Şimdi Ara

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı :: (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.020
Cevap
35
Favori
540.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 1999 306 griffe hb var çok memnunum konforundan gidişinden felan

lpg taktıracam ama o kadar çok şey duydumki peugeot 306 tüp le ilgili tırsıyorum

herkesde rolanti sorunu oluyormuş

bugün gidip brc distiribütörüne danışayım onlar ne diyecekler bakalım

bundan önce uno vardı bende 10 ytl lik tüple dünyaları gidiodum o yuzden buna alışamadım daha
  • arkadaslar bende 306.1,6 otomatık arac var.2000 model .gecen gun konyadan gelirken ıanaılmaz yagmur vardı.sılecek yetısmıyordu.90-100 km hızla ılerlıyordum.bırden orta gostergedekı stop lambası yanıp yanıp sonmeye basladı.durdum hemen.stop ettım arabayı.5 dakıka sonra yola devam etmek uzere arabayı calıstırdım ve hersey normaldı.20-30 km sonra yıne aynı uyarıyı vermeye basladı.o sekılde asagı yukarı 100 km. geldım.ankarada aynı sorun 1 gun daha devam ettı ve kendılıgınden gectı.acaba herhangı bır sensore su kacmıs olabılırmı.bu hatayı o yuzden mı verdı yoksa ciddibir sorunun habercısımı bılemedım.servıse gıtmeden burdakı arkadaslara sormak ıstedım.konu hakkında bılgısı olan var ise ve paylaşırsa sevınırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alcat81

arkadaslar bende 306.1,6 otomatık arac var.2000 model .gecen gun konyadan gelirken ıanaılmaz yagmur vardı.sılecek yetısmıyordu.90-100 km hızla ılerlıyordum.bırden orta gostergedekı stop lambası yanıp yanıp sonmeye basladı.durdum hemen.stop ettım arabayı.5 dakıka sonra yola devam etmek uzere arabayı calıstırdım ve hersey normaldı.20-30 km sonra yıne aynı uyarıyı vermeye basladı.o sekılde asagı yukarı 100 km. geldım.ankarada aynı sorun 1 gun daha devam ettı ve kendılıgınden gectı.acaba herhangı bır sensore su kacmıs olabılırmı.bu hatayı o yuzden mı verdı yoksa ciddibir sorunun habercısımı bılemedım.servıse gıtmeden burdakı arkadaslara sormak ıstedım.konu hakkında bılgısı olan var ise ve paylaşırsa sevınırım.

Orjinal radyo kullanıyorsan önce bir peugeot bayisine git teyp radyo kodunu al.

sonra akünün kablolarını komle çıkart beş on dakika bekle tekrar tak aracında gerçekten bir arıza yok ise o ışık bir daha yanmayacaktır.
    <eğer tekrar yanar ise serviste bi bilgisayara bağlasınlar ne olduğu çıkar.

• orjınal radyo teyp kullanmıyorum.üstünden 2 hafta gectı tekrar yanmadı bende ısın gercegı servıse goturmedım.buyuk ıhtımalle yagmurdan dolayı bı sensore su kactı ondan yaptı gıbı gelıyor bana.yınede ılgınıze tesekkur ederım.
  • Ohoo konu nerelerde up lama vakti gelmiş.
    Bu arada bizim 306 baya ses çıkarmaya başladı.Arka sol amortisör patladı sanırım fena sesler geliyor.Bunun dışında arka taraftan bir sürü tıkırtı sesleride cabası(emniyet kemerleri vs)Eskidiği çok belli oluyor aracın
  • bendede aynı sorun vardı yağ vakti erken gelmiş olabilir kullanma kılavuzunda öyle yazıyordu sende kullanma kılavuzuna bi pak peugeot sitesinden
    ayrıca fren balataların bitmiş yada ıslanmış olabilir ondada yanarmış
    quote:

Orjinalden alıntı: alcat81

orjınal radyo teyp kullanmıyorum.üstünden 2 hafta gectı tekrar yanmadı bende ısın gercegı servıse goturmedım.buyuk ıhtımalle yagmurdan dolayı bı sensore su kactı ondan yaptı gıbı gelıyor bana.yınede ılgınıze tesekkur ederım.
  • bende o ışık bir kere yandı 1. viteste bi kalktm 7.000 devire kadar getirdim direk stop yandı :D

stop ettim tekrrar çalıştırdım dahada yanmadı
  • bence birazcıkk normal yha 7 bin devire bi anda çıkması:D
    arkadaşlar benim aracın egzosttan beyaz duman çıkıo yha acaba souktanmı ki ? ama uzun süre çıkıyor aracda baya bi yakıo yha uzun yoldada
  • Daha önce burada LPG dönüşümü için Stefanelli taktırdığımı söylemiştim, ama na yazık ki 1-1,5 ay kullandıkten sonra Stefanelli aracı stop ettirmeye başladı.Birkaç ayar denemesi de çare olmayınca sistem söküldü tamamen ve yerine Milano takıldı. Şu anda da 1 aydır kullanıyorum, şimdilik sıkıntı yok, olacağa da benzemiyor. 306'cılara benim de tavsiyem artık Milano'dur
  • walla ben benzinde biniom günlük 20km felan yol yapıom evden işe işten eve o yuzden tüpe karşıyım araba bi afallıyor tüpte
  • beyler çok iyi güzelde bende 306 yok ama hastayım o arabanın modifiye edilmişine burda gördüklerim sadece orjinal modifiye isteriz
  • Arkadaşlar,
    Anadolu yakasında Uygun fiyatla işini iyi yapan Peugeot servisi arıyorum.Baskı balata debriyaj setini değiştirmek istiyorum.
    Önerilerinizi bekliyorum.
  • Herkese Merhabalar,

