Şimdi Ara

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı :: (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.020
Cevap
35
Favori
540.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde 306 nın Teknik veriler, Standart ve Opsiyonel özelliklerin bulunduğu resimler buldum.
     :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::

• BENİM ARAÇTA İLGİNÇ BİR SORUN ÇIKTI...
    AİRBEG LAMBASI YANIP SÖNÜYOR... BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM RİCA EDİYORUM... NEDEN OLABİLİR...
  • Aırbag lambası sabahları ilk çalıştırmada yanıp sönüyor.Hatta bazen kendi kendine sinyal kolundan sinyal veriyormuş gibi seste çıkarıyor ama sinyal vermiyor.Sanırım elektronikten dolayı.Büyük bir sorun olduğunu zannetmem.
    Jantlarla ilglili pek bilgim yoktur ama 306 nın orjinal alüminyum jantları bu şekilde oluyor diye biliyorum.
  • TEŞEKKÜRLER... SEN DE OLMASAN BU TOPİC RESMEN ÖLMÜŞ DİYECEMM...

quote:

Orjinalden alıntı: LordOfEldorado

Aırbag lambası sabahları ilk çalıştırmada yanıp sönüyor.Hatta bazen kendi kendine sinyal kolundan sinyal veriyormuş gibi seste çıkarıyor ama sinyal vermiyor.Sanırım elektronikten dolayı.Büyük bir sorun olduğunu zannetmem.
    Jantlarla ilglili pek bilgim yoktur ama 306 nın orjinal alüminyum jantları bu şekilde oluyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverci -- 10 Şubat 2008; 15:24:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

TEŞEKKÜRLER... SEN DE OLMASAN BU TOPİC RESMEN ÖLMÜŞ DİYECEMM...

quote:

Aırbag lambası sabahları ilk çalıştırmada yanıp sönüyor.Hatta bazen kendi kendine sinyal kolundan sinyal veriyormuş gibi seste çıkarıyor ama sinyal vermiyor.Sanırım elektronikten dolayı.Büyük bir sorun olduğunu zannetmem.

ayıp ediyosun roverci

306 sı olupta airbag uyarısı görmeyen yoktur sanırım. araç çalışırken arabanın koltuunu ileri geri kaydırmamanı tavsiye ederim.. buna rağmen yine çok nadiren yapacaktır. üstünde durma kendi düzelir epeyde yapmaz.. servise götürme takar bilgisayara arıza sıfırlar alır 20-30 sonra yine olcak çünkü

cian@mynet.com eklersen eğer paylaşım yaparız baya bi.. unutmadan o jantlar 306 kapak cantın aynısı görünüm olarak. ama orjinal mi bilemiyorum.

• arkadaslar kış aylarında yakıt tuketımınız ne durumda acaba? Bırde yakıt lambası yandıktan sonra en fazla kac km. yol yapılabılır.Ben benım benzin ibresinden çok şikayetciyim.50 YTL benzin alıyorum çeyrek depo gözüküyor.snra 50 km yol yapıyorum benzın ısıgı yanıyor.araba yokus cıkarken benzın olmasına ragmen bıtme noktasına gelmıs gıbı gosterıyor,aynı orandakı benzınle yokus asagıya ınerkende benzın lambası vs. yanmıyor.Anlamadım ıbredemı bozukluk yoksa benım arabamı cok yakıyor.50 YTL benzın su anda 80 km de ve ıbreye bakılırsa araba en fazla 10 km daha yapar.Offf offf
  • benim airbag lambası yanıyordu servise gittim ön iki koltugun altındada airbag fişleri varmış onlar zedelenmiş koltuklar sökülecek 2 saat kadar işçiligi var dedi 100 ytl ye yaptırdım şimdi problem yok

yakıt olarakda her çeyrek 50 ytl ile doluo bu arabada
  • quote:

Orjinalden alıntı: alcat81

arkadaslar kış aylarında yakıt tuketımınız ne durumda acaba? Bırde yakıt lambası yandıktan sonra en fazla kac km. yol yapılabılır.Ben benım benzin ibresinden çok şikayetciyim.50 YTL benzin alıyorum çeyrek depo gözüküyor.snra 50 km yol yapıyorum benzın ısıgı yanıyor.araba yokus cıkarken benzın olmasına ragmen bıtme noktasına gelmıs gıbı gosterıyor,aynı orandakı benzınle yokus asagıya ınerkende benzın lambası vs. yanmıyor.Anlamadım ıbredemı bozukluk yoksa benım arabamı cok yakıyor.50 YTL benzın su anda 80 km de ve ıbreye bakılırsa araba en fazla 10 km daha yapar.Offf offf

yokuş çıkarken benzin deponun arka tarafına kaçıyor ve yok gibi gösteriyo şamandıra.. inerkende tam aksine fazla gösteriyor.. bunda herhangi sorun yok. aksine şmandıra ne kadar hassas bunu görüyoruz burdan.. arkadaşın dediği gibi her çeyrek 50 ytl.. yani yaklaşık 15 litre.. depo byük burdanda bunu anlıyoruz

