Şimdi Ara

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı :: (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.020
Cevap
35
Favori
539.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizde 306 mızı aldığımızda aynı bu şekilde bir sorun olmuştu.Yine yaz günü İzmir yokuşunu çıkarken.Eğer hararet yükselirse arkadaşın dediği gibi klimayı açın ve sıcağa alın.
    Servis söylemişti bu tür hararetli motorlarda 2 tane fan bulunur.Merak etmeyin Hararet yükseldikten sonra 2. fan devreye girip hararet normale dönücektir.
  • herkese selam bende yeni katıldım foruma bence herkesin toplanması süper olmuş.
    2000 otomatik, çift airbagli, klimalı bir 306 sahibiyim.
    1) Arabanız lpg li ise LPG montajında takılan bilmemne borusu plastik ise sıcaktan eriyor, su eksiltiyor ve hararet yapıyor. o bilmemne borusunu (t şeklinde) demiri ile değiştirin.
    2) eğer yanlış değilsem 2. fan normalde 2 seviyede devreye giriyor. a) 90 dereceyi geçtiğinde b) 100 dereceyi geçtiğinde deli gibi çalışıyor ve soğutamazsa konsolda kırmızı lamba yanıyor "dur hareket etme bekle" diye. sizin 2. fan a seviyesinde devreye girmiyordur fan resistansına baktırın.
    Bunlardan biri değilse çözümünü bende merak ettim.

döşemelerini yenilemek ve bir sunroof istiyorum garantili iş yapan bildiğiniz bir yer varmı? ankaradayım sık istanbula gidiyorum.

kolay gelsin.
  • Sunroof olayına hiç girme.Fabrikasyon olmadıktan sonra başın dertten kurtulmaz.Döşemeleri de mutlaka kaliteli biryere yaptır.Mesela ankarada ertexten fiyat al bence.Çünkü biz tanınmamış biryerde yaptırdık dikişlerde patlama oldu.Deri döşeme için de aşağıdaki linkten bilgi alabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_6762238/mpage_28/key_deri//tm.htm#16001281
  • Beyler babam arabaya binmeye karar verdi.LPG olayını da halledip kurtulalım temiz temiz, ucuz ucuz binelim diyoruz.Şimdi ben atiker düşünmüştüm.Ama servis atikere ben güvenemem dedi.BRC diyor.Lovato var alternatif.Sonra e-gas varmış.Şimdi en problemsiz sessiz olanını bulup taktırmakta iş.Siz ne dersiniz bu konuda?

Benim gönlüm atikerde ama bizimkiler yanaşmadılar.Forumda bildiğim kadarıyla atiker, lovato ve zavoli marka kit taktıranlar var.

Benin birdiğer düşüncem de önceden 306ya montaj yapmış yere taktırmak.Ankarada lpg montajı yaptıran arkadaşlar nerede yaptırdıkları konusunda bize bilgi verirse çok sevinirim.
  • İlk başlarda ben lovato'mdan çok memnundum. Ancak değişik topiclerde de belirttiğim gibi sonra problemler yaşadım. En önemlisi de sabahları çalışmama promlemi idi. Cuma günü tavsiye üzerine Sitelerdeki Ergünler Otogaz'da yeniden ayar yapıldı. Bu sabah ve akşam yeniden denedim; aracım soğukken de çalışıyor. Zaten dün aracımı bırakmaya gittiğimde başka bir 306 gelmişti. Aha dedim problemli bir lpg'li 306 dedim. Araç sahibine sordum;
    - Ne problem var?
    Araç sahibi şaşkın bir suratla;
    - Hiçbir problemim yok, aracım tıkır tıkır çalışıyor, sadece 10.000 km bakımına geldim.
    Ve sistemi de benimkinin aynısı.
    O yüzden muhakkak önceden 306'ya lpg sistemi takmış birini bul. Benim düştüğüm hataya düşme. 206 veya 406 değil, kesinlikle 306'ya takmış birini bulmalısın. Benim taktırdığım yer 106'ya ve 206'ya taktıklarını söylemişlerdi, benim durumum malum.
    Şimdilik benim problemim çözülmüş gibi görünüyor, vatandaşlar ilgili. Benim sistemi taktırdığım yer gibi;
    - Git önce benzin sistemini düzelttir. deyip bir sürü boşuna masrafa sokmuyorlar.

