MPV sınıfında olan araç ilk etapta 307-308-407 ve 3008'den tanıdığımız 1,6 litrelik HDI motorun yanında 1,6 litre benzinli motorlarla da gelicek.

307SW-308SW-407SW'de görüp beğendiğimiz cam tavan 5008'de de mevcut.

MPV sınıfında C4 Grand Picasso'ya rakip olacak 5008 bakalım ne kadar başarılı olacak?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.