• izmirde peugeot servisi önerebileceğiniz neresi var.
    yani yetkili servis dışında....
    dayımın 306 sının sol aynasını koparmış şehir eşkiyaları.
    araba çarpsa sağa sola kapanıyordu.yani öyle zarar görmüş olamaz.resmen yukarı kaldırıp mafsaldan kırmış adiler.
    bunu ucuza nerede yaptırabilir.servis 120 ytl falan istiyo komple.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

quote:

arkadaslar kış aylarında yakıt tuketımınız ne durumda acaba? Bırde yakıt lambası yandıktan sonra en fazla kac km. yol yapılabılır.Ben benım benzin ibresinden çok şikayetciyim.50 YTL benzin alıyorum çeyrek depo gözüküyor.snra 50 km yol yapıyorum benzın ısıgı yanıyor.araba yokus cıkarken benzın olmasına ragmen bıtme noktasına gelmıs gıbı gosterıyor,aynı orandakı benzınle yokus asagıya ınerkende benzın lambası vs. yanmıyor.Anlamadım ıbredemı bozukluk yoksa benım arabamı cok yakıyor.50 YTL benzın su anda 80 km de ve ıbreye bakılırsa araba en fazla 10 km daha yapar.Offf offf

yokuş çıkarken benzin deponun arka tarafına kaçıyor ve yok gibi gösteriyo şamandıra.. inerkende tam aksine fazla gösteriyor.. bunda herhangi sorun yok. aksine şmandıra ne kadar hassas bunu görüyoruz burdan.. arkadaşın dediği gibi her çeyrek 50 ytl.. yani yaklaşık 15 litre.. depo byük burdanda bunu anlıyoruz

oneMoreaCupofCoffee açıklamış zaten , depo aracın boyutuna göre büyük kalıyor ama şahsen benim işime yaramıyor.Ne zaman fulleyebiliyoruz ki depoyu fullesek 180 kağıt çıkcak cepten

• BEN KOLTUKLARI SÖKÜP YIKAMIŞTIM. ONDAN SONRA YANMIŞTI AİRBAG LAMBASI. ARKADAŞLAR KOLTUK ALTIINDAKİ FİŞLERDEN BAHSEDİNCE, FİŞLERİ TEKRAR SÖKÜP SIKICA TAKDIM. 2 GÜNDÜR HİÇ YANMADI. GALİBA PROBLEM FİŞLERDEYMİŞ.
    YAKIT KONUSUNDA BENİM İZLENİMİM ŞU ŞEKİLDE...
    EN SON FULLEDİKTEN SONRA TAMAMI ŞEHİRİÇİNDE 414 KM YOL YAPTIM. ÇEYREĞİN BİRAZ ÜSTÜNDE BENZİN VAR. 90-100 KM DAHA YAPABİLECEĞİMİ ZANNEDİYORUM.. TEKRAR FULLEYİP TAM TÜKETİMİ YAZARIM BURAYA...
  • KENDİNİZ DEĞİŞEBİLİRSENİZ BURADA VAR... 30,90 YTL...

http://urun.gittigidiyor.com/DIS-AYNA-PEUGEOT-306-1997-gt-SOL_W0QQidZZ5261879

quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

izmirde peugeot servisi önerebileceğiniz neresi var.
    yani yetkili servis dışında....
    dayımın 306 sının sol aynasını koparmış şehir eşkiyaları.
    araba çarpsa sağa sola kapanıyordu.yani öyle zarar görmüş olamaz.resmen yukarı kaldırıp mafsaldan kırmış adiler.
    bunu ucuza nerede yaptırabilir.servis 120 ytl falan istiyo komple.

• quote:

BEN KOLTUKLARI SÖKÜP YIKAMIŞTIM. ONDAN SONRA YANMIŞTI AİRBAG LAMBASI. ARKADAŞLAR KOLTUK ALTIINDAKİ FİŞLERDEN BAHSEDİNCE, FİŞLERİ TEKRAR SÖKÜP SIKICA TAKDIM. 2 GÜNDÜR HİÇ YANMADI. GALİBA PROBLEM FİŞLERDEYMİŞ.
    EN SON FULLEDİKTEN SONRA TAMAMI ŞEHİRİÇİNDE 414 KM YOL YAPTIM. ÇEYREĞİN BİRAZ ÜSTÜNDE BENZİN VAR. 90-100 KM DAHA YAPABİLECEĞİMİ ZANNEDİYORUM.. TEKRAR FULLEYİP TAM TÜKETİMİ YAZARIM BURAYA...

