Şimdi Ara

peugeot 307 hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar! 2006 model peugeot 307 sahibiyim. arabamda 6 tane hoparlör var. bu yüzden surround'u iyi fakat ses kalitesinden memnun değilim?
    Tabi hemen aklıma bir çift pioneer 460 watt göbekli hoparlör almak geldi. ama hem surround'u bozmamak için hem de görüntü kirliliği oluşmasın diye acaba orjinal hoparlörlerini mi değiştirsem diye kararsız kaldım. bu konuda uzman arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
    SORU : 1) iki adet güzel ses verecek biraz bas falan yapacak hoparlör mü almalıyım? öyleyse hangi marka model? nasıl bir sistem.
    SORU : 2) orjinal hoparlörlerini güzel ses veren biraz da bas veren 13 veya 16 cm'lik hoparlörler veya onun yerine tavsiye edeceğiniz bi hoparlör setiyle mi değiştirsem? (göğüstekileri kurcalamam heralde, kapılardaki dört hoparlörü oralara sığacak hoparlörlerle değiştiririm.)
    özellikle bu model arabanın ses özelliklerini bilen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum!!!

• Şoföre ses önden gelir, onun için ön kapıları değiştirmek gerekir.
    Yerinizde olsam, ön kapılara güzel 1 takım mid olabilir, mesela Kicker KS 650.2 olabilir.
    Hertz ESK 165 de olabilir.
    Bagaja da kabinli JBL CS 1214 ya da GT5 12 olabilir.
    Amfi olarak da Kicker ZX 650.4 çok uygun olur, bass remote aparatı büyük kolaylık sağlar.
    Bu haliyle çok iyi olacaktır.
    Arkadaşımın 307 si var, ön kapıları 16 cm, arka kapıları 13 cm, bilginiz olsun.
  • sağol. tavsiyen için. anfi biraz pahalı gelir bana. çok fazla ses çıkış gücü istemiyorum bir çift 16 cm birçift 13 cm ve orta boy bi woofer' kaldıracak 250 tl'yi geçmeyecek bi anfi tavsiye edersen sevinirim. ses kalitesi iyi olsun da sesini çok açmıycam zaten.ayrıca tavsiye ettiğin wooferlara da gerek yok onların yarısı kadar bi wooferı da kaldırsa olur. bildiğin 500 watt civarı iyi bi woofer varsa yazıver modelini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ossmantr -- 28 Mayıs 2010; 22:18:00 >
  • O zaman amfiyi JBL GT5 A604 alın.
    GG de 265 tl, bugün %5 indirim var, yaklaşık 250 Tl ye gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ossmantr

sağol. tavsiyen için. anfi biraz pahalı gelir bana. çok fazla ses çıkış gücü istemiyorum bir çift 16 cm birçift 13 cm ve orta boy bi woofer' kaldıracak 250 tl'yi geçmeyecek bi anfi tavsiye edersen sevinirim. ses kalitesi iyi olsun da sesini çok açmıycam zaten.ayrıca tavsiye ettiğin wooferlara da gerek yok onların yarısı kadar bi wooferı da kaldırsa olur. bildiğin 500 watt civarı iyi bi woofer varsa yazıver modelini

Amfi Sierra Ultra 100.4 4x60, 2x200 RMS Satürn' de 118 TL
    Bas Fockford Fosgate P1s412 150 RMS 195 TL, aşağıdaki linkte 145 TL
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-subwoofer-rockford-fosgate-car-audio-p1s412-p1-12-car-subwoofer/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 28 Mayıs 2010; 23:51:51 >

• Alınabilecek en kaliteli, en uygun bass budur.
    Markanın kalitesi tartışılmaz, fiyat da iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

sağol. tavsiyen için. anfi biraz pahalı gelir bana. çok fazla ses çıkış gücü istemiyorum bir çift 16 cm birçift 13 cm ve orta boy bi woofer' kaldıracak 250 tl'yi geçmeyecek bi anfi tavsiye edersen sevinirim. ses kalitesi iyi olsun da sesini çok açmıycam zaten.ayrıca tavsiye ettiğin wooferlara da gerek yok onların yarısı kadar bi wooferı da kaldırsa olur. bildiğin 500 watt civarı iyi bi woofer varsa yazıver modelini

