Şimdi Ara

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı :: (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.020
Cevap
35
Favori
539.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amortisörlerdeki seslerden dolayı dün araç servise gitti geldi.Yine masraf çıkardı.Arka amortisörlerin üstündeki dengeyi sağlayan bilya sistemi aşınmış.Zaten yağsız bir mekanizmaymış e metal ömrü dolmuş tabi.Değişti onlar.Araç da 120bin kmyi geçti. Yani haberiniz olsun aracın kmsi arttıkça masraflar çıkıyor.
  • ne kadar tuttu kardes ? benım arabada 57000 de ama otomatık sanzumanda galıba bı problem var.ıslık sesı gelıyor araba 2-3000 devırdeyken.vatan da sanzuman dedı.su aralar 14500 e bır alıcı var .satsammı dıye dusunuyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Amortisörlerdeki seslerden dolayı dün araç servise gitti geldi.Yine masraf çıkardı.Arka amortisörlerin üstündeki dengeyi sağlayan bilya sistemi aşınmış.Zaten yağsız bir mekanizmaymış e metal ömrü dolmuş tabi.Değişti onlar.Araç da 120bin kmyi geçti. Yani haberiniz olsun aracın kmsi arttıkça masraflar çıkıyor.
  • Abi 450 lira tuttu.O bilyalar felan değişti birde bilyaların aşındırdığı biryer düzeltildi.Tam ayrıntılı bilmiyorum bende.

Senin arabaya gelince.Şanzıman masraf çıkarabilir.Siz daha iyi bilirsiniz tabi.Eğer biraz koyup daha yeni birşey alayım diyorsanız bence satın.Fiyat normal gibi.Üstüne koyup şöyle espli dijtal klimalı sunrooflu 307 düşün bence.Mesela bir ilan aşağıda:

http://www.araba.com/749666.html
  • Merhaba ArkadaŞlar 306 1,6 Platinum Aracin Polen Fİltresİ Nerededİr. Nerden DeĞİŞİr.

• Merhaba Arkadaşlar ;

Öncelikle böyle bilgilendirici ve insanlarının kafasındaki soru işaretlerini silen bir site kurunlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
    Bir süredir sadece okuyucu olarak takip ettim.Benim aklımda Opel astra varken bir anda müdürüm aklıma girdi ve bana kıyak yapacağını söyledi ve 2000 madel 306 XR Platinium aracını bana 10.000 Ytl vereceğini söyledi.Araçta sorun yokmuş.Yanlız bende herkes gibi bu yakıt olayından korkuyorum.
    Anladığım kadarıyla yazışmalara göre fiyat çok iyi siz ne dersiniz bu işin uzmanları olarak.

Herkese iyi seyirler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aral_cem

Merhaba Arkadaşlar ;

Öncelikle böyle bilgilendirici ve insanlarının kafasındaki soru işaretlerini silen bir site kurunlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
    Bir süredir sadece okuyucu olarak takip ettim.Benim aklımda Opel astra varken bir anda müdürüm aklıma girdi ve bana kıyak yapacağını söyledi ve 2000 madel 306 XR Platinium aracını bana 10.000 Ytl vereceğini söyledi.Araçta sorun yokmuş.Yanlız bende herkes gibi bu yakıt olayından korkuyorum.
    Anladığım kadarıyla yazışmalara göre fiyat çok iyi siz ne dersiniz bu işin uzmanları olarak.

Herkese iyi seyirler...

Öncelikle Hoşgeldiniz.
    10.000 ytl 2000 model için oldukça iyi.Bana biraz garip geldi bu kadar ucuza bırakması.Sahibi Tanıdığınız olabilir ama siz yinede Bir ustayla arabaya bakmaya gidin.Aracın bakım kayıtlarını inceleyin.km düşürme var mı diye.Eğer araç sizinde hoşunuza giderse bu fiyata kesinlike alın derim.

• Selam Lord Hoşbulduk.

Araç şirket müdürünün.
    Zaten ikinci aracı bu ve kullanmıyor.Zaten bende 10.000 ytl diyince şüphelendim araştırdım ve 3000 ytl piyasanın altında olduğunu gördüm.
    Ama kendinden emin bir şekilde istediğine göster diyor.
    Bu aracların şehir içi yakıtlarını çok merak ediyorum birde bu araclara her lpg sistemi olmuyor anladıgım kadarıyla hangisini taktırırım ve taktıran varsa ne kadara taktırdı.