Yakıt konusunda ben yarım depo olarak hesapladım.yarım depoyla 261 km gidiyor.1 depoyla 522 gitmiş oluyor.
    Şehir içinde 550 yi geçen yoktur sanırım 1.8 lerde
  • quote:

quote:

hocam benım demek ıstedıgım cokmu yakıyor motor 1.6 ama yazın hesapladıgımda km de 25 kurus yakan araba sımdı kısın hadı son zamnlardan sonra yaksın da 30 kurus yaksın ama neredeyse 50 kurus yakıyor.1.6 araba ıcın cok dıılmı jeep alsam valla daha ıyı o zaman

• quote:

quote:

quote:

hocam benım demek ıstedıgım cokmu yakıyor motor 1.6 ama yazın hesapladıgımda km de 25 kurus yakan araba sımdı kısın hadı son zamnlardan sonra yaksın da 30 kurus yaksın ama neredeyse 50 kurus yakıyor.1.6 araba ıcın cok dıılmı jeep alsam valla daha ıyı o zaman

50 YTL benzin 16 litreden biraz fazla eder, 6 litre kalınca da uyarı ışığı yandığını hasaplarsak 10 litreyle 50 km çok çok fazla bir tüketim bence (20 lt/100 km 3 litrelik V6 motorların bile tüketim değerinin iki katı nerdeyse). Ben geçen kışbir depo benzinle (uyarı ışığı yanana kadar, yani yuvarlak 54 litre ve 2,96 falandı litresi) 450 km kesin gidiyordum. Bence eksoz ve bujiler ve hava filtresine bir baktırmakta yarar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginkom -- 13 Şubat 2008; 14:22:31 >

• YARIM DEPO ÖLÇERSEN YANILIRSIN. ÇÜNKÜ BEN FULLEDİKTEN SONRA 170-180 KM YOL YAPMAMA RAĞMEN İBRE KIMILDAMAMIŞTI... SONRASINDA HER ÇİZGİ ARASI 85-90 KM GİBİ... (İSTANBUL ŞEHİRİÇİNDE KULLANIMLA)

quote:

quote:

BEN KOLTUKLARI SÖKÜP YIKAMIŞTIM. ONDAN SONRA YANMIŞTI AİRBAG LAMBASI. ARKADAŞLAR KOLTUK ALTIINDAKİ FİŞLERDEN BAHSEDİNCE, FİŞLERİ TEKRAR SÖKÜP SIKICA TAKDIM. 2 GÜNDÜR HİÇ YANMADI. GALİBA PROBLEM FİŞLERDEYMİŞ.

Yakıt konusunda ben yarım depo olarak hesapladım.yarım depoyla 261 km gidiyor.1 depoyla 522 gitmiş oluyor.
    Şehir içinde 550 yi geçen yoktur sanırım 1.8 lerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverci -- 13 Şubat 2008; 14:57:12 >

• rovercinin dediği gibi az benzinde aldanırsınız.. öyle hesaplamayın. aynen yazın bende fullemişitim. fulledikten sonra bi 15 ytl lik fln daha alıyor ve bu ibreyi hiç oynatmıyor..
  • Işık yandığında 70 liraya 23 küsür litre benzin almıştım.Işık yandığında depoda 6-7 litre benzin kalıyor.Yani toplamda depoda 30 litre benzin oluyor.Benzincide düz bir yerde.İbrede tam ortadaydı.Yani eminim hesabın doğru olduğuna.Yine ışık yandığında 261.4 km olmuştu.Yine düz bir yerde.
    Neyse yinede bir ara full depo deneriz bakalım o zaman kaç gidecek pek fark etceğini zannetmiyorum ama

Bu arada ülkenin neredeyse tamamına etki edicek bir kar yağışı cumartesi günü geliyor.İstanbulda gece sıcaklığı -10 a kadar düşecek deniliyor.Dikkatli olalım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobest -- 14 Şubat 2008; 20:18:12 >
  • SON DURUM...
    KALAN BENZİN ÇEYREK GİBİ. YAPTIĞIM YOL 447,5 KM...
  • Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle bence güzel paylaşımlar var, emeği geçen herkesin fikrine ve eline sağlık. Bir süredir bir araba almayı düşünüyorum ama kararsızım bir çokları gibi Bir iki haftalık araştırmam beni 306 almaya itiyor ama tam emin olamıyorum.şöyle ki:

1- Arabanın standart donanımı yok, xr xt griffe uzayıp giden bir model ağacı var insanın kafası karışıyor.
    2- 306 nın lpg ve fren sorunu var gibi herhalde arabayı alırken bunu göze almak gerekiyor.
    3- Aslında bir iki tane 2001 306 xr platinium buldum ama fiyatları 14000 civarı gibi bu bana piyasalarının üzeri gibi geldi.
    4- Bu fiyatı alınabilecek daha iyi bir arabada yok gibi.

Bu gibi çelişkiler içindeyim fikir verebilirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.