Şimdi Ara

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı :: (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.020
Cevap
35
Favori
539.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: reyyan

cevabın için sağol birde dun arkadaşla konusurken bana ne alacaksın dedi bende 306 aman ha alma sakın teneke gibi araba sakın alma filan dedi kafamı karıstırdı 306 cılar olarak bu işe ne dersiniz haklımı yoksa kulaktan dolma laflarmı

Nasıl teneke gibi.Yani çarpışma testlerinden felanmı bahsetmiş.Ncaptan 3 yıldızı var.O yıllar için normal bir değer.Mekanik olarak teneke gibi dediyse kulaktan dolmadır.Valla arkadaşına sor istersen ne için öyle dediğini.Bende merak ettim.
  • quote:

cevabın için sağol birde dun arkadaşla konusurken bana ne alacaksın dedi bende 306 aman ha alma sakın teneke gibi araba sakın alma filan dedi kafamı karıstırdı 306 cılar olarak bu işe ne dersiniz haklımı yoksa kulaktan dolma laflarmı

halt etmiş o teneke diyen .isterseler kafa kafaya .....bir 307 yada 206 yla bir huyundai le reno cılio yla bir meganla bir hondayla .birbirlerine bir dokunsunlar..peugeot serisi içinde 406 ..306 106 serisi saç aksamıda göğüslük kapsamıda çok sağlam yapılmıştır..yeni nesil arabaların çoğu göğüslüğü plastiktendir..bizim 306 ların 406 ların 106 ların göğüslüğü yumuşak bir lastik kaplamayla kaplanmış çatlama falan yapmayan sapa sağlam bir malzemeden yapılmış..yeni pejolarda bile bu yok.ayrıca teneke diyen arkadaşın arabanın bir tonajına baksın kaç kilo..1.ton 150.. 200 ,,,, kilo arası bir araba nasıl teneke oluyormuş.ağzı olan konuşuyor.

• Herkse merhaba

Arkadaşlar ben ilk defa araba alacagım, ve düşündügüm deger 8000 ytl cıvarında
    internette sahibinden.com araba.com sitelerinden biraz araştırdım
    ve gördüm ki 1996 model pevgeot 306 xt alabiliyorum, 140.000 km ' de
    bence gayet şık ve nitelikli bi araba.

Ancak kafama takılan bazı şeyler var,
    mesela araç piyasasını inceledigimde 7000-8000 ytl ' ye ancak 98 - Uno gibi bi araba
    alabileceğimi sanıyordum ancak peugeot 306 gibi avrupa bi araba da hemen hemen
    o fiyata alınabiliyor.
    Peki bu arabanın dezavantajı ne?

Parçasımı pahalı yada bulunmuyor, çok mu arıza yapıyor, yoksa yakıtımı fazla?

hesaplarıma göre ayda ortalama 600 km gibi bi yol yapacagım,
    306 ile bu yol bana kaç lt ' ye mal olur?

Tşk ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: acemi_sofor

Herkse merhaba

Arkadaşlar ben ilk defa araba alacagım, ve düşündügüm deger 8000 ytl cıvarında
    internette sahibinden.com araba.com sitelerinden biraz araştırdım
    ve gördüm ki 1996 model pevgeot 306 xt alabiliyorum, 140.000 km ' de
    bence gayet şık ve nitelikli bi araba.

Ancak kafama takılan bazı şeyler var,
    mesela araç piyasasını inceledigimde 7000-8000 ytl ' ye ancak 98 - Uno gibi bi araba
    alabileceğimi sanıyordum ancak peugeot 306 gibi avrupa bi araba da hemen hemen
    o fiyata alınabiliyor.
    Peki bu arabanın dezavantajı ne?

Parçasımı pahalı yada bulunmuyor, çok mu arıza yapıyor, yoksa yakıtımı fazla?

hesaplarıma göre ayda ortalama 600 km gibi bi yol yapacagım,
    306 ile bu yol bana kaç lt ' ye mal olur?

Tşk ederim

Dezavantajı tedek parça pahalılığı olabilir(her avrupa araç gibi bununda yedek parçası şahinden, brodweyden pahalıdır)
    Çok arıza yapma durumu yok.Yakıtı da piyasadaki en cimri araçlardan diyebilirim.Ortalama 100kmde 7.2 lt tüketimi var.Ama mesela ankarada artık ışık felan kalmadığı için genel güzergahlarda şehir dışı değerini bile yakayabiliyoruz.Neyse 7.2den hesaplarsak 600 kmde 43.2lt yapar.Benzine hadi 3 lira dersek eğer 130tl gibi bir rakam çıkıyor ayda.Bu bence en fazla ulaşılacak rakam olur.

