Şimdi Ara

Peugeot 301 Debriyaj Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abiler merhaba,2014 301 HDI 92 hp Allure aracımda vites değiştirirken debriyajdan çekince sert bir şekilde bırakıyor.Normal bir araca göre vites değiştirirken daha geç gaz vermemiz gerekiyor.Kronik midir?Aynı araca sahip arkadaşımda aynı sorundan şikayetçi.Aracın torklu olmasından olabilir mi?Araç 2 bin km den beri bizde şu an 60 bin km de.Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mezuni -- 12 Ocak 2021; 20:38:52 >

• up

• Şanzıman ile ilgili. Eski tip olduğundan normal. Biraz gaz verince oranını ayarlayabiliyorsunuz. Yeni nesil 6 viteslerde o sorun yok yağ gibi gecirebiliyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ferrari091 kullanıcısına yanıt

Evet hocam dediğiniz gibi gazla ayarlıyorum.Fakat önceden kullandığım eski nesil 5 ileri araçlarda bu problemi yaşamamıştım varsa da hissetmemiştim.

• Mezuni kullanıcısına yanıt
    malzeme farkı. onu yumuşatan bi parça var zararı yok böyle olmasına ama konfor arttırıyor. en makbulü sizin gazla ayarlamanız.

Anladım,yardımınız için teşekkür ederim hocam hayırlı akşamlar.

Hocam bir de bu şanzımanın yağı ne zaman değişmeli?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 307 Otomatik Vites Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mezuni kullanıcısına yanıt
    Manuel şanzımanlarda değiştirmek zorunda değilsiniz aslında ancak 200 bin km gibi değiştirirseniz de fena değil. Yarı otomatik araçlarda, hatırladığım kadarıyla, 50-60 bin km, tam otomatikte 100 bin km'de değişmeli ve manuel araçlarda değiştirmek zorunda değilsiniz ama 200 bin km civarlarında yapılsa da zararı olmaz.

• Hocam yardımınız için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mezuni

Hocam yardımınız için teşekkür ederim.

Manuel şanzumanlarda da yağ değiştirmek gerekir, ortalama bu 100.000 Km de yapılması tavsiye edilir. Önce ki aracım Clio3 de kronik olarak bilinen zaman zaman 1. den 2 ye geçerken vitesin sert geçmesi problemi ni, araç 60.000 Km deyken "MOTUL" marka şanzuman yağı değişimi ile, sorunu çözmüş, ve Clio 3 forumun da paylaşmıştım, bir çok kişi de aynı şekilde o sorundan kurtulmuştu.

• tefennili kullanıcısına yanıt

Ben de 100 bin km civarlarında değiştirmeye çalışacağım hocam,teşekkürler.

• Peugeot 301, Citroen C-Elysee 1.6 dizel bu araçların debriyajları fabrika çıkışı aşırı sert oluyor... Öyle ki sıkışık trafikte takılıyorsanız kısa sürede bacak kaslarınızın gelişeceğine emin olabilirsiniz.

Sanki debriyaj pedalına ağırlık bağlamışlar gibi bir durum söz konusu...   301 den inip Clio4 e binince debriyaj pedalı yokmuş gibi konfor hissediliyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.