Ben de aranızda olmaktan ve bir 306 kullanmaktan çok memnunum. Mart 2007'den u yana 2000 model 306 xr sahibiyim.

ilk arabam olduğu için bir iki sorum olucaktı.

1) arabayı aldığımda 80 bindeydi. serviste genel bir kontrol yapıldı hava filtresi, yağ filtresi ve motor yağı değişti. şu an araba 100 binde. trigger kayışı vb hangi parçaları değiştirmem gerekir?

2) arabaya 7 ay önce atiker taktırdım. gayet iyi şu anda. aldığımdan beri (nazar değmesin) hiç bir sorun olmadı. performansından memnunum ancak arabam şehir içinde 1 lt gaz ile 7-8 km, şehir dışında ise 1 lt ile 10-11 km gidiyor. atiker servsite ayarı yapıldı ama pek bir değişklik olmadı sizce bu yakıt performansı iyimi?

şimdiden cvplar için teşekkürler...
  • Arkadaşlar herkese selam, bende 94 model Opel Astra hb 1.4i var satıp 98 model 306 almak niyetindeyim ama 306 hakkında pek bi bilgim yok hangi model almalıyım bütçem en fazla 12000 ytl 306'yı tavsiye edermisiniz? Cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • Daha önce de söylenmiş burada, 306 forumu olduğu için herkes tavsiye edecektir.

Ben kendi arabamı alırken (15-16 ay oldu) Opel arıyordum, ama bir arkadaşımın 307sini 10-15 gün kullanınca vazgeçtim, 306 aldım.
    98 modelde ABS, Hid.Dir. , Airbag, Klima gibi donanımlardan hangileri olduğunu bilmiyorum tam olarak ama sürüş keyfi ve araç ferahlığı olarak 306'yı ben kesinlikle tavsiye ederim.
    Ben 2000 model 1.8 hidr.dir., 2 havayastığı, klima, yağmur ve park sensörleri, ABS ön arka frenler disk, sedan kasa modelini kullanıyorum, çok memnunum.

En sık duyacağın laf parçasının pahalı olduğu olacaktır, bir yerde de doğrudur, Broadwayden, Doğandan pahalıdır, ama bindiğin aracın kalitesini ve ne sıklıkla parça değiştireceğini de hesaba katarsan makul seviyededir.

Bence alınacak ve yıllarca binilecek bir araba.
  • merhaba arkadaşlar,
    2000 model sedan 306 platinium almayı planlıyorum araç 80.000 civarında sadece kaput boyanmış başkada peroblemi yokmuş servis bakımlı ve bakımları yapılmış fiyatı ise 10.500.
    fiyatı bana uygun geldi aile arabası olarak almayı planıyorun akşama kadar araba sırtında gezmem kanu hakkındaki önerilerinizi almak isterim.
    teşekkürler.
  • Arkadaşlar herkese merhaba..Ben de yeni üye oldum..Arasıra sohbetlere katılmak isterim..Umarım sorunlarımıza ve sorularımıza hep birlikte cevap buluruz..

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::
  • Arkadaşlar bu aralar araba çok fazla gürültü yapmaya başladı.Bagaj tarafından, sürücü tarafındaki kapı açma yerinden , emniyet kemerlerinden vs. biliyorum fransızların genel sıkıntısı bu ama artık bi süre sonra insan sinir oluyor tıkırtılardan.

yeni üyeler ve 306 almayı düşünenler hoşgeldiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobest -- 5 Ocak 2008; 11:56:33 >
  • Kim ne derse desin 306 güzel araba, 7 yıldır sorunsuz kullanıyoruz,307 zaten ara modeldi 308 içinse 306 nın yenisi demek lazım

Bende 1998 306 1.8 XR'ımı değerini bulursa satışa çıkardım bulmasada sorun değil kullanmaya devam :))

http://www.sahibinden.com/306_1_8_xr_full_orjinal_km_de_lpg_liWQQaXQQ5283973WQQpXQQdisplayitem

Herkese iyi günler dilerim
  • selamlar,
    bende de 2000 306 xr var, 8 valve. arkadaslar 100bin bakimina ankarada ozel servis nereye gotureyim bir de sirali lpg dusunuyorum rolanti problemi vs diyorlar bu sorunu yasamamak icin ne marka tavsiye edersiniz
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.