Yanlız 10 yaşını geçmiş bir araç alıyorsunuz sonuçta.Mutlaka masrafı olacaktır.Ağır bakımları yapılmamışsa onlar yapılcak veya muhakkak başka sorunlar çıkar.O yüzden alırken iyi seçin aracınızı.Mümkünse tanıdıktan alın bence.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 17 Ağustos 2007; 19:34:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

quote:

Nasıl teneke gibi.Yani çarpışma testlerinden felanmı bahsetmiş.Ncaptan 3 yıldızı var.O yıllar için normal bir değer.Mekanik olarak teneke gibi dediyse kulaktan dolmadır.Valla arkadaşına sor istersen ne için öyle dediğini.Bende merak ettim.

Çarpışma testlerini kastetmiştir yoksa 306 çok oturaklı bir araba.Çok methedilen Fiat 2008 model albea malbea falan hepsinden çok kaliteli bir arabadır.Bir kere bir arabaya oturduğunda aracın bir duruşu olucak.Teneke lafına sadece gülüyorum.Asıl teneke O zamanın üretilen honda civicler ve astralardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobest -- 18 Ağustos 2007; 18:50:40 >

• Geçen hafta kısa bir tatile gitmiştik babamın iş arkadaşının golf 1.6 sıyla.306 mızıda arkaşına verdik.Çarşamba günü Yeditepe üniversitesi nin oradaki kavşakta arabalar durmuş.Arkadan bir 93 model reno vurmuş.arka tamponun alt tarafı kırılmış.Reno nun şöförü biraz heyecanlanmış frene bascam diye gaza basmış Ne hödükler var yareno nunda ön farları kırılmış.Reno nun şöförü 4/4 suçlu bulunmuş
    Neyse babamın arkadaşı öncedende ciddi bir kaza geçirdiği için soğukkanlı olmuş bizim murat usta var yetkili servis değil ama ucuza ve kaliteli yapıyor.Oraya götürmüş eksper gelmiş işte ölçü falan almış.Zorunlu trafik sigortası hasarı karşılıyomuş.Tesellimiz o.Aırbag patlamamış.
    ama benim aklıma takılan şimdi yeni tampon takılıcak peki biz diyelim 306 mızı satıcaz fiyattan düşerler mi bu araba kaza yaptı diye.babam tampondur olabilir zaten yenisi geliyor dedi ama benim içim rahat değil ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobest -- 20 Ağustos 2007; 12:05:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: LordOfEldorado

Geçen hafta kısa bir tatile gitmiştik babamın iş arkadaşının golf 1.6 sıyla.306 mızıda arkaşına verdik.Çarşamba günü Yeditepe üniversitesi nin oradaki kavşakta arabalar durmuş.Arkadan bir 93 model reno vurmuş.arka tamponun alt tarafı kırılmış.Reno nun şöförü biraz heyecanlanmış frene bascam diye gaza basmış Ne hödükler var yareno nunda ön farları kırılmış.Reno nun şöförü 4/4 suçlu bulunmuş
    Neyse babamın arkadaşı öncedende ciddi bir kaza geçirdiği için soğukkanlı olmuş bizim murat usta var yetkili servis değil ama ucuza ve kaliteli yapıyor.Oraya götürmüş eksper gelmiş işte ölçü falan almış.Zorunlu trafik sigortası hasarı karşılıyomuş.Tesellimiz o.Aırbag patlamamış.
    ama benim aklıma takılan şimdi yeni tampon takılıcak peki biz diyelim 306 mızı satıcaz fiyattan düşerler mi bu araba kaza yaptı diye.babam tampondur olabilir zaten yenisi geliyor dedi ama benim içim rahat değil ??