NOT: Başka bir usta lovato'dan randıman alamayınca, söküp atiker taktığını ve randıman aldıklarını söylemişti. Lovato Easy Fast sistemini ( bu en son çıkanı, Lovato Fast'in bir üst modeliymiş) iyi takan bir yer bulursan ( Ki bana sorarsan Ergünler Oto'yu tavsiye ederim) hiç düşünme taktır derim. BRC'yi bizim araçlar için hiç kimse tavsiye etmemişti. Bir de e-gas'ı araştır derim. Çünkü yıllardır BRC'yi tavsiye eden Sait Usta LPG, benim aracı duyunca direk E-gas olur demişti.Yazılım ve çalışma prensibi olarak bizim araçlara uygundur diye tavsiye etmişti.

• Evet sanırım dediğiniz gibi daha önce 306ya montaj yaptırmış yeri bulmak gerek.Ergünler otogazı alternatiflere ekledim.Ama tam olarak adres verebilirseniz çok memnun olurum.Aynı şekilde bende e-gas'ı duydum.Onu da bir araştıracağız bakalım.

Teşekkürler
  • Güzelliğin Tanımı...

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::
  • Ergünler Otomotiv
    2. Karpuzlu Cad. No:98/A Siteler
    Tel: 351 31 32 353 09 09
    Mustafa Ergün
  • enginkom araç güzelmiş.Ama bence 306larda en yakışıklısı seninkinin metalik grisi

Ahmet Uzun teşekkür ederim.
  • rb.atasoy, dediğine bir yerde katılıyorum, arabam yıkandıktan sonra sadece 2-3 saat temiz kalıyor, azcık tozlanınca gözüme kötü görünüyor, ama şunu da eklemem gerekir ki, bence lacivertin (ruhsatta nil mavisi geçiyor) ağır duruşunu da gri veremez gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginkom -- 3 Ağustos 2007; 17:08:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginkom

rb.atasoy, dediğine bir yerde katılıyorum, arabam yıkandıktan sonra sadece 2-3 saat temiz kalıyor, azcık tozlanınca gözüme kötü görünüyor, ama şunu da eklemem gerekir ki, bence lacivertin (ruhsatta nil mavisi geçiyor) ağır duruşunu da gri veremz gibi...

Bizim 306 da nil mavisi.Resimde biraz mor gibi çıkmış ama güzel bir mavi.Nil mavisi( Mavi-metalik) olarakta geçebiliyor.Gri kiri tozu saklar ama etrafta çok fazla gri araba var.O yüzden mavi daha farklı ve güzel geliyor.
  • izmir de sunroof u şurgundan başka neresi yapar.bilen varsa iyi işçilik yapan bir yer tavsiyesi bekliyorum..

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::
  • Hocam sunroof fabrikasyon olmadıktan sonra sağlıklı olmaz.Fabrikada milim milim ayarlanıyor makinelerle.Ama insan eliyle doğru düzgün bişey yapılabileceğini sanmıyorum açıkçası.İlle de ısrarcıysanız biz de görmüş oluruz sonradan sunroofu.

Dün araç bakıma gitti.Birde bizim direksiyonda sertlik vardı dedik bakıma gitmişken tamire gitmiş olsun yaptıralım şunu.Tabi herşey inmiş aşağı.Rotlar bilmemneler.Bugün hala serviste.Yarın da belki lpg için kalır.Sonraki günde alarm uzaktan kumandayı hallederiz.Al bin araca.Tertemiz olcak.
  • Bugün araba elimde.BRC takılmış(1500tl peşin).Hangi modeli diye sordum babama en yeni modeliymiş ama adını bilmiyorum dedi Araba gelince indik abimle aşağıya test etmek için.Arabada hiçbir problem yok şimdilik.İnşallah da olmaz.Çekişde de hiçbir düşme sezmedim ben.Ellerimle test ettim Bu arabaya 100binkm daha bineriz artık biz. Yarında gider alarmı taktırırım.Eksiği kalmadı gibi. Arabayı değiştiremedik ama tertemiz oldu.

• quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Bugün araba elimde.BRC takılmış(1500tl peşin).Hangi modeli diye sordum babama en yeni modeliymiş ama adını bilmiyorum dedi Araba gelince indik abimle aşağıya test etmek için.Arabada hiçbir problem yok şimdilik.İnşallah da olmaz.Çekişde de hiçbir düşme sezmedim ben.Ellerimle test ettim Bu arabaya 100binkm daha bineriz artık biz. Yarında gider alarmı taktırırım.Eksiği kalmadı gibi. Arabayı değiştiremedik ama tertemiz oldu.

SEQUENTIAL - SIRALI gaz sistemidir o..iyi marka .ama ben sadece duyduğum bir şeyi söylemek istiyorum.lavato ve zavolliye göre biraz fazla yakıyor dediler .bana biraz tuhaf geldi,acaba hasaiyet sınırları yüksektemi yapılmış yazılımı buna izin mi vermiyor manuel sınırlara yani. diye düşünüyorum ama brc kaliteli bir ürün.benzinden gaza geçişin en hızlı lavato olduğunu söylemişlerdi gerçektende . benim araba özellikle yazın çok çabuk geçiyor gaza .neyse brc ninde kalitesi özellikle mekanik görünümü çok güzel.hayırlısı olsun.

• Evet hayırlısı olsun.Memnun kalacağız gibi görünüyor brc den.Depoyu da yarım depomu denir artık bagajın sağ tarafında dikey duruyor.En büyük olandan değil de bir küçüğü.Ama yinede büyük geldi bize.50tl ye doluyor depo

O değilde tamponu delmişler dolum yeri için.Ben demiştim alt taraftan versinler diye ama.Olsun o da "lpg power" göstergesi oldu Artık eskisinden daha devirli kullanabiliyor insan.Hayatımda ilk defa dipgaz yaptım lpgden sonra.
  • quote:

Evet hayırlısı olsun.Memnun kalacağız gibi görünüyor brc den.Depoyu da yarım depomu denir artık bagajın sağ tarafında dikey duruyor.En büyük olandan değil de bir küçüğü.Ama yinede büyük geldi bize.50tl ye doluyor depo

O değilde tamponu delmişler dolum yeri için.Ben demiştim alt taraftan versinler diye ama.Olsun o da "lpg power" göstergesi oldu Artık eskisinden daha devirli kullanabiliyor insan.Hayatımda ilk defa dipgaz yaptım lpgden sonra.

nasıl sen söylemeden tamponumu delmişler..ben olsam yenisini taktırtırdım yada.ben onların tamponunu delerdim..... sana neden sormamışlar sordunmu..hayret bişey bilmiyorumda ben olsam o delen arkadaşı arabama buyur eder sanayiden yenisini aldırtırdım,kardeş o deliği orjinal gibi kapatırlar bence kapattır.ve benim arabada olduğu gibi altta görünmeyen bir yere taktırt.ne bu ya murat 131 mi bu tamponu deliyon hayret ya.

• Bence problem oluşturcak bişey değil.Sen neden bu kadar kızdın? LPG taktırdığım için utanmıyorum ki.Görsünler herkes lpg taktırdığımı.
  • quote:

Bence problem oluşturcak bişey değil.Sen neden bu kadar kızdın? LPG taktırdığım için utanmıyorum ki.Görsünler herkes lpg taktırdığımı.

hayırlı olsun buğra.. eğer problem çıkmazsa brc li ilk 306 olcak.. bakalım durum iyi giderse bizde brc taktırırız. tatildeyim pek giremiyorum. 1 ağustos itibariylede askerim yani dün. 12 sinde birliğime teslim olcam inş 10 austos ta belli olcak yerim. yd subay istiyorum olursa hemen tüpü bağlatırız.
  • buğra tabi ismimle hitap edebilirsin adım mert. bu arada lpg taktırmışsınız hayırlı uğurlu olsun, inşallah bi sorun yaşamadan uzun süre binersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.