Benim araçla sizinki aynı. Pejo'su olup da hiç Stefanelli taktırana rastlamadım. Benim araç da lpg taktırdığımın ilk 10-15 gün hiç sorun çıkarmadı. Daha sonra problemlerim ( en önemlisi sabah zor çalışma) oldu. Şimdi takdırdığıma memnunum. 4. ayındayım, 9500 km yapmışım problemim kalmadı. Benim problemlerimin sebebi taktırdığım yerden di. Başka bir yerde adam gibi ayar yaptılar, problem kalmadı. Sistem olarak da ve birçok kişi de gördüğüm Lovato Easy Fast. Eğer aracın sedan ise lpg tankını sağ tarafa dik koymanı (40lt'lik tank) tavsiye ederim. Uzun yolda 350 km gidersin. Hem bagajın ölmüyor, hem de sol tarafta yatan iki arka koltuk sayesinde uzunlamasına bagajını kullanmaya devam edebiliyorsun.
quote:
Orjinalden alıntı: enginkom
Sevgili 306'cılar; 1500 YTL'ye Stefanelli Sıralı LPG sistemi 12 taksit. Aylık 125 YTL ne dersiniz alınır mı?x Ayrıca takacak yerin söylediği: "Takalım, 10-15 gün kullan, beğenirsen parasını beğenmezsen sistemimizi ver..."
306 peugeot serisinin en cimri aracıdır diyebilirz ikinci el bakımından da en uygun arabalrdan diyebiliriz hemen hemen aynı paraya karadüzen bi yerli araba satıldığını düşünürsek masrafları her ikinci el araba bakımından uygun yedek parça konusunda orjinalini ve ithalini her halükarda bulmak mümkün güzel arabadır 306 böle toplanıp fikirleriniz tartışmak da güzel kimin fikri ise gerçekten iyi bi fikir tebrikler
Arkadaşlar armoni arkadaşımız sağolsun göztepe oto sanayideki servisin adresini ve telefonunu göndermiş. Fakat bizim arkadaşın içinde dert kalmış cuma günü yanıma geldi Çekiciyle arabayı çalıştığı servise götürdü. Cumartesi (dün) arabayı çalışır bi şekilde hemde hiç ummadığım kadar iyi bi şekilde teslim aldım. Tek sorun sübop yuvasının ayarsızlığıymış ve onu ayarlatmış. Bugünde LPG' yi ayarladık şu anda bi problem yok. Gerçekten ilk başlarda aldığıma pişman olmuştum fakat şu anda pişmanlığımın ne kadar yersiz olduğunu anladım ve ne kadar iyi bi karar verdiğimi bu günkü perfonmasıyla kanıtladı. Ve bei kendine bir kez daha hayran bıraktı..
arkadaşlar bende 306 almayı düşünüyorum elimde 11000 ytl gibi bi miktar para var bu aldığım araba ilk arabam olucak bu yüzden de araba alırken nelere dikkat etmem gerek yardımcı olursanız sevinirim
11000 ytl ye nasıl bi araba alınabilir (306 olarak)
arkadaşlar 306 xr otomatik vites aldım çok memnunum ön sis almak istiyorum ama ön sis için düğme yok arka sis var sadece far açma cubuğunda acaba tesisatmı çekmemis lazım bunun için, birde ön tamponum cok az düşük 1 cm felan sadece sol taraf onu duseltirmek çokmu zor ?
quote:
Orjinalden alıntı: olgu
arkadaşlar bende 306 almayı düşünüyorum elimde 11000 ytl gibi bi miktar para var bu aldığım araba ilk arabam olucak bu yüzden de araba alırken nelere dikkat etmem gerek yardımcı olursanız sevinirim
Kardeşim öncellikle motoru göster kaportaya bak modelini iyi araştır telefonla aradında satılık araç varmış die sor hangi derse buuk ihtimal galeridir. 120bine dayanmıssa triger kayısına baktır araçın karnesi varsa muahakkak iste bu zamana kadar alınan vs
arkadaşım yardımların için sağol bi sorum daha olcak diğer uzak doğu arbalarına göre motoru biraz daha fazla uzun ömürlü sanırım benm şuan için alabileceğim arabanın ortalama km si 110-120000 civarında olcak bakımları yapılmışsa şayet yürüyeninde bi sorun teşkil eder mi kısacası 11000 ytl ye alacağım araba ilerde masraf çıkarırmı model düşük ve belirli bir km yapmış olmasından dolayı
quote:
98-99 model 306 alabilirsin. 2000-2001 için en az bir iki milyar daha vermen lazım.