Saygılar.
  • Şehir içi 25-30 ykr civarı yakıyor.Normal diyebiliriz.Lpg hakkında benim bir bilgim yok ama taktıran arkadaşlar var onlar sana yardımcı olurlar.
    Müdürün dürüst biri olsa bile sen yinede aracı işin ehli kişilere göster.Ne olaylar duyuyoruz dayısının arabasını 70 binde bilipte 140 binde çıkan dikkatli olmak lazım
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar ;

Herkese iyi seyirler...

Çok uygun.KMsi de önemli tabi bu konuda ama 2. arabası dediğinize göre çok kullanılmamıştır sanıyorum.Siz yine araç alırken ne gibi önlemler alıyorsanız alırsınız zaten.Lpg işi artık sorun değil pek.Atiker , Lovato , BRC taktıranlar var forumda.BRC den biz çok memnunuz.

Çok da paronayak olmaya gerek yok değilmi Mete

hasank24 hocam merak ettiğim bir konu da o.Biz bulamadık polen filtresi arabada da.Sonra bunda yok dedik geçtik

• quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Çok da paronayak olmaya gerek yok değilmi Mete

hasank24 hocam merak ettiğim bir konu da o.Biz bulamadık polen filtresi arabada da.Sonra bunda yok dedik geçtik

Tabiki paronayak olmamak gerek ama tedbir almak lazım.10 bin ytl az para değil.Ben arkadaşa sonradan kötü bir sürprizle karşılaşmaması için uyardım.Bu arada km si kaç aracın ?

Polen filtresine gelince evet bizimkinde de yok.Dışarıdan egzoz kokusu alıyordu.Polen filtresini değiştirmek için ustaya gittik ama bi baktık polen filtresi yokmuş

Herkese Hayırlı Ramazanlar...

• Arkadaşlar uyarılar konusunda çok haklısınız.
    Arabanın km si 70-80 bin arasında imiş.Bende müdürden duyduğum bilgileri size aktarıyorum.

Evet fiyat çok uygun ama tabiki bu fiyatın aradaki samimiyetlede alakası var.
    Hatta arac ile bir depo benzin ile 600-700 arası yol yaptığını söyledi.İnanamıyorum ama bilmediğim içinde bişey diyemiyorum.

Muhakkak aracı bir ustaya göstereceğim.Zaten kaportanın süper olduğunu iddia etmiyor ama arabanın ciddi bir kazasının olmadığını söylüyor.
    Bakalım kısa zamanda anlayacağız.Ben yine sizinle paylaşırım durumu

Herkese hayırlı Ramazanlar...
  • EVET ARKADAŞLAR POLEN FİLTRES, YOK MUŞ BU ARAÇLARIN SERVİS İLE GÖRÜŞTÜM YOK DEDİLER.
  • quote:

Arkadaşlar uyarılar konusunda çok haklısınız.
    Arabanın km si 70-80 bin arasında imiş.Bende müdürden duyduğum bilgileri size aktarıyorum.

Evet fiyat çok uygun ama tabiki bu fiyatın aradaki samimiyetlede alakası var.
    Hatta arac ile bir depo benzin ile 600-700 arası yol yaptığını söyledi.İnanamıyorum ama bilmediğim içinde bişey diyemiyorum.

Muhakkak aracı bir ustaya göstereceğim.Zaten kaportanın süper olduğunu iddia etmiyor ama arabanın ciddi bir kazasının olmadığını söylüyor.
    Bakalım kısa zamanda anlayacağız.Ben yine sizinle paylaşırım durumu

Herkese hayırlı Ramazanlar...

Benzinde uzun yolda 700km rahat yapar uygun kullanımda.Ama biraz sıkar yani 90 90 gidilmez ki uzun yolda.

Siz de bilirsiniz ki araba alırken önemli olan kaporta değildir yürüyeni, motoru sağlam olduktan sonra ufak tefek vuruk kırığın bir önemi yoktur. Tabi aracın değişen, boyanan her parçasının değerini düşürdüğü doğrudur ama...

Ben de herkese iyi ramazanlar diliyorum.

• merhaba,

aracım 2000 model 306 xr. üçüncü sahibiyim, zaten arkadasımdan aldım iki bile denilebilir. km'si 46.000 orjinal. 36.000'de almıştım, bir yıldır kullanıyorum, tık demedi.

lastiklerim nokian, cms çelik jant ve iyi bir ses sistemim var (sony).

