Şimdi Ara

Punto Evo Start/Stop Devre Dışı Bırakma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bunun bir yolu varmı arkadaşlar bu özellik yüzünden yokuşta takıcaz arkadai arabaya bigün buton falan yokmu açıp kapamak için.bu arada arabam otomatik vites

• Start-stop sisteminde araç otomatik olduğu halde yokuşta geri kaçma mı yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

Start-stop sisteminde araç otomatik olduğu halde yokuşta geri kaçma mı yapıyor?

aynen hocam yapıyor.çok saçma bi sistem hiç beğenmedim
  • dörtlü flaşörün solundaki düğmeye basılı tutarsanız start stop kapanır, ama bildiğim kadarıyla her bindiğinizde bu işlemi tekrarlamanız gerekir.
  • bu düğmemi hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus07 -- 6 Nisan 2012; 20:55:04 >
  • Slm arkadasim sana bunun icin super cozumum var arac stop durumdayken vitesi ileri alirsan arac calisir ve hill holder devrede olur ayagini frenden cektigin zaman hh devreden cikar. Ss guzel birsey kullanmaya bak.
  • keşke aracımda start stop olsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea Start Stop Kapatma Hk.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

Slm arkadasim sana bunun icin super cozumum var arac stop durumdayken vitesi ileri alirsan arac calisir ve hill holder devrede olur ayagini frenden cektigin zaman hh devreden cikar. Ss guzel birsey kullanmaya bak.

hocam vitesi ileri alırsan diyoda otomatik vites zaten -N ye mi almam lazım
  • "Yaklaşık 4 aydır S&S Evo (benzinli-dualogic) kullanıyorum. Start stop sistemiyle ilgili bir şikayetim olmadı şimdiye kadar. Ancak yakıt tüketimini azalttığını birebir test ettim. İstanbul trafiğinde gerçekten işe yarıyor. Hillholder motor stop ettiğinde devreden çıkıyor. Diyelim ki yokuş yukarı durmak zorunda kaldınız ve S&S devreye girerek motor stop etti. Aracın geriye kaçmasını önlemek için vitese ufak bir dokunuş yapıyosunuz (dualogicte) ve araç çalışıyor tabi hillholder da devreye giriyor. Yani araç stop haldeyken ayağınızı frenden çekerseniz araç yine çalışır ancak o ara geriye de kaçar. Sonuçta S&S ile hillholder sistemi çakışmıyor arkadaşlar. S&S sisteminin devreye girmesi için ise birkaç koşul var. Aküye fazla yüklenildiği zaman (arka cam ısıtması açıksa mesela) veya araç tam ısınmadığı zaman sistem kendi kendine devre dışı kalıyor. Ayrıca çok kullanmam diyorsanız kendiniz de sistemi kapatabilirsiniz."

Punto forumundan pds nickli kişiden alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aahmety -- 7 Nisan 2012; 11:28:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

Slm arkadasim sana bunun icin super cozumum var arac stop durumdayken vitesi ileri alirsan arac calisir ve hill holder devrede olur ayagini frenden cektigin zaman hh devreden cikar. Ss guzel birsey kullanmaya bak.

Önceleri ben de yokuşlarda geri kaçırıyordum Start&Stop'dan dolayı, zamanla yokuşlara yaklaştığımda Start&Stop sistemini devre dışı bırakmaya başladım, çünkü devredeyken Hill Holder çalışmıyor. Daha sonra da bahsettiğiniz yöntemi keşfettim ve çok rahatladım. Ayağınızı frenden çekmek yerine vites kolunu - veya + yönüne aldığımızda araç Start&Stop'tan çıkıyor, yolunuza rahatça devam ediyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.