ben de bir trafik sıkışıklığının içinde kadığımda, uyanık(!) bir sürücü geri geri gelip benim arabanın ön tamponunu kırmıştı, gittik değiştirdik, sigorta ödedi bana masraf olmadı falan, neyse ıvır zıvır... 5-6 ay önce arabayı satmaya karar vermiştim, almaya gelen herkese de söyledim ön tampon değişti diye, kazayı da anlattım, ne fiyat kırdım, ne bişey (ama vuran araç, vuruş açısı, kazanın oluşumu falan kazanın fotoğraflarında tamamen belliydi). Niye almadılar dersen, herkes 1.8 motor var diye vazgeçti. Bildiğim kadarıyla tampon hasarı genellikle kazadan sayılmıyor, yeter ki A,B,C sütunlarında (özellikle iki kapının arasındaki direklerde) ve tavanda bişey olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginkom -- 20 Ağustos 2007; 19:44:37 >

• öncelikle yaklasık 10 yıldır araba kullanıyorum ve 5. arabamda 306 aldım.Bu 10 yıl suresınce araclaral çok ilgilendim. Bu tampon olayı hiç kafaya takılacak bir olay değil.Sonucta tampon değişir,kırılır,boyası atar.Uzun yolda suratle gıderken ufacık bır tas parcasının tompona vermıs oldugu zararı kendı deneyımlerımden bılıyorum.Ayrıca soyle bır kıyaslama yaparsak aracın farları degısıyor.ne bıleyım camı kırılıyor o degısıyor.Bunlar degerınde bır dusus yasatmıyorsa tamponun değişmesi boyanması yamalanması hayatta en ufak bir değer düşüklüğüne neden olmamalı diye düşünüyorum.şahsen araç alırken aklıma bile gelmez tamponu değişmişmiş diye sormak.

Ayrıca burdan birde Buğra arkadaşımıza herkesin önünde teşekkür etmek istiyorum.Neden mi?Çünkü cumartesi günü onun tavsiyesi üzerine VATAN PEUGEOt 'a arabamı götürdüm. Bu kadar ilgili , bilgili arkadaşların varlığı beni mutlu etti.Vatan beyin gelen her araçla bizzat ilgilenmesi ayrı bir ayrıntı.Çalışanlardan Ahmet Usta genç olmasına rağmen elinden her iş geliyor ve geleceğin parlak ustalarından olacağını konusmasından hareketlerinden ve teşhislerinden anlıyorsunuz. Verdiğim ücretse servise göre çok düşük bir rakam ki tüm balatalarımı söktüler ,tekerden gelen bir sesi bulabilmek için akslara kadar söktüler.Heryerini kontrol ettiler.Tahmin edilen problemi çözmek için kendi aralarında konusup şanzıman problemi diye ankaranın en usta sanzımancısı baki ustayı bile karsılıksız ostımden cağırdılar.VE tüm bunların karşılıgında 45 YTL para istediklerinde Göral ve Fatih peugeot a ödediğim paralar ve alamadığım hizmetler aklıma geldi.Eger ankaradaysanız mutlaka VATAN abinin yanına ugrayın.Halledemeyecekleri hiç birşey yok diye düşünüyorum.

Tekrar teşekkür ederim Buğra ve Vatan abi.

• @enginkom ve alcat81
    Teşekkür ederim inşallah bi sorun çıkmaz.Mantıkende tampon yenisiyle değişiyor aslında bir bakıma daha iyi çünkü bazı küçük çiziklerler vardı tamponda 1.8 motor diye satılamamasına şaşırdım doğrusu.Sonuçta genç arabası
  • quote:

Orjinalden alıntı: alcat81

öncelikle yaklasık 10 yıldır araba kullanıyorum ve 5. arabamda 306 aldım.Bu 10 yıl suresınce araclaral çok ilgilendim. Bu tampon olayı hiç kafaya takılacak bir olay değil.Sonucta tampon değişir,kırılır,boyası atar.Uzun yolda suratle gıderken ufacık bır tas parcasının tompona vermıs oldugu zararı kendı deneyımlerımden bılıyorum.Ayrıca soyle bır kıyaslama yaparsak aracın farları degısıyor.ne bıleyım camı kırılıyor o degısıyor.Bunlar degerınde bır dusus yasatmıyorsa tamponun değişmesi boyanması yamalanması hayatta en ufak bir değer düşüklüğüne neden olmamalı diye düşünüyorum.şahsen araç alırken aklıma bile gelmez tamponu değişmişmiş diye sormak.