çok memnunum, ancak vites geçişleri biraz sert. klima açık olunca rampa da hafif bayılıyor. resimlerini de en kısa zamanda foruma ekleyecegim.

edit: km'de sehir içi yaklaşık 30 ykr yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevemcqueen -- 15 Eylül 2007; 20:06:56 >
  • Sevgili 306'cılar;
    1500 YTL'ye Stefanelli Sıralı LPG sistemi 12 taksit.
    Aylık 125 YTL ne dersiniz alınır mı?x
    Ayrıca takacak yerin söylediği:
    "Takalım, 10-15 gün kullan, beğenirsen parasını beğenmezsen sistemimizi ver..."
  • selam arkadaşlar bende 2000 model 1.6 90 hp platinum sahibiyim
    sanırım konuyu başlatan arkadaşın aracı ile aynı.iki şeyi merak ediyorum 1.olarak aracın ruhsatında renk olarak master gri yazıyor ama araç resmen lacivert , e boyanmamışta anlayamadım ben.
    2.olarak aracın fren performansından hiç memnun değilim abs çok erken devreye giriyor babamda 307 1.6 110hp break 2003 model var onun freniyle benimkinin arasında dağlar kadar fark var. yol tutuşudu biraz problemli araba zaten üst devirlerde yüksek tork alınan bir arabada vites küçlterek viraja girdiğimde önce önden ufak ufak sonrada arkadan kayma eğilimi gösteriyor.michelin kullanıyorum sürekli ama sanırım süspansiyon sistemiyle freni değiştirmek gerek birde çok fazla araba kullandım ama bu kadar kemikli vitesler bir tek peugeot ta sanırım,atak bir araba olarak tasarım yapılmasına rağmen vites küçültmek zorlu. her seferinde ne dişli kalacak ne balata diye endişeleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draggar -- 18 Eylül 2007; 17:28:09 >

• enginkom hocam doğrusu hiç duymadım o markayı ama zaten lpg konusunda pek bilgim yoktur benim.Cevapları bekliyelim en iyisi.

draggar hoşgeldiniz.Bizim araçla sizin araç aynı değil.Bizimki 99 griffe.Sizin ruhsatta yazan renk zaten laciverte yakın bir renk olmalı.Yani grinin binbir tonu olduğu için...Fren performansına gelince.306ların frenlerinin çok iyi bir ünü yoktur zaten.Kötü değil tabi ama çok da iyi değildir genel söylenen.Vitesin kemikli olması konusunda bir karşılaştırma yapamıyacağım ama vitese girmede problem yok gibi.Zaten kimisi kemikli seviyor(ele gelsin felan hesabı) kimisi de daha rahat, daha yumuşak seviyor.
  • doğru söylüyorsun ama bazen çok rahat bazende çok kemikli olması garip geliyor bana günden güne değişiyor.birde bugün benzi ışığı yandıktan bir süre sonra gidip shell'in 100 oktanlık ferari yakıtını aldım sanki değişti birden araba gerçekten çok farkediyor.zaten o benzinle 307 break ile 2.0 motorlu bir vectra'ya toz yutturmuştum :))))
  • Merhaba arkadaşlar başlık altındaki yazıların tamamını demeyeyimde baya bi okudum.
    Bende geçen ay itibariyle 1994 model peugeot 306 xr sahibi oldum. Öyle çok ahım şahım bi paraya da değil. Ama o paraya alınabilecek en iyi arabayı aldım diyebilirim ne kadara aldın diye sormayın :) çünkü motoru arızalı idi öyle aldım. Neyse benim asıl sizlerle paylaşmak istediğim konu yaşına göre gerçekten çok diri olan aracıma komple motor yaptırdım, Motorcu olan bi arkadaşımla beraber motoru topladık.(Kendisi normalde renodan başka bi arabadan anlamaz ama benim hatırıma baya bi uğraştı çocuk allah razı olsun).
    Arabayı topladık çalıştırdık fakat trieger tarafındaki 2. sübop habire eğiliyor ve hava kaçırıyor. Dolayısıylada araba baya bi çekişten düşüyor. Arkadaşla baya bi uğraştık üst kapğı 3 defa açtık yeni sübop taktık rektefiyeye götürdük falan ama genede işin içinden çıkamadık. İyi bir servise götürmeye karar verdim. Çünkü çocuk benim yüzünden baya bi işinden oldu. Sizden ricam Tanıdığınız bildiğiniz pejodan iyi anlayan İstanbul And. yakasında tavsiye edebileceğiniz bi yer varmı.

• İşte benim 306 XR
    94 model ama yaşına göre çok iyi durumda

bu arabayı çok sevdim bide yürütebilsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markhov -- 20 Eylül 2007; 13:40:02 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.