Şimdi Ara

Peugeot 307 sw garip ses sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasislere girince on taraftan tik tik diye ses geliyor. Sag mi sol mu oldugunu ayirt edemiyorum. Sanki bisey vuruyormus gibi. Amortisor olabilirmi? Bu sorunun kesin olarak ne oldugunu nasil anlayabilirim? Tesekkurler.

• eğer ki ilk kalkışlarda özellikle gazdan ayağını çekmekte veya yeni basmaya başladığında gıyk gıyk tarzı bir ses ise sorun şu ki;
    motor bloğundan çıkan egzost borusunun orada, boruyu tutturmak için kullanılan 2 adet vida da yay var.bu yaylar zamanla özelliğini yitiriyor.onlar sökülüp yerine 1 -2 tl ye yeni yaysız vida takılınıca sorun düzeliyor.
    can sıkıcı bi arıza gibi görünüyo ama çok basit bir işlem....
  • hocam cevabin icin sagol. bu sabah denedim ama kalkista ya da frende bir ses yok. ancak ufak bir sarsintida vuruyor tik tik diye. varmi baska bir onerin? tesekkurler.
  • Bunun pek çok nedeni olabilir basitten zora doğru gidecek olursak;

Çamurluk içindeki davlumpazları tutan pilastik dübeller zaman içinde gevşeyip sese neden olabiliyor.Davlumbazları kontrol etmende fayda var

Benim başıma geldiği için söylüyorum bunu.Ön tampon altında motor kartel muhazası ile tampon arasındaki plastık karlığın içine taş girmişti tahmin edemeyeceğin kadar tuhaf sesler çıkartıyordu servisteki arkadaşlar bile şaşırmıştı.

Amortisörlerden şüpheleniyorsan öne amortisörlere dışarıdan bak bir yağ sızıntısı varmı diye yağ sızıntısı görmüyorsan kaputu aç sıra ile amortisörlerin üst hızasına gelecek şekilde araca aşağıya doğru bastırarak aracı yaylandır.kuvvet uygulamayı bıraktığında araç iki-üç salınım yaptıktan sonra normal şekilde durur.Normal şekilde durmuyorsa amortisör görevini tam yapmıyor demektir.Aynı işlemi diğer amortisör için de uygula.Şayet amortisörlerden sürtme sesi geliyorsa bir servise danış.(bazn böyle durumlarda tek amortisör değiştirenler var sakın böyle bir işe kalkışma çok sakıncalı sonuçlar doğuruyor)

Birde en kısa sürede rot başlarını ve onunla birlikte çalışan rot kollarında gevşeme varmı yokmu kontrol ettirt.Bu kontrol esnasında ön düzene ait lastik takozlara da baktırt belki onlardan biri ezilmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi login35 -- 29 Ekim 2009; 8:49:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mecase

eğer ki ilk kalkışlarda özellikle gazdan ayağını çekmekte veya yeni basmaya başladığında gıyk gıyk tarzı bir ses ise sorun şu ki;
    motor bloğundan çıkan egzost borusunun orada, boruyu tutturmak için kullanılan 2 adet vida da yay var.bu yaylar zamanla özelliğini yitiriyor.onlar sökülüp yerine 1 -2 tl ye yeni yaysız vida takılınıca sorun düzeliyor.
    can sıkıcı bi arıza gibi görünüyo ama çok basit bir işlem....

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM BUNU SÖYLEDİĞİN İÇİN..AYNI SES BENDEDE VAR VE GICIK OLUYORUM..HEMEN DEDİĞİN GİBİ YAPTIRACAGIM..ÇOK MAKBULE GEÇTİ.ÇOK SAGOL
  • gercekten cok makbule gectı. 3 senedır bı allahın kulu cozemedı uzerıne garantı kapsamındayken egzos sokme-takma ıscılık aldılar.
    gercı aldıkları bu paralar bı yerlerını tırmaladı ama... en yakın zamanda yaptırıyorum...
  • görkem sendede mi var o ses:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    citroen c5 arkadan gelen ses
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 senedır var ozgur abı. acayıp ıc gıcıklayan bı ses. hatta yol bosken yayalar falan dönüp bakıyolar noluyo ya dıye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.