Şimdi Ara

ESC devre dışı nedemek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar 2017 model linea aracımda bugün yolda giderken aniden bir uyarı verdi. ekranda ESP logosu çıktı ve esc devre dışı hil holder devre dışı kullanma klavuzuna bakın gibi bir ibare yazdı bir müddet bu şekilde gittim. hatta arabada ASR tuşu vardı ışığı yandı sönmesi için bastım sönmedi. gideceğim yere gittim kontağı kapattım sonra arabayı çalıştırdım hiçbir uyarı felan vermedi sizce bu ne anlama geliyor ???

• su birikintisinden geçtiyseniz anlık yanmıştır
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

evet galiba dediğiniz gibi oldu bir daha arıza vermedi...

• araç sert bir çukura veya tümseğe mi girdi ?

veya araçta patinaja mı düştünüz ? Akü ne durumda ?

tüm bunları yaparken motor yeni çalışmış soğuk bir motor muydu ?

aracı ECU'su sabah sabah şov yapmış olabilir.

• infinite kullanıcısına yanıt

motor sıcaktı öyle sert bir çukura veya suya düşme durumu olmadı.

akünün durumu gayet iyi 1 ay önce baktırdım.

peki arıza durumu devam etseydi ne olurdu büyük bir arıza mı ??

• 7805 7 kullanıcısına yanıt

geçmişte buna benzer bir çok başlık vardı...

özetle bir kaçını buraya derliyorum,vakit varsa bir sisteme bağlatın aracı,hata kodu varsa bilgi versinler...

*ESP arıza lambası yanıp duruyor, daha önceden ilk frene bastigimda direk yanıyordu, fren musurunu değiştirdim, şimdi ise çalıştırdıktan üç beş dakika sonra tekrardan yanıyor, bilgisayara bağlatip hatayi sildirdim yine aynı...

*bi ara turbo hortumu gevşemiş dediler sildiler sorun yok...

*Direksiyon açı sensöründen,ivme sensöründen,abs okuyucularından,geri vites fren müsürlerinden,beyinden yapabilecek bir çok arızası var...

*müşürü değiştirince eskisi gibi fren pedalına ilk bastigimda hata vermiyor artık, 5 dk falan kullanıyorum sonrasında yanıyor bu seferde, acaba yan sanayi aldım ondan mı?ardından aralıklı fren hatası yazan hatayı sildik, gene yaptı...

*Akü veya tekerlek sensörlerini kontrol ettirin?

*ECU sorunu olabilir ? anlık voltaj sebebi ile...

*balata üstünden fişi çekmek sıkıntı yaratmıyor , sadece balata bittiğinde uyarı almazsınız,

sanırım arkadaşın arabasında ,o kablolarda kısa devre vardı , balata fişini çekince,esp uyarısı da düzelmişti...

vay anasını beee yani birçok sebebi varmış peki kesin nokta atışı arıza tespitini bilgisayara bağlayarak mı yapıyorlar ???

ODB cihazı ile bağlanılıyor 20-25 yıl süredir....

birçok yeni nesil araç hata ile ilgili log bırakır beyine ve buradan soruna ulaşılır...

örnek ;

FİAT ALBEA 1.3 MULTİJET ARIZA VE ÇÖZÜMLERİyoutube
    arıza tespit cihazı Multiecuscan ## nasıl çalışır ## neler yapılır ## doğru teşhis nasıl konur..
    https://www.youtube.com/watch?v=QwM0BUcrfTc

Bahadır Erdem

evet bildim bu cihazı internette satılıyor telefona yazılımı yükleniyor blutut ile bağlantı kurulıyor arabanın herşeyi çıkıyor ..eyvalah saolasın...

telefon sağlıklı sonuç vermez. adam gibi uygun bilgisayara bağlamak lazım

• Lastik ABS sensörü arızası. Ya teker bilyesi bozuk yada araç yatmaktan fren kaliper paslanmış. Bende iki sefer oldu. Birinde ön teker bilyesi değişti. Ama onda seste vardı. İkincide araç çok yatıyordu uzun yol yapa yapa o arıza gitti.
  • sissil S kullanıcısına yanıt

evet arabanın uzun süre yatması da iyi değil.. boşuna dememişler işleyen demir pas tutmaz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.