Amfi Sierra Ultra 100.4 4x60, 2x200 RMS Satürn' de 118 TL
    Bas Fockford Fosgate P1s412 150 RMS 195 TL, aşağıdaki linkte 145 TL
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-subwoofer-rockford-fosgate-car-audio-p1s412-p1-12-car-subwoofer/detay

senin dediğin anfinin gücünün düşük olduğunu düşünüyorum. dün netten mustang'in dediği anfiye ve KICKER DX 200.4 e baktım. dikkat edersen kicker'ınki senin verdiğin modelin iki katı değere sahip. ama ona rağmen ben jbl'i daha çok uygun buldum. kulanıcı yorumlarına falan bakınca daha mantıklı geliyor. komponentlerden sonra arka camın altına bir çift 460 pioneer ve bir tane de KICKER ES124 woofer kaldırır diye düşünüyorum. biraz bütçemi zorlayacak ama napalım.
    Arkadaşlar bir sorum daha olacak. teyp olarak PIONEER DEH-4150SD düşünüyorum. görünüşü çok hoşuma gitti. yorumlar da fena değil sanki. siz ne tavsiye edersiniz. almışken bir kere alabileceğim.

• GT5 A604 1 takım mid, 1 çift oval ve wooferı tam beslemez ama çalar tabi.
    Teyp olarak da 5000 serisi düşünün, çok daha fazla özellik var.
    5150ub ya da 5250sd mesela.
    Bulabilirseniz 4150ub alın ama zor.
    4050ub de olabilir ama o da pahalı, seçim sizin.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba! pioneer 1000 watt woofer kicker 200.4 anfi ve hertz marka komponent hoparlör seti aldım. teyp olarak da pioneer deh-5250 aldım. taktırdım. iyi oldu. sizin de görüşlerinizden dolayı elinize sağlık. bi sorum daha olacak: teybin ayarlarından subwoofer'ı açık olarak seçersem çok bas yapıyo. neredeyse müzik duyulmuyo. bana o kadar bas çok geliyo. kapatırsam normal yapıyo. teybin basını açsam da yeterli olmuyo. benim arada bişeye ihtiyacım var. subwoofer açık olacak ama normalde yaptığının yarısı kadar falan bas yapacak. nasıl ayarlayabilirim bunu. woofer benim sisteme büyük geldi galiba. anfide bi ayarı falan var mı.??????
  • quote:

Arkadaşlar tekrar merhaba! pioneer 1000 watt woofer kicker 200.4 anfi ve hertz marka komponent hoparlör seti aldım. teyp olarak da pioneer deh-5250 aldım. taktırdım. iyi oldu. sizin de görüşlerinizden dolayı elinize sağlık. bi sorum daha olacak: teybin ayarlarından subwoofer'ı açık olarak seçersem çok bas yapıyo. neredeyse müzik duyulmuyo. bana o kadar bas çok geliyo. kapatırsam normal yapıyo. teybin basını açsam da yeterli olmuyo. benim arada bişeye ihtiyacım var. subwoofer açık olacak ama normalde yaptığının yarısı kadar falan bas yapacak. nasıl ayarlayabilirim bunu. woofer benim sisteme büyük geldi galiba. anfide bi ayarı falan var mı.??????

amfinin üzerinden bunu ayarlayablirsiniz.
  • aynı düşünce bendede var 307 e set yapmayı düşünüyorum.

max.400 450 civarı birşey ne olabilir.

kicker es15 woofer haward amfi hr 805

biri bu 2liyi kullanıyordu forumda gördüm acaba sağlam olurmu
    teyp orjinal kalacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: kickergls

aynı düşünce bendede var 307 e set yapmayı düşünüyorum.

max.400 450 civarı birşey ne olabilir.

