merhaba arkadaşlar forumda yeniyim , ama uzun süredir okuyucuyum =) 2003 peugeot 307 1.6 xr triptonik aracım var ve 0.36 kuruş yakıyor yani 80 liralık lpg ile 220 km yol yapıyorum , bu bir lpg li araç için çok değil mi ? hayır jeep değil ki bu araç neden bu kadar fazla yakıyor olabilir . ayarı daha yeni yaptırdım filtreyi atiker bayisinden yeni değiştirdim ayar ve filtre değişiminden önce zaten yakıt tüketimi rezaletti 80 liraya 140 km 0.57 kuruş yakıyodu ayardan sonra 0.36 ya düştü ancak 0.20 kuruş yakan 1.6 xr ler oldugunu duydum , hadi yaksın yaksın otomatik araç 0.25 kuruş yaksın 0.36 kuruş nedir ya? bunun nedeni ne olabilir? yada gerçekten bu araç bu kadar mı yakar? yardımcı olursanız cok sevinirim =)
quote:
Orijinalden alıntı: salihata
merhaba arkadaşlar forumda yeniyim , ama uzun süredir okuyucuyum =) 2003 peugeot 307 1.6 xr triptonik aracım var ve 0.36 kuruş yakıyor yani 80 liralık lpg ile 220 km yol yapıyorum , bu bir lpg li araç için çok değil mi ? hayır jeep değil ki bu araç neden bu kadar fazla yakıyor olabilir . ayarı daha yeni yaptırdım filtreyi atiker bayisinden yeni değiştirdim ayar ve filtre değişiminden önce zaten yakıt tüketimi rezaletti 80 liraya 140 km 0.57 kuruş yakıyodu ayardan sonra 0.36 ya düştü ancak 0.20 kuruş yakan 1.6 xr ler oldugunu duydum , hadi yaksın yaksın otomatik araç 0.25 kuruş yaksın 0.36 kuruş nedir ya? bunun nedeni ne olabilir? yada gerçekten bu araç bu kadar mı yakar? yardımcı olursanız cok sevinirim =)
İyi geceler salih bey, bende sizinle aynı aracı kullanıyorum, 2 sene oldu alalı ve benim aracım şehir içi 25-27 kuruş yakıyor uzun yolda 17-19 kuruş .. bayramda ankara yaptım .. bu arada o 20 kuruş yakanlar ankarada olabilir zira orda 1,9 lara da lpg bulmak mümkün. Eğer zavoli ise sisteminiz muhtemelen 10 000 km bakımı gelmiştir. Yani 2 filtre değişmesi lazım ki oda 70 lira gibi bişiydi en son değiştiğinde. Bir de aracınızı spor modda da kullanırsanız oda fazla yaktıracaktır. Tabi tiptronic ler hassas oluyolar sert kullanıma gelmiyor sakin kullanman lazım o zaman az yakcaktır.. İyi geceler
teşekürler cevap için ,yalnız zavoli değil atiker marka ve 10.000 bakımını 1 hafta önce yaptırdım 1 tane filtre değiştirdiler 1 filtresi varmış zaten o değişmeden önce 0.60 kurus yakıyodu , çokta sert kullanmıyorum spor modda kullanmıyorum sabahtan D ye alıyorum akşama kadar D de hatta ışıklarda N ye alıyorum çok ta basmıyorum 90 ı geçmiyorum sokak aralarında zaten 20 de falan anlamış değilim açıkcası araba konusuna yabancıyım 1 ay öncesine kadar arabayla ilgili hiç bir şey bilmiyodum bu bazı kavramları da yeni öğrendim =) birde benzinde de lpg de de çok bağırdığını düşünüyorum yağ hava filtresi de yeni değişmiş muayneden yeni çıkmış bi 7000 km daha sonra bakımı var arabanın. bujileri falan mı değiştirmem lazım hiç bişeyden anlamıyorum =)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme