Şimdi Ara

Fiat Punto Evo Dualogic Vites Devre Dışı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, ben Fiat Punto Evo'nun Dualogic versiyonu kullanıcısıyım. Aracımla her zaman olmasada arada yokuş çıkacağım zaman bir anda vites devre dışı diye bir arıza veriyor ve aracı boşa alıyor aracı durdurmak zorunda kalıyorum. Aracı ikinci el aldım 53bin km'de başlarda 1-2 sorun oldu satıcısın bahsettiğimde ben bir kere yaşadım teknik servis beni "olur öyle" gibi bir ifadeyle geçiştirdi demişti. Ben fiat yetkili servisine götürdüm bir kaç kere, şanzımanı değiştirmek gerek 900-1000 tl arası bir ödeme yapmanız gekir dedi. Çok güvenemedim para mı almaya çalışıyorlar diye arabayı kullanmaya devam ettim, şuan araç 70bin km'de sorunu daha sık yaşamaya başladım, bu olayı yaşayan oldu mu acaba? Bir kişi benim başıma geldi yazılım güncellemesiyle çözüldü demişti fakat böyle bir çözüm varsa 60 bin bakımında yapılır diye düşünüyorum, yardımınızı bekliyorum.

Sorunu şöyle tahmin ediyorum ben; yokuşa ikinci vitesde girince 1.3 motordan dolayı çok güçlü kalamıyor bende çıkmaya zorlayınca 3. vitese geçicek devri alamıyor 1'e de alamıyor o sırada vites devre dışı diye korumaya alıyor kendini.

• baski balataniz azaliyor olabilir, sanzimani degil baski balatayi degistirmek lazim. aracinizda ayni manuel araclar gibi baski balata mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzıman bedava resmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

baski balataniz azaliyor olabilir, sanzimani degil baski balatayi degistirmek lazim. aracinizda ayni manuel araclar gibi baski balata mevcut.

Götürdüğüm bir teknik serviste bu yorumu yaptı, zaten bu tip araçlarda 50-60 bin km'de ömrü azalıyormuş baskı balatanın 70 bin bakımına götürdüğümüz zaman ne kadar daha gidebilirim diye bakarlar sanırım.
  • Hocam şanzıman yağı eksilmiş gibime geldi, aman dikkat dualogic vitesin kronik sorunu bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Şanzıman bedava resmen.

1.000 tl şanzıman değil başka bir parçadır,normalde bu dualogic şanzımanların şanzıman robotu 3.000 veya 4.000 tl gibi bir bedele değiştiriliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 307 Otomatik Vites Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.