kicker es15 woofer haward amfi hr 805

biri bu 2liyi kullanıyordu forumda gördüm acaba sağlam olurmu
    teyp orjinal kalacak

bende de peugeot 307 ile 5800 xtreme music vardı. ne tesadüf:) benim sistem 730'a mal oldu. sd kartla 750 tl.(kurulum hariç)! iyi bir ses için kullandığın hiçbir malzeme sesin kalitesini düşürmemeli, teybinden anfisine, kullandığın kabloya kadar. ben konunun başında da dikkatini çektiyse bu kadar masraf yapmayı düşünmüyodum. ama bir sürü para döküp kaliteli parçalar alınca kaliteli bir ses istiyorsun haliyle....
    ben 5800'ımı 385 tl'ye satıp bütçemi artırdım ve bu sistemi yaptım. orjinal sistemi de duruyo çalışır vaziyette. eğer çok yüksek ses istemiyosan büyük kalitesiz şeyler yerine kaliteli malzeme al. örneğin ben göbekli hoparlörler yerine komponent sistem alıp bas yapma işini woofer'a bıraktım komponentlerin ses kalitesi dedikleri kadar iyiymiş. ama rms değeri yüksek olanlardan al. woofer olarak küçük bişey alabilirsin. benim woofer sisteme büyük geldi. araba gelince sesini amfiden ayarlamayı deniycem. ama eğer kalitesiz yüksek ses arıyosan şahinlere falan taktıkları amele işi bi anfi ile dört tane göbekli hoparlör alsan paran artar bile. ben haftaya araba gelince bi pikniğe gidip orada hem dinleyip hem de woofer'ın sesini ayarlamaya çalışacağım. sonra son durumu yazarım. yardımcı olan herkese teşekkürler..!

• Yanılmıyorsam teybinizde bass seviyesi ayarı var.Önce teybinizdeki ayarı kontrol edin.Sonra amfiye geçin.
  • arkadaşlar merhabalar.

elimde kicker comp 15 38 cm bas ve sierra 12000 mono amfi var.

peugeot aracıma ses sistemi yapmak istiyorum.

kapılara kicker ds serisi 16 cm 4 adet mid almayı düşünüyorum, amfi olarak da sierra ultra 100,4 mü yoksa sierra inno 100,4 mü alayım açıkcası pek anlamıyorum.

bu almayı düşündüğüm malzemeler iyi ses verirmi, vermezse uyum sağlayacak ve uygun fiyatda olacak tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı alabilrmiyim.

saygılarımla.
  • arkadaşlar bende de 2004 307 1.4hdi var aracımın ses kalitesi vasat. bunun en önemli sebeplerinden birinin üzerindeki kaset çalar teybin olduğunu düşünüyorum. ancak direksiyon kumandasını devre dışı bırakmamak adına teybi değiştirmeye cesaret edemedim. buna alternatif olaraf usb box adı verilen bir cihaz tavsiye ettiler. teybin changer çıkışından bağlanarak torpidoya yerleştirilebiliyor. ancak ben yine teybin çıkışlarının düşük olduğunu düşünerek bundan da vazgeçtim. kafama takılan soru şu: eğer yeni bir teyp alsam(double din düşünüyorum) bu teybi kumandaya senkronize etmemiz mümkün mü? Yada çıkış gücünün yüksek olduğunu düşündüğüm 308in mp3 çalarlı orjinal teybini alsam araca uyum sağlarmı?
  • peugeotların ses sistemleri iyi değil biraz araştırırsan kumandaya uyum sağlıycak teyp bulabilirsin veya teybin idare ediyorsa o paraya amfi ve hoparlör alabilirsin.
    quiet kardeşim sana gelince 16 cm dört tane alma arkalar 13 cm. benim komponentler arkadaydı onun için ses bana gelesiye arkadakileri epeğ rahatsız ediyordu. arabayı satacağım için kapıları elletmedim. sattım da zaten.
    ama kapılara koyarsan da sol kapıdaki hoparlörün sesi diğerlerini ve wooferı bastırır. bu işler tercih meselesi. karar senin. arabanın orjinaline benzemez midler canavar gibi oluyo. saygılar. mesajlarınızı geç gördüm. inşallah iyi bişeyler yaptırmışsınızdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.