Ayrıca burdan birde Buğra arkadaşımıza herkesin önünde teşekkür etmek istiyorum.Neden mi?Çünkü cumartesi günü onun tavsiyesi üzerine VATAN PEUGEOt 'a arabamı götürdüm. Bu kadar ilgili , bilgili arkadaşların varlığı beni mutlu etti.Vatan beyin gelen her araçla bizzat ilgilenmesi ayrı bir ayrıntı.Çalışanlardan Ahmet Usta genç olmasına rağmen elinden her iş geliyor ve geleceğin parlak ustalarından olacağını konusmasından hareketlerinden ve teşhislerinden anlıyorsunuz. Verdiğim ücretse servise göre çok düşük bir rakam ki tüm balatalarımı söktüler ,tekerden gelen bir sesi bulabilmek için akslara kadar söktüler.Heryerini kontrol ettiler.Tahmin edilen problemi çözmek için kendi aralarında konusup şanzıman problemi diye ankaranın en usta sanzımancısı baki ustayı bile karsılıksız ostımden cağırdılar.VE tüm bunların karşılıgında 45 YTL para istediklerinde Göral ve Fatih peugeot a ödediğim paralar ve alamadığım hizmetler aklıma geldi.Eger ankaradaysanız mutlaka VATAN abinin yanına ugrayın.Halledemeyecekleri hiç birşey yok diye düşünüyorum.

Tekrar teşekkür ederim Buğra ve Vatan abi.

Estağfurullah abicim memnun kalmanıza sevindim.Ben de zaten yetkili pug servislerinin durumunu bildiğim için size önerdim.Gerçekten işinde çok iyidir.

quote:

@enginkom ve alcat81
    Teşekkür ederim inşallah bi sorun çıkmaz.Mantıkende tampon yenisiyle değişiyor aslında bir bakıma daha iyi çünkü bazı küçük çiziklerler vardı tamponda 1.8 motor diye satılamamasına şaşırdım doğrusu.Sonuçta genç arabası

Mert (yanlış olmadı değilmi) size de geçmiş olsun.Mutlaka fotoğraflarını çek kazalı halinin.Satarken gösterirsin problem olmaz gerisi.Ayrıca arka tampon olduğu için hiç ama hiç önemi yok.Yürüyen aksamı etkilemesi için arkadan gelen darbede bagajın yok olması lazım.Motora zararı zaten olamaz.Değiştirin gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 21 Ağustos 2007; 17:05:36 >

• quote:

quote:

@enginkom ve alcat81

Mert (yanlış olmadı değilmi) size de geçmiş olsun.Mutlaka fotoğraflarını çek kazalı halinin.Satarken gösterirsin problem olmaz gerisi.Ayrıca arka tampon olduğu için hiç ama hiç önemi yok.Yürüyen aksamı etkilemesi için arkadan gelen darbede bagajın yok olması lazım.Motora zararı zaten olamaz.Değiştirin gitsin.

Mete ´ idi ama önemli değil.Teşekkür ederim.Fotoğraflarını tatilde olduğumuz için çekemedik.Zaten kazadan sonra araba servise gitti.Babama sordum polislerin tuttuğu tutanakta yazıyormuş , yürüyen aksamda bir sorun olmadığı ve suçlunun arkadan vuran renoda olduğu.Satıcağımız zaman yazılı bir belgemiz var artık her hangi bir şüphem kalmadı.Sizinde ilginiz için tekrar teşekkür ederim.Yarın arabayı servisten alıyoruz o zaman tamponun fotolarını koyıcam

• Slm Arkadaşlar,
    Arabama (2000 model 306xr 1600 motor) sonunda lpg taktırdım. Göral da .Montaj ve sonrası başarılı geçti. Birkaç gün sonra Arıza Lambası yanmaya başladı. Servise götürdüm. Bazen olur deiler.Cihaza bağlayıp lambayı söndürdüler. Bana Kaliteli bir yerden gaz al dediler. Bu sorun gazdan olurmuş. ?? Aygaz euro LPG den al demişlerdi . Bende ordan almıştım zaten. Bana pek mantıklı gelmedi. Talkılan kit Atiker ...
    Bu sorunu daha önce yaşayan başka arkadaş oldumu??
    Arabayı benzine alıyorum. Bir süre sonra lamba sönüyor. Gazda yanıyor. Bana yanlış ikaz olarak görünüyor .
    Servis kullan bişey olmaz dedi. Pejo servisi Göral..
    Bazı modellerde başımıza geliyor dediler.
    Bi ara tekrar gidecem.
    Çözüm bulunursa buraya yazacam.

Yıldırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakgol2 -- 21 Ağustos 2007; 22:53:54 >
  • hocam buyuk ıhtımalle beyınde bır hata verıyor.bıldıgım kadarıyla lpg işlemi yapıldıktan sonra mutlaka yazılım oranlarının dogru olarak kodlanması gerekıyor.Yazılımla ilgili bir problem oldugunu dusunuyorum.
  • quote:

quote:

quote:

@enginkom ve alcat81

Mete ´ idi ama önemli değil.Teşekkür ederim.Fotoğraflarını tatilde olduğumuz için çekemedik.Zaten kazadan sonra araba servise gitti.Babama sordum polislerin tuttuğu tutanakta yazıyormuş , yürüyen aksamda bir sorun olmadığı ve suçlunun arkadan vuran renoda olduğu.Satıcağımız zaman yazılı bir belgemiz var artık her hangi bir şüphem kalmadı.Sizinde ilginiz için tekrar teşekkür ederim.Yarın arabayı servisten alıyoruz o zaman tamponun fotolarını koyıcam

Kusura bakma Mete bundan sonra yanlış olmaz

Bende şu an tatildeyim söylemesayıp.Fethiye fatihi olduk Yolculuk rahat geçti ama araba hızlı olunca çok ses alıyor.Şikayetciyim.

• Estağfirullah ne kusuru
    Haklısın yüksek hızlarda içeri rüzgar ve lastik sesini çok alır.
    İyi tatiller
  • Önceden 306 mızın resimlerini koyamamıştım.Yeni tamponun nasıl olduğunu göstermek vesilesiyle resimleri koyalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobest -- 24 Ağustos 2007; 20:47:37 >

• Bu sabah sahilde çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobest -- 25 Ağustos 2007; 11:19:32 >
  • Bisikletin frenler disk mi banamı öyle geldi.Sen bu işi biliyosun sanırım.Ama profesyonel olmadığın belli bianchi kullanıyosun Vakit olsa bende dağ bisikletciliği yapacam ama...
  • arkadaşlar merhaba atrık ben de 306 cılar kervanına katıldım... 306 sahiplerinin bi arada oldugu bu forumda sizlerle olmak guzel... aracım 2000 model 1,8 XT sedan modeli olup el yakan yakıt tüketimi nedeni ile lpg ye gecmeyi dusunuyorum... paylaşımlarınız bastan sona inceledim ama henuz hangi lpg yi taktıracagıma karar veremedim... su an lovato easy fast modeli onde gitse de degerli yorumlarınızı beklerim... en guzeli kullanıcılardan gelecek öneriler olsa gerek... cunku haftasonunu saşmaz da gecirdim ve gordugum manzara hiç de ii diildi... getir abe takarız hallederiz diyen bir suru tip mevcut... şimdiden tesekkurler yakında aracın resimlerini eklicem inşallah...
  • quote:

Orjinalden alıntı: limp_biscuit

arkadaşlar merhaba atrık ben de 306 cılar kervanına katıldım... 306 sahiplerinin bi arada oldugu bu forumda sizlerle olmak guzel... aracım 2000 model 1,8 XT sedan modeli olup el yakan yakıt tüketimi nedeni ile lpg ye gecmeyi dusunuyorum... paylaşımlarınız bastan sona inceledim ama henuz hangi lpg yi taktıracagıma karar veremedim... su an lovato easy fast modeli onde gitse de degerli yorumlarınızı beklerim... en guzeli kullanıcılardan gelecek öneriler olsa gerek... cunku haftasonunu saşmaz da gecirdim ve gordugum manzara hiç de ii diildi... getir abe takarız hallederiz diyen bir suru tip mevcut... şimdiden tesekkurler yakında aracın resimlerini eklicem inşallah...

Öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun, kazasız belasız kullanırsın inşallah. Anladığım kadarıyla aynı arabayı kullanıyoruz artık. 2000 Mod. 306 1.8 XT Sedan. Ayıp olmazsa sorması ne kadara aldın?
    Bi de peşin tavsiye, nazar boncuğu yapıştırma, bizim bi arkadaş hediye etmişti bana, yapıştırdığımız gün ön tamponu değiştirdim...

Ayrıca eski araban neydi ya da var mıydı bilmiyorum ama şimdiki araban kadar güçlü değilse, 306'nın atak sürüş ve kalkışlarına dikkat etmeli ve kış gelmeden alışmaya çalışmalısın. Zaman zaman 115 tane beygiri zaptetmek zor olabiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginkom -- 27 Ağustos 2007; 17:08:40 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.