quote:
arkadaşım yardımların için sağol bi sorum daha olcak diğer uzak doğu arbalarına göre motoru biraz daha fazla uzun ömürlü sanırım benm şuan için alabileceğim arabanın ortalama km si 110-120000 civarında olcak bakımları yapılmışsa şayet yürüyeninde bi sorun teşkil eder mi kısacası 11000 ytl ye alacağım araba ilerde masraf çıkarırmı model düşük ve belirli bir km yapmış olmasından dolayı
80 binde ağır bakımı yapılmıştır zaten. Triger seti filan. debriyaj balatalarını ve fren tertibatını kontrol ettir. diskler balatalar. Mümkünse LPGsiz olsun. LPGli bir 306 gördüm. motorunun hali içler acısıydı. Motor test sürüşünde kendini ele verir zaten. O model bir arabanın gizli bir arızası varsa bunu servisde tamirci de bilemez. Sanayii de parçasını bulmak, özel servise götürmek mümkün ve ucuz bir yoldur. Sonuç: Masraflı bir araba değildir.
quote:
Orjinalden alıntı: Barmyworm
arkadaşlar 306 xr otomatik vites aldım çok memnunum ön sis almak istiyorum ama ön sis için düğme yok arka sis var sadece far açma cubuğunda acaba tesisatmı çekmemis lazım bunun için, birde ön tamponum cok az düşük 1 cm felan sadece sol taraf onu duseltirmek çokmu zor ?
Ön sisler için ayrı bir düğme yok.Far açma çubuğundakine bağlanıyor.Evet önlere tesisat çekmek gerekiyor.Biraz vakit alabilir o da.Biz de sonradan taktırdık sisleri.Orjinalleri yanlış hatırlamıyorsam 190 felan.
kendimden örnek vereyim, arabamı gecen sene aldım. 36.000'de. 15.000 YTL'na. ama arkadasımdan aldım, güvendigim, tanıdıgım birinden, biliyordum ki tertemiz araba.
bir kez bakıma soktum, 1.073 ytl, debriyaj balatası, fren balatası değişti, bir de ön salıncak, yanılıyor olabilirim. bir kez de yağ değiştirdim (140 ytl) . bir kez de silecegi açık unutmusum (kuş pisliğine takılmıştı) (150 ytl) motor yandı, onu değiştirdim. ki bu masraflar her arabada olabilecek arızalar.
sonax'ta iç dış motor yıkamasını yaptırdım. arabanın yanından gelen geçen gözünü alamıyor. verdigim paranın kurusuna acımıyorum, degdiğini düşünüyorum. arabam saat gibi, lpg taktırmadım, orjinalliğini bozmak istemedim, en kısa zamanda fotograflarını koymaya calısacagım.
bir de içindeki tesisata 1.000 ytl harcadım. 2000 model araca deger miydi? Eger arac temizse ve inanıyorsanız aracınıza deger bence.
quote:
Orjinalden alıntı: Ahmet Uzun
Benim araçla sizinki aynı. Pejo'su olup da hiç Stefanelli taktırana rastlamadım. Benim araç da lpg taktırdığımın ilk 10-15 gün hiç sorun çıkarmadı. Daha sonra problemlerim ( en önemlisi sabah zor çalışma) oldu. Şimdi takdırdığıma memnunum. 4. ayındayım, 9500 km yapmışım problemim kalmadı. Benim problemlerimin sebebi taktırdığım yerden di. Başka bir yerde adam gibi ayar yaptılar, problem kalmadı. Sistem olarak da ve birçok kişi de gördüğüm Lovato Easy Fast. Eğer aracın sedan ise lpg tankını sağ tarafa dik koymanı (40lt'lik tank) tavsiye ederim. Uzun yolda 350 km gidersin. Hem bagajın ölmüyor, hem de sol tarafta yatan iki arka koltuk sayesinde uzunlamasına bagajını kullanmaya devam edebiliyorsun.
quote:
Sevgili 306'cılar; 1500 YTL'ye Stefanelli Sıralı LPG sistemi 12 taksit. Aylık 125 YTL ne dersiniz alınır mı?x Ayrıca takacak yerin söylediği: "Takalım, 10-15 gün kullan, beğenirsen parasını beğenmezsen sistemimizi ver..."
Ahmet Hocam; Hiç taktırmam diyen ben de LPG kervanına katılmış oldum. Stefanelli Sıralı Sistem, ilk bir-iki gün hareket halinde boşa alınca stop etme sorunu vardı ama serviste gaz kelebeğini temizletince o da halloldu. Şehiriçi 180 KM oldu, deponun yarısı gitti. (40'lık) Bu hesaba göre 500 KM uzun yol gitse 90 Ykr/KM civarı maliyeti olacak sanırım. Haftasonu Ankara ya gidip gelirken ölçerim. İyi bakalım şimdilik. Yalnız tüpü sizin dediğiniz gibi değil de sağ arka koltuğun arkasına yanlamasına yerleştirdik, sanki biraz daha ferah oldu gibi. İkili koltuk yattığında tüpün hiçbir sıkıntısı olmuyor. Bagaj ve araç içini birleştirmek yine kolay yani. (Not: Stefanelli iyi markadır, benim emekli 1994 model Renault 21 Opt. da Stefanelli ile çalışıyordu. Taktıracaklara tavsiye ederim.)
Herkese merhaba,
İsmim Sinan , ben de pejo 306cılar ailesine yeni katıldım , aracımın teknik özelliklerini araştırırken bu foruma rastladım ve son bir kaç saattir forumu okuyorum ve çok beğendim ellerinize sağlık.. İlk arabam olduğu için çok servis yedek parça nerden sağlanır nasıl edilir pek bilemiyorum fakat vatan amcayı bi ziyaret edebilirim , methini duydum Sormak istediğim bir şeyler var yardımcı olursanız çok sevinirim...
1.Yakın bir tarihte 98 model pejo 306 griffe satın aldım , üstünde Atiker sıralı sitem LPG var, araç 95 binde ve boyası değişeni yok , içi de son derece temiz. Bana maliyeti 12.300 YTL oldu. Uygun bir fiyata aldığımı düşünüyorum, işin ehli olarak size sormak istedim sizce fiyatı nasıl?
2.Aracımın ses sitemi biraz zayıf, yeni bir mp3 player + 4 adet hoparlör almak istiyorum, toplam 250-300 ytl ayıracağım ses sistemi için ,önerebileceğiniz bir marka-model var mı?
3.Sis farı ve rüzgarlık taktırmak istiyorum, fakat nerede nasıl kazıklanmadan yaptırırım bilemiyorum, tanıdığınız bir yerler var mı?
4.Araç 100 bine yaklaştığı için trigger kayışı yeniletmem gerekir mi ne dersiniz?
1- fiyat iyi, yani piyasası o zaten aşağı yukarı. 2- sony explode serisi işini görür ama bir 400 ytl filan ayırırsan seni tatmin eder. 3- bu konuyu bilmiyorum. 4- triger kayısı 80.000'de değişiyor galiba, bir baktırman iyi olur bence.
Benimde bir sorum olucak.Ön konsoldaki hava ızgaraları sürekli hava üflüyor.(Kapalı durumdayken bile yani çubuk ortadayken) Bunu engelleyebilmenin bir yolu var mı?Ve sürekli hava üflemesinin yakıt tüketimine etkisi var mıdır?
Paşam hayırlı uğurlu olsun!... Bundan sonra daha rahat aracına binebilirsin. Benzine vereceğin fazla para da cebinde kalmış olur.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Ahmet Uzun
quote:
Ahmet Hocam; Hiç taktırmam diyen ben de LPG kervanına katılmış oldum. Stefanelli Sıralı Sistem, ilk bir-iki gün hareket halinde boşa alınca stop etme sorunu vardı ama serviste gaz kelebeğini temizletince o da halloldu. Şehiriçi 180 KM oldu, deponun yarısı gitti. (40'lık) Bu hesaba göre 500 KM uzun yol gitse 90 Ykr/KM civarı maliyeti olacak sanırım. Haftasonu Ankara ya gidip gelirken ölçerim. İyi bakalım şimdilik. Yalnız tüpü sizin dediğiniz gibi değil de sağ arka koltuğun arkasına yanlamasına yerleştirdik, sanki biraz daha ferah oldu gibi. İkili koltuk yattığında tüpün hiçbir sıkıntısı olmuyor. Bagaj ve araç içini birleştirmek yine kolay yani. (Not: Stefanelli iyi markadır, benim emekli 1994 model Renault 21 Opt. da Stefanelli ile çalışıyordu. Taktıracaklara tavsiye ederim.)
Aynı sıkıntı bende de var. Hele bazen bir de yolcu hava yastığının altından balansı bozulmuş pervane sesi ( gıy..gıy..)geliyor. Gerçi bu olay yakıtı etkilemez de ( klima açık olmadıktan sonra) ses insanı rahatsız ediyor.
quote:
Orjinalden alıntı: LordOfEldorado
Benimde bir sorum olucak.Ön konsoldaki hava ızgaraları sürekli hava üflüyor.(Kapalı durumdayken bile yani çubuk ortadayken) Bunu engelleyebilmenin bir yolu var mı?Ve sürekli hava üflemesinin yakıt tüketimine etkisi var mıdır?
teşekkürler..
quote:
Orjinalden alıntı: stevemcqueen
1- fiyat iyi, yani piyasası o zaten aşağı yukarı. 2- sony explode serisi işini görür ama bir 400 ytl filan ayırırsan seni tatmin eder. 3- bu konuyu bilmiyorum. 4- triger kayısı 80.000'de değişiyor galiba, bir baktırman iyi olur bence.
quote:
Orjinalden alıntı: LordOfEldorado
Az da olsa üfler. Izgaralar üzerindeki dairesel düğmeleri kullanarak kapatabilirsin. Yakıt tüketimi ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Arkadaşlar, 306 nızın yakın zamanda ''debriyaj baskı balata'' sını takım olarak değiştirdiniz mi?Değiştirme yaptırdıysanız size kaça mal oldu?(Parça ücreti+